Je e-mailadres bijwerken

Een bijgewerkt e-mailadres gekoppeld aan je account is een grote stap richting een verbeterde beveiliging van je account.

Opmerking: Telkens wanneer het e-mailadres dat aan je Twitter-account is gekoppeld wordt bijgewerkt, sturen wij je een melding per e-mail naar het voorheen gebruikte e-mailadres om je te waarschuwen dat deze wijziging heeft plaatsgevonden. Voor meer informatie over dit type waarschuwingen lees je ons artikel over accountbeveiliging. We zullen je eerder gebruikte e-mailadressen opslaan. Deze informatie gebruiken we voor veiligheids- en beveiligingsdoeleinden. Je kan een volledig overzicht bekijken van de e-mailadressen die aan je account zijn gekoppeld door de gegevens te downloaden via Je Twitter-gegevens.

Instructies bekijken voor:

Je e-mailadres bijwerken

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op E-mail.
  4. Typ je e-mailadres in en tik op Gereed
    Opmerking: een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.

Je e-mailadres bijwerken

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op E-mail.
  4. Typ je e-mailadres in en tik op Volgende.
    Opmerking: een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.

Je e-mailadres bijwerken

1. Log in bij twitter.com en ga naar je Accountinstellingen door te klikken op het icoon meer  en daarna op Instellingen en privacy.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op E-mail.
  4. Typ je e-mailadres in het veld E-mail
    Opmerking: Een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.
  5. Klik op de knop Opslaan onderaan de pagina.

Opmerking: Je e-mailadres wordt niet weergegeven in je openbare profiel op Twitter. Als je de instelling Anderen kunnen mij vinden via mijn e-mailadres niet hebt uitgeschakeld, kunnen anderen die je e-mailadres al hebben, je Twitter-account vinden. Meer informatie over de privacyinstellingen voor vindbaarheid van je e-mailadres en telefoonnummer.

Je e-mailadres bevestigen

Wanneer je het e-mailadres bijwerkt dat aan je account is gekoppeld, sturen we je een e-mail waarin we je vragen de wijziging te bevestigen. Klik in de e-mail die je ontvangt op Nu bevestigen om ons te laten weten dat het e-mailadres van jou is.

1. Log in bij de inbox van het e-mailadres dat je net hebt ingesteld.
  2. Open de e-mail van Twitter waarin je wordt uitgenodigd je account te bevestigen.
  3. Klik op de knop Nu bevestigen in die e-mail.
  4. We leiden je rechtstreeks naar je Twitter-account en als je nog niet bent ingelogd, vragen we je om dat te doen.

Opmerking: Als je de bovenstaande bevestigingsprocedure niet voltooit, blijft je e-mail in een onbevestigde status. Dit betekent dat je geen gebruik kan maken van bepaalde accountfunctionaliteiten, zoals verzoeken om je Tweet-archief te downloaden of gebruikmaken van beveiligingsfunctionaliteiten zoals inlogverificatie.