Over apps van derden en inlogsessies

Apps van derden zijn applicaties die op het Twitter-platform zijn gebouwd door externe ontwikkelaars, geen eigendom zijn van Twitter en niet door Twitter worden beheerd. Wanneer je een app van derden met je Twitter-account verbindt, verleen je die app toegang tot je account. Afhankelijk van de machtigingen kan een geautoriseerde app informatie verkrijgen uit jouw account en jouw account op verschillende manieren gebruiken, zoals jouw Tweets lezen, zien wie jij volgt, jouw profiel bijwerken, namens jou Tweets plaatsen, toegang krijgen tot je privéberichten of je e-mailadres bekijken. Je kan meer te weten komen over de specifieke toegang in het gedeelte App-toestemmingen hieronder.

Opmerking: Wees voorzichtig met het verlenen van toegang tot je account aan apps van derden. Als je je niet prettig voelt over het verlenen van toegang tot je account aan een app, klik je gewoon op “annuleren“ op de machtigingspagina om de app toegang te weigeren. Ook raden we je aan van tijd tot tijd te bekijken welke apps van derden toegang hebben tot je account om te bevestigen dat je ze nog steeds toegang wil geven. Je kan de toegang voor apps bekijken en intrekken via het gedeelte Apps en sessies in je accountinstellingen.

Daarnaast kan je hieronder lezen hoe je uitlogt bij je actieve Twitter-sessies.

Instructies bekijken voor:

Een app van derden verbinden vanuit een iOS-apparaat

1. Zoek in de app die je wil verbinden naar de knop/link waarmee je jouw Twitter-account kan verbinden (meestal "Verbinden met Twitter", "Inloggen met Twitter" of iets vergelijkbaars).
  2. Afhankelijk van de app krijg je mogelijk een toestemmingsvenster van Twitter te zien dat je vraagt de app toestemming te verlenen om je account te gebruiken of om de app toegang te verlenen tot de Twitter-accounts op je iOS-apparaat.

3. Je kan de diverse toestemmingen bekijken die je aan de app toekent. Je ziet dan voorbeelden van acties die de app wel en niet met je account kan doen.

4. Als je wordt doorgestuurd naar een Twitter-website en je bent al ingelogd bij je account, gebruik je de knop App autoriseren om de app te verbinden. Als je nog niet bent ingelogd bij je account, moet je eerst inloggen. Controleer voordat je je gebruikersnaam en wachtwoord invoert of de pagina veilig is door te verifiëren of de URL begint met https://twitter.com. Als de pagina veilig is, voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in en gebruik je de knop Inloggen om de app te verbinden.

5. Als je wordt gevraagd de app toegang te verlenen tot de Twitter-accounts op je iOS-apparaat, gebruik je de knop Verbinden om de app te verbinden. Als je meerdere Twitter-accounts op je apparaat hebt, moet je misschien eerst het account selecteren dat je met de app wil verbinden.

Opmerking: Je kan de toegang voor apps altijd bekijken en op elk gewenst moment intrekken via het gedeelte Apps en sessies in je accountinstellingen.

Een app van derden verbinden vanuit een Android-apparaat

1. Zoek in de app die je wil verbinden naar de knop/link waarmee je jouw Twitter-account kan verbinden (meestal "Verbinden met Twitter", "Inloggen met Twitter" of iets vergelijkbaars).
  2. Afhankelijk van de app kan je doorgestuurd worden naar een Twitter-website of naar de Twitter-app voor Android om de app toestemming te geven om je account te gebruiken.

3. Je kan de diverse toestemmingen bekijken die je aan de app toekent. Je ziet dan voorbeelden van acties die de app wel en niet met je account kan doen.

4. Als je wordt doorgestuurd naar een Twitter-website en je bent al ingelogd bij je account, gebruik je de knop App autoriseren om de app te verbinden. Als je nog niet bent ingelogd bij je account, moet je eerst inloggen. Controleer voordat je je gebruikersnaam en wachtwoord invoert of de pagina veilig is door te verifiëren of de URL begint met https://twitter.com. Als de pagina veilig is, voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in en gebruik de knop Inloggen om de app te verbinden.

5. Als je doorgestuurd wordt naar de Twitter-app voor Android, gebruik je de knop Toestaan of Verbinden om de app te verbinden. Als je meerdere Twitter-accounts op je apparaat hebt, moet je misschien eerst het account selecteren dat je met de app wil verbinden.

Opmerking: Je kan de toegang voor apps altijd bekijken en op elk gewenst moment intrekken via het gedeelte Apps en sessies in je accountinstellingen.

Een app van derden verbinden op internet

1. Zoek op de website van de app die je wil verbinden naar de knop/link waarmee je jouw Twitter-account kan verbinden (meestal "Verbinden met Twitter", "Inloggen met Twitter" of iets vergelijkbaars).
  2. Je wordt doorgestuurd naar een Twitter-website waar je de app toestemming moet verlenen om je account te gebruiken.

3. Je kan de diverse toestemmingen bekijken die je aan de app toekent. Je ziet dan voorbeelden van acties die de app wel en niet met je account kan uitvoeren.

4. Als je al bent ingelogd bij je account, gebruik je de knop App autoriseren om de app te verbinden.

5. Als je nog niet bent ingelogd bij je account, moet je eerst inloggen. Controleer voordat je je gebruikersnaam en wachtwoord invoert of de pagina veilig is door te verifiëren of de URL begint met https://twitter.com. Als de pagina veilig is, voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in en gebruik je de knop Inloggen om de app te verbinden.

6. Je kan de toegang voor apps die met je account verbonden zijn op elk gewenst moment bekijken en intrekken via het gedeelte Apps en sessies in je accountinstellingen.

App machtigingen

Apps van derden kunnen om toegang vragen om via jouw Twitter-account diverse acties uit te voeren. Apps kunnen om de volgende toestemmingen vragen om toegang te krijgen tot bepaalde informatie in jouw account en om bepaalde acties uit te voeren:

Lezen
Apps met leestoegang tot jouw Twitter-account hebben de mogelijkheid om:

• Profielgegevens: Jouw profielinformatie, zoals jouw naam, locatie, beschrijving en profiel- en headerfoto's, bekijken. Het e-mailadres van jouw Twitter-account en jouw telefoonnummer worden niet als profielinformatie beschouwd. Een app zal jouw e-mailadres niet kunnen bekijken, tenzij je de app hiervoor specifieke toestemming geeft.

• Tweets: Jouw Tweets (inclusief details zoals het aantal keren dat een Tweet is bekeken en de interacties die anderen hebben met een Tweet) bekijken en Tweets van accounts die je volgt op je tijdlijn, inclusief afgeschermde Tweets.

• Accountinstellingen: Jouw accountinstellingen, zoals jouw voorkeurstaal en tijdzone, bekijken.

• Andere accounts: Bekijken wie je volgt, negeert, en blokkeert.

• Lijsten: Jouw lijsten van Twitter-accounts bekijken.

• Verzamelingen: Jouw verzamelingen van Tweets bekijken.

Lezen en schrijven
Apps met lees- en schrijftoegang tot jouw Twitter-account hebben toegang tot jouw informatie zoals hierboven beschreven in het gedeelte Lezen en hebben ook de mogelijkheid om:

• Profielgegevens: Jouw profielinformatie voor je bijwerken.

• Tweets: Tweets en media namens jou plaatsen, Tweets voor jou verwijderen, en voor jou interacties aangaan met Tweets die anderen voor jou hebben geplaatst (bijvoorbeeld iets als leuk markeren, vind-ik-leuks ongedaan maken of op een Tweet antwoorden, retweeten, enz.).

• Accountinstellingen: Je accountinstellingen voor je bijwerken.

• Andere accounts: Accounts voor je volgen en ontvolgen, en accounts voor je negeren, blokkeren of rapporteren.

• Lijsten: Lijsten van Twitter-accounts voor je maken, jouw lijsten beheren (bijvoorbeeld accounts toevoegen aan en verwijderen uit lijsten) en jouw lijsten voor je verwijderen.

• Verzamelingen: Verzamelingen van Tweets voor je maken, jouw verzamelingen voor je beheren (bijvoorbeeld Tweets toevoegen en verwijderen uit verzamelingen) en jouw verzamelingen voor je verwijderen.

Lezen, schrijven, en privéberichten
Apps met lees-, schrijf- en privébericht-toegang tot jouw Twitter-account hebben toegang tot jouw informatie en kunnen acties uitvoeren zoals hierboven beschreven in het gedeelte Lezen en schrijven en hebben ook de mogelijkheid om: privéberichten voor je te versturen, de privéberichten te bekijken die je hebt verzonden en ontvangen, en je privéberichten te beheren en te verwijderen. Vergeet niet dat elke deelnemer aan de communicatie zijn eigen kopie van de communicatie heeft — het verwijderen van een privébericht zal deze uit jouw account verwijderen, maar niet uit de accounts van de andere deelnemers aan de communicatie.

E-mailadres
Naast de bovenstaande machtigingen kunnen apps ook toestemming vragen om het e-mailadres te bekijken dat aan je Twitter-account is gekoppeld.

Twitter Ads
Als je Twitter Ads gebruikt, kunnen apps ook vragen om:

• Analyses: Toegang tot je advertentiegegevens, waaronder je campagnes, doelgroepen, zakelijke en advertentie-accountinformatie (zoals accountnaam, ID en aanmaakdatum, bedrijfsnaam, tijdzone en gebruikers), en account- en gebruikersinstellingen (zoals e-mailmeldingen, contact telefoonnummer en toestelnummers, type bedrijfstak, instellingen voor e-mail abonnement en fiscale instellingen), en creatieve materialen en media.

• Campagnemeting en accountbeheer: Toegang tot je advertentiegegevens zoals hierboven beschreven, je advertentiegegevens (zoals media, creatieve materialen, campagnes en doelgroepen) voor je aanmaken en beheren, en je account (zoals accountnaam, branchetype, account- en gebruikersinstellingen, etc.) beheren.

Meer informatie over het verlenen van toegang tot jouw Twitter Ads-account via inloggen met meerdere gebruikers.

Wij delen je Twitter-wachtwoord niet met apps. Vergeet niet dat wanneer je een app toestemming geeft om toegang te krijgen tot je Twitter-account of om namens jou acties te ondernemen, de app je informatie kan gebruiken, opslaan en delen in overeenstemming met de eigen zakelijke praktijken. Hoewel de ontwikkelaars van apps ermee instemmen zich aan onze regels en richtlijnen te houden, raden wij je ten zeerste aan om de voorwaarden en het privacybeleid van een app door te nemen voordat je de app toestemming geeft om toegang te krijgen tot je account.

Meer informatie over onze regels en richtlijnen voor apps van derden vind je in onze Beleidslijnen voor ontwikkelaars.

Toegang voor een app intrekken of een app verwijderen

1. Log in bij je account.
  2. Ga naar het gedeelte Apps en sessies in je accountinstellingen. Je ziet alle apps die met je account verbonden zijn. Hier vind je onder elke naam en beschrijving van een app een lijst van de specifieke machtigingen die de app heeft om je account te gebruiken.

3. Als je de verbinding van een app met je account wil verbreken, klik je op de knop Toegang intrekken naast de app of onderaan de pagina na het klikken op de naam van de app.

Als een app je vraagt naar je wachtwoord om toegang te krijgen tot je account

Als je een app van derden toegang tot je account wil verlenen, raden we je aan dat alleen te doen met behulp van de OAuth-methode van Twitter. OAuth is een veilige verbindingsmethode waarbij je je gebruikersnaam en wachtwoord van Twitter niet aan derden hoeft te verstrekken. Wees vooral voorzichtig als je wordt gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord aan een app of website te geven. Wanneer je jouw gebruikersnaam en wachtwoord aan iemand anders geeft, kan deze persoon de volledige controle krijgen over je account en kan jij worden buitengesloten of kunnen er handelingen met je account worden uitgevoerd die ertoe leiden dat dit wordt opgeschort.

Als je niet zeker weet of een inlogpagina voor een app van derden OAuth gebruikt, ga je rechtstreeks naar twitter.com en voer je daar je aanmeldingsgegevens in. Keer dan terug naar de app. Als de app OAuth gebruikt, zou de app je niet moeten vragen je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren. Meer informatie over hoe je controleert of je op twitter.com bent, vind je in onze tips voor accountbeveiliging.

Als je eerder je wachtwoord aan een app hebt verstrekt en daar nu je twijfels over hebt, kan je de toegang intrekken via het gedeelte Apps en sessies in je accountinstellingen en kan je het wachtwoord wijzigen.

Opmerking: Je moet extra voorzichtig zijn en nooit je gebruikersnaam en wachtwoord verstrekken aan:

• Websites die beweren dat je 'snel meer volgers krijgt!' (zie onze regels en best practices voor volgen voor meer informatie).
  • Apps die advertenties van partners in je tijdlijn plaatsen.

Als je vermoedt dat een malafide app nog steeds met je account verbonden is

Trek onmiddellijk de toegang in via het gedeelte Apps en sessies in je accountinstellingen en wijzig je wachtwoord. Als je problemen met een app hebt, lees je het artikel over gehackte accounts voor meer informatie.

Als je problemen hebt met een app van derden

Omdat apps van derden geen eigendom van Twitter zijn en niet door Twitter worden beheerd, kunnen we problemen met dergelijke apps niet oplossen. Je kan het beste rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaars van de app voor antwoorden op je vragen of een oplossing voor je probleem.

Uitloggen bij je actieve Twitter-sessies

1. Log in bij je account.
  2. Ga vanuit Instellingen en privacy naar het gedeelte Apps en sessies van je accountinstellingen. Onder Sessies staan alle actieve inlogsessies die zijn verbonden met je account. Je ziet hier de locatie en tijd waarop je bent ingelogd.

3. Als je wil uitloggen bij een van de weergegeven sessies, klik je op de knop Uitloggen naast de sessie, of op Alle andere sessies uitloggen boven aan de lijst om alle sessies in één keer te beëindigen. Hou er rekening mee dat terwijl je uitlogt bij een sessie, je in die sessie verder geen activiteiten zoals tweeten, leuk vinden en antwoorden kunt uitvoeren, en dat gegevens (zoals privéberichten), die in het cachegeheugen van het apparaat werden opgeslagen toen de sessie actief was, hiermee mogelijk niet worden verwijderd.