Veelgestelde vragen van nieuwe gebruikers

Posten

Wat is X?

X is een dienst waarmee vrienden, families en collega's met elkaar kunnen communiceren en contact kunnen houden via snelle, korte berichtjes. Mensen plaatsen posts die foto's, video's, links en tekst kunnen bevatten. Deze berichten worden op je profiel geplaatst en naar jouw volgers gestuurd, en kunnen worden doorzocht met de zoekfunctie van X. Meer informatie over hoe je X gebruikt.

Wat heb ik nodig om het te gebruiken?

Om X te kunnen gebruiken, heb je alleen een internetverbinding of een mobiele telefoon nodig. Meld je hier aan! Zodra je bent ingelogd, kan je meteen op zoek naar accounts met posts die jij interessant vindt. Wanneer je je hebt geregistreerd, krijg je bovendien aanbevelingen voor fantastische accounts.

Wat is een post?

Een bericht dat op X is geplaatst, noemen we een post. Een post kan foto's, video's, links en tekst bevatten. Klik of tik op de postknop om het bericht op je profiel te plaatsen. Lees ons artikel Een post plaatsen voor meer informatie.

Hoe kan ik updates naar X sturen?

Lees ons artikel over het plaatsen van posts. Je kan posts versturen via twitter.com, met je mobiele apparaat of vanuit een applicatie.

Wat is een Repost?

Een repost is een post die je doorstuurt naar jouw volgers.

Hoe plaats ik een afbeelding op X?

Je kan heel makkelijk afbeeldingen uploaden en delen via X! Hier vind je stapsgewijze instructies voor en antwoorden op veelgestelde vragen over hoe je afbeeldingen op X plaatst.

Kan ik een geplaatste post bewerken?

Het bewerken van posts is een functie die beschikbaar is voor abonnees op X Blue. Als je geen abonnee bent, kan je een post niet meer bewerken nadat je die hebt geplaatst, maar je kan wel je post verwijderen.

Je weergave aanpassen

Klik voor het beheren van je lettergrootte, tekstkleur en achtergrond op X.com op Meer  en selecteer daarna in het menu Weergave. Kies je gewenste lettergrootte en kleur. Gebruik de keuzerondjes om te kiezen tussen de standaard witte achtergrond of de twee nachtmodusopties Dimmen en Donker. De nachtmodusopties zijn ook beschikbaar in X voor iOS en X voor Android.

Wie leest mijn updates?

Je posts worden gelezen door je volgers. Als jouw posts openbaar zijn, kan iedereen die zoekt op een trefwoord dat voorkomt in jouw post, jouw bericht zien. Je posts zijn standaard openbaar. Als je liever niet wil dat onbekenden jouw updates lezen, kan je je posts afschermen. Dan moet je volgers eerst accepteren en worden je updates niet opgenomen in zoekresultaten.

Waarom kan ik niet al mijn posts zien? Zijn ze verdwenen?

We slaan al je posts op. In de tijdlijn van je profiel kan je jouw 3200 meest recente posts bekijken. Als je er meer wil zien, kan je je archief van X downloaden en door een momentopname van je gegevens van X bladeren, te beginnen met je allereerste post.

Kan ik updates van X op mijn blog plaatsen?

Ja! Je kan een widget van X toevoegen aan je blog of website, overal waar JavaScript of HTML werkt.

Volgend

Wat houdt het in als je iemand volgt op X?

Iemand volgen betekent dat je je abonneert op de updates van X van een gebruiker of account. Wanneer je iemand volgt, verschijnen zijn of haar berichten in je tijdlijn op de startpagina van X.

Hoe vind ik mensen die ik wil volgen?

Wanneer je een account aanmaakt, kan je mensen zoeken op hun naam of gebruikersnaam, vrienden importeren uit andere netwerken of vrienden uitnodigen via e-mail

Hoe weet ik wie ik volg?

Klik of tik in het profiel van de persoon die je wil volgen op de knop Volgen om te beginnen met volgen. Je kan een lijst met de accounts die jij volgt weergeven door op de link Volgend op je profielpagina of in de zijbalk van je startpagina te klikken.

Hoe weet ik wie mij volgt?

X stuurt je een melding wanneer je een nieuwe volger krijgt. Je kan hier je e-mailvoorkeuren en mobiele pushmeldingen voor nieuwe volgers instellen. Je kan ook op de link Volgers op je profielpagina klikken om te zien wie jou volgt.

Wat zijn volglimieten?

X hanteert volg- en updatelimieten om de stabiliteit te garanderen en misbruik te voorkomen. Meer informatie over volglimieten.

Antwoorden

Wat zijn antwoorden?

Een antwoord is een reactie op de post van een ander. Klik of tik op het pictogram Antwoorden  bij een post van iemand anders om erop te antwoorden. Hou er rekening mee dat personen die jou niet volgen, ook jouw antwoorden of vermeldingen niet zien zolang jouw posts afgeschermd zijn.

Wat is het verschil tussen een antwoord en een privébericht?

Een antwoord is een openbaar bericht dat je aan elke gebruiker kan versturen, ongeacht of jij hem of haar volgt. Als jouw posts openbaar zijn, kan iedereen ze zien. Een privébericht is een rechtstreeks bericht dat alleen zichtbaar is voor de afzender en de bedoelde ontvangers.

Privéberichten

Wat zijn privéberichten?

Privéberichten zijn rechtstreekse berichten tussen twee of meer accounts van X. Ze worden niet openbaar weergegeven en kunnen niet door anderen worden gelezen. Je kan een gesprek beginnen met iedereen die jou volgt.

Beleid van X en rapporteren

Waarom worden accounts opgeschort?

Accounts worden opgeschort als ze de Algemene voorwaarden schenden of verdacht worden van spammen. Meer informatie over het opschorten van accounts.

Hoe kan ik spam rapporteren?

Lees ons artikel over het rapporteren van spam op X. We raden je aan om spammers altijd te blokkeren.

Waar vind ik meer informatie over de Algemene voorwaarden van X?

Lees de Algemene voorwaarden van X en de regels van X voor meer informatie.

Hoe kan ik een klacht indienen over impersonatie, schending van auteursrecht of handelsmerken, of andere overtredingen van de Algemene voorwaarden?

In ons gedeelte over de Algemene voorwaarden lees je meer over wat we onder een schending verstaan en hoe je een dergelijk probleem kan oplossen.