• Helpcentrum
  • Privacy
  • Over de privacyinstellingen voor vindbaarheid van je e-mailadres en telefoonnummer

Over de privacyinstellingen voor vindbaarheid van je e-mailadres en telefoonnummer

Je e-mailadres en telefoonnummer

Vaak heb je de beste klik met personen op Twitter die je al kent. Om je te helpen deze mensen te bereiken, gebruiken we je e-mailadres en telefoonnummer om je account vindbaar te maken voor anderen. Je kan bepalen of anderen jou op Twitter kunnen vinden op basis van je e-mailadres of telefoonnummer door je privacyinstellingen voor vindbaarheid aan te passen (zie instructies hieronder). Als je de instellingen waarmee anderen jou kunnen vinden via je e-mailadres of telefoonnummer uitschakelt, gebruikt Twitter ook niet je adresboekcontacten (als je ervoor hebt gekozen om ze te uploaden) om je account aan anderen aan te bevelen.

Hoe kunnen anderen mij vinden aan de hand van mijn e-mailadres of telefoonnummer?

Als anderen jouw e-mailadres of telefoonnummer in hun lijst met contacten hebben, kunnen zij jouw account vinden als zij die contacten uploaden naar Twitter. Bovendien kan jouw account worden getoond als volgsuggestie voor anderen die jouw e-mailadres of telefoonnummer hebben geüpload in hun lijst met contacten. Meer informatie over accountsuggesties.

Instructies bekijken voor:

De instellingen waarmee anderen jou kunnen vinden op basis van je e-mailadres of telefoonnummer uitschakelen

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Onder Vindbaarheid en contacten kan je de instellingen Anderen kunnen je vinden via je e-mailadres en Anderen kunnen je vinden via je telefoonnummer

De instellingen waarmee anderen jou kunnen vinden op basis van je e-mailadres of telefoonnummer uitschakelen

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Onder Vindbaarheid en contacten kan je de instellingen Anderen kunnen je vinden via je e-mailadres en Anderen kunnen je vinden via je telefoonnummer aanpassen.

De instellingen waarmee anderen jou kunnen vinden op basis van je e-mailadres of telefoonnummer uitschakelen

1. Ga naar je instellingen voor Privacy en veiligheid.
  2. In het gedeelte Vindbaarheid zie je de volgende opties:
    • Anderen kunnen je vinden via je e-mailadres
    • Anderen kunnen je vinden via je telefoonnummer
  3. Schakel een van deze opties of beide uit.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Op mobile.twitter.com:

1. Tik op je profielfoto.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten
  4. Je ziet de volgende opties:
    • Anderen kunnen je vinden via je e-mailadres
    • Anderen kunnen je vinden via je telefoonnummer
  5. Schakel een van deze opties of beide uit.

Wordt mijn e-mailadres of telefoonnummer in het openbaar weergegeven op Twitter?

Nee, je e-mailadres en telefoonnummer worden niet in het openbaar weergegeven op Twitter, zelfs niet als je de instelling waarmee anderen jou kunnen vinden op basis van je e-mailadres of telefoonnummer, ingeschakeld hebt gelaten.

Hoe zit het wanneer ik meerdere Twitter-accounts heb gekoppeld aan hetzelfde telefoonnummer?

Je kan meerdere Twitter-accounts koppelen aan hetzelfde telefoonnummer. Elk account heeft een afzonderlijke instelling die bepaalt of anderen jou kunnen vinden via je telefoonnummer. Anderen kunnen alle accounts vinden die zijn gekoppeld aan dit telefoonnummer en waarvoor deze instelling is ingeschakeld.