Post ongedaan maken

Wat is 'Post ongedaan maken'?

'post ongedaan maken' is een X Blue-functie waarmee je een post kan intrekken nadat je deze hebt verzonden maar nog voordat deze voor anderen zichtbaar is op X. Het is geen bewerkingsknop maar een mogelijkheid om je post te bekijken en reviseren voordat deze openbaar op X wordt geplaatst en voor de hele wereld zichtbaar is. Wanneer de periode voor ongedaan maken is verstreken, is de post zichtbaar voor je volgers en kan je deze zoals gebruikelijk op X laten staan of verwijderen.

• Als je op de optie 'Ongedaan maken' tikt, ga je terug naar het opstelvenster voor posts waar je wijzigingen kan aanbrengen voordat je de post plaatst. Je kan ook beslissen om de post helemaal niet te plaatsen. Je kan bovendien 'Nu versturen' selecteren als je de optie 'post ongedaan maken' wil overslaan en de post meteen wil plaatsen.

• Je kan je instellingen voor 'post ongedaan maken' activeren voor alle of een aantal van de verschillende typen posts, waaronder 'Oorspronkelijke posts', 'Geciteerde posts', collecties en antwoorden.

• Als de functie 'post ongedaan maken' actief is, wordt een aftelvenster weergegeven zodat je weet hoeveel tijd je nog hebt voordat de periode van 30 seconden voor 'post ongedaan maken' verloopt en je post op X verschijnt. Je kan de verloopperiode verkorten of verlengen tot 5, 10, 20 of 60 seconden in het instellingenmenu van X Blue.

• Als je de functie 'post ongedaan maken' uitschakelt, zie je geen melding voor ongedaan maken.

Meer informatie over het aanpassen van de instellingen van de functie 'post ongedaan maken'.

Veelgestelde vragen

Is 'Tweet ongedaan maken' een knop voor bewerken?

'Tweet ongedaan maken' is geen knop voor het bewerken van je Tweet. Met 'Tweet ongedaan maken' kan je Tweets intrekken en aanpassen die nog niet in het openbaar op Twitter zijn geplaatst. Zodra de periode voor ongedaan maken is verstreken, is de Tweet voor iedereen zichtbaar en kan je deze zoals je normaal doet op Twitter laten staan of verwijderen. Tweets die al voor iedereen zichtbaar zijn, kunnen niet worden bewerkt.

Kan ik elke Tweet ongedaan maken?

Je hebt de optie om 'Tweet ongedaan maken' te activeren voor originele Tweets, geciteerde Tweets, collecties en antwoorden voordat deze voor iedereen zichtbaar zijn. Je kan je instellingen voor 'Tweet ongedaan maken' activeren voor alle of alleen bepaalde soorten Tweets.

Ik heb hulp nodig met 'Tweet ongedaan maken'.

Controleer eerst of de instelling 'Tweet ongedaan maken' is ingeschakeld. Bij in aanmerking komende Tweets wordt de optie voor ongedaan maken weergegeven nadat je de Tweet hebt verstuurd.

Selecteer 'Ongedaan maken' voordat de periode voor Tweet ongedaan maken verloopt. Hiermee ga je terug naar het opstelvenster waar je je Tweet kan bewerken of verwijderen, of als concept opslaat.

Je kan er altijd voor kiezen om de periode voor 'Tweet ongedaan maken' in te korten of om deze optie over te slaan en je Tweet direct te plaatsen door 'Nu versturen' te selecteren.

Waar kan ik 'Tweet ongedaan maken' vinden?

Je krijgt toegang tot deze functie via een melding nadat je een Tweet hebt opgesteld en via de tijdlijn op je startpagina tijdens de periode voor 'Tweet ongedaan maken'.

Waarom zie ik de optie 'Tweet ongedaan maken' niet?

De standaardperiode voor 'Tweet ongedaan maken' van Twitter Blue is 30 seconden. Je kan deze instelling aanpassen in het instellingenmenu van Twitter Blue. Als je deze functie uitschakelt, zie je geen melding voor ongedaan maken en wordt je Tweet direct verstuurd.

En kan ik mijn Tweet ongedaan maken nadat de melding is verdwenen?

Nadat je een Tweet hebt verzonden kun je, als je nog in het venster 'Tweet ongedaan maken' zit, de Tweet die je van de tijdlijn van je startpagina of vanuit je profielpagina hebt verzonden, ongedaan maken of bewerken.

Waarom is mijn Tweet niet meteen verstuurd?

Als actieve Twitter Blue-abonnee krijg je een Tweet die je opstelt op de tijdlijn van je startpagina niet meteen te zien omdat je functies ook een optie 'Tweet ongedaan maken' bevatten die ervoor zorgt dat je een kort tijdvenster hebt waarin je je Tweet kan bewerken voordat deze openbaar wordt. Als je deze doelbewuste vertraging wil overslaan, kan je de functie 'Tweet ongedaan maken' uitschakelen in de Twitter Blue-instellingen of op 'Nu versturen' tikken om de Tweet gelijk te versturen.