Je e-mailadres bijwerken

Een bijgewerkt e-mailadres gekoppeld aan je account is een grote stap richting een verbeterde beveiliging van je account.

Er zijn twee stappen voor het bijwerken van je e-mailadres:

• Je e-mailadres bijwerken in je accountinstellingen
  • Je e-mailadres bevestigen

Opmerking: Telkens wanneer het e-mailadres dat aan je Twitter-account is gekoppeld wordt bijgewerkt, sturen wij je een melding per e-mail naar het voorheen gebruikte e-mailadres om je te waarschuwen dat deze wijziging heeft plaatsgevonden. Voor meer informatie over deze typen waarschuwingen lees je ons artikel over accountbeveiliging.

Instructies bekijken voor:

Je e-mailadres bijwerken

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op E-mail.
  4. Typ je e-mailadres in en tik op Volgende
    Opmerking: Een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.
  5. Log in bij je e-mailaccount en bevestig je e-mailadres. Hieronder lees je meer over het bevestigen van je e-mailadres.

Je e-mailadres bijwerken

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op E-mail.
  4. Typ je e-mailadres in en tik op Volgende.
    Opmerking: Een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.
  5. Log in bij je e-mailaccount en bevestig je e-mailadres. Hieronder lees je meer over het bevestigen van je e-mailadres.

Je e-mailadres bijwerken

1. Log in bij twitter.com en ga naar de pagina Accountinstellingen.
  2. Typ je e-mailadres in het veld E-mail
    Opmerking: Een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.
  3. Klik op de knop Wijzigingen opslaan onderaan de pagina.
  4. Er verschijnt een dialoogvenster waarin je wordt gevraagd om je wachtwoord voor Twitter te bevestigen. Voer je wachtwoord in het veld in en klik op Wijzigingen opslaan.
  5. Op je startpagina verschijnt meteen een geel bericht waarin je wordt gevraagd de wijziging van je e-mail te bevestigen. Dit bericht wordt permanent weergegeven totdat je je nieuwe e-mailadres hebt bevestigd. Hieronder lees je meer over het bevestigen van je e-mailadres.

Opmerking: Je e-mailadres wordt niet weergegeven in je openbare profiel op Twitter. Als je de instelling Anderen kunnen mij vinden via mijn e-mailadres niet hebt uitgeschakeld, kunnen anderen die je e-mailadres al hebben, je Twitter-account vinden. Meer informatie over de privacyinstellingen voor vindbaarheid van je e-mailadres en telefoonnummer.

Je e-mailadres bevestigen

Wanneer je het e-mailadres bijwerkt dat aan je account is gekoppeld, sturen we je een e-mail waarin we je vragen de wijziging te bevestigen. Klik in de e-mail die je ontvangt op Nu bevestigen om ons te laten weten dat het e-mailadres van jou is.

1. Log in bij de inbox van het e-mailadres dat je net hebt ingesteld.
  2. Open de e-mail van Twitter waarin je wordt uitgenodigd je account te bevestigen.
  3. Klik op de knop Nu bevestigen in die e-mail.
  4. We leiden je rechtstreeks naar je Twitter-account en als je nog niet bent ingelogd, vragen we je om dat te doen.

Opmerking: Als je de bovenstaande bevestigingsprocedure niet voltooit, blijft je e-mail in een onbevestigde status. Dit betekent dat je geen gebruik kan maken van bepaalde accountfunctionaliteiten, zoals verzoeken om je Tweet-archief te downloaden of gebruikmaken van beveiligingsfunctionaliteiten zoals inlogverificatie.