Overzicht Media Studio

Media Studio is een gebruiksvriendelijk platform om je media op X te beheren, te meten en er geld mee te verdienen. Vertel jouw verhaal zoals jij dat wil met deze alles-in-een tool waarmee je de content op X voor je hele organisatie kan beheren, of je nu één account hebt of vijftig.

Toegang tot Media Studio

Hoe krijg ik een machtiging voor Media Studio?

Alleen geverifieerde abonnees krijgen toegang tot Media Studio. Word geverifieerd om toegang te krijgen tot Media Studio: https://x.com/i/verified-choose

Hoe open ik Media Studio?

Je kan Media Studio openen door naar studio.x.com te gaan en in te loggen met je inloggegevens van X. Je kan ook naar X.com gaan, klikken op de knop Meer in het menu aan de zijkant en vervolgens klikken op de knop Media Studio.

Welke webbrowsers worden ondersteund?

Chrome, Firefox en Microsoft Edge worden volledig ondersteund.
Safari wordt ondersteund, maar niet voor het uploaden van aangepaste VOD-miniatuurweergaven.
Internet Explorer wordt niet ondersteund.

Kan ik Media Studio gebruiken als ik advertentieblokkering heb ingeschakeld?

Over het algemeen wel, hoewel bepaalde functionaliteit, zoals het toevoegen van gebruikers aan je account, niet werkt als je advertentieblokkering hebt ingeschakeld. Schakel de advertentieblokkering uit of voeg x.com toe aan de toegestane domeinen in je software voor advertentieblokkering. De pagina wordt dan ingeladen wanneer je deze vernieuwt.

Machtigingen beheren voor verschillende accounts

Mensen toevoegen aan je Media Studio-account
  1. Klik op het vervolgkeuzemenu naast je naam in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op Toegang tot account bewerken.
  3. Klik op de knop Toegang toevoegen.
  4. Begin de gebruikersnaam te typen van de persoon die je toegang wil geven en selecteer de naam dan in de lijst met suggesties die verschijnt.
  5. Selecteer een machtigingsniveau in de lijst:
    • Studio-accountbeheerder.
    • Studio-bijdrager.
    • Studio-uitgever.
    • Studio-analist.
    • Studio-uploader.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Waarom zie ik een lege/witte pagina wanneer ik probeer toegang/rollen/machtigingen voor Studio te bewerken?

Advertentieblokkering blokkeert de inhoud van de pagina. Schakel de advertentieblokkering uit of voeg x.com toe aan de toegestane domeinen in je software voor advertentieblokkering. De pagina wordt dan ingeladen wanneer je deze vernieuwt.

Waarom wordt een account niet weergegeven in het zoekveld Gebruikersnaam?

Meestal gebeurt dit wanneer een gebruikersnaam pas is gemaakt; wacht 24 uur en probeer de gebruikersnaam dan nogmaals op te zoeken. Als een gebruikersnaam na 24 uur nog niet wordt weergegeven, neem je contact op met je accountbeheerder voor assistentie. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.x.com/forms

Ik heb een account toegevoegd. Waarom kan ik het niet zien?

Het is niet mogelijk jezelf toegang te geven tot een ander account. Als je de inhoud van een ander account wil zien, moet de houder van het account je toegang verlenen. Zie voor meer informatie de instructies in ‘Mensen toevoegen aan je Media Studio-account’.

Kan ik de rol van een bestaande gebruiker wijzigen?

Ja. Klik op ‘Toegang wijzigen’ aan de bovenkant van de pagina en breng de benodigde aanpassingen aan voor de vermelde gebruikers.

Kan ik mediabibliotheken voor meerdere gebruikersnamen beheren?

Ja, zodra iemand je toegang heeft verleend tot zijn of haar Media Studio-account, kan je met het vervolgkeuzemenu rechtsboven tussen verschillende accounts wisselen.

Meer over verschillende niveaus van accountmachtigingen

• Studio-accountbeheerder: heeft toegang tot alle bewerkingen in Media Studio en kan andere gebruikers toevoegen/bewerken/verwijderen. De eigenaar van het account krijgt automatisch dit machtigingsniveau toegewezen.
    • Toegang tot account bewerken: toevoegen/bewerken/verwijderen
    • Geld verdienen: volledige toegang
    • Bibliotheek: volledige toegang (inclusief gedeelde media en geplande posts)
    • Producer: volledige toegang
    • LiveCut: volledige toegang
    • Analyses: volledige toegang

• Studio-bijdrager: heeft toegang tot alle bewerkingen in Media Studio behalve het toevoegen/bewerken/verwijderen van andere gebruikers of het wijzigen van de instellingen voor geld verdienen.
    • Toegang tot account bewerken: geen toegang
    • Geld verdienen: mogelijkheid om instellingen voor geld verdienen van afzonderlijke media aan te passen, maar niet om standaardwaarden in te stellen op accountniveau
    • Bibliotheek: volledige toegang (inclusief gedeelde media en geplande posts)
    • Producer: volledige toegang
    • LiveCut: volledige toegang
    • Analyses: volledige toegang

• Studio-uitgever: heeft alleen de mogelijkheid te publiceren (posts plaatsen/plannen) vanaf het eigen account (kan geen posts plaatsen/plannen van het account dat deze toegang heeft verleend).
    • Toegang tot account bewerken: geen toegang
    • Geld verdienen: geen toegang
    • Bibliotheek: kan geen media beheren (uploaden/wijzigen/verwijderen), maar kan media plaatsen/plannen vanaf het eigen account, ook voor de gedeelde mediabibliotheek
    • Producer: kan geen uitzendingen beheren, maar kan posts voor uitzendingen plaatsen/plannen vanaf het eigen account
    • LiveCut: kan bestaande clips bekijken en plaatsen vanaf het eigen account, maar kan geen nieuwe clips maken
    • Analyses: geen toegang

• Studio-analist: kan alleen de analysetabs bekijken voor alle media in Media Studio en de .csv-analysebestanden downloaden. Heeft geen toegang tot andere functies.
    • Toegang tot account bewerken: geen toegang
    • Geld verdienen: geen toegang
    • Bibliotheek: kan media en analyses bekijken
    • Producer: kan uitzendingen en analyses bekijken
    • LiveCut: kan clips en analyses bekijken
    • Analyses: volledige toegang

• Studio-uploader: kan media of uitzendingen uploaden, maken, bewerken, wijzigen, verwijderen en beëindigen, maar kan geen posts plaatsen
    • Toegang tot account bewerken: geen toegang
    • Geld verdienen: geen toegang
    • Bibliotheek: kan media en metagegevens uploaden, verwijderen en bewerken, maar kan geen posts plaatsen
    • Producer: kan uitzendingen en metagegevens starten/plannen, bijwerken, verwijderen en beëindigen, maar kan geen posts plaatsen
    • LiveCut: kan clips en metagegevens maken, bewerken en verwijderen, maar kan geen posts plaatsen
    • Analyses: geen toegang

Verwante hulp voor Media Studio

Overzicht
Bibliotheek
Analyses
Producer
LiveCut
Geld verdienen