Hartjes en chat gebruiken op Periscope

Wat zijn hartjes?

Met hartjes kan je je steun en enthousiasme delen met een uitzender en met andere kijkers. Als je leuk vindt wat je ziet, kan je in iOS of Android op het scherm tikken om de uitzender een hartje te geven.

Op internet kan je wanneer je bent ingelogd hartjes geven door rechtsonder op het harticoon te klikken.

Alleen hartjes die zijn gegeven tijdens openbare uitzendingen en herhalingen tellen mee voor je totale aantal ontvangen hartjes. Hoewel we geen strenge voorschriften hebben voor het geven van hartjes, hanteren we mechanismen om erop toe te zien dat het systeem niet wordt misbruikt.

Als iemand een schermafbeelding maakt tijdens je uitzending, wordt tussen de hartjes een camera-icoon weergegeven.

Wat zijn Superhartjes en hoe geef ik die?

Superhartjes bieden kijkers een unieke manier om hun favoriete uitzenders te ondersteunen. Je kan ze kopen met munten die te koop zijn in de App Store of de Google Play Store. Wanneer je een uitzender een Superhartje geeft, bouwt deze een sterrensaldo op. Bepaalde uitzenders kunnen hun sterrensaldo omzetten in contanten door middel van ons Superzendersprogramma. Opmerking: je kan ook Superhartjes versturen en ontvangen als je op dit moment niet in aanmerking komt voor het Superzendersprogramma.

Superhartjes geven

1. Open een live uitzending waarin de uitzender Superhartjes accepteert.
  2. Tik op het icoon Superhartjes naast het chatveld.
  3. Als je nog geen munten hebt gekocht, tik je op Munten kopen.
  4. Nadat je een muntenpakket hebt gekocht, tik je op Terug naar hartjes om te kiezen welk type Superhartje je wil geven. Let op: je muntensaldo (weergegeven naast je profielfoto) mag niet lager zijn dan de muntenwaarde van je gekozen Superhartje.
  5. Tik op Klaar (iOS) of op  (Android) om terug te gaan naar de uitzending.
  6. Tik op het scherm om Superhartjes te geven.

Aan het icoon Superhartjes kan je zien welk type Superhartje je hebt geselecteerd en hoeveel Superhartjes van dit type je kan verzenden.

Tijdens het bekijken van een uitzending in de X-app of op pscp.tv kan je wel Superhartjes zien, maar kan je geen Superhartjes kopen of aan de uitzender geven.

Wat is een chat en hoe gebruik ik die?

In de chat kan je reacties geven op live uitzendingen. Het is een essentieel onderdeel van de beleving in Periscope.

Hierdoor kunnen kijkers en uitzenders namelijk met elkaar communiceren.

Als je wil chatten, tik je op Typ een bericht... onderaan het scherm. Typ je opmerking en tik op de pijl om deze te verzenden.

Als je tijdens een live uitzending een opmerking van een andere kijker wil beantwoorden, tik je op de opmerking, selecteer je Antwoorden, typ je je antwoord en tik je op de pijltoets om het te verzenden.

Tijdens het bekijken van een live uitzending of een herhaling in iOS of Android kan je terugbladeren om eerdere opmerkingen die uit het zicht zijn verdwenen te bekijken of te beantwoorden. Tik op de opmerkingen en veeg omlaag om terug te bladeren naar eerdere opmerkingen.

Als je tijdens een uitzending beledigende opmerkingen ziet, kan je deze melden door middel van Reacties beoordelen.

Wat is beperkte chat?

Wanneer je live gaat, kan je iedereen toestaan tijdens de uitzending opmerkingen te plaatsen, of je kan dit beperken tot mensen die jij volgt. Deze instelling kan je voor elke uitzending aan of uit zetten. Je kan deze functie inschakelen door op het uitzendingsscherm op het chaticoon te tikken.