Audio- en videobellen

We lanceren een nieuwe manier van communiceren op X: audio- en videobellen. Audio- en videobellen is nu beschikbaar op iOS en binnenkort op Android.

De basisbeginselen

• Premium-abonnees kunnen audio- en videogesprekken voeren.

• Alle accounts kunnen oproepen ontvangen.

• Jij kan bepalen wie jou kan bellen in je instellingen voor privéberichten.

• Standaard kan je oproepen ontvangen van accounts die jij volgt of in jouw adresboek staan (als je ons eerder toegang hebt gegeven tot je adresboek).

• Om een andere gebruiker te bellen, moet hij of zij de ontvanger eerst minimaal één keer een privébericht hebben gestuurd.

Audio- of videobellen op iOS

1. Tik op het enveloppictogram. Je gaat nu naar je berichten.

2. Tik op een bestaand privégesprek of begin een nieuw gesprek.

3. Tik op het telefoonpictogram, vanuit daar kan je:

• - tikken op Audiobellen om een audiogesprek te starten;

• - tikken op Videobellen om een videogesprek te starten.

4. Het account dat jij belt ontvangt een melding dat jij hem of haar belt. Als er niet wordt opgenomen, krijgt hij of zij een melding dat hij of zij een oproep heeft gemist.

Een audiogesprek beheren

Als je een audiogesprek voert, kan je:

• - op het audiopictogram tikken om het gesprek op de speaker te zetten;

• - je microfoon in- of uitschakelen door te tikken op het microfoonpictogram;

• - het gesprek beëindigen door op de knop X te tikken.

Een videogesprek beheren

Als je een videogesprek voert, kan je:

• - wisselen tussen de camera aan de voor- en de achterkant door te tikken op pictogram 'Van camera wisselen';

• - tikken op het audiopictogram om de speakermodus uit te schakelen;

• - je camera uitzetten door te tikken op het camerapictogram;

• - je microfoon uitschakelen door te tikken op het microfoonpictogram;

• - het gesprek beëindigen door op de knop X te tikken.

Bepalen wie jou kan bellen

1. Tik op het enveloppictogram. Je gaat nu naar je berichten.

2. Tik op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek. Je berichteninstellingen worden geopend.

3. In je berichteninstellingen kan je bepalen of je audio- en videobellen wil inschakelen of niet.

4. Als je audio- en videobellen hebt ingeschakeld, kan je kiezen wie jou kan bellen. Je kan ervoor kiezen om oproepen te ontvangen van:

• - mensen in je adresboek;

• - mensen die jij volgt;

• - geverifieerde gebruikers.