Je privacyinstellingen voor persoonlijke advertenties

Over persoonlijke advertenties

We werken samen met advertentiepartners om je via op interesse gebaseerde advertenties meer nuttige en interessante advertentiecontent aan te bieden. We kunnen dit bijvoorbeeld doen op basis van informatie die onze advertentiepartners met ons delen. We hopen dat Twitter Ads hierdoor voor jou nuttiger wordt.

Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manier. Stel dat een bloemenwinkel voor Valentijnsdag een speciale advertentie op Twitter wil zetten. Ze zouden hun advertentie het liefst laten zien aan bloemenliefhebbers die zich abonneren op hun nieuwsbrief. Om te zorgen dat die mensen, die ook op Twitter zitten, de speciale aanbieding ontvangen, kan de winkel gehashte e-mails van hun mailinglijst met ons delen. Vervolgens kunnen we die koppelen aan een hash van e-mails die onze gebruikers aan hun accounts hebben gekoppeld, zodat ze op Twitter een uitgelichte Tweet zien voor de Valentijnsaanbieding.

Het kan ook via iemand die de website van een bloemenwinkel bezoekt. In dat geval kan Twitter informatie verzamelen waarmee de winkeleigenaar kan adverteren op Twitter en die bezoekers kan bereiken met een Valentijnsaanbieding.

Over Twitter-marketing

Twitter helpt adverteerders om hun doelgroep op Twitter te bereiken, maar werkt ook samen met externe aanbieders van advertenties, zoals Google, om de eigen services van Twitter te verkopen, waaronder de levering van op interesse gebaseerde advertenties. Deze partners kunnen ook advertenties tonen namens Twitter-adverteerders. De hieronder beschreven privacymogelijkheden gelden voor op interesse gebaseerde advertenties die door Twitter worden getoond. Ze zijn niet van toepassing op advertenties die door deze bedrijven, of namens Twitter, worden getoond. Ga naar optout.aboutads.info en www.networkadvertising.org/choices voor meer informatie over afmelden voor het ontvangen van op interesse gebaseerde advertenties van andere bedrijven. Je kan je daarnaast via internet afmelden voor Google Analytics door de Opt-out Browser Add-on van Google te installeren en je af te melden voor op interesse gebaseerde Google-advertenties via de Advertentie-instellingen van Google.

Wat zijn mijn privacymogelijkheden?

Als je niet wil dat op Twitter en daarbuiten op interesse gebaseerde advertenties door Twitter worden weergegeven, zijn er verschillende manieren om deze functionaliteit uit te schakelen:

• Ga via je Twitter-instellingen naar de instellingen voor Personalisatie en gegevens en wijzig de instelling Advertenties personaliseren.
  • Op internet kan je naar de keuzetool voor consumenten van de Digital Advertising Alliance gaan op optout.aboutads.info om je in je huidige browser af te melden voor de weergave van op interesse gebaseerde advertenties door Twitter.
  • Op je mobiele apparaat moet je in de instellingen van je iOS-telefoon de instelling 'Beperk reclametracking' of in de instellingen van je Android-telefoon de instelling 'Afmelden voor het personaliseren van advertenties' (of 'Afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties' voor oudere systemen) inschakelen.

Opmerking: Controleer of je bent ingelogd als je de internetinstellingen voor je Twitter-account wil bekijken of wijzigen. Het wijzigen van Twitter-instellingen in je webbrowser zonder dat je bent ingelogd, is alleen van invloed op gedrag in die browser zolang je niet bij Twitter bent ingelogd. Meer informatie over hoe je toegang krijgt tot je instellingen voor Personalisatie en gegevens, waaronder in je mobiele app van Twitter.

Als je je afmeldt voor op interesse gebaseerde advertenties, blijf je nog wel Twitter-advertenties zien. Je ziet bijvoorbeeld nog steeds advertenties op Twitter die zijn gepersonaliseerd op basis van andere informatie, zoals wat je Tweet, welk type telefoon je gebruikt en de links waarop je klikt op Twitter.