Je gegevens delen met partners van Twitter

Wanneer Twitter informatie over jou ontvangt, gebruiken we die informatie om onze services te verbeteren, om jouw ervaring op Twitter persoonlijker te maken en voor andere doelen, zoals die staan omschreven in ons Privacybeleid. In sommige gevallen betekent dit dat we niet-openbare persoonlijke informatie delen met onze partners.

Voor de hieronder beschreven partnerschappen bieden wij mensen extra controle over welke niet-openbare persoonlijke gegevens mogen worden gedeeld. Je kan dit doen via de instelling 'Gegevens delen met partners van Twitter' in je instellingen voor Personalisatie en gegevens. Het kan even duren voordat wijzigingen in deze instelling in werking treden. Deze instelling is uitsluitend van toepassing op de specifieke typen partnerschappen hieronder en heeft geen invloed op hoe Twitter anders gegevens deelt, zoals onze serviceproviders, of via andere partnerschappen dan die welke hieronder worden beschreven.

Partnerschappen, laatst bijgewerkt op 7 november 2019:

Informatie voor adverteerders over mobiele applicaties in de reclamecampagne:

Twitter deelt bepaalde niet-openbare persoonlijke informatie met adverteerders die via Twitter reclamecampagnes voor mobiele applicaties voeren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om advertenties waarmee via een bepaalde browser of een bepaald apparaat een interactie is aangegaan, zoals het zien of bekijken van de advertentie, maar bevat niet je naam, e-mail, telefoonnummer of Twitter-gebruikersnaam. Twitter kan bijvoorbeeld delen dat een bepaalde ID van een mobiel apparaat een advertentie voor een bepaalde mobiele applicatie heeft bekeken of erop heeft geklikt.

Twitter kan deze informatie rechtstreeks met adverteerders delen, maar adverteerders hebben vaker toegang tot deze gegevens via de serviceproviders van Twitter. Deze serviceproviders treden namens Twitter op om meet- en analyseoplossingen te bieden aan adverteerders die via Twitter reclamecampagnes voor mobiele applicaties voeren. Je kunt de instelling 'Gegevens delen met partners van Twitter' uitschakelen om te voorkomen dat Twitter en zijn serviceproviders de hierboven beschreven niet-openbare persoonlijke informatie met adverteerders delen.