Video's delen en bekijken op X

Video's delen op X
Er zijn vier manieren om video's te delen op X:
Stap 1

Opnemen: je kan video's opnemen, bewerken en delen vanuit de app van X (X voor iPhone of X voor Android OS 4.1 of hoger).

Stap 2

Importeren: als je de X voor iPhone- of iPad-app gebruikt, kan je video's importeren vanaf je apparaat.

Stap 3

Uploaden: je kan video's uploaden naar X.com.

Stap 4

Live gaan: ontdek hoe je live-video's kan maken in je app van X.

Video's opnemen voor in een post
Stap 1

Om snel een video te delen, tik je op het camerapictogram in het bovenste menu of veeg je naar links in de tijdlijn.

Tik op het opnamepictogram en hou dit vast om een video op te nemen.

Je kan tekst voor in je post en een locatie toevoegen.

Tik op Post plaatsen als je klaar bent om de video te plaatsen, of tik op Toevoegen aan collectie om de video toe te voegen aan je laatste post en druk vervolgens op Toevoegen om de video te delen.

Stap 2

Een video toevoegen aan een post.
Je kan tikken op het pictogram 'Post plaatsen'  om een video te maken of uploaden als aanvulling op je boodschap.

Onder het opstelvenster zie je snelkeuzeopties om een nieuwe video toe te voegen. Je meest recente video's uit je galerij worden als miniatuur weergegeven, zodat je er makkelijk bij kan.

Tik op het camerapictogram  om een video op te nemen.

Je kan de video inkorten door de uiteinden van de balk onderaan te verslepen. De maximale duur van een video is 2 minuten en 20 seconden.

Tik op Bijsnijden om je wijzigingen te voltooien. Voordat je de video plaatst, kan je een preview van je video bekijken door op de afspeelknop te tikken. Je kan je video ook nog wijzigen voordat je deze deelt.

Tik op Post plaatsen om je post te plaatsen.

Let op: als je de video wil verwijderen voordat je je post plaatst, tik je op de X op de miniatuur van de video.

Stap 1

Om snel een video te delen, tik je op het camerapictogram in het bovenste menu of veeg je naar links in de tijdlijn.

Tik op het opnamepictogram en hou dit vast om een video op te nemen.

Je kan tekst en een locatie toevoegen.

Tik op Post plaatsen als je klaar bent om de video te plaatsen, of tik op 'Toevoegen aan collectie' om de video toe te voegen aan je laatste post en druk vervolgens op Toevoegen om de video te delen.

Stap 2

Een video toevoegen aan een post.
Je kan tikken op het pictogram Post plaatsen om een video te maken of uploaden als aanvulling op je boodschap.

Onder het opstelvenster zie je snelkeuzeopties om een nieuwe video toe te voegen. Je meest recente video's uit je galerij worden als miniatuur weergegeven, zodat je er makkelijk bij kan.

Tik op het camerapictogram om een video op te nemen.

Je kan de video inkorten door de uiteinden van de balk onderaan te verslepen. De maximale duur van een video is 2 minuten en 20 seconden.

Tik op Bijsnijden om je wijzigingen te voltooien. Voordat je de video plaatst, kan je een preview van je video bekijken door op de afspeelknop te tikken. Je kan je video ook nog wijzigen voordat je deze deelt.

Tik op Post plaatsen om te voltooien.

Let op: als je de video wil verwijderen voordat je je post plaatst, tik je op de X op de miniatuur van de video.

Let op: je kan je instellingen voor automatisch afspelen ook wijzigen in het gedeelte Toegankelijkheid van Instellingen en privacy.

Een video uploaden en plaatsen via het web

1. Gebruik het opstelvenster of klik op de knop Post plaatsen
  2. Klik op de galerijknop .
  3. Kies een videobestand dat op je computer is opgeslagen en klik op Openen. Je krijgt een melding als de video een niet-ondersteunde indeling heeft.
    • Premium-abonnees kunnen video's uploaden die korter zijn dan 2 uur in 1080p met een maximale bestandsgrootte van 8 GB.
    • Premium-abonnees kunnen ook video's uploaden die langer zijn dan 2 uur en korter dan 3 uur in 720p met een maximale bestandsgrootte van 8 GB.
    •  Als je geen Premium-abonnee bent, kan je nog altijd video's van maximaal 140 seconden uploaden met een maximale bestandsgrootte van 512 MB.
  4. Voltooi je bericht en klik op Post plaatsen om je post en video te delen.

Video-tijdstempels

Een tijdstempel is een manier om een link te delen naar een specifiek moment in je video. Tijdstempels zijn een geweldige manier om meer context te geven aan je video en je content overzichtelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

Hoe kan ik tijdstempels gebruiken?

• Wanneer je een video plaatst, kan je tijdstempels toevoegen om meer context te geven aan je video, kijkers te helpen navigeren door je video en ze gemakkelijk verschillende delen van de video opnieuw te laten bekijken.
  • Tijdstempels kunnen overal in een post met een video worden opgenomen.
  • Tijdens het opstellen van een post die een video bevat, wordt een tijdstempel automatisch klikbaar op iOS zodra je je post plaatst als je verwijst naar een specifiek tijdstip in de video in een van de volgende indelingen:
    • x:xx
    • xx:xx
    • x:xx:xx
    • xx:xx:xx
  • Als je op een tijdstempel in een post tikt, wordt de videospeler geopend en wordt de video vanaf dat specifieke moment afgespeeld.
  • Enkele dingen om op te letten:
    • Klikbare tijdstempels zijn alleen zichtbaar in posts met één video als bijlage. Ze zijn niet klikbaar in posts zonder video, posts met meerdere video's of een post met een video en een afbeelding, enz.
    • Je kan tijdstempels plaatsen in iOS, Android en op het web, maar voorlopig zijn tijdstempels alleen klikbaar in iOS. Binnenkort zijn tijdstempels ook beschikbaar in Android en op het web.
    • Het maximumaantal tijdstempels dat je in een post kan opnemen is 50.

Video's bekijken op X

In tijdlijnen, Momenten, op het tabblad Verkennen en overal op X worden video's en GIF's automatisch afgespeeld.

Hoe zorg ik ervoor dat video's niet automatisch worden afgespeeld?

Als je niet wil dat video's automatisch worden afgespeeld in je tijdlijn, Momenten en op het tabblad Verkennen, kan je de instelling voor automatisch afspelen wijzigen. Je kan je instellingen voor het automatisch afspelen van video's onafhankelijk van elkaar instellen op X.com en in je app van X. Je kan bijvoorbeeld instellen dat video's wel automatisch worden afgespeeld op je iOS-apparaat, maar niet op de website.

De instellingen wijzigen voor het automatisch afspelen van video's in de X voor iOS-app:

1. Ga naar Instellingen en privacy.
  2. Tik onder Toegankelijkheid, weergave en talen op Datagebruik.
  3. Tik op Video's automatisch afspelen
  4. Je kan de volgende opties selecteren:

Via mobiel of wifi, Alleen via wifi en Nooit.

De instellingen wijzigen voor het automatisch afspelen van video's in de X voor Android-app:

1. Ga naar Instellingen en privacy
  2. Tik onder Toegankelijkheid, weergave en talen op Datagebruik.
  3. Tik op Video's automatisch afspelen
  4. De volgende opties zijn beschikbaar: Via mobiel netwerk en wifi, Alleen via wifi en Nooit.

De instellingen wijzigen voor het automatisch afspelen van video's op X.com:

1. Klik in het hoofdmenu op Meer en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Klik onder Toegankelijkheid, weergave en talen op Datagebruik.
  3. Klik op Automatisch afspelen en kies vervolgens tussen Via mobiel of wifi en Nooit.

Ondertitels en bijschriften

Ondertitels weergeven voor een video:

Je kan de ondertitels inschakelen in de toegankelijkheidsinstellingen van je apparaat. In iOS staat dit gemarkeerd als 'Ondertiteling en bijschriften'. In Android staat dit gemarkeerd als 'Ondertitels'.

Ondertitels bekijken:
zet het geluid van je apparaat uit. Tik op de 'CC'-schuif bij een video om ondertitels weer te geven.

Let op: ondertitels of bijschriften zijn mogelijk niet voor alle video's beschikbaar. In iOS en Android worden ondertitels automatisch weergegeven wanneer je video's bekijkt op je tijdlijn. Als je ondertitels wil laten weergeven in de volledige schermweergave, moet je ondertiteling inschakelen op systeemniveau.

Spraak-naar-tekst wordt gegenereerd met behulp van Microsoft Azure Cognitive Services.

Live-video's bekijken op X

Je kan live-video's bekijken via Momenten, het tabblad Verkennen, trends of posts van een account dat live is gegaan.

Je kan ook kijken naar de live-programmering van X op Amazon Fire TV en Apple TV.  Gebruikers van Xbox en Android TV kunnen X gebruiken door hun webbrowser te openen en naar X.com te gaan.

Als je een live-video of een herhaling bekijkt, kan je de uitzending delen in een post of privébericht, of door de link te kopiëren. Je kan kiezen of je de hele uitzending wil delen of alleen vanaf een bepaald punt dat je zelf aangeeft.

Een live-uitzending of herhaling delen:

1. Klik of tik vanuit de live-video of herhaling in de volledige schermweergave op het deelpictogram
    1. Klik of tik op Live delen (als de video live is) of Vanaf begin delen (als het een herhaling is) om de volledige live-video of de herhaling vanaf het begin te delen in een post of privébericht, of kopieer de link.
    2. Klik of tik op Delen vanaf... om de live-video of de herhaling vanaf een bepaald punt te delen in een post of privébericht, of kopieer de link. Je selecteert het gewenste punt met de selectiebalk.

Tijdens het bekijken van live-video's kan je problemen ondervinden. Probeer altijd via een sterke netwerkverbinding te kijken en/of schakel over op een ander netwerk of een andere browser. Daarnaast kan het ook helpen om de app of browser af te sluiten en opnieuw te openen. Gebruik voor het beste resultaat de meest recente versie van de app of browser. Als je toch nog problemen ondervindt met live-video, laat het ons dan weten.

Vooruit of achteruit spoelen

Terwijl je een video bekijkt, kan je dubbeltikken op je scherm om snel vooruit of achteruit te gaan.

Vooruit of achteruit spoelen in een video:

1. Je spoelt 5 seconde vooruit door helemaal rechts op het videoscherm te tikken.
  2. Je spoelt 5 seconde achteruit door helemaal links op het videoscherm te tikken.

Als je dubbel hebt getikt om voor- of achteruit te spoelen, tik je één keer om in dezelfde richting door te spoelen.

Voor- of achteruit spoelen is momenteel alleen mogelijk wanneer je video's in volledige schermweergave bekijkt.

Let op: het streamen van Premium Live Content en de widget voor ingesloten live-video's zijn voor twee dingen afhankelijk van cookies van een ander domein van X.com, genaamd twimg.com: Live Video Experience mogelijk maken en advertenties aanbieden. Als cookies van derden zijn uitgeschakeld in je browser, werkt de Live Video Experience niet en kunnen we geen advertenties tonen die dit ondersteunen. Safari-gebruikers kunnen het streamen van Premium Live Content of de widget voor ingesloten live-video's ervaren zonder hun browserinstellingen te wijzigen door op de knop 'Sta toe' te klikken zodra ze hierom gevraagd worden. Daardoor kunnen wij een cookie instellen voor twimg.com waarmee we de Live Video Experience mogelijk kunnen maken en advertenties kunnen aanbieden. Raadpleeg voor andere browsers het helpgedeelte van je browser voor meer informatie over het toestaan van cookies van derden.

Pushmeldingen voor live-video's
Als er een account is waarvan je de live-video's niet wil missen, kan je ervoor kiezen om een pushmelding te ontvangen wanneer het account live gaat. Deze melding kan je direct op de profielpagina van het desbetreffende account instellen.
Stap 1

Ga naar de profielpagina van het desbetreffende account en tik op het pictogram meldingen

Stap 2

Selecteer Alleen posts met live-video's in het pop-upvenster.

Stap 3

Tik in het profiel op het pictogram Uitgelichte meldingen  en selecteer Geen om pushmeldingen voor live-video's uit te schakelen.

Als er een account is waarvan je de live-video's niet wil missen, kan je ervoor kiezen om een pushmelding te ontvangen wanneer het account live gaat. Deze melding kan je direct op de profielpagina van het desbetreffende account instellen.
Stap 1

Ga naar de profielpagina van het desbetreffende account en tik op het pictogram meldingen

Stap 2

Vink het selectievakje naast Accountmeldingen aan.

Stap 3

Selecteer Alleen live-video's in het pop-upvenster.

Stap 4

Tik in het profiel op het pictogram Uitgelichte meldingen  en selecteer Geen om pushmeldingen voor live-video's uit te schakelen.

Video's downloaden op X

Wijzig je beveiligings- en privacyinstellingen. Dit kan je extra controle geven over je content en wie er toegang toe heeft.

Een video downloaden

1. Ga naar de video die je wil downloaden.
  2. Tik op het pictogram met de drie puntjes in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Video downloaden.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn video niet gedownload kan worden

1. Tik tijdens het opstellen van een post nadat je een video hebt geüpload naar je post op Bewerken rechtsonder in je video.
  2. Tik op Instellingen.

Tik op naast Toestaan om video te downloaden om dit aan of uit te schakelen. (Let op: deze instelling kan later niet worden gewijzigd; om downloads in de toekomst uit te schakelen, moet je de post zelf verwijderen.)

Veelgestelde vragen

Mijn posts zijn afgeschermd. Zijn mijn video's dan ook afgeschermd?

Als je posts zijn afgeschermd, kunnen alleen jouw volgers de video's in je posts bekijken. Let op: jouw volgers kunnen video's en videolinks die jij in afgeschermde posts deelt wel downloaden of opnieuw delen. Links naar video's die op X worden gedeeld, zijn niet afgeschermd. Iedereen die de link ontvangt, kan de content bekijken. Als je niet wil dat iemand jouw video's op X kan bekijken, stellen we voor dat je de posts verwijdert die deze video's bevatten.

Tellen video's mee in de tekenlimiet van een post?

Nee, video's tellen niet mee in de tekenlimiet van een post.

Worden video's automatisch doorlopend afgespeeld op X?

Alle video's die op X worden geplaatst en 60 seconden of korter duren, worden automatisch doorlopend afgespeeld.

Kan je een video dokken op X?

Je kan een vooraf opgenomen video of uitzending vanaf je X voor iOS-app of X voor Android-app dokken. Dankzij de mogelijkheid om video's te dokken, kan je eenvoudig kijken terwijl je X blijft gebruiken, zoals als scrollen door je tijdlijn terwijl je een privébericht verstuurt.

Een video dokken en ontdokken (iOS en Android):

• Je dokt een video door te tikken op het  dokpictogram rechtsboven een video in volledige schermweergave.
  • Tik op de video om terug te gaan naar volledige schermweergave van de gedokte video.
  • Je wijst een gedokte video af door deze met je vinger naar de rand van je scherm te slepen totdat de gedokte video verdwijnt. Als je op een andere video tikt, verdwijnt de huidige gedokte video ook automatisch.

Welke videoresoluties en breedte-hoogteverhoudingen kunnen worden geüpload naar het web?

• Minimale resolutie: 32 x 32
  • Maximale resolutie: 1920 x 1200 (en 1200 x 1900)
  • Beeldverhoudingen: van 1:2,39 tot en met 2,39:1
  • Maximale framerate: 40 fps
  • Maximale bitrate: 25 Mbps

Kan ik mensen in een video taggen?

Je kan geen mensen in een video taggen, maar wel in foto's. Meer informatie over taggen in foto's.

Hoe verwijder ik een video (nadat ik deze heb geplaatst)?

Je verwijdert een video op dezelfde manier als je een foto verwijdert: door de post zelf te verwijderen.

Kan ik video's versturen via een privébericht?

Ja, je kan video's en GIF's versturen in privéberichten