Twitter Blue gebruiken

Twitter Blue is een maandabonnement dat toegang biedt tot premium functies, zodat je je Twitter-ervaring kunt aanpassen. Je moet aangemeld zijn bij het Twitter-account waarmee je het abonnement hebt aangeschaft met een actief Twitter Blue-abonnement, om toegang te krijgen tot de hieronder vermelde functies en instellingen.

Opmerking: Twitter Blue is beschikbaar voor in-app aankoop op Twitter voor iOS en Android of op twitter.com, via onze betalingspartner Stripe in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Meer informatie over Twitter Blue.

Je Twitter Blue-abonnement beheren

Aanmelden voor Twitter Blue
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app of  op twitter.com
  2. Selecteer Twitter Blue.
  3. Selecteer de blauwe knop Abonneren voor $/mnd.
  4. Volg de instructies voor in-app aankoop voor de aankoopschermen voor iOS en Android of Stripe voor transacties die worden voltooid op twitter.com.

Gefeliciteerd! Je bent nu lid van Twitter Blue!

Je abonnementsstatus bekijken
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app of  op twitter.com
  2. Selecteer Twitter Blue.
  3. Je ziet een actieve statusbadge met een groen vinkje, wat aangeeft dat je bent ingeschreven bij Twitter Blue.

De voorkeuren voor je factuur- en betalingsinformatie beheren

Als je Twitter Blue aanschaft van twitter.com, beheer je je factuur- en betalingsinformatie vanuit het Factuuroverzicht.

1. Ga naar het Profielmenu in je app of  op twitter.com.
  2. Selecteer Twitter Blue om je Twitter Blue startpagina te zien.
  3. Selecteer Abonnement beheren.
  4. Selecteer Betalings- en abonnementsinformatie beheren om je factuuroverzicht te zien.
  5. Je betalingsmethode bijwerken of je plan annuleren.

Je abonnementsfuncties zoeken en aanpassen

Nadat je je hebt aangemeld voor Twitter Blue, kan je je abonnement beheren, toegang krijgen tot Labs en je Twitter Blue-functies aanpassen op de Twitter Blue-lidmaatschapspagina onder het profielmenu als je Twitter Blue selecteert om aan de slag te gaan.

Instellingen voor Twitter Blue-functies vinden
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app of  op twitter.com.
  2. Selecteer Twitter Blue.
  3. Je Twitter Blue-lidmaatschapspagina wordt getoond met de Actieve badge rechts bovenin.
  4. Selecteer de functie die je wil aanpassen onder Functie-instellingen
  • Tweet ongedaan maken
  • Thema
  • App-pictogram
  • Aangepaste navigatie
  • Leesmodus

Reclamevrije artikelen

• Labs
  • Reclamevrije sites
  • Zie je impact

Aangepaste navigatie instellen

Met functie alleen voor iOS kan je minstens 2 en maximaal 6 items kiezen en opslaan voor de onderste navigatiebalk in de app Twitter voor iOS. Als je standaarditems verwijdert van de navigatiebalk, worden deze vermeld in het Profielmenu.

Opmerking: Als je meldingen en privéberichten verwijdert van de navigatiebalk, vind je deze waarschuwingen naast hun vermelding in het Profielmenu.

Je aangepaste navigatie instellen
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app.
  2. Tik onder Functie-instellingen op Aangepaste navigatie.
  3. Tik op de items en houd ze vast om ze in de gewenste volgorde te slepen.
  4. Tik op Opslaan.

Je geselecteerde items verschijnen nu onderaan in de app in de navigatiebalk voor gemakkelijke toegang tot je favoriete Twitter-bestemmingen.

Je kunt de navigatiebalk ook herstellen naar de Twitter-standaard, door op de knop Herstellen te tikken.

Tweet ongedaan maken gebruiken

Tweet ongedaan maken is standaard ingeschakeld wanneer je bent geabonneerd op Twitter Blue. Je kan deze functie in- of uitschakelen vanuit je Twitter Blue-instellingen. Als deze functie is uitgeschakeld, zie je geen melding voor ongedaan maken en wordt je Tweet direct verstuurd. Als deze functie is ingeschakeld, is je Tweet volledig privé gedurende de Periode voor Tweet ongedaan maken. Je volgers zien de Tweet pas wanneer de periode voor Tweet ongedaan maken verloopt of je Nu versturen selecteert.

Opmerking: Tweet ongedaan maken is niet beschikbaar in andere Twitter-producten of via derden.

Een Tweet direct na opstellen ongedaan maken vanuit de melding
  1. Controleer je instelling voor Tweet ongedaan maken voordat je een Tweet verstuurt (deze functie staat standaard aan).
  2. Stel je Tweet op en verstuur deze.
  3. Selecteer Tweet bekijken in de melding Tweet versturen die verschijnt direct nadat je je Tweet hebt verstuurd.
  4. Je Tweet wordt weergegeven met een timer linksonder die je periode voor Tweet ongedaan maken aangeeft.
  5. Selecteer Ongedaan maken.
  6.  Je gaat vervolgens naar het opstelvenster waar je je Tweet kunt aanpassen.
  7. Als je Ongedaan maken hebt geselecteerd, kan je je Tweet in het opstelvenster aanpassen en Tweeten selecteren.
  8. Zodra de timer voor Tweet ongedaan maken afloopt, wordt je Tweet op je tijdlijn geplaatst en is deze zichtbaar voor je volgers.

Opmerking: als je je Tweet ongedaan wil maken nadat de melding is verdwenen maar voordat je periode voor Tweet ongedaan maken is verstreken, kan je ook de optie Tweet ongedaan maken op de tijdlijn van je startpagina (scroll omhoog) gebruiken of de startknop selecteren.

De instellingen van de functie Tweet ongedaan maken aanpassen

Tweet ongedaan maken is bedoeld om je meer controle te geven over je Tweet-content, dus we ontwierpen het met opties waarmee je zelf kunt bepalen hoe het voor jou het beste werkt. Geef jezelf meer of minder tijd om te bepalen of je een Tweet ongedaan wil maken door de verloopperiode in te stellen op 60 seconden of minder. Als je Tweet ongedaan maken lieven wil uitschakelen, kan dat ook! Kies of je deze functie voor alle of sommige soorten Tweets wil activeren. Denk eraan dat je geen melding voor ongedaan maken krijgt te zien als deze functie is uitgeschakeld.

De periode aanpassen voor Tweet ongedaan maken
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app of  op twitter.com.
  2. Selecteer Twitter Blue.
  3. Selecteer Tweet ongedaan onder Functie-instellingen.
  4. Selecteer Periode voor Tweet ongedaan maken.
  5. Kies tussen 5 seconden, 10 seconden, 20 seconden 30 seconden of 60 seconden.

Aanpassen voor welke soorten Tweets de functie Tweet ongedaan maken geldt
  1. Ga naar het Profielmenu  in je app of  op twitter.com.
  2. Selecteer Twitter Blue.
  3. Selecteer Tweet ongedaan onder Functie-instellingen.
  4. Gebruik de schuifknop om in/uit te schakelen welke soort Tweets je ongedaan wilt kunnen maken.
  • Originele Tweets
  • Antwoorden
  • Collecties
  • Tweets citeren

Het pictogram van je Twitter-app aanpassen

Met deze functie kan je kiezen hoe het icoon van de Twitter-app op je telefoon wordt weergegeven. Kies uit verschillende kleuren en seizoenopties die slechts voor beperkte tijd beschikbaar zijn.

Het pictogram van je Twitter-app aanpassen
  1. Tik in het Profielmenu  op Twitter Blue.
  2. Tik op App-pictogram onder Functie-instellingen.
  3. Tik op een pictogram dat je wilt selecteren als jouw Twitter-app-pictogram.
  4. Er verschijnt een groen vinkje onder de gekozen kleur.
  5. Tik op de pijl-terug  om terug te gaan naar je Twitter Blue-instellingenpagina.

Het thema van je Twitter-app aanpassen

Met deze functie kan je de themakleuren voor de Twitter-app op je telefoon kiezen.

Het thema van je Twitter-app aanpassen
  1. Tik in het Profielmenu  op Twitter Blue.
  2. Tik op Thema onder Functie-instellingen.
  3. Tik op een kleur voor de startpagina van de Twitter-app.
  4. Er verschijnt een groen vinkje onder de gekozen kleur.
  5. Tik op de pijl-terug  om terug te gaan naar je Twitter Blue-instellingenpagina.

Ontdek iets nieuws in Labs

Met Labs krijgen Twitter Blue-abonnees vroegtijdige toegang tot functies die we testen, voordat deze voor anderen beschikbaar zijn!

Functies in Labs veranderen in de loop van de tijd. Sommige functies worden mogelijk verwijderd of beschikbaar worden voor alle Twitter-accounts, terwijl anderen alleen voor abonnees zijn. Controleer regelmatig je instellingen om te zien wat er nieuw is.

Hoe je kunt zien welke functies beschikbaar zijn in Labs
  1. Selecteer Twitter Blue in het Profielmenu.
  2. Selecteer Labs onder Functie-instellingen.

Labs: video's van 10 min

Twitter Blue-abonnees kunnen nu video's met een lengte van maximaal 10 minuten uploaden en tweeten. Momenteel zijn uploads van langere video's alleen beschikbaar voor abonnees, maar de manier waarop ze worden gedeeld is hetzelfde als de manier waarop niet-abonnees een video in een Tweet delen.

De functie Leesmodus aanpassen

Leesmodus zet lange collecties om in een mooiere leeservaring. We hebben deze ervaring in lange vorm ontworpen zodat je alle nieuwste content naadloos kunt lezen.

Leesmodus in- en uitschakelen

Bij een Tweet met collecties antwoorden verschijnt er een Leesmodus-pictogram in de rechter bovenhoek van het scherm.

1. Selecteer het pictogram Leesmodus om deze functie in te schakelen.
  2. Selecteer het pictogram Leesmodus  om deze functie uit te schakelen.

Je kunt ook de knop Collectie in leesmodus bekijken onderaan een afzonderlijke Tweet in een collectie selecteren. Selecteer de X om de Leesmodus uit te schakelen en de Tweet-collectie in de standaardweergave te zien.

Opmerking: Je kan ook een onderaan de Leesmodus een bladwijzer toevoegen aan de collectie.

De tekengrootte van Leesmodus wijzigen

Regel de tekengrootte vanuit je Twitter Blue-instellingen of vanuit een collectie.

Vanuit de Twitter Blue-instellingen:

1. Selecteer Leesmodus.
  2. Selecteer tekengrootte en kies Klein, Gemiddeld of Groot.
  3. De Leesmodus gebruikt nu de door jou gekozen tekengrootte als standaard.

Vanuit een collectie:

1. Selecteer Aa onder aan de weergave van de Leesmodus.
  2. Selecteer Klein, Gemiddeld of Groot.

Bladwijzermappen maken en beheren

Met bladwijzermappen kan je je opgeslagen Tweets makkelijk organiseren. Er zijn verschillende manieren om een bladwijzermap te maken, maar ze vereisen allemaal dat je eerst een Tweet als bladwijzer opslaat. Als Twitter Blue-lid krijg je gelijk een melding te zien als je een nieuwe bladwijzer maakt met de optie Toevoegen aan map. Je kan met Twitter Blue een onbeperkt aantal bladwijzers en bladwijzermappen maken die altijd privé zijn.

Een bladwijzermap maken vanaf je startpagina
  1. Tik in een Tweet op het pictogram Delen  en selecteer Tweet toevoegen aan bladwijzers.
  2. Tik op de blauwe knop Toevoegen aan map.

Een bladwijzermap maken vanuit je profielmenu
  1. Tik op Bladwijzers.
  2. Tik op het icoon Nieuwe map onderaan de bladwijzerspagina.
  3. Voer een naam in voor je map.
  4. Tik op Maken.

Een Tweet toevoegen/verwijderen die je als bladwijzer hebt opgeslagen aan bestaande mappen vanuit je profiel
  1. Tik in het menu Profiel  op Bladwijzers.
  2. Tik op Alle bladwijzers.
  3. Tik op het pictogram Tweet delen  onderin de Tweet die je aan je mappen wil toevoegen.
  4. Kies Aan map toevoegen van de rij met opties voor het delen van een Tweet. Mogelijk moet je swipen om de volledige lijst te zien met opties voor het delen van de Tweet.
  5. Tik op de naam van de map waar je de bladwijzer wil opslaan.
  6. Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen.
  7. Volg stappen 1-4 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw op het icoon Toevoegen aan map tikt, verwijder je de bladwijzer uit de map.

Opmerking: als je een bladwijzer uit een map verwijderd, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het icoon Delen en selecteer je Bladwijzer verwijderen. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.

Een Tweet toevoegen/verwijderen die je als bladwijzer hebt toegevoegd aan een nieuwe map
  1. Tik in het menu Profiel op Bladwijzers.
  2. Tik op Alle bladwijzers.
  3. Tik op het pictogram Tweet delen onderin de Tweet die je aan je mappen wil toevoegen.
  4. Kies Aan map toevoegen van de rij met opties voor het delen van een Tweet. Mogelijk moet je swipen om de volledige lijst te zien met opties voor het delen van de Tweet.
  5. Tik op de naam van de map waar je de bladwijzer wil opslaan.
  6. Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen.
  7. Volg stappen 1-4 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw op het pictogram Toevoegen aan mappen tikt, verwijder je deze uit de map.

Opmerking: als je een bladwijzer uit een map verwijderd, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op  en selecteer je Bladwijzer verwijderen. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op meer  tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.