Een verloren of vergeten wachtwoord resetten

Met een correct en up-to-date e-mailadres en/of telefoonnummer ben je het best beveiligd tegen het verlies van toegang tot je account. Neem daarom even de tijd om te controleren of het e-mailadres en/of telefoonnummer in je accountgegevens up-to-date zijn.

Je wachtwoord wijzigen terwijl je bent ingelogd

1. Log in bij je account, klik op het profielicoon in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Klik op het tabblad Wachtwoord.
  3. Vul je huidige wachtwoord in.
  4. Kies je nieuwe wachtwoord.
  5. Sla je wijzigingen op door op Wijzigingen opslaan te klikken.

Opmerking: Als je wel kan inloggen, maar je wachtwoord bent vergeten, kan je jezelf een e-mail voor het resetten van je wachtwoord sturen vanaf de pagina met wachtwoordinstellingen.

Jezelf een wachtwoordreset sturen via e-mail

1. Klik vanaf de inlogpagina op twitter.com, mobile.twitter.com of de Twitter-app voor iOS of Android op Wachtwoord vergeten?
  2. Voer je e-mailadres, telefoonnummer of Twitter-gebruikersnaam in. Als er meerdere accounts aan je telefoonnummer gekoppeld zijn, kan je in deze stap niet je telefoonnummer gebruiken.
  3. Gebruik het e-mailadres waarop je de e-mail voor het resetten van het wachtwoord wil ontvangen.
  4. Controleer je e-mailpostvak. Twitter stuurt onmiddellijk een bericht naar het e-mailadres van je account.
  5. Klik op de resetlink in de e-mail.
  6. Kies een nieuw wachtwoord.

Opmerking: De links om je wachtwoord te resetten in deze e-mails zijn slechts beperkt geldig. Als je op de link klikt en er niets gebeurt, vraag je een nieuwe resetlink aan en gebruik je deze zo snel mogelijk.

Jezelf een wachtwoordreset sturen via sms

Als je je telefoonnummer aan je account hebt toegevoegd in je mobiele instellingen, kan je een wachtwoordreset ontvangen per sms.

1. Vul op de pagina Wachtwoord vergeten? je telefoonnummer, je e-mailadres of je Twitter-gebruikersnaam in.
  2. Vul je telefoonnummer in en klik op Zoeken.
  3. Nu verschijnt de tekst Code per sms verzenden naar mijn telefoonnummer eindigend op [XX]. Klik op Doorgaan.
  4. Je ontvangt van Twitter een sms met een zescijferige code. Deze code is 15 minuten geldig.
  5. Vul in het tekstveld op de wachtwoordresetpagina deze code in en klik op Verzenden.
  6. Je wordt vervolgens gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen.

Opmerking: Als je inlogverificatie hebt geactiveerd voor je account, is een wachtwoordreset via sms niet mogelijk. Je kan je wachtwoord dan alleen via e-mail resetten.

Heb je de sms-code niet ontvangen?

• Het kan enkele minuten duren voordat je de code ontvangt.
  • Als je de sms niet binnen enkele minuten ontvangt, stuur je een sms met de tekst HELP naar je Twitter-short code om te controleren of je sms-meldingen van Twitter ontvangt. Als je geen bericht terug ontvangt, raadpleeg je de pagina met hulp bij Twitter via sms of gebruik je de optie wachtwoordreset via e-mail.

Om aanvullende informatie vragen bij het resetten van het wachtwoord

Als je vaak berichten voor een wachtwoordreset ontvangt terwijl je deze niet hebt aangevraagd, kan je instellen dat er aanvullende informatie wordt gevraagd voordat je wachtwoord kan worden gereset:

1. Ga op twitter.com naar je Accountinstellingen.
  2. Vink in het gedeelte Beveiliging het vakje aan naast Om persoonlijke informatie vragen als ik mijn wachtwoord wil resetten.
  3. Je moet nu het e-mailadres van je account of je telefoonnummer invoeren als je een e-mail of sms voor het resetten van het wachtwoord wil ontvangen.
    • Als je e-mailadres en telefoonnummer allebei aan je account gekoppeld zijn, wordt je gevraagd beide in te vullen om een e-mail of sms voor het resetten van het wachtwoord te versturen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op met het ondersteuningsteam