Je telefoonnummer aan je account toevoegen

Al je een telefoonnummer aan je account toevoegt, verbeter je je Twitter-ervaring aanzienlijk. Hier zijn een paar voordelen van het toevoegen van je nummer:

• Je account beveiligd houden. Met een telefoonnummer in je account kan je gebruikmaken van beveiligingsfunctionaliteit zoals inlogverificatie.
  • Je account sneller herstellen. Als je geen toegang krijgt tot je account, kan je met een gekoppeld telefoonnummer eenvoudiger weer inloggen bij Twitter.
  • Met vrienden en contactpersonen in contact komen. Met een telefoonnummer in je account kan je gemakkelijk in contact komen met mensen die je kent. Je vindt meer informatie in het artikel Toelaten dat anderen je kunnen vinden via je e-mailadres of telefoonnummer.

Opmerking: Je kan hetzelfde telefoonnummer aan maximaal 10 Twitter-accounts koppelen.

Instructies bekijken voor:

Je telefoonnummer toevoegen via Twitter voor iOS

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Account.
  4. Tik op Telefoonnummer. Tik op Voeg toe als je nog niet eerder een telefoonnummer hebt toegevoegd.
    Opmerking: als je al eerder een telefoonnummer hebt toegevoegd, kan je op deze knop tikken en krijg je de optie Werk telefoonnummer bij of Verwijder telefoonnummer. Je vindt meer informatie in het artikel Het telefoonnummer van je account bijwerken.
  5. Vul in het lege veld je telefoonnummer in en tik op Telefoon toevoegen.
  6. Twitter stuurt vervolgens een sms met een verificatiecode naar het telefoonnummer dat jij hebt toegevoegd.
  7. Open de Twitter-app opnieuw en vul de verificatiecode in. Tik op Verifieer.

Je telefoonnummer toevoegen via Twitter voor Android

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Account en vervolgens op Telefoonnummer. Tik op Toevoegen als je nog niet eerder een telefoonnummer hebt toegevoegd.
    Opmerking: als je al eerder een telefoonnummer hebt toegevoegd, kan je op deze knop tikken en krijg je de optie Telefoonnummer wijzigen of Telefoonnummer verwijderen. Je vindt meer informatie in het artikel Het telefoonnummer van je account bijwerken.
  4. Vul in het lege veld je telefoonnummer in en tik op Telefoon toevoegen.
  5. Twitter stuurt vervolgens een sms met een verificatiecode naar het telefoonnummer dat jij hebt toegevoegd.
  6. Open de Twitter-app opnieuw en vul de verificatiecode in. Tik op Verifiëren.

Je telefoonnummer toevoegen via internet

1. Klik op je profielicoon in de rechterbovenhoek van de navigatiebalk en selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik op het tabblad Mobiel.
  3. Selecteer je Land/regio in het vervolgkeuzemenu.
  4. Vul je telefoonnummer in. Je hoeft geen landcode of beginnul in te vullen; dit gebeurt automatisch. Klik op Doorgaan.
  5. We sturen nu een code (sms-bericht) naar je telefoonnummer. Vul deze in het vak Verificatiecode in en klik op Telefoon activeren.
  6. Nu zie je het bericht Je telefoon is geactiveerd! ter bevestiging van het bijgewerkte nummer.

Opmerking: In bepaalde situaties kan je een telefoongesprek aanvragen om je telefoonnummer te bevestigen.