Je profiel aanpassen

Je kan je profiel eenvoudig aanpassen door unieke profiel- en headerafbeeldingen te selecteren of een naam, bio, locatie, geboortedatum en website toe te voegen. Je kan ook een themakleur kiezen en een post vastzetten die andere mensen te zien krijgen wanneer ze jouw profiel openen.

Je profiel aanpassen
  1. Meld je aan bij X.com of open je X-app (iOS of Android).
  2. Ga naar je profiel.
  3. Klik of tik op de knop Profiel bewerken. Je kan nu het volgende wijzigen:
    • Headerfoto, ook wel een 'banner' genoemd (aanbevolen afmetingen zijn 1500 x 500 pixels)
    • Profielfoto (aanbevolen afmetingen zijn 400 x 400 pixels)
    • Naam
    • Bio (maximaal 160 tekens)
    • Locatie
    • Website
    • Geboortedatum (je kan kiezen wie deze informatie kan zien, maar je kan de instelling slechts een paar keer wijzigen).
  4. Klik of tik op een van deze gebieden en breng je wijzigingen aan.
  5. Wanneer je de profiel- of headerfoto wil wijzigen, klik of tik je op het camera-icoon en kies je Foto uploaden of Verwijderen.
  6. Klik of tik op Opslaan.

Opmerking: wanneer je in eerste instantie je profiel instelt, krijg je de optie om je weergavenaam te wijzigen niet te zien. Deze optie verschijnt pas na het uploaden van een profiel- en headerfoto.

Meer tips voor het bijwerken van je profiel

• Kies je weergavekleur op X.com. Klik in het zijmenu op Meer en klik vervolgens op Weergave. Daar kan je de gewenste lettergrootte, kleur en een achtergrondthema selecteren.
  • Foto's kunnen de volgende indeling hebben: JPG, GIF of PNG. (X ondersteunt geen GIF-animaties voor profiel- , header- of bannerafbeeldingen.)
  • Lees dit artikel voor probleemoplossing als het uploaden van een foto niet lukt.
Je geboortedatum toevoegen en aangeven wie deze in jouw profiel kan zien

Je kan je geboortedatum toevoegen aan je X-profiel. Via de zichtbaarheidsinstellingen voor je geboortedatum kan je aangeven wie op X jouw geboortedatum in je profiel kan zien. Je kan deze instellingen slechts een paar keer veranderen.

1. Meld je aan bij X.com of open je iOS- of Android-app.
  2. Ga naar je profiel en klik of tik op de knop Profiel bewerken.
  3. Klik of tik op het gedeelte Geboortedatum
  4. Selecteer of wijzig de Dag, Maand en het Jaar van je geboortedatum. Hou er rekening mee dat X aan de hand van je geboortedatum bepaalt of je oud genoeg bent om gebruik te maken van onze services en dat de ingevoerde geboortedatum van de persoon moet zijn die het account gebruikt.
  5. Je kan ook de zichtbaarheidsinstellingen voor je geboortedatum controleren en wijzigen. Er zijn twee zichtbaarheidsinstellingen: de ene is voor je geboortejaar en de andere voor je geboortedag en -maand. Klik op het gewenste zichtbaarheidsicoon (internet) of wijzig Wie kan dit zien? (iOS- of Android-app) om je instellingen aan te passen. Meer informatie over de zichtbaarheidsinstellingen van je profiel.

Hoe verwijder ik mijn geboortedatum uit mijn profiel?

Voer de volgende stappen uit om je geboortedatum uit je profiel te verwijderen:

1. Meld je aan bij twitter.com of open je iOS- of Android-app.
  2. Ga naar je profiel en klik of tik op de knop Profiel bewerken.
  3. Klik op het gedeelte Geboortedatum
  4. Zet de waarden die je in de vervolgkeuzemenu's voor de geboortedatum hebt geselecteerd terug op de standaardwaarden (bijv. Dag, Maand en Jaar) (internet) of tik op Geboortedatum verwijderen (iOS- of Android-app). Als je je geboortedatum uit je profiel op internet wil verwijderen, moet je de informatie uit alle drie de geboortedatumvelden verwijderen.

Een post vastmaken aan je profielpagina

Je kan een post vastmaken aan je profiel. Dit is dan de eerste post die anderen zien als ze je profiel bezoeken.

1. Zoek vanuit je profiel naar de post die je wil vastmaken.
  2. Klik of tik op het icoon  bovenaan de post.
  3. Selecteer Vastmaken aan je profiel.
  4. Klik of tik op Vastmaken om te bevestigen.

Een post van je profiel losmaken

1. Ga naar je profielpagina.
  2. Klik of tik in de vastgemaakte post op het icoon .
  3. Selecteer Losmaken van je profiel.
  4. Klik of tik op Losmaken om te bevestigen.

Opmerking: Soms worden bepaalde posts met een groter lettertype weergegeven dan andere. Posts die tot veel interacties hebben geleid, worden iets groter weergegeven. Zo kan je je beste content snel terugvinden.

Nog steeds hulp nodig?

Als je meer vragen hebt over het aanpassen van je profiel, kan je contact opnemen met ons ondersteuningsteam.