ID-verificatiebeleid en privacy

Overzicht

September 2023

X gebruikt ID-verificatie voor:

(1) Het verbeteren van de gebruikerservaring: X zal een vrijwillige optie voor ID-verificatie bieden voor bepaalde functies van X om de algehele integriteit en het vertrouwen op ons platform te vergroten. We verzamelen deze gegevens wanneer X Premium-abonnees ervoor kiezen om een Geverifieerd-badge aan te vragen door hun identiteit te verifiëren met behulp van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs. Zodra dit is bevestigd, wordt een Geverifieerd-label toegevoegd aan het profiel van de gebruiker voor transparantie en het mogelijk ontgrendelen van extra voordelen die zijn gekoppeld aan specifieke functies van X in de toekomst. Deze optie is momenteel alleen beschikbaar voor individuele gebruikers, en niet voor bedrijven of organisaties.

(2) Veiligheids- en beveiligingsdoeleinden: in bepaalde gevallen kan X om je door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs vragen wanneer dit nodig is om de veiligheid en beveiliging van accounts op ons platform te garanderen. We verzamelen deze gegevens bij het onderzoeken en handhaven van ons beleid en kunnen om een ID-verificatie vragen als reactie op meldingen van impersonatie. Momenteel richt X zich op accountverificatie om impersonatie te voorkomen en kan X aanvullende maatregelen onderzoeken, zoals ervoor zorgen dat gebruikers toegang hebben tot content die geschikt is voor hun leeftijd, en bescherming bieden tegen spam en kwaadaardige accounts, om de integriteit van het platform te behouden en gezonde gesprekken te waarborgen.

Voordelen van ID-verificatie van X Premium:

• je ontvangt een zichtbaar ID-verificatielabel in het pop-upvenster dat verschijnt wanneer je op je blauwe badge klikt;
  • je profiteert van meer vertrouwen van andere gebruikers die je ID-verificatielabel zien wanneer ze met hun muis over je blauwe badge gaan;
  • je ontvangt met voorrang ondersteuning van diensten van X, zodat je snel de hulp krijgt die je nodig hebt.

Meer voordelen in de toekomst:

• je ontvangt sneller een blauwe badge omdat het beoordelingsproces wordt vereenvoudigd;
  • je krijgt meer flexibiliteit wanneer het gaat om het frequent wijzigen van je profielfoto, weergave- of gebruikersnaam (@gebruikersnaam).

Waar is ID-verificatie beschikbaar?

ID-verificatie is momenteel beschikbaar in een aantal landen en wordt binnenkort mogelijk in onder meer de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EEA) en het Verenigd Koninkrijk (VK).

Wat betekent ID-verificatie?

Ons verificatieproces is erop gericht om ervoor te zorgen dat een echt persoon met geldige identificatie de eigenaar is van het account. Let op: een ID-verificatielabel betekent niet dat X het account aanbeveelt en is geen indicatie van de belangrijkheid van de eigenaar van het account.

Accounts die niet voldoen aan de voorwaarden, de regels of het beleid van X, kunnen hun ID-geverifieerd-label kwijtraken.

Wat voor gegevens worden door X verzameld?

Van gebruikers die ID-verificatie doorlopen, verzamelen we een afbeelding van het identiteitsbewijs en een selfie. Deze bevatten gezichtsgegevens en gegevens van de het identiteitsbewijs.

Hoelang worden deze gegevens bewaard?

• Au10tix verwijdert afbeeldingen van identiteitsbewijzen binnen 72 uur na ontvangst. Selfies worden direct verwijderd nadat wij de verwerkingsresultaten hebben ontvangen. Dit helpt de bescherming van je gegevens en privacy te waarborgen.

• De gegevens afkomstig van het identiteitsbewijs worden 30 dagen bewaard. Dit helpt X om je de kans te geven bezwaar te maken tegen een verificatiebeslissing en je bezwaar te beoordelen. De geëxtraheerde gegevens worden na 30 dagen verwijderd.

Bewaart X deze gegevens of deelt X ze met derden?

X slaat deze gegevens niet rechtstreeks op. We delen gezichtsgegevens met Au10tix, die optreedt als onze gegevensverwerker. Au10tix verwerkt de gegevens en slaat deze op zoals hierboven uiteengezet.

Opnieuw verifiëren

Het opnieuw verifiëren van je identificatie helpt ons ervoor te zorgen dat het platform veilig blijft en dat de verificatie van elke gebruiker zo accuraat mogelijk is. X kan je verzoeken om je identificatie opnieuw te verifiëren om onder meer de volgende redenen:

• als de accountnaam wijzigt;

• als aanvullende verificatie nodig is vanwege veiligheids- of beveiligingsdoeleinden;

• als het doel van het account is gewijzigd;

• als het account ons beleid inzake inactieve accounts schendt;

• als iemand anders eigenaar wordt van het account.

Alle gegevens die betrekking hebben op je identiteit en met X worden gedeeld, worden veilig behandeld en alleen gebruikt voor de doeleinden die wij met je delen.