Je telefoonnummer aan je account toevoegen

Al je een telefoonnummer aan je account toevoegt, verbeter je je Twitter-ervaring aanzienlijk. Hier zijn een paar voordelen van het toevoegen van je nummer:

• Je account beveiligd houden. Met een telefoonnummer in je account kan je gebruikmaken van beveiligingsfunctionaliteit zoals inlogverificatie.
  • Je account sneller herstellen. Als je geen toegang krijgt tot je account, kan je met een gekoppeld telefoonnummer eenvoudiger weer inloggen bij Twitter.
  • Twitter gebruiken via sms-berichten. Als je telefoonnummer bij ons is geregistreerd, kan je Tweets sms'en en updates van Twitter ontvangen via sms zolang je telefoon gebruikmaakt van een ondersteunde provider.
  • Met vrienden en contactpersonen in contact komen. Met een telefoonnummer in je account kan je gemakkelijk in contact komen met mensen die je kent. Je vindt meer informatie in het artikel Toelaten dat anderen je kunnen vinden via je e-mailadres of telefoonnummer.
Instructies bekijken voor:

Je telefoonnummer toevoegen via Twitter voor iOS

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Account.
  4. Tik op Telefoonnummer. Tik op Voeg toe als je nog niet eerder een telefoonnummer hebt toegevoegd.
    Opmerking: als je al eerder een telefoonnummer hebt toegevoegd, kan je op deze knop tikken en krijg je de optie Werk telefoonnummer bij of Verwijder telefoonnummer. Je vindt meer informatie in het artikel Het telefoonnummer van je account bijwerken.
  5. Vul in het lege veld je telefoonnummer in en tik op Voeg telefoon toe.
  6. Twitter stuurt vervolgens een sms met een verificatiecode naar het telefoonnummer dat jij hebt toegevoegd.
  7. Open de Twitter-app opnieuw en vul de verificatiecode in. Tik op Verifieer.

Je telefoonnummer toevoegen via Twitter voor Android

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Account en vervolgens op Telefoonnummer. Tik op Toevoegen als je nog niet eerder een telefoonnummer hebt toegevoegd.
    Opmerking: als je al eerder een telefoonnummer hebt toegevoegd, kan je op deze knop tikken en krijg je de optie Telefoonnummer wijzigen of Telefoonnummer verwijderen. Je vindt meer informatie in het artikel Het telefoonnummer van je account bijwerken.
  4. Vul in het lege veld je telefoonnummer in en tik op Telefoon toevoegen.
  5. Twitter stuurt vervolgens een sms met een verificatiecode naar het telefoonnummer dat jij hebt toegevoegd.
  6. Open de Twitter-app opnieuw en vul de verificatiecode in. Tik op Verifiëren.

Je telefoonnummer toevoegen via internet

1. Klik op je profielicoon in de rechterbovenhoek van de navigatiebalk en selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik op het tabblad Mobiel.
  3. Selecteer je Land/regio in het vervolgkeuzemenu.
  4. Vul je telefoonnummer in. Je hoeft geen landcode of beginnul in te vullen; dit gebeurt automatisch. Klik op Doorgaan.
  5. We sturen nu een code (sms-bericht) naar je telefoonnummer. Vul deze in het vak Verificatiecode in en klik op Telefoon activeren.
  6. Nu zie je het bericht Je telefoon is geactiveerd! ter bevestiging van het bijgewerkte nummer.

Opmerking: In bepaalde situaties kan je een telefoongesprek aanvragen om je telefoonnummer te bevestigen.

Je telefoonnummer aan meerdere accounts toevoegen

Je kan hetzelfde telefoonnummer aan maximaal 10 Twitter-accounts koppelen. Let op dat alleen het account dat het meest recent aan dit telefoonnummer is gekoppeld, sms-meldingen kan ontvangen (voor accountactiviteit zoals privéberichten, nieuwe volgers, Retweets, enz.) of sms-opdrachten kan versturen (bijvoorbeeld (D [gebruikersnaam] + bericht) voor een PB of RETWEET [gebruikersnaam] voor een Retweet). Je kan deze meldingen aanpassen in je instellingen voor sms-meldingen. Hier vind je instructies voor het aanpassen van je instellingen voor sms-meldingen.

De instellingen voor sms-meldingen voor andere accounts die je eerder aan je telefoonnummer hebt gekoppeld, kan je niet bewerken. Als je probeert je instellingen te bewerken in een account dat niet je primaire account is, ontvang je een bericht dat het account deze meldingen niet kan ontvangen omdat het een telefoonnummer deelt met een ander account.

Opmerking: Als je telefoonnummer aan meerdere accounts is gekoppeld, kan je niet kiezen met welk account je de instellingen voor sms-meldingen kan bewerken. Je kan deze instellingen alleen bewerken in het meest recent gekoppelde account. Elk account waaraan jouw telefoonnummer is gekoppeld, blijft sms-berichten ontvangen voor verzoeken voor het resetten van je wachtwoord of beveiligingsfunctionaliteit zoals inlogverificatie.