Media Studio LiveCut in Producer

LiveCut is het videobewerkingsprogramma in Media Studio waarmee je videoclips met hoogtepunten uit je uitzendingen kan maken en deze in realtime kan delen op X. LiveCut is zodanig opgezet dat het geen technische kennis van videobewerking vereist. De gebruiksvriendelijke tools voor videoproductie helpen je om je content sneller aan een groter publiek te kunnen presenteren. Clips van uitzendingen, lopend of beëindigd, openbaar of privé, of gemaakt met Periscope, X Camera of een API.

Als je LiveCut wil gebruiken ga je naar Producer in Media Studio en zweef je met de aanwijzer boven of klik je op een uitzending in de lijst en klik je op Bewerken in LiveCut om te beginnen.

Clips maken met LiveCut

Met LiveCut clips maken van een uitzending
  1. Klik op een uitzending in je lijst met uitzendingen om het venster Gegevens uitzending te openen.
  2. Klik op de knop Bewerken in LiveCut onder de previewspeler.
  3. Gebruik de knoppen Beginpunt instellen en Eindpunt instellen om te beginnen met het maken van je clip.
  4. Wijzig de duur van de clip met behulp van de klembalk links en rechts.
  5. Gebruik de functieknoppen om het kader en de lengte van je clip precies in te stellen. Je kan ook de sneltoetsen gebruiken (zie de veelgestelde vragen).
    • +1 frame
    • +1 seconde
    • -1 frame
    • -1 seconde
    • Speel af vanaf beginpunt
    • Speel laatste twee seconden af
  6. Klik op de knop Clip opslaan als je klaar bent.
  7. Bekijk de clips die je hebt gemaakt in de lijst Clips, waar je de clip verder kan afstellen, metadata toevoegen en posten.

Clips maken met LiveCut - veelgestelde vragen

Wat is de videokwaliteit van de clips?

Als de resolutie van je oorspronkelijke uitzending lager is dan 1280x720, houden je clips de oorspronkelijke resolutie. Als de resolutie van je oorspronkelijke uitzending 1280x720 of hoger is, worden alle clips beperkt tot een resolutie van 1280x720.

Wordt ondertiteling meegenomen in LiveCut-clips?

We staan doorgifte toe van zowel EIA-608- als 708-ondertiteling uit de uitzending. De ondertiteling is niet zichtbaar tijdens de bewerking LiveCut, maar wordt wel opgenomen in clips die zijn gemaakt van een uitzending waarin deze zijn opgenomen.

Nadat een clip is gepost, is deze te vinden op het tabblad Bibliotheek van Media Studio. In de bibliotheek kan he ook een .srt-ondertitelingsbestand toevoegen aan de video uit de post.

Worden instellingen van de uitzending toegepast op clips die zijn gemaakt van de betreffende uitzending?

Clips die zijn gemaakt in LiveCut krijgen automatisch dezelfde instellingen voor categorie en geografische beperkingen, indien van toepassing.

Kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd clips maken in LiveCut?

Ja, veel gebruikers kunnen samen clips knippen, bewerken en posten in LiveCut. Gebruikers die samenwerken aan dezelfde uitzending moeten zo nu en dan hun browservenster vernieuwen om te controleren of ze de meest actuele lijst van gemaakte clips voor zich hebben.

Waarom kan ik geen clip maken van een uitzending?

Dit kan drie verschillende oorzaken hebben:

1. Controleer of de uitzending videocontent heeft. Je kan geen clip maken van uitzendingen die nog niet hebben plaatsgevonden, of waarvoor zich geen video op de bron bevindt tijdens de uitzending.
  2. Controleer dat de optie ‘Het opnieuw afspelen van uitzendingen uitzetten’ in de gegevens van de uitzending is uitgeschakeld. Maak de clips terwijl de uitzending gaande is of op enig moment voordat het opnieuw afspelen van uitzendingen wordt uitgezet, of maak een tweede ‘Privé’-uitzending met een andere bron die kan worden gebruikt voor het maken van de clips.
  3. Lange uitzendingen kunnen problemen veroorzaken in LiveCut. Het is niet aan te raden clips te maken van uitzendingen die langer zijn dan 12 uur.

Zijn de in LiveCut gemaakte clips op de frame nauwkeurig?

De LiveCut-editor is niet op de frame nauwkeurig, en het is best mogelijk dat je geselecteerde begin- en eindpunt enkele frames afwijken.

Waarom zien mijn uitzendingen en clips er korrelig uit in LiveCut, maar mijn posts niet?

Dit komt meestal door bepaalde GOP-instellingen in de encoder van de afzender. We bevelen het gebruik van 'Gesloten GOP's' aan. In sommige encoders wordt dit 'Forced IDR' genoemd.

Hoe kan ik een GIF maken in LiveCut?

Het is niet mogelijk een GIF te maken in LiveCut, maakt X geeft video's in een post die korter zijn dan 1 minuut automatisch in een lus weer.

Hoe verwijder ik een clip die ik heb gemaakt in LiveCut?

Een clip die nog niet is gepost kan eenvoudig worden verwijderd in de lijst Clips in LiveCut.

Een clip die al is gepost moet worden verwijderd in je bibliotheek in Media Studio. Wanneer je een clip die al is gepost verwijderd in de lijst Clips in LiveCut, wordt de video in je post die live is op X niet verwijderd.

Zijn er sneltoetsen die ik kan gebruiken voor het maken van clips in LiveCut?

Ja, je kan een lijst van sneltoetsen in LiveCut bekijken door te klikken op de informatiekoppeling linksonderaan in het LiveCut-venster. Dit zijn de sneltoetsen::

Video AFSPELEN/PAUZEREN = SPATIEBALK
START-punt (in) instellen = I
EIND-punt (uit) instellen = O
Besturingselementen richten op START-punt (in) = S
Besturingselementen richten op EIND-punt (uit) = E
AFSPELEN vanaf het begin van de clip = P
Laatste twee seconden van de clip AFSPELEN = L
Een frame TERUG =
Een seconde TERUG = SHIFT
Een frame VOORUIT =
Een seconde VOORUIT = SHIFT
Sneltoetsenmenu OPENEN = ?

Clips maken met LiveCut - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘Uploaden mislukt’

Deze fout treedt soms op wanneer je probeert een clip te maken. Het is niet ongewoon als zich zo nu en dan een clipfout voordoet in LiveCut. Mogelijke oorzaken zijn het grote aantal clips dat wordt gemaakt in je account, beperkte internetconnectiviteit op je locatie, perioden van druk verkeer of andere problemen van voorbijgaande aard.

Soms kan een clip alsnog met succes worden gemaakt als je de media helemaal opnieuw maakt of enigszins bewerkt. Een mislukte clip bewerken:

1. Klik op de clip in de lijst Clips in LiveCut
  2. Klik op 'Media bewerken' en verzet de begin- of eindtijd van je clip een paar frames
  3. Klik op 'Save' en kijk of de clip met succes wordt gemaakt

Posten vanuit LiveCut

Clips uit een uitzending tweeten met LiveCut
  1. Klik op een uitzending in je lijst met uitzendingen om het venster met Gegevens uitzending te openen.
  2. Klik op de knop Bewerken in LiveCut onder de previewspeler.
  3. Klik binnen de lijst Clips op één van je clips.
  4. Klik op de knop post onder de previewspeler.
  5. Voer in het opstelvenster voor posts de tekst van de post (maximaal 280 tekens) in.
  6. Klik op de knop post om je nieuwe post meteen te plaatsen.

Posten vanuit LiveCut - veelgestelde vragen

Waarom kan ik mijn clip niet posten?

Clips kunnen pas worden gepost wanneer de verwerking ervan klaar is. In de rechterbovenhoek van de miniatuurweergave van de clip is een is een wiel te zien dat tijdens de verwerking van de clip volloopt en verdwijnt wanneer de verwerking is voltooid.

Hoe lang duurt het voordat een clip is verwerkt en ik hem kan posten?

De verwerking van clips kan tot de helft van de duur van de clip in beslag nemen. Daarna kan je ze posten. De verwerking van een clip van een minuut kan bijvoorbeeld tot 30 seconden in beslag nemen.

Kan ik een clip bewerken nadat ik de clip heb gemaakt of gepost?

Je kan een videoclip nadat je hem hebt gemaakt in LiveCut op elk moment bewerken. Als je de clip echter al het gepost, wordt bij wijzigingen in het begin- en eindpunt gewoon een nieuwe kopie van de clip aan de lijst Clips toegevoegd. De wijzigingen worden niet doorgevoerd in de clip die je al hebt gepost, en in de nieuwe kopie van de clip worden eventuele metagegevens van de originele clip niet opgeslagen.

Kan ik de metagegevens van een clip bewerken LiveCut nadat ik de clip heb gepost?

Wijzigingen in de instellingen voor geografische beperkingen en ondertiteling worden toegepast op alle posts waarin je de media hebt gedeeld, zelfs met terugwerkende kracht. De instellingen voor titel, beschrijving, categorie, call-to-action en inbedding kunnen echter niet worden gewijzigd voor een bestaande post. Eventuele wijzigingen in deze instellingen worden wel doorgevoerd in nieuwe posts waarin je de media opneemt.

Dit artikel delen

Verwante hulp voor Media Studio

Overzicht
Bibliotheek
Analyse
Producer
LiveCut
Geld verdienen