• Helpcentrum
  • Personalisatie op basis van waar je Twitter-content op het web vindt

Personalisatie op basis van waar je Twitter-content op het web vindt

Met meer gepersonaliseerde suggesties kan je eenvoudiger en sneller een grote tijdlijn maken, vol met Tweets, links, media en gesprekken van mensen en onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent. Twitter kan je meer relevante Tweets, meer relevante suggesties laten zien over wie je misschien graag zou willen volgen en ook betere advertenties.

Hoe werkt het?

Op grond van een aantal factoren bepalen we welke content je misschien leuk vindt. Als je de instelling Laat het gebruik toe van waar je Twitter-content op het web ziet in je instellingen voor Personalisatie en gegevens hebt ingeschakeld, kunnen we je bezoeken aan andere websites waar Twitter-content bijzit ook meewegen (zoals ingesloten tijdlijnen). Als je bijvoorbeeld regelmatig websites voor vogelaars bezoekt, kunnen we accounts voorstellen die vaak over dat onderwerp tweeten of advertenties voor verrekijkers of voederhuisjes weergeven.

Om je privacy te beschermen, koppelen we deze navigatiegeschiedenis nooit aan je naam, e-mailadres, telefoonnummer of Twitter-gebruikersnaam en verwijderen, verbergen of anonimiseren we die na uiterlijk 30 dagen, zoals beschreven in ons Privacybeleid.

De keuze is aan jou

We doen er alles aan om je zinvolle privacymogelijkheden te bieden. Als je geen personalisatie wilt (en geen advertenties) op basis van je bezoeken aan websites van derden waar Twitter-content bijzit, zijn er verschillende manieren om deze functionaliteit uit te schakelen:

• Voor gebruikers die via het web bij Twitter inloggen, kan je het selectievakje met de tekst Gegevens van Twitter voor web uitschakelen.
  • Na registratie of als je Twitter gebruikt zonder ingelogd te zijn, kan je de instelling Laat het gebruik toe van waar je Twitter-content op het web ziet uitschakelen in je instellingen voor Personalisatie en gegevens.

Opmerking: Controleer of je bent ingelogd als je de internetinstellingen voor je Twitter-account wil bekijken of wijzigen. Het wijzigen van Twitter-instellingen in je webbrowser zonder dat je bent ingelogd, is alleen van invloed op gedrag in die browser zolang je niet bij Twitter bent ingelogd. Meer informatie over hoe je toegang krijgt tot je instellingen voor personalisatie en gegevens, ook in je mobiele app van Twitter.

We slaan deze navigatiegeschiedenis niet op voor websites die zich voor deze verzameling hebben afgemeld of voor bepaalde domeinen, zoals .mil en .gov. Als je de instelling Laat het gebruik toe van waar je Twitter-content op het web ziet hebt uitgeschakeld in je instellingen voor Personalisatie en gegevens of in de Europese Economische Ruimte of Zwitserland woont, zal Twitter deze webpaginabezoeken niet opslaan of gebruiken om je ervaring in de toekomst te verbeteren. Als we je navigatiegeschiedenis eerder hebben opgeslagen, is het mogelijk dat je ervaring verder gepersonaliseerd wordt op basis van informatie uit die geschiedenis.

Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid.