Je e-mailadres bijwerken

Een bijgewerkt e-mailadres gekoppeld aan je account is een grote stap richting een verbeterde beveiliging van je account.

Opmerking: telkens wanneer het e-mailadres dat aan je X-account is gekoppeld wordt bijgewerkt, sturen wij je een melding per e-mail naar het voorheen gebruikte e-mailadres om je te waarschuwen dat deze wijziging heeft plaatsgevonden. Voor meer informatie over dit type waarschuwingen lees je ons artikel over accountbeveiliging. We zullen je eerder gebruikte e-mailadressen opslaan. Deze informatie gebruiken we voor veiligheids- en beveiligingsdoeleinden. Je kan een volledig overzicht bekijken van de e-mailadressen die aan je account zijn gekoppeld door de gegevens te downloaden via Je X-gegevens.

Je e-mailadres bijwerken
Stap 1

Tik op het navigatiemenu-icoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Account.

Stap 3

Tik op E-mail.

Stap 4

Typ je e-mailadres in en tik op Gereed
Opmerking: een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.

Stap 1

In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Account.

Stap 3

Tik op E-mail.

Stap 4

Typ je e-mailadres in en tik op Volgende.
Opmerking: een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.

Stap 1

Log in bij twitter.com en ga naar je Accountinstellingen door te klikken op het icoon meer  en vervolgens op Instellingen en privacy.

Stap 2

Klik op Jouw account.

Stap 3

Klik op Accountgegevens en voer je wachtwoord in.

Stap 4

Klik op E-mail.

Stap 5

Typ je e-mailadres in het veld E-mail
Opmerking: een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.

Stap 6

Klik op de knop Opslaan onder aan de pagina.

Opmerking: je e-mailadres wordt niet weergegeven in je openbare profiel op X. Als je de instelling Anderen kunnen mij vinden via mijn e-mailadres niet hebt uitgeschakeld, kunnen anderen die je e-mailadres al hebben, je X-account vinden. Meer informatie over de privacyinstellingen voor vindbaarheid van je e-mailadres en telefoonnummer.

Je e-mailadres bevestigen

Wanneer je het e-mailadres bijwerkt dat aan je account is gekoppeld, sturen we je een e-mail waarin we je vragen de wijziging te bevestigen. Klik in de e-mail die je ontvangt op Nu bevestigen om ons te laten weten dat het e-mailadres van jou is.

1. Log in bij de inbox van het e-mailadres dat je net hebt ingesteld.
  2. Open de e-mail van X waarin je wordt uitgenodigd je account te bevestigen.
  3. Tik op de knop Nu bevestigen in die e-mail.
  4. We leiden je rechtstreeks naar je X-account en als je nog niet bent ingelogd, vragen we je om dat te doen.

Opmerking: als je de bovenstaande bevestigingsprocedure niet voltooit, blijft je e-mail in een onbevestigde status. Dit betekent dat je geen gebruik kan maken van bepaalde accountfunctionaliteiten, zoals verzoeken om je post-archief te downloaden of gebruikmaken van beveiligingsfunctionaliteiten zoals inlogverificatie.