Samen live gaan in Periscope

Als uitzender kan je kijkers uitnodigen om als gast in te bellen in je live uitzendingen. Maximaal drie gasten kunnen tegelijk inbellen en zij zijn hoorbaar voor iedereen. Live gaan biedt nieuwe mogelijkheden voor uitzenders om hun publiek bij de uitzending te betrekken en tegelijkertijd de controle over de uitzending in eigen hand te houden.

Om samen live te gaan moeten de uitzender en de gasten die functie allebei inschakelen (en beide partijen kunnen op elk moment stoppen). Allereerst moet je als uitzender het dubbelgezichticoon op het tabblad Uitzending selecteren voordat je live gaat. Kijkers kunnen vragen om te mogen inbellen. De uitzender kan kiezen of hij of zij hun verzoeken wil accepteren en hen wil toevoegen als gast. De uitzender en kijkers kunnen tikken op de avatar van een gast om deze als grootste te laten weergeven op hun scherm.

Wanneer een uitzender ervoor kiest een gast toe te voegen, krijgen de uitzender en de gast allebei een aftelperiode te zien. Tijdens het aftellen kan de uitzender het geluid van de gast beluisteren voordat alle andere kijkers van de uitzending dit kunnen horen. De uitzender en de gast kunnen het inbellen allebei op elk moment annuleren.

Je kan samen live gaan in iOS of Android, en kijken vanaf iOS, Android of internet.

Hoe voegt een uitzender gasten toe?

Klik voordat je live gaat op het dubbelgezichticoon op het tabblad Uitzending om gasten uit te kunnen nodigen tijdens je uitzending.

Kijkers uitnodigen

1. Tik op het dubbelgezichticoon.
  2. Tik op Gasten uitnodigen.

Gasten toevoegen tijdens een uitzending

1. Tik op het dubbelgezichticoon.
  2. Tik op het plusicoon naast de kijkers die je als gast wil toevoegen.

Nadat gasten zijn toegevoegd, verschijnen hun avatars op het scherm en kunnen ze door iedereen worden gehoord. Je kan ze op elk gewenst moment verwijderen door op de X op hun avatar te tikken.

Nadat je gasten hebt verwijderd, kan je hun profiel bekijken of hun account negeren of blokkeren door op de X naast de verwijderingsbevestiging te tikken en een van deze opties te selecteren.

Als je op een bepaald moment besluit geen gasten meer toe te laten in je uitzending, kan je tikken op het dubbelgezichticoon, Gastenlijst selecteren en op Gasten niet toestaan tikken.

Opmerkingen:

Als een gast de Richtlijnen van de Periscope-community schendt, moeten we mogelijk de volledige uitzending verwijderen. In sommige gevallen kunnen straffen worden opgelegd aan het account van de uitzender.

Hoe vraagt een kijker om als gast te mogen inbellen?

Vragen om als gast te mogen inbellen

1. Tik op het dubbelgezichticoon.
  2. Tik op Vragen om in te bellen.
Opmerkingen:

Een kijker kan ook rechtstreeks vragen om als gast te mogen inbellen via het chatbericht dat verschijnt wanneer een uitzender gasten uitnodigt.

Nadat een kijker heeft gevraagd om in te bellen, moet de uitzender beslissen of hij of zij de kijker wel of niet toelaat. Kijkers krijgen bericht als de uitzender hen heeft toegelaten. Vervolgens verschijnen hun avatars op het scherm en kunnen ze door iedereen worden gehoord. Omdat gasten kunnen inbellen in de uitzending van een ander, is het mogelijk dat mensen die zij hebben geblokkeerd kunnen zien dat ze hebben ingebeld en hen kunnen horen. Een gast kan op elk gewenst moment stoppen door op Annuleren of Ophangen te tikken.

Wanneer een kijker voor het eerst vraagt om in te bellen, wordt hij of zij gevraagd het verzoek te bevestigen voordat het naar de uitzender wordt doorgestuurd.