Tweeten

Een Tweet kan foto's, GIF's, video's, links en tekst bevatten.

Instructies bekijken voor:

Tweeten

1. Tik op het icoon Tweet opstellen  .
  2. Stel je bericht op en tik op Tweet.

Tweeten

1. Tik op het icoon Tweet opstellen  .
  2. Voer een bericht in en tik vervolgens op Tweeten.
  3. In de statusbalk van je apparaat wordt een melding weergegeven die verdwijnt nadat de Tweet is verzonden.

Tweeten

1. Typ je Tweet in het opstelvenster bovenaan de tijdlijn van je startpagina of klik op de Tweetknop in de bovenste navigatiebalk.
  2. Je kan maximaal vier foto's, een GIF of een video aan je Tweet toevoegen.
  3. Klik op de Tweetknop om de Tweet te plaatsen op je profiel.

Bronlabels van Tweets

Bronlabels van Tweets geven informatie over hoe een Tweet is geplaatst. Deze extra informatie plaatst de Tweet in context en laat zien wie de auteur is.

1. Klik op een Tweet om naar de detailpagina van de Tweet te gaan.
  2. Onder de Tweet zie je het label voor de bron van deze Tweet van dit account. Bijvoorbeeld 'Twitter voor iPhone', 'Twitter voor Android' of 'Twitter voor web'.
  3. In sommige gevallen zie je een naam van een derde partij. Dat betekent dat de Tweet is geplaatst met een applicatie die niet van Twitter is. Auteurs gebruiken soms clientapplicaties van derden om hun Tweets of marketingcampagnes te beheren, advertentieprestaties te meten, klantondersteuning te bieden en om advertenties te targeten op bepaalde doelgroepen. Tweets en campagnes kunnen door mensen zijn gemaakt of, onder bepaalde omstandigheden, zijn geautomatiseerd door een applicatie. Bezoek onze partnerpagina voor een lijst met de meestvoorkomende bronnen van derden.

Tweets plaatsen via sms

Hiervoor moet je eerst je telefoon koppelen aan je Twitter-account. Vervolgens kan je je Tweet eenvoudig als sms-bericht verzenden naar de juiste short code voor Twitter, net zoals je een andere sms zou verzenden.

Tweets verwijderen

Sneltoetsen

Hieronder vind je een lijst met sneltoetsen die je kan gebruiken op twitter.com.

Acties

• n  =  nieuwe Tweet
  • l  =  vind-ik-leuk
  • r  =  antwoorden
  • t  =  Retweet
  • m  =  privébericht
  • u  =  account negeren
  • b  =  account blokkeren
  • enter  =  Tweet-details openen
  • o   =  foto uitvouwen
  • /  =  zoeken
  • cmd-enter | ctrl-enter  =  Tweet verzenden

Navigatie

• ?  =  menu volledig toetsenbord
  • j  =  volgende Tweet
  • k  =  vorige Tweet
  • spatie  =  pagina omlaag
  • .  =  nieuwe Tweets laden

Tijdlijnen

• g en h  =  tijdlijn van startpagina
  • g en o  =  Momenten
  • g en n  =  tabblad Meldingen
  • g en r  =  vermeldingen
  • g en p  =  profiel
  • g en l  =  tabblad Vind-ik-leuks
  • g en i  =  tabblad Lijsten
  • g en m  =  privéberichten
  • g en s  =  Instellingen en privacy
  • g en u  =  naar iemands profiel gaan