Een verloren of vergeten wachtwoord resetten

Met een correct en up-to-date e-mailadres en/of telefoonnummer ben je het best beveiligd tegen het verlies van toegang tot je account. Neem daarom even de tijd om te controleren of het e-mailadres en/of telefoonnummer in je accountgegevens up-to-date zijn.

Je wachtwoord wijzigen terwijl je bent ingelogd

1. Log in bij je account, klik op het icoon meer   op de navigatiebalk en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Klik in het tabblad account op Wachtwoord.
  3. Vul je huidige wachtwoord in.
  4. Kies je nieuwe wachtwoord.
  5. Sla je wijzigingen op door op Opslaan te klikken.

Opmerking: Als je in staat bent om in te loggen, maar je wachtwoord niet meer weet, kun je jezelf een e-mail voor een wachtwoordreset sturen vanaf de pagina met wachtwoordinstellingen. Bovendien wordt je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies, behalve de sessie waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen.

Jezelf een wachtwoordreset sturen via e-mail

1. Klik vanaf de inlogpagina op twitter.com, mobile.twitter.com of de Twitter-app voor iOS of Android op Wachtwoord vergeten?
  2. Voer je e-mailadres, telefoonnummer of Twitter-gebruikersnaam in. Als er meerdere accounts aan je telefoonnummer gekoppeld zijn, kan je in deze stap niet je telefoonnummer gebruiken.
  3. Gebruik het e-mailadres waarop je de e-mail voor het resetten van het wachtwoord wil ontvangen.
  4. Controleer je e-mailpostvak. Twitter stuurt onmiddellijk een bericht naar het e-mailadres van je account.
  5. In die e-mail staat een code die 60 minuten geldig is.
  6. Geef deze code op in het tekstveld op de pagina voor het resetten van het wachtwoord en klik dan op Verzenden.
  7. Kies een nieuw wachtwoord als dat wordt gevraagd.

Opmerking: Door het resetten van je wachtwoord word je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies.

Jezelf een wachtwoordreset sturen via sms

Als je je telefoonnummer aan je account hebt toegevoegd in je mobiele instellingen, kan je per sms een code ontvangen om je wachtwoord te resetten.

1. Vul op de pagina Wachtwoord vergeten? je telefoonnummer, je e-mailadres of je Twitter-gebruikersnaam in.
  2. Vul je telefoonnummer in en klik op Zoeken.
  3. Nu verschijnt de tekst Code per sms verzenden naar mijn telefoonnummer eindigend op [XX]. Klik op Doorgaan.
  4. Je ontvangt van Twitter een sms met een code. Deze code is 60 minuten geldig.
  5. Geef deze code op in het tekstveld op de pagina voor het resetten van het wachtwoord en klik dan op Verzenden.
  6. Je wordt vervolgens gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen.

Opmerking: Het resetten van je wachtwoord zal je uitloggen bij al je actieve Twitter-sessies. Daarnaast is een wachtwoordreset via sms niet mogelijk als je inlogverificatie hebt geactiveerd voor je account. Je kan je wachtwoord dan alleen via e-mail resetten.

Heb je de sms-code niet ontvangen?

Om aanvullende informatie vragen bij het resetten van het wachtwoord

Als je vaak berichten voor een wachtwoordreset ontvangt terwijl je deze niet hebt aangevraagd, kan je instellen dat er aanvullende informatie wordt gevraagd voordat je wachtwoord kan worden gereset:

1. Ga op twitter.com naar je Accountinstellingen.
  2. Vink in het gedeelte Beveiliging het vakje aan naast Bescherming tegen wachtwoord resetten
  3. Je moet nu het e-mailadres van je account of je telefoonnummer invoeren als je een e-mail of sms voor het resetten van het wachtwoord wil ontvangen.
    • Als je e-mailadres en telefoonnummer allebei aan je account gekoppeld zijn, wordt je gevraagd beide in te vullen om een e-mail of sms voor het resetten van het wachtwoord te versturen.