Gegevensdeling met geselecteerde partners

Wanneer Twitter informatie over je ontvangt, gebruiken we die informatie om onze services te verbeteren, om je Twitter-beleving te personaliseren en voor andere doelen, zoals die staan omschreven in ons privacybeleid. Daarnaast kunnen we gegevens delen met andere bedrijven, bijvoorbeeld in het kader van een partnerschap.

Voor de partners in de lijst hieronder kunnen gebruikers nauwkeuriger aangeven welke gegevens wij mogen delen. Je kan dit doen door 'Gegevens delen via bepaalde partnerschappen' in te stellen in je instellingen voor Personalisatie en gegevens. Het kan even duren voordat wijzigingen in deze instelling in werking treden. Deze instelling is uitsluitend van toepassing op de specifieke partners en typen partnerschappen hieronder en heeft geen invloed op hoe Twitter gegevens deelt met andere partners, of met dezelfde partners via andere partnerschapsafspraken dan hieronder genoemd.

Geselecteerde partnerschappen (laatst bijgewerkt op 22 oktober 2017):

Real-Time Bidding (RTB): Deze partnerschappen stellen adverteerders in staat om systemen van partners te gebruiken om advertenties te kopen en te tonen op Twitter. Om adverteerders te helpen beslissen wanneer ze advertenties moeten kopen en welke advertenties ze willen tonen, deelt Twitter demografische en locatiegegevens op apparaatniveau met deze partners. Zo kan Twitter bijvoorbeeld delen dat de ID van een mobiel apparaat hoort bij een mannelijke gebruiker van 25-34 jaar. Op basis daarvan kan de adverteerder beter beslissen welke advertenties zij aan die doelgroep willen tonen. Twitter deelt geen namen, e-mailadressen, telefoonnummers of Twitter-gebruikersnamen met RTB-partners. Op basis van gegevens die de partner al heeft, bijvoorbeeld als de gebruiker zich heeft aangemeld voor een service van die specifieke partner, kunnen sommige RTB-partners de gegevens op apparaatniveau die wij delen, zelf aan een naam, e-mailadres, telefoonnummer of Twitter-gebruikersnaam koppelen. Je moet deze partners eerst toestemming geven, voordat zij dergelijke gegevens mogen combineren. Je kan je demografische gegevens bekijken en bewerken via Je Twitter-gegevens. Daar kan je ook instellen of Twitter voor deze en andere doelen gebruik mag maken van de locatieservices op je mobiele apparaat.

Geselecteerde RTB-partners: Google Doubleclick Bid Manager.