Tweeten

Een Tweet kan foto's, GIF's, video's, links en tekst bevatten.

Instructies bekijken voor:

Tweeten

1. Tik op het icoon Tweet opstellen  .
  2. Stel je bericht (maximaal 280 tekens) op en tik op Tweet.

Tweeten

1. Tik op het icoon Tweet opstellen  .
  2. Voer een bericht (maximaal 280 tekens) in en tik vervolgens op Tweeten.
  3. In de statusbalk van je apparaat wordt een melding weergegeven die verdwijnt nadat de Tweet is verzonden.

Tweeten

1. Typ je Tweet (maximaal 280 tekens) in het opstelvenster bovenaan de tijdlijn van je startpagina of klik op de Tweetknop in de navigatiebalk.
  2. Je kan maximaal vier foto's, een GIF of een video aan je Tweet toevoegen.
  3. Klik op de Tweetknop om de Tweet te plaatsen op je profiel.

Als je een concept van je Tweet wil opslaan, klik je op het X-icoon in de linkerbovenhoek van het opstelvenster en klik je vervolgens op Opslaan. Als je de Tweet op een latere datum of later tijdstip wil laten versturen, klik je op het kalender-icoon aan de onderkant van het opstelvenster, selecteer je de gewenste datum en het gewenste tijdstip en klik je op Bevestigen. Je kan je concepten en geplande Tweets bekijken door te klikken op Niet-verstuurde Tweets in het opstelvenster voor Tweets.

Bronlabels van Tweets

Bronlabels van Tweets geven informatie over hoe een Tweet is geplaatst. Deze extra informatie plaatst de Tweet in context en laat zien wie de auteur is. Als je de bron niet herkent, wil je mogelijk meer informatie om te bepalen in hoeverre je de content vertrouwt.

1. Klik op een Tweet om naar de detailpagina van de Tweet te gaan.
  2. Onder de Tweet zie je het label voor de bron van de Tweet van dit account. Bijvoorbeeld  'Twitter voor iPhone', 'Twitter voor Android' of 'Twitter voor web'.
  3. In sommige gevallen zie je de clientnaam van een derde partij. Dat betekent dat de Tweet is geplaatst met een applicatie die niet van Twitter is. Auteurs gebruiken soms clientapplicaties van derden om hun Tweets of marketingcampagnes te beheren, advertentieprestaties te meten, klantondersteuning te bieden en om advertenties te targeten op bepaalde doelgroepen. Externe clients zijn softwaretools die worden gebruikt door auteurs en staan los van, en weerspiegelen niet de mening van, de inhoud van Tweets. Tweets en campagnes kunnen door mensen zijn gemaakt of, onder bepaalde omstandigheden, zijn geautomatiseerd door een applicatie. Bezoek onze partnerpagina voor een lijst met de meestvoorkomende bronnen van derden.

Tweets verwijderen

Sneltoetsen

Hieronder vind je een lijst met sneltoetsen die je kan gebruiken op twitter.com.

Acties

• n  =  nieuwe Tweet
  • l  =  vind-ik-leuk
  • r  =  antwoorden
  • t  =  Retweet
  • m  =  privébericht
  • u  =  account negeren
  • b  =  account blokkeren
  • enter  =  Tweet-details openen
  • o   =  foto uitvouwen
  • /  =  zoeken
  • cmd-enter | ctrl-enter  =  Tweet verzenden

Navigatie

• ?  =  menu volledig toetsenbord
  • j  =  volgende Tweet
  • k  =  vorige Tweet
  • spatie  =  pagina omlaag
  • .  =  nieuwe Tweets laden

Tijdlijnen

• g en h  =  tijdlijn van startpagina
  • g en o  =  Momenten
  • g en n  =  tabblad Meldingen
  • g en r  =  vermeldingen
  • g en p  =  profiel
  • g en l  =  tabblad Vind-ik-leuks
  • g en i  =  tabblad Lijsten
  • g en m  =  privéberichten
  • g en s  =  Instellingen en privacy
  • g en u  =  naar iemands profiel gaan