Twitter Blue gebruiken

Twitter Blue is een nieuw maandabonnement dat exclusieve toegang biedt tot app-aanpassingen, voor meer creatieve controle over je content. Je hebt een Twitter Blue-abonnement nodig om toegang te krijgen tot de hieronder vermelde premium functies en instellingen.

Instructies

Let op: als je toegang wil tot deze premium functies en je je in een regio bevindt waar Twitter Blue beschikbaar is, kan je je registeren vanuit je Profielmenu in je Twitter voor iOS- of Android-app aan de hand van de onderstaande instructies. Meer informatie over Twitter Blue.

Je Twitter Blue-abonnement beheren

Aanmelden voor Twitter Blue
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app of naar het pictogram  op twitter.com.
  2. Selecteer Twitter Blue
  3. Selecteer de knop 'Abonneren'
  4. Als je dat nog niet hebt gedaan, wordt je gevraagd je telefoonnummer te verifiëren.
  5. Daarna volg je de aankoopinstructies in de iOS- of Android-app of bevestig je de betaling van je Abonnement op het web.

Gefeliciteerd! Je bent nu lid van Twitter Blue!

Je Abonnementsstatus bekijken
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app of naar het pictogram  op twitter.com.
  2. Selecteer Twitter Blue.
  3. Je ziet een actieve statusbadge met een groen vinkje, wat aangeeft dat je bent ingeschreven bij Twitter Blue.

Je Abonnementsfuncties aanpassen

Nadat je je hebt aangemeld voor Twitter Blue, kan je je Abonnement beheren en je Twitter Blue-functies aanpassen op de Twitter Blue-lidmaatschapspagina die je vindt in 'Instellingen en privacy'.

Instellingen voor Twitter Blue-functies vinden
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app of naar het pictogram  op twitter.com.
  2. Selecteer Twitter Blue.
  3. Je Twitter Blue-abonnementspagina wordt getoond met de badge Actief rechts bovenin.
  4. Selecteer de functie die je wil aanpassen onder Vroege toegang tot het selecteren van nieuwe functies
  • Tweet ongedaan maken
  • Kleurthema
  • App-pictogram

De instellingen van de functie 'Tweet ongedaan maken' aanpassen

Geef jezelf meer of minder tijd om te bepalen of je een Tweet ongedaan wil maken door de tijdsduur in te stellen op 60 seconden of minder. Als je 'Tweet ongedaan maken' liever wil uitschakelen, kan dat ook! Kies of je deze functie voor alle of sommige soorten Tweets wil activeren. Denk eraan dat je geen melding voor ongedaan maken krijgt te zien als deze functie is uitgeschakeld.

De tijdsduur aanpassen voor 'Tweet ongedaan maken'
  1. Tik in het Profielmenu  op Twitter Blue.
  2. Tik op Vroege toegang tot het selecteren van nieuwe functies.
  3. Tik op Tweet ongedaan maken.
  4. Tik op Tijdsduur voor Tweet ongedaan maken.
  5. Kies tussen 5 seconden, 10 seconden, 20 seconden 30 seconden of 60 seconden.

Aanpassen voor welke soorten Tweets de functie 'Tweet ongedaan maken' geldt
  1. Ga naar het Profielmenu in je app of naar het pictogram op twitter.com.
  2. Selecteer Twitter Blue.
  3. Selecteer onder Vroege toegang tot het selecteren van nieuwe functies Tweet ongedaan maken.
  4. Gebruik de schuifknop om in/uit te schakelen welke soort Tweets je ongedaan wil kunnen maken.
  • Oorspronkelijke Tweets
  • Antwoorden
  • Polls
  • Collecties
  • Geciteerde Tweets

Het pictogram van je app van Twitter aanpassen

Met deze functie kan je kiezen hoe het pictogram van de app van Twitter op je telefoon wordt weergegeven. Je kan kiezen uit meerdere kleurrijke opties.

Het pictogram van je app van Twitter aanpassen
  1. Tik in het Profielmenu  op Twitter Blue.
  2. Tik op Vroege toegang tot het selecteren van nieuwe functies.
  3. Tik op App-pictogram.
  4. Tik op een kleur voor het pictogram van de app van Twitter.
  5. Er verschijnt een groen vinkje onder de gekozen kleur.
  6. Tik op de pijl-terug  om terug te gaan naar je Twitter Blue-instellingenpagina.

Het kleurenthema van je app van Twitter aanpassen

Met deze functie kan je de themakleuren voor de app van Twitter op je telefoon kiezen.

Het kleurenthema van je app van Twitter aanpassen
  1. Tik in het Profielmenu  op Twitter Blue.
  2. Tik op Vroege toegang tot het selecteren van nieuwe functies.
  3. Tik op Kleurenthema.
  4. Tik op een kleur voor de startpagina van de app van Twitter.
  5. Er verschijnt een groen vinkje onder de gekozen kleur.
  6. Tik op de pijl-terug  om terug te gaan naar je Twitter Blue-instellingenpagina.

De functie Leesmodus aanpassen

Met de Leesmodus wordt het lezen van collecties op Twitter makkelijker door ze in leesbare tekst te veranderen, zodat je alle nieuwste content moeiteloos in je kan opnemen.

Leesmodus in-/uitschakelen vanuit een Tweet
  1. Ga naar de details van de Tweet rechtsboven.
  2. Tik op het pictogram Leesmodus om deze functie in te schakelen.
  3. Tik op het pictogram Leesmodus om deze functie uit te schakelen.

Bladwijzermappen maken en beheren

Met Bladwijzermappen kan je je opgeslagen Tweets makkelijk ordenen. Er zijn verschillende manieren om een bladwijzermap te maken, maar ze vereisen allemaal dat je eerst een Tweet als bladwijzer opslaat. Als Twitter Blue-lid krijg je gelijk een melding te zien als je een nieuwe bladwijzer maakt met de optie Toevoegen aan map. Met Twitter Blue kan je een onbeperkt aantal bladwijzers en bladwijzermappen maken die altijd privé zijn.

Een bladwijzermap maken vanaf je tijdlijn van startpagina
Stap 1

Open de Tweet-gegevens vanuit een Tweet en druk lang op het bladwijzerpictogram

Stap 2

Je krijgt dan de optie Aan map toevoegen

Stap 3

Tik op het pictogram om een map aan te maken en een naam te geven

Stap 4

Elke bladwijzer wordt ook opgeslagen in de map Alle bladwijzers

Stap 1

Tik in een Tweet op het pictogram Delen  en selecteer Tweet toevoegen aan bladwijzers

Stap 2

Tik op de blauwe knop Toevoegen aan map

Stap 3

Tik op het pictogram om een map aan te maken en een naam te geven

Stap 4

Elke bladwijzer wordt ook opgeslagen in de map Alle bladwijzers

Stap 1

Tik in een Tweet op het pictogram Delen  en selecteer Tweet toevoegen aan bladwijzers

Stap 2

Tik op de blauwe knop Toevoegen aan map

Stap 3

Tik op het pictogram om een map aan te maken en een naam te geven

Stap 4

Elke bladwijzer wordt ook opgeslagen in de map Alle bladwijzers

Een bladwijzermap maken vanuit je profielmenu
  1. Tik op Bladwijzers.
  2. Tik op het pictogram Nieuwe map onderaan de bladwijzerspagina.
  3. Voer een naam in voor je map.
  4. Tik op Maken.

Een Tweet toevoegen/verwijderen die je als bladwijzer hebt toegevoegd aan een bestaande map vanuit je profiel
Stap 1

Tik in het Profielmenu  op Bladwijzers

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers

Stap 3

Open de Tweet-gegevens en druk lang op het bladwijzerpictogram onderin de Tweet als je deze wil toevoegen aan een map

Stap 4

Tik op de naam van de map waar je de bladwijzer wil opslaan.

Stap 5

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen

Stap 6

Volg stappen 1-3 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw lang drukt op het pictogram Bladwijzers wordt de bladwijzer weer uit de map verwijderd

Let op: als je een bladwijzer uit een map verwijdert, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de Tweetgegevens op het bladwijzerpictogram . Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer  tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.

Stap 1

Tik in het Profielmenu  op Bladwijzers

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers

Stap 3

Tik op het pictogram Tweet delen  onderin de Tweet die je aan je mappen wil toevoegen

Stap 4

Kies Aan map toevoegen  uit de rij met opties voor het delen van een Tweet. Mogelijk moet je swipen om de volledige lijst te zien met opties voor het delen van een Tweet

Stap 5

Tik op de naam van de Map waar je de bladwijzer wil opslaan

Stap 6

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen

Stap 7

Volg stappen 1-4 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw op het pictogram Toevoegen aan map tikt, verwijder je de bladwijzer uit de map

Let op: als je een bladwijzer uit een map verwijdert, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het pictogram Delen en selecteer je Bladwijzer verwijderen. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.
Stap 1

Tik in het Profielmenu  op Bladwijzers

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers

Stap 3

Tik op het pictogram Tweet delen  onderin de Tweet die je aan je mappen wil toevoegen

Stap 4

Kies Aan map toevoegen  van de rij met opties voor het delen van een Tweet. Mogelijk moet je swipen om de volledige lijst te zien met opties voor het delen van een Tweet

Stap 5

Tik op de naam van de Map waar je de bladwijzer wil opslaan

Stap 6

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen

Stap 7

Volg stappen 1-4 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw op het pictogram Toevoegen aan map tikt, verwijder je de bladwijzer uit de map

Let op: als je een bladwijzer uit een map verwijdert, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het pictogram Delen en selecteer je Bladwijzer verwijderen. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.

Een Tweet toevoegen/verwijderen die je als bladwijzer hebt toegevoegd aan een nieuwe map
Stap 1

Tik in het Profielmenu  op Bladwijzers

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers

Stap 3

Open de Tweet-gegevens vanuit een Tweet en druk lang op het bladwijzerpictogram onderin de Tweet als je deze wil toevoegen aan een map

Stap 4

Tik op het pictogram  om een map aan te maken en die een naam te geven waarin je de bladwijzer wil opslaan

Stap 5

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen

Stap 6

Volg stappen 1-3 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw lang drukt op het pictogram Bladwijzers wordt de bladwijzer weer uit de map verwijderd

Let op: als je een bladwijzer uit een map verwijdert, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de Tweetgegevens op het bladwijzerpictogram . Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer  tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.

Stap 1

Tik in het Profielmenu  op Bladwijzers

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers

Stap 3

Tik op het pictogram Tweet delen  onderin de Tweet die je aan je mappen wil toevoegen

Stap 4

Kies Aan map toevoegen  uit de rij met opties voor het delen van een Tweet. Mogelijk moet je swipen om de volledige lijst te zien met opties voor het delen van een Tweet

Stap 5

Tik op het pictogram  om een map aan te maken en die een naam te geven waarin je de bladwijzer wil opslaan

Stap 6

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen

Stap 7

Volg stappen 1-4 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw op het pictogram Toevoegen aan map tikt, verwijder je de bladwijzer uit de map

Let op: als je een bladwijzer uit een map verwijdert, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het pictogram Delen en selecteer je Bladwijzer verwijderen. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.
Stap 1

Tik in het Profielmenu  op Bladwijzers

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers

Stap 3

Tik op het pictogram Tweet delen  onderin de Tweet die je aan je mappen wil toevoegen

Stap 4

Kies Aan map toevoegen  uit de rij met opties voor het delen van een Tweet. Mogelijk moet je swipen om de volledige lijst te zien met opties voor het delen van een Tweet

Stap 5

Tik op het pictogram  om een map aan te maken en die een naam te geven waarin je de bladwijzer wil opslaan

Stap 6

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen

Stap 7

Volg stappen 1-4 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw op het pictogram Toevoegen aan map tikt, verwijder je de bladwijzer uit de map

Let op: als je een bladwijzer uit een map verwijdert, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het pictogram Delen en selecteer je Bladwijzer verwijderen. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.

'Tweet ongedaan maken' gebruiken

'Tweet ongedaan maken' is beschikbaar in de Twitter voor iOS- en Android-app en is standaard ingeschakeld wanneer je bent geabonneerd op Twitter Blue. Je kan deze functie in- of uitschakelen vanuit je Twitter Blue-instellingen. Als deze functie is uitgeschakeld, zie je geen melding voor ongedaan maken en wordt je Tweet direct verstuurd. Als deze functie is ingeschakeld, is je Tweet volledig privé gedurende de tijdsduur voor 'Tweet ongedaan maken'. Je volgers zien de Tweet pas wanneer de tijdsduur voor 'Tweet ongedaan maken' verloopt of wanneer je op Nu versturentikt.

Let op: 'Tweet ongedaan maken' is niet beschikbaar op desktop, buiten de app in andere producten van Twitter of via derden.

Een Tweet direct na opstellen ongedaan maken vanuit de melding
  1. Controleer je instelling voor 'Tweet ongedaan maken' voordat je een Tweet verstuurt (deze functie staat standaard aan).
  2. Stel je Tweet op en verstuur deze.
  3. Tik op Tweet bekijken in de melding Tweet versturen die verschijnt direct nadat je je Tweet hebt verstuurd.
  4. Je Tweet wordt weergegeven met een timer linksonder die je tijdsduur voor 'Tweet ongedaan maken' aangeeft.
  5. Tik op 'Ongedaan maken'.
  6.  Je gaat vervolgens naar het opstelvenster waar je je Tweet kan aanpassen.
  7. Als je op 'Ongedaan maken' hebt getikt, kan je je Tweet in het opstelvenster aanpassen en op Tweeten tikken.
  8. Zodra de timer voor 'Tweet ongedaan maken' afloopt, wordt je Tweet op je tijdlijn geplaatst en is deze zichtbaar voor je volgers.

Let op: als je je Tweet ongedaan wil maken nadat de melding is verdwenen, maar voordat je tijdsduur voor 'Tweet ongedaan maken' is verstreken, kan je de optie 'Tweet ongedaan maken' op de tijdlijn van je startpagina gebruiken (scrol omhoog) of 3 keer op de startknop tikken.