Je profiel aanpassen

Je kan je profiel aanpassen door een unieke profiel- en headerafbeelding te kiezen, een naam, bio, locatie, geboortedatum, website en themakleur toe te voegen en een Tweet vast te maken die andere mensen zien wanneer ze jouw profiel bezoeken.

Je profiel aanpassen

1. Meld je aan bij twitter.com of open je Twitter-app (iOS of Android).
  2. Ga naar je profiel.
  3. Klik of tik op de knop Profiel bewerken. Je kan nu het volgende wijzigen:
    • Headerfoto (aanbevolen afmetingen zijn 1500 x 500 pixels)
    • Profielfoto (aanbevolen afmetingen zijn 400 x 400 pixels)
    • Naam
    • Bio (maximaal 160 tekens)
    • Locatie
    • Website
    • Themakleur (kan alleen op twitter.com worden aangepast)
    • Geboortedatum
  4. Klik of tik op een van deze gebieden en breng je wijzigingen aan.
  5. Wanneer je de profiel- of headerfoto wil wijzigen, klik of tik je op het camera-icoon en kies je Foto uploaden of Verwijderen.
  6. Kies Mijn Periscope-profiel weergeven om je Periscope-profiel weer te geven in je Twitter-profiel (alleen beschikbaar als je je Twitter-account aan je Periscope-account hebt gekoppeld).
  7. Klik of tik op Wijzigingen opslaan

Extra tips voor het bijwerken van je profiel

• Foto's kunnen de volgende indeling hebben: JPG, GIF of PNG. (Twitter ondersteunt geen GIF-animaties voor profiel- of headerafbeeldingen.)
  • Lees dit artikel voor probleemoplossing als het uploaden van een foto niet lukt.
  • Als je je Periscope-account hebt gekoppeld, wordt er LIVE op #Periscope weergegeven op je Twitter-profiel wanneer je uitzendt.

Je verjaardag toevoegen en selecteren wie deze in je profiel kan zien

Je kan je verjaardag toevoegen aan je Twitter-profiel. Via de zichtbaarheidsinstellingen voor je geboortedatum kan je beheren wie op Twitter je verjaardag kan zien in je profiel.

1. Meld je aan bij twitter.com of open je iOS- of Android-app.
  2. Ga naar je profiel en klik of tik op de knop Profiel bewerken.
  3. Klik of tik op het gedeelte Verjaardag.
  4. Selecteer of wijzig de dag, de maand en het jaar van je geboortedatum.
  5. Je kan ook de zichtbaarheidsinstellingen voor je geboortedatum controleren en wijzigen. Er zijn twee zichtbaarheidsinstellingen: één voor je geboortejaar en één voor de dag en de maand. Klik op het gewenste zichtbaarheidsicoon (internet) of wijzig Wie kan dit zien? (iOS- of Android-app) om je instellingen aan te passen. Meer informatie over de zichtbaarheidsinstellingen van je profiel.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan (internet) of tik op Gereed en vervolgens op Opslaan (iOS- of Android-app).

Hoe verwijder ik mijn verjaardag uit mijn profiel?

Voer de volgende stappen uit om je verjaardag uit je profiel te verwijderen:

1. Meld je aan bij twitter.com of open je iOS- of Android-app.
  2. Ga naar je profiel en klik of tik op de knop Profiel bewerken.
  3. Klik op het gedeelte Verjaardag.
  4. Zet de waarden die je in de vervolgkeuzemenu's Dag, Maand en Jaar hebt geselecteerd terug op de standaardwaarden (internet) of tik op Geboortedatum verwijderen (iOS- of Android-app). Opmerking: als je je geboortedatum uit je profiel op internet wil verwijderen, moet je de informatie uit elk van de drie velden verwijderen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan (internet) of tik op Gereed en vervolgens op Opslaan (iOS- of Android-app).

Een Tweet vastmaken aan je profielpagina

Je kan een Tweet vastmaken aan je profiel. Dit is dan de eerste Tweet die anderen zien als ze je profiel bezoeken.

1. Ga naar je profiel.
  2. Zoek de Tweet die je wil vastmaken.
  3. Klik of tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  4. Selecteer Vastmaken aan je profiel.
  5. Klik of tik op Vastmaken om te bevestigen.

Een Tweet van je profiel losmaken

1. Ga naar je profielpagina.
  2. Klik of tik in de vastgemaakte Tweet op het icoon  .
  3. Selecteer Losmaken van je profiel.
  4. Klik of tik op Losmaken om te bevestigen.

Opmerking: Soms worden bepaalde Tweets met een groter lettertype weergegeven dan andere. Tweets die tot veel interacties hebben geleid, worden iets groter weergegeven. Zo kan je je beste content snel terugvinden.