Felhasználói fiók inaktiválása

Egy kis szünetet tartanál a Twitter platformon? Megértjük. Néha jó egy kicsit hátrébb lépni mindattól, ami történik. Vagy ha tartós szünetre vágysz, akkor is tudunk segíteni. Kövesd a Twitter platformon lévő felhasználói fiók inaktiválásával – vagy törlésével – kapcsolatos részletes útmutatónkat!

Megjegyzés: Ha problémád támad a felhasználói fiókoddal kapcsolatban (pl. hiányoznak Tweeteknem megfelelően jelenik meg a követők vagy követettek számagyanús Privát üzeneteket látsz, vagy felmerült, hogy feltörték a felhasználói fiókodat), akkor a felhasználói fiók inaktiválása és újraaktiválása nem oldja meg ezt. Tekintsd meg a hibaelhárítási tippeket, vagy lépj kapcsolatba a Twitter támogatási csapatával!

 

A Twitter platformon lévő felhasználói fiók inaktiválása és törlése közti különbség

A Twitter platformon lévő felhasználói fiók inaktiválása az első lépés a felhasználói fiók végleges törléséhez. Az inaktiválás 30 napig tart. Ha nem lépsz be a felhasználói fiókodba a 30 napos inaktiválási időszak során, akkor a felhasználói fiók törlésre kerül, és a felhasználóneved már fog a felhasználói fiókhoz kapcsolódni.
 

 

A Twitter platformon lévő felhasználói fiók inaktiválása

Az inaktiválással megkezdődik a Twitter platformon lévő felhasználói fiók végleges törlésének folyamata. Ezzel a lépéssel elindítasz egy 30 napos időszakot, amely alatt meggondolhatod magad, és újraaktiválhatod a felhasználói fiókodat.

A Twitter platformon lévő felhasználói fiók inaktiválása azt jelenti, hogy a felhasználóneved (vagy „leíród”) és a nyilvános profilod nem lesz látható a twitter.com oldalon, illetve az iOS vagy Android rendszeren futtatható Twitter alkalmazásban. 
 

 

A Twitter platformon lévő felhasználói fiók törlése

A 30 napos inaktiválási időszakot követően a Twitter platformon lévő felhasználói fiókod véglegesen törlésre kerül. Ha nem lépsz be a felhasználói fiókodba a 30 napos időszak alatt, akkor azzal jelzed felénk, hogy véglegesen törölni szeretnéd a Twitter platformon lévő felhasználói fiókodat. A felhasználói fiók a törlést követően már nem érhető el a rendszereinkben. Nem fogod tudni újraaktiválni az előző felhasználói fiókodat, és nem férsz majd hozzá a régi Tweetekhez sem.

Amikor a 30 napos inaktiválási időszakot követően a felhasználói fiókod törlésre kerül, a felhasználónevedet más, a Twitter platformon lévő felhasználói fiókok regisztrálhatják majd.

 

A legfontosabb tudnivalók a felhasználói fiók inaktiválása előtt

Íme néhány fontos dolog arra az esetre, ha úgy döntesz, inaktiválod vagy törlöd a Twitter platformon lévő felhasználói fiókodat:

  • A Twitter platformon lévő felhasználói fiók törlése nem törli a keresőmotorokban, pl. a Google-ban és a Bingben lévő információkat, mivel ezekre a Twitter platformnak nincs ráhatása. Vannak bizonyos lépések, amelyeket megtehetsz, ha felkeresed a keresőszolgáltatókat.
  • Ha inaktiválod a Twitter platformon lévő felhasználói fiókodat, akkor mások Tweetjeiben továbbra is megmaradnak a felhasználói fiókod felhasználónevének említései. Azonban ezek az említések már nem fognak a profilodra hivatkozni, mivel a profilod már nem lesz elérhető. Ha azt szeretnéd, hogy a Twitter szabályainak értelmében felülvizsgáljuk a tartalmat, akkor itt küldhetsz egy jegyet.
  • Nem kell törölnöd a felhasználói fiókodat ahhoz, hogy módosítsd a Twitter platformon lévő felhasználói fiókodhoz kapcsolódó felhasználónevedet vagy az e-mail-címedet. Ezeket az információkat bármikor módosíthatod a Fiókinformációk részen.
  • Ha vissza szeretnéd állítani a felhasználói fiókodat, akkor csak jelentkezz be a 30 napos inaktiválási időszak alatt.
  • Ha le szeretnéd tölteni a Twitter platformon megtalálható adataidat, akkor azt még a felhasználói fiók inaktiválása előtt kérned kell. A felhasználói fiók inaktiválásakor nem távolítjuk el az adatokat a Twitter rendszereiből.
  • A Twitter megőrizhet bizonyos adatokat az inaktivált felhasználói fiókkal kapcsolatban a platform, illetve a Twitter platformot használó felhasználók biztonságának megőrzése érdekében. További információt itt találsz.
     

Ha problémába ütközöl a Twitter platformon lévő felhasználói fiókod kezelésekor, akkor a felhasználói fiók törlése előtt olvasd át ezeket a gyakori problémák kezelésével kapcsolatos tippeket.

 
Felhasználói fiók inaktiválása
1. lépés

Koppints a navigációs menü ikonra , majd a Beállítások és adatvédelem lehetőségre.

2. lépés
3. lépés

Olvasd el a felhasználói fiók inaktiválásával kapcsolatos információkat, majd koppints az Inaktiválás lehetőségre.  

4. lépés

A rendszer kérésére add meg a jelszavadat, majd koppints az Inaktiválás parancsra.

5. lépés

Az Igen, inaktiválom pontra koppintva erősítsd meg a műveletet.

1. lépés

A felső menüben vagy a navigációs menü ikonja  vagy a profilod ikonja lesz látható. Koppints rá az ikonra, amelyet látsz, majd koppints a Beállítások és adatvédelem pontra.

2. lépés
3. lépés

Olvasd el a felhasználói fiók inaktiválásával kapcsolatos információkat, majd koppints az Inaktiválás lehetőségre.  

4. lépés

A rendszer kérésére add meg a jelszavadat, majd koppints az Inaktiválás lehetőségre.

5. lépés

Az Igen, inaktiválom pontra koppintva erősítsd meg a műveletet.

1. lépés

Kattints a Továbbiak ikonra , majd kattints a Beállítások és adatvédelem pontra a legördülő menüben.

2. lépés

A Saját fiók lapon kattints a  Felhasználói fiók inaktiválása lehetőségre.

3. lépés

Olvasd el a felhasználói fiók inaktiválásával kapcsolatos információkat, majd kattints az Inaktiválás lehetőségre. 

4. lépés

A rendszer kérésére add meg a jelszavadat, és a Felhasználói fiók inaktiválása gombra kattintva erősítsd meg a műveletet.


Ha úgy érzed, újra használni szeretnéd a Twitter platformot, és még nem telt el 30 nap, akkor egyszerűen csak jelentkezz be, és kövesd ezeket a lépéseket a felhasználói fiók újraaktiválásához.
 

 

Az előfizetések és a felhasználói fiók inaktiválása 

A Twitter platformon lévő felhasználói fiókod inaktiválásával nem szűnnek meg automatikusan a Twitter platformon lévő előfizetéseid. Ha aktív előfizetéseid vannak (pl. Twitter Blue, Kiemelt követés), amelyeket a Twitter alkalmazásban vásároltál meg, akkor azok aktívak maradnak. Ezeket az előfizetéseket azon a platformon keresztül kezelheted, amelyen eredetileg megvásároltad őket. A twitter.com oldalon megvásárolt előfizetések automatikusan megszűnnek a felhasználói fiókod inaktiválásakor

Twitter Blue előfizetés lemondása

Kiemelt követői előfizetés lemondása

 

Gyakori kérdések az inaktiválással kapcsolatban

A Twitter inaktiválásakor a Privát üzeneteim is törlődnek?

A 30 napos inaktiválási időszak alatt nem töröljük a Privát üzeneteidet. Amikor az inaktiválási időszak lejártakor töröljük a felhasználói fiókodat, az általad küldött Privát üzenetek is törlésre kerülnek.

Inaktiváltam a felhasználói fiókomat, mégis folyton újraaktiválódik.

Ha bármely külső fél alkalmazásának engedélyezted a felhasználói fiókod hozzáférését, akkor előfordulhat, hogy indirekt módon más alkalmazásból jelentkezel be. Mivel a bejelentkezéssel automatikusan újraaktiválod a felhasználói fiókodat, ezért ügyelj rá, hogy  visszavond a külső felek alkalmazásainak hozzáférését a Twitter platformon lévő felhasználói fiókodhoz.

Mi történik, ha nincs meg a jelszavam az inaktiválás során?

Ha nincs kéznél a jelszavad, vagy üzenetet kapsz, hogy nem megfelelő, akkor lehet, hogy vissza kell állítanod azt. Próbálj meg kérni egy jelszó-visszaállítási e-mailt.

Kértem egy jelszó-visszaállítási e-mailt, de mi történik, ha nem férek hozzá a felhasználói fiók regisztrációjakor megadott e-mail-fiókhoz?

Ha nem férsz hozzá a Twitter platformon lévő felhasználói fiókodhoz hozzárendelt e-mail-fiókhoz, akkor fel kell venned a kapcsolatot az e-mail-szolgáltatóddal. Segítség kérése az e-mail-fiókodhoz történő hozzáféréshez. Az inaktiválást a felhasználói fiók megerősített tulajdonosa kezdeményezheti, illetve a felhasználói fiók megerősített tulajdonosának kérésére indítható el. Ha nem tudsz kapcsolatba lépni velünk a megerősített e-mail-címről (vagy ha nem férsz hozzá a felhasználói fiókban megadott, megerősített mobiltelefonszámhoz), akkor nem inaktiválhatjuk a felhasználói fiókot a nevedben. Ha hozzáférsz a felhasználói fiókban megadott, megerősített mobiltelefonszámhoz, akkor kérheted a jelszó visszaállítását.

Hogyan inaktiválhatom a zárolt vagy felfüggesztett felhasználói fiókomat?

Egy felfüggesztett vagy zárolt felhasználói fiók inaktiválásához küldj el egy kérelmet itt. A kéréseket elküldheted az  Adatvédelmi irányelv „Kapcsolatfelvétel” részén megadott kapcsolatfelvételi lehetőségek egyikére is.

felhasználói fiókod feloldásával kapcsolatban is kérhetsz segítséget. További információ a zárolt vagy felfüggesztett felhasználói fiókok kezelésével kapcsolatban, beleértve a fellebbezés küldését is.

Cikk megosztása