Je contacten uploaden en beheren

Wanneer je jouw contacten uploadt naar je account, kunnen wij je helpen personen op X te vinden die jij kent. Zo kan je contactpersonen vinden en volgen die toestaan dat andere personen hen via hun e-mailadres of telefoonnummer kunnen vinden. We kunnen ook jouw geïmporteerde contacten uit je adresboek gebruiken om content aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen, zoals met suggesties of door het weergeven van gebruikersaccounts en posts voor jou en andere gebruikers. Lees meer over hoe we door jou geüploade contactpersonen gebruiken voor accountsuggesties en over andere manieren om personen te zoeken die je kan volgen op X.

Je kan bepalen of X jouw adresboek gebruikt om je account aan anderen voor te stellen door de privacy-instellingen aan te passen waarmee anderen jou kunnen vinden op basis van je e-mailadres of telefoonnummer

Contacten vinden op Twitter
Stap 1

Tik in het bovenste menu op je profiel-icoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Privacy en veiligheid

Stap 3

Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.

Stap 4

Tik op Adresboekcontacten synchroniseren. Wanneer je jouw contacten synchroniseert, worden de contacten uit het adresboek van je apparaat op regelmatige basis geüpload naar Twitter.

Stap 5

De accounts van contactpersonen in je adresboek die al op Twitter zitten, worden weergegeven.

Stap 1

In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profiel-icoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Privacy en veiligheid.

Stap 3

Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.

Stap 4

Tik op Adresboekcontacten synchroniseren. Wanneer je jouw contacten synchroniseert, worden de contacten uit het adresboek van je apparaat op regelmatige basis geüpload naar Twitter.

Stap 5

De accounts van contactpersonen in je adresboek die al op Twitter zitten, worden weergegeven.

Het synchroniseren van contacten uit je adresboek stoppen in de Twitter-app voor iOS of Android

Je kan stoppen met het regelmatig uploaden van contacten naar X door de instelling Adresboekcontacten synchroniseren aan te passen.

In de X-app voor iOS:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.
  4. Versleep de schuifregelaar bij Synchroniseer adresboekcontacten om deze optie uit te schakelen.

In de X-app voor Android:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.
  4. Schakel het selectievakje Adresboekcontacten synchroniseren uit om deze optie uit te schakelen.

Opmerking: Wanneer je de instelling Adresboekcontacten synchroniseren uitschakelt op een bepaald apparaat, wordt alleen op dat specifieke apparaat gestopt met het synchroniseren van de contacten met X. Wanneer je wil stoppen met het synchroniseren van je contacten op andere apparaten, moet je de instellingen op die apparaten aanpassen of alle contacten van X verwijderen. X blijft de contacten opslaan en gebruiken die je eerder hebt geüpload tenzij je alle contacten verwijdert.

Contacten verwijderen in je X-app voor iOS of Android

1. Tik in het bovenste menu op je profiel-icoon (iOS), of het navigatiemenu-icoon  of je profiel-icoon (Android).
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.
  4. Tik op Alle contacten verwijderen. Bevestig het verwijderen van alle contacten door op de melding te tikken.

Opmerking: hierdoor worden alle contacten verwijderd die je eerder hebt geüpload en wordt de instelling Adresboekcontacten synchroniseren uitgeschakeld op je account voor alle apparaten waarmee je eerder contacten hebt gesynchroniseerd. Hou er rekening mee dat dit even duurt en dat je in de tussentijd mogelijk nog suggesties ziet op X (op basis van je contacten).

Contacten bekijken en verwijderen via twitter.com
Contacten bekijken of verwijderen:

Je kan op elk gewenst moment eerder geïmporteerde contacten bekijken of uit X verwijderen. Opmerking: de relevantie van je aanbevelingen voor Wie te volgen neemt mogelijk af nadat deze informatie is verwijderd.

1. Klik op het menu meer .
  2. Ga naar Instellingen en privacy.
  3. Klik op Privacy en veiligheid.
  4. Klik op Vindbaarheid op contactpersonen.
  5. Klik op Contactpersonen beheren.
  6. Mogelijk moet je je wachtwoord invoeren. Je ziet alle contacten die je hebt geüpload.
  7. Als je je contacten wil verwijderen, klik je op Alle contactpersonen verwijderen. Nadat je dit verzoek hebt bevestigd door op Verwijderen te klikken, worden alle contacten van X verwijderd die je eerder hebt geüpload, en wordt de instelling Adresboekcontacten synchroniseren uitgeschakeld voor alle apparaten waarmee je eerder contacten hebt gesynchroniseerd. Hou er rekening mee dat dit even duurt en dat je in de tussentijd mogelijk nog suggesties ziet op X (op basis van je contacten).

Contacten verwijderen via mobile.X.com:

1. Tik op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.
  4. Tik op Contactpersonen verwijderen. Bevestig het verwijderen van alle contacten door op de melding te tikken.