Beleid voor copypasta en gedupliceerde content

Overzicht

Mei 2022

Om mensen te helpen geloofwaardige en authentieke informatie te vinden, en om een gezond openbaar debat op X te bevorderen, beperken we de zichtbaarheid van gedupliceerde posts (ook bekend als \'copypasta\').

Wat is copypasta?

'Copypasta' (een verwijzing naar de functionaliteit kopiëren-plakken om content te dupliceren) is een internet-jargonterm die verwijst naar een poging van meerdere personen om content van een oorspronkelijke bron te dupliceren en die op grote schaal te delen op sociale platforms of forums.

Op X kan copypasta of gedupliceerde content een stuk tekst, beeld of een combinatie van content zijn die gekopieerd en geplakt is, of op enigerlei wijze op het platform gedupliceerd is.

Hoewel copypasta of gedupliceerde content een tactiek is om een bericht te verspreiden, en voor allerlei doeleinden gebruikt wordt, kan het repetitief, op spam lijken en storend zijn voor de ervaring van mensen op X. Gedupliceerde content kan ook worden gebruikt om content kunstmatig te versterken, informatie te onderdrukken of X's Trends, beste zoekresultaten en gesprekken op het platform te manipuleren.

Wat gebeurt er als mijn posts beperkt zichtbaar zijn?

Het beperken van de zichtbaarheid van posts betekent dat ze mogelijk niet verschijnen in bepaalde delen van X en/of dat ze door X niet worden aanbevolen of versterkt. Enkele van de manieren waarop we dit kunnen doen zijn onder meer:

• posts niet in aanmerking laten komen voor versterking in beste zoekresultaten en op Trends;
  • posts niet aanbevelen in tijdlijnen van gebruikers die de auteur van de post niet volgen;
  • posts in antwoorden lager rangschikken; en
  • posts en/of accounts uitsluiten in e-mail of aanbevelingen in het product.

posts die bestaan uit gedupliceerde content of copypasta blijven zichtbaar voor gebruikers die de auteur van de post volgen. Meer informatie over andere situaties waarin de zichtbaarheid van een post beperkt kan worden.

Voorbeelden van gedrag waarvoor we volgens dit beleid de zichtbaarheid beperken zijn:

• identieke of bijna identieke content die door een individueel account of door vele accounts gepost wordt, zelfs als de betrokken gebruikers maar één account gebruiken;
  • gedupliceerde of gekopieerde-geplakte posts die de ervaring van anderen kunnen verstoren, waaronder het noemen van gebruikers of het gebruik van hashtags met dezelfde post-content in samenspraak met andere accounts.

Voorbeelden van gedrag waarvoor we volgens dit beleid de zichtbaarheid niet beperken zijn:

• Reposten van bestaande content met behulp van de Repost-functie; en
  • kopiëren-plakken of posten van bestaande content, gecombineerd met je eigen unieke content, commentaar of reactie, of het expliciet citeren van de gekopieerde content.

Wat wordt beschouwd als een ernstige schending van dit beleid?

Hoewel posts die bestaan uit copypasta of gedupliceerde content op zichzelf geen verwijdering van posts of opschorting van accounts tot gevolg hebben, zijn ze wel onderhevig aan controle en handhaving volgens ons platformmanipulatie- en spambeleid en andere schendingen van X-regels

Voorbeelden van gedrag dat kan leiden tot verwijdering of permanente opschorting zijn:

• automatisering of scripting gebruiken om gedupliceerde content te plaatsen;
  • het beheren van een account of meerdere accounts waar het merendeel van de content gedupliceerde content promoot die resulteert in op spam lijkende, niet-authentieke interactie; en
  • herhaalde pogingen om copypasta en gedupliceerde content in posts te promoten die andere X-regels schendt.

Wie kan schendingen van dit beleid rapporteren?

Iedereen kan mogelijke schendingen van dit beleid rapporteren via ons speciale rapportagesysteem. Deze rapporten worden verzameld om onze handhavingssystemen te verfijnen en nieuwe en opkomende trends en gedragspatronen te ontdekken, en je ontvangt misschien geen individuele reactie op jouw rapport.

Hoe kan ik schendingen van dit beleid rapporteren?

Je kan deze content als volgt ter beoordeling rapporteren:
Stap 1

Selecteer 'Tweet rapporteren' via het icoon .

Stap 2

Selecteer Het is verdacht of spam.

Stap 3

Selecteer de optie die het best aangeeft op welke manier de Tweet verdacht is of spam verspreidt.

Stap 4

Verstuur je rapport.

Stap 1

Selecteer 'Tweet rapporteren' via het icoon .

Stap 2

Selecteer Het is verdacht of spam.

Stap 3

Selecteer de optie die het best aangeeft op welke manier de Tweet verdacht is of spam verspreidt.

Stap 4

Verstuur je rapport.

Stap 1

Selecteer 'Tweet rapporteren' via het icoon .

Stap 2

Selecteer Het is verdacht of spam.

Stap 3

Selecteer de optie die het best aangeeft op welke manier de Tweet verdacht is of spam verspreidt.

Stap 4

Verstuur je rapport.

Als je denkt dat je account per ongeluk geblokkeerd of opgeschort is, of je merkt dat posts niet verschijnen, dan kan je ons dat laten weten door het probleem te rapporteren.