Een verloren of vergeten wachtwoord resetten

Een verloren of vergeten Twitter-wachtwoord resetten

Om je wachtwoord te resetten heb je toegang nodig tot het telefoonnummer of e-mail adres dat bij je Twitter-account hoort. Deze verificatiegegevens helpen ervoor te zorgen dat je account alleen voor jou toegankelijk is. Als je geen toegang hebt tot je telefoon of e-mail, kun je je wachtwoord niet herstellen en moet je je aanmelden voor een nieuw account.

Wat je nodig hebt om je wachtwoord op Twitter te veranderen

Met een correct en up-to-date e-mailadres en/of telefoonnummer ben je het best beveiligd tegen het verlies van toegang tot je Twitter-account. Er zijn een paar manieren om je wachtwoord te veranderen, en deze informatie actueel houden vereenvoudigt het resetten van je account of wachtwoord.

Je wachtwoord wijzigen terwijl je bent ingelogd
Voor iOS:
Stap 1

Tik in het navigatiemenu  op Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Jouw account.

Stap 3

Tik op Wijzig je wachtwoord.

Stap 4

Voer je huidige wachtwoord in.

Stap 5

Voer je nieuwe wachtwoord in.

Stap 6

Voer je nieuwe wachtwoord in en klik opnieuw op Wachtwoord bevestigen.

Stap 7

Tik op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Opmerking: Als je kunt inloggen, maar je wachtwoord niet meer weet, kun je jezelf een e-mail voor een wachtwoordreset sturen vanaf de pagina met wachtwoordinstellingen. Bovendien wordt je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies, behalve de sessie waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen.

Voor Android:
Stap 1

Tik in het navigatiemenu  op Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Jouw account.

Stap 3

Tik op Wijzig je wachtwoord.

Stap 4

Voer je huidige wachtwoord in.

Stap 5

Voer je nieuwe wachtwoord in.

Stap 6

Voer je nieuwe wachtwoord in en klik opnieuw op Wachtwoord bevestigen.

Stap 7

Tik op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Opmerking: Als je kunt inloggen, maar je wachtwoord niet meer weet, kun je jezelf een e-mail voor een wachtwoordreset sturen vanaf de pagina met wachtwoordinstellingen. Bovendien wordt je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies, behalve de sessie waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen.

Voor desktop:
Stap 1

Klik op je computer op het pictogram Meer  op de navigatiebalk en selecteer Instellingen en privacy.

Stap 2

Vanuit Je account, klik je op Je wachtwoord veranderen.

Stap 3

Voer je huidige wachtwoord in.

Stap 4

Voer je nieuwe wachtwoord in.

Stap 5

Voer je nieuwe wachtwoord in en klik opnieuw op Wachtwoord bevestigen.

Stap 6

Klik op Opslaan.

Opmerking: Als je in staat bent om in te loggen, maar je wachtwoord niet meer weet, kun je jezelf een e-mail voor een wachtwoordreset sturen vanaf de pagina met wachtwoordinstellingen. Bovendien wordt je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies, behalve de sessie waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen.

Je Twitter-wachtwoord resetten via e-mail
  1. Klik vanaf de inlogpagina op twitter.com, mobile.twitter.com of de Twitter-app voor iOS of Android op Wachtwoord vergeten?
  2. Voer je e-mailadres, telefoonnummer of Twitter-gebruikersnaam in. Als er meerdere accounts aan je telefoonnummer gekoppeld zijn, kan je in deze stap niet je telefoonnummer gebruiken.
  3. Gebruik het e-mailadres waarop je de e-mail voor het resetten van het wachtwoord wil ontvangen.
  4. Controleer je e-mailpostvak. Twitter stuurt onmiddellijk een bericht naar het e-mailadres van je account.
  5. In die e-mail staat een code die 60 minuten geldig is.
  6. Geef deze code op in het tekstveld op de pagina voor het resetten van het wachtwoord en klik dan op Verzenden.
  7. Kies een nieuw wachtwoord als dat wordt gevraagd.

Opmerking: Door het resetten van je wachtwoord word je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies.

Je Twitter-wachtwoord resetten via sms

Als je je telefoonnummer aan je account hebt toegevoegd in je instellingen, kan je per sms een code ontvangen om je wachtwoord te resetten.

1. Vul op de pagina Wachtwoord vergeten? je telefoonnummer, je e-mailadres of je Twitter-gebruikersnaam in.
  2. Vul je telefoonnummer in en klik op Zoeken.
  3. Nu verschijnt de tekst Code per sms verzenden naar mijn telefoonnummer eindigend op [XX]. Klik op Doorgaan.
  4. Je ontvangt van Twitter een sms met een code. Deze code is 60 minuten geldig.
  5. Geef deze code op in het tekstveld op de pagina voor het resetten van het wachtwoord en klik dan op Verzenden.
  6. Je wordt vervolgens gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen.

Opmerking: Door het resetten van je wachtwoord word je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies. Daarnaast is een wachtwoordreset via sms niet mogelijk als je inlogverificatie hebt geactiveerd voor je account. Je kan je wachtwoord dan alleen via e-mail resetten.

Veelgestelde vragen over het resetten van je Twitter-wachtwoord

Ik heb geprobeerd mijn Twitter-account of -wachtwoord te resetten, maar ik kan nog steeds niet inloggen op mijn account. Wat kan ik doen?

Als je nog steeds inlogproblemen  hebt na het resetten van je Twitter-wachtwoord, kan het zijn dat je om veiligheidsredenen van je account wordt uitgesloten.

Wat als ik geen sms'jes of verificatiecodes van Twitter ontvang?

Je moet er zeker van zijn dat je mobiele ontvangst of internet hebt en dat het Twitter-nummer niet geblokkeerd is. Het kan enkele minuten duren voordat je de verificatiecode ontvangt. Als je nog steeds problemen hebt, probeer dan de optie voor het resetten van je wachtwoord per e-mail.

Hoe reset ik mijn Twitter-wachtwoord zonder e-mail of telefoonnummer?

We gebruiken je e-mailadres en telefoonnummer om je identiteit te verifiëren; dus als je niet bij deze gegevens kunt, zijn de herstelmogelijkheden beperkt. Als je je Twitter-gebruikersnaam kent, kunnen we je misschien helpen met je inlogproblemen.

Waarom krijg ik steeds e-mails over het resetten van mijn wachtwoord?

Als je vaak berichten over het resetten van je wachtwoord ontvangt die je niet aangevraagd hebt, kan het een goed idee zijn om de Bescherming tegen het resetten van je wachtwoord in je accountinstellingen aan te zetten en tweefactorauthenticatie in te stellen.

Meer hulp bij wachtwoorden

Soms zijn er omstandigheden die ertoe leiden dat je de toegang verliest tot de verificatiegegevens die je nodig hebt om in te loggen op je Twitter-account. Als je na het proberen van de onderstaande tips nog steeds je wachtwoord niet kunt herstellen en geen toegang tot je account kunt krijgen, neem dan contact op met Twitter Ondersteuning. Merk op dat zonder een e-mail of telefoonnummer om je identiteit te verifiëren, de herstelmogelijkheden beperkt zijn.

Hersteltips
  • Log in met de gebruikersnaam en wachtwoordcombinatie die je je als laatste herinnert.
  • Bekijk andere platforms. Kijk of je elders nog ingelogd bent op je account, zoals de Twitter-app, mobile.twitter.com of TweetDeck.
  • Controleer zoveel mogelijk. Probeer je Twitter-account te vinden met één verifiërend stukje informatie, zoals je gebruikersnaam, om te helpen het e-mailadres of de telefoon te bepalen waarmee je account verbonden is.

Start met je gebruikersnaam

Als je een geldige gebruikersnaam invult, vraagt Twitter om het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld. Probeer elk mogelijk emailadres dat je aan je account gekoppeld hebt. Als je het geldige e-mail adres opgeeft, vraagt Twitter hoe je je wachtwoord opnieuw wil instellen.

Start met je telefoonnummer

Als je het geldige e-mailadres niet kunt bepalen, herhaal je het bovenstaande proces met mogelijke telefoonnummers. Als je het geldige telefoonnummer opgeeft, stuurt Twitter een code naar de telefoon die bij je account hoort, zodat je je wachtwoord opnieuw kunt instellen. Als je een melding krijgt dat er meer dan één Twitter-account aan een telefoonnummer gekoppeld is, werkt deze optie niet voor jou.