Inaktivera ditt konto

Vill du ta en paus från Twitter? Vi fattar. Ibland är det ingen dum idé att vila en stund från allt som pågår. Men om du vill härifrån permanent kan vi hjälpa dig med det med. Följ våra detaljerade anvisningar om hur du inaktiverar eller raderar ditt Twitter-konto.

Obs! Om du har problem med ett konto (t.ex. med saknade Tweetsfel antal följare eller fel antal personer som du följersuspekta direktmeddelanden eller potentiella kontointrång) blir de inte lösta om du inaktiverar och återaktiverar kontot. Se våra felsökningsartiklar eller kontakta Twitters support.

Inaktivering kontra radering av Twitter-kontot

Det första steget mot att radera ditt konto permanent är att inaktivera ditt Twitter-konto. Inaktiveringen gäller i 30 dagar. Om du inte använder ditt konto inom den 30 dagar långa inaktiveringsperioden raderas ditt konto, och ditt användarnamn kommer inte längre att vara kopplat till kontot.

Inaktivering av Twitter-kontot

Inaktivering inleder processen med att radera ditt Twitter-konto permanent. Detta steg inleder en 30 dagar lång period under vilken du har tid att bestämma dig för om du vill återaktivera kontot.

Om du inaktiverar ditt Twitter-konto innebär det att ditt användarnamn och din offentliga profil inte kommer att gå att se på twitter.com eller i Twitter för iOS eller Twitter för Android.

Radering av Twitter-kontot

Efter inaktiveringsperioden på 30 dagar raderas ditt Twitter-konto permanent. Om du inte loggar in på kontot under 30-dagarsperioden tolkar vi det som att du vill radera ditt Twitter-konto permanent. När kontot har raderats finns det inte längre kvar i våra system. Du kommer inte att kunna återaktivera ditt tidigare konto, och du kommer inte att kunna komma åt några gamla Tweets.

När ditt konto raderas efter den 30 dagar långa inaktiveringsperioden kommer ditt användarnamn att bli tillgängligt för registrering av andra Twitter-konton.

De viktigaste sakerna du måste känna till innan du inaktiverar ditt konto

Här är några saker du bör tänka på om du har bestämt dig för att inaktivera eller radera ditt Twitter-konto:

• Om du raderar ditt Twitter-konto innebär det inte att dina uppgifter raderas från sökmotorer som Google och Bing, eftersom Twitter inte har någon kontroll över dessa webbplatser. Det finns åtgärder du kan vidta om du kontaktar sökmotorn.
  • När du inaktiverar ditt Twitter-konto blir omnämnanden av ditt kontos användarnamn i andra personers Tweets kvar. Det kommer emellertid inte längre att länka till din profil, eftersom den inte längre kommer att vara tillgänglig. Om du skulle vilja att innehållet granskas enligt Twitters regler kan du öppna ett ärende här.
  • Du behöver inte radera kontot för att ändra användarnamnet eller e-postadressen som är kopplad till ditt Twitter-konto. Gå till Kontoinformation och ändra de uppgifterna när du vill.
  • Om du loggar in på kontot inom den 30 dagar långa inaktiveringsperioden återställs kontot.
  • Om du vill hämta dina Twitter-data måste du begära det innan du inaktiverar kontot. Inga data tas bort från Twitters system när du inaktiverar ditt konto.
  • Twitter kan behålla viss information om ditt inaktiverade konto för att garantera plattformens säkerhet och alla som använder Twitter. Mer information finns här.

Om du har problem med att hantera Twitter-kontot kan du läsa de här tipsen om hur du fixar till vanliga problem innan du väljer att radera Twitter-kontot.

Inaktivera ditt konto
Steg 1

Tryck på navigeringsmenyikonen och sedan på Inställningar och integritet.

Steg 2

Tryck på Ditt konto och sedan på Inaktivera ditt konto.

Steg 3

Läs informationen om kontoinaktivering och tryck sedan på Inaktivera

Steg 4

Ange ditt lösenord när du ombeds att göra det och tryck på Inaktivera.

Steg 5

Bekräfta att du vill fortsätta genom att trycka på Ja, inaktivera.

Steg 1

På menyn längst upp ser du antingen en navigeringsmenyikon eller din profilikon. Tryck på vilken ikon du än har och tryck sedan på Inställningar och integritet.

Steg 2

Tryck på Konto och sedan på Inaktivera ditt konto.

Steg 3

Läs informationen om kontoinaktivering och tryck sedan på Inaktivera

Steg 4

Ange ditt lösenord när du ombeds att göra det och tryck på Inaktivera.

Steg 5

Bekräfta att du vill fortsätta genom att trycka på Ja, inaktivera.

Steg 1

Klicka på ikonen Mer  och sedan på Inställningar och integritet på rullgardinsmenyn.

Steg 2

Klicka på Inaktivera ditt konto från fliken Ditt konto.

Steg 3

Läs informationen om kontoinaktivering och klicka sedan på Inaktivera

Steg 4

Ange ditt lösenord när du uppmanas till det och bekräfta att du vill gå vidare genom att klicka på knappen Inaktivera kontot.

Om du kommer på att du saknar Twitter och det har gått mindre än 30 dagar behöver du bara logga in och följa dessa steg för att återaktivera kontot.

Vanliga frågar om inaktivering

Raderas mina direktmeddelanden också om jag inaktiverar Twitter?

Under den 30 dagar långa inaktiveringsperioden raderas dina direktmeddelanden inte. När inaktiveringsperioden är över och ditt konto raderas, kommer även de direktmeddelanden du har skickat att raderas.

Jag har inaktiverat mitt konto, men varför återaktiveras det hela tiden?

Om du har låtit externa appar få tillgång till ditt konto, kanske du loggar in indirekt från en annan app. Eftersom kontot återaktiveras automatiskt genom att du loggar in på Twitter, måste du återkalla externa appars åtkomst till ditt Twitter-konto.

Vad ska jag göra om jag inte har mitt lösenord när jag försöker inaktivera?

Om du inte har tillgång till lösenordet eller om du får ett meddelande om att det är fel, kan du behöva återställa lösenordet. Försök med att begära ett e-postmeddelande för att återställa lösenordet.

Jag bad om att få ett e-postmeddelande för att återställa mitt lösenord, men vad ska jag göra om jag inte längre har tillgång till e-postadressen som jag använde när jag skapade kontot?

Om du förlorar tillgången till e-postadressen som är kopplad till ditt Twitter-konto, måste du kontakta e-postleverantören. Få hjälp med att komma åt din e-postadress. Inaktivering är en åtgärd som måste vidtas av den bekräftade kontoinnehavaren eller på begäran av en bekräftad kontoinnehavare. Om du inte kan kontakta oss från den bekräftade e-postadressen (eller har tillgång till kontots verifierade mobilnummer), kan vi inte inaktivera kontot åt dig. Om du har tillgång till kontots verifierade mobilnummer kan du begära att lösenordet återställs.

Hur återaktiverar jag mitt låsta eller avstängda konto?

Om du vill återaktivera ett avstängt eller låst konto ska du begära det här. Förfrågningar kan även lämnas till de kontakter som är listade i avsnittet Kontakta oss i vår integritetspolicy.

Du kan även få hjälp med att låsa upp kontot. Du kan få mer information om att hantera ditt låsta eller avstängda konto, däribland med att lämna in en överklagan.