Video's delen en bekijken op Twitter

Video's delen op Twitter

Er zijn vier manieren om video's te delen op Twitter:

1. Opnemen: je kan video's opnemen, bewerken en delen vanuit de Twitter-app (voor iPhone of Android OS 4.1 of hoger).
  2. Importeren: als je de Twitter-app voor iPhone of iPad gebruikt, kan je video's importeren vanaf je apparaat.
  3. Uploaden: je kan video's uploaden naar twitter.com.
  4. Live gaan: ontdek hoe je live video's kan maken in je Twitter-app.
Instructies bekijken voor:

Video's opnemen voor in een Tweet

1. Tik op het Tweet-icoon  en tik vervolgens op het foto-icoon  .
  2. Tik op het video-icoon  om de videomodus te gebruiken.
  3. Neem een video op door het opname-icoon  ingedrukt te houden. Je kan extra beelden aan je video toevoegen door dit simpelweg opnieuw ingedrukt te houden. Een video kan maximaal 2 minuten en 20 seconden duren.
  4. Een deel van de video verwijderen of bewerken voordat je deze Tweet: je kan een specifiek videofragment uit de video verwijderen door dit omhoog te slepen voordat je de Tweet verstuurt. Je kan de volgorde van videoclips wijzigen door ze naar links of rechts te slepen.
  5. Wanneer je klaar bent met het opnemen van je video, tik je op Gereed. Tik op de afspeelknop om een voorbeeld van de video te bekijken voordat je deze Tweet. Zo kan je ook nog andere dingen aan je video wijzigen voordat je deze deelt.
  6. Tik op Tweet om je bericht en video te delen.

Opmerking: Als je de video wil verwijderen voordat je Tweet, tik je op de X op de miniatuur van de video.

Video's opnemen voor in een Tweet

1. Tik op het Tweet-icoon en tik vervolgens op het foto-icoon .
  2. Tik op het video-icoon om de videomodus te gebruiken.
  3. Neem een video op door het opname-icoon ingedrukt te houden. Als je meer wil opnemen, druk je gewoon opnieuw op de knop en hou je deze ingedrukt. Een video kan maximaal 2 minuten en 20 seconden duren.
  4. Een deel van de video verwijderen of bewerken voordat je deze Tweet: je kan een specifiek videofragment uit de video verwijderen door dit omhoog te slepen voordat je de Tweet verstuurt. Je kan de volgorde van videoclips wijzigen door ze naar links of rechts te slepen.
  5. Wanneer je klaar bent met het opnemen van je video, tik je op Gereed. Tik op de afspeelknop om een voorbeeld van de video te bekijken voordat je deze Tweet. Zo kan je ook nog andere dingen aan je video wijzigen voordat je deze deelt.
  6. Tik op Tweet om je bericht en video te delen.

Opmerking: Als je de video wil verwijderen voordat je Tweet, tik je op de X op de miniatuur van de video.

Opmerking: Je kan je instellingen voor automatisch afspelen ook wijzigen in het gedeelte Toegankelijkheid van Instellingen en privacy.

Live video's bekijken op Twitter

Je kan live video's bekijken via Momenten, het tabblad Verkennen, trends of Tweets van een account dat live is gegaan.

Je kan ook kijken naar live programmering van Twitter en de wereldwijde Periscopes op Amazon Fire TV en Apple TV. Bovendien kan je kijken naar live 360 video van Periscope en content vinden op de Wereldwijde kaart in Periscope op Apple TV. Gebruikers van Xbox en Android TV kunnen Twitter gebruiken door hun webbrowser te openen en naar twitter.com te gaan.

Als je een live video of een herhaling bekijkt, kan je de uitzending delen in een Tweet of privébericht of door de link te kopiëren. Je kan kiezen of je de hele uitzending wil delen of alleen vanaf een bepaald punt, dat je zelf aangeeft.

Een live uitzending of herhaling delen:

1. Klik of tik vanuit de live video of herhaling in de volledige schermweergave op het deelicoon  .
    1. Klik of tik op Live delen (als de video live is) of Vanaf begin delen (als het een herhaling is) om de volledige live video of de herhaling vanaf het begin te delen in een Tweet of privébericht, of kopieer de link.
    2. Klik of tik op Delen vanaf... om de live video of de herhaling vanaf een bepaald punt te delen in een Tweet of privébericht, of kopieer de link. Je selecteert het gewenste punt met de selectiebalk.

Tijdens het bekijken van live video's kan je problemen tegenkomen. Probeer altijd via een sterke netwerkverbinding te kijken en/of schakel over op een ander netwerk of een andere browser. Daarnaast kan het ook helpen om de app of browser af te sluiten en opnieuw te openen. Gebruik voor het beste resultaat de meest recente versie van de app of browser. Als je toch nog problemen ondervindt met live video, laat het ons dan weten.

Opmerking: Het streamen van Premium Live Content en de widget voor ingesloten live video's zijn voor twee dingen afhankelijk van cookies van een ander domein van twitter.com, genaamd twimg.com: Live Video Experience mogelijk maken en advertenties aanbieden. Als cookies van derden zijn uitgeschakeld in je browser, werkt de Live Video Experience niet en kunnen we geen advertenties tonen die dit ondersteunen. Safari-gebruikers kunnen het streamen van Premium Live Content of de widget voor ingesloten live video's ervaren zonder hun browserinstellingen te wijzigen door op de knop 'Toestaan' te klikken zodra ze hierom gevraagd worden. Daardoor kunnen wij een cookie instellen voor twimg.com waarmee we de Live Video Experience mogelijk kunnen maken en advertenties kunnen aanbieden. Raadpleeg voor andere browsers het helpgedeelte van je browser voor meer informatie over het toestaan van cookies van derden.

Instructies bekijken voor:

Pushmeldingen voor live video's

Als er een account is waarvan je de live video's niet wil missen, kan je ervoor kiezen om een pushmelding te ontvangen wanneer het account live gaat. Deze melding kan je direct op de profielpagina van het desbetreffende account instellen.

1. Ga naar de profielpagina van het desbetreffende account en tik op het icoon meldingen  .
  2. Selecteer Alleen Tweets met live video's in het pop-upvenster.
  3. Tik in het profiel op het icoon voor uitgelichte meldingen  en selecteer Geen om pushmeldingen voor live video's uit te schakelen.

Pushmeldingen voor live video's

Als er een account is waarvan je de live video's niet wil missen, kan je ervoor kiezen om een pushmelding te ontvangen wanneer het account live gaat. Deze melding kan je direct op de profielpagina van het desbetreffende account instellen.

1. Ga naar de profielpagina van het desbetreffende account en tik op het icoon meldingen  .
  2. Vink het selectievakje naast Accountmeldingen aan.
  3. Selecteer Alleen live video's in het pop-upvenster.
  4. Tik in het profiel op het icoon voor uitgelichte meldingen  en selecteer Geen om pushmeldingen voor live video's uit te schakelen.

Veelgestelde vragen

Mijn Tweets zijn afgeschermd. Zijn mijn video's dan ook afgeschermd?

Als je Tweets zijn afgeschermd, kunnen alleen jouw volgers de video's in je Tweets bekijken. Jouw volgers kunnen video's en videolinks die jij in afgeschermde Tweets deelt wel downloaden of opnieuw delen. Links naar video's die op Twitter worden gedeeld, zijn niet afgeschermd. Iedereen die de link ontvangt, kan de content bekijken. Als je niet wil dat iemand jouw video's op Twitter kan bekijken, stellen we voor dat je de Tweets verwijdert die deze video's bevatten.

Tellen video's mee in de tekenlimiet per Tweet?

Nee, video's tellen niet mee in de tekenlimiet per Tweet.

Worden video's automatisch doorlopend afgespeeld op Twitter?

Alle video's die op Twitter worden geplaatst en 6,5 seconde of korter duren, worden automatisch doorlopend afgespeeld.

Kan je een video dokken op Twitter?

Op dit moment kan je een vooraf opgenomen video of uitzending dokken vanuit je Twitter-app voor Android. Dankzij de mogelijkheid om video´s te dokken, kan je eenvoudig kijken terwijl je Twitter blijft gebruiken, net als scrollen door je tijdlijn terwijl je een privébericht verstuurt.

Een video dokken en ontdokken (alleen Android):

• Je dokt een video door te tikken op het dokpictogram rechts boven een video in volledige schermweergave.
  • Tik op de video om terug te gaan naar volledige schermweergave van de gedokte video.
  • Je wijst een gedokte video af door deze met je vinger naar de rand van je scherm te slepen totdat de gedokte video verdwijnt. Als je op een andere video tikt, verdwijnt de huidige gedokte video ook automatisch.

Welke bestandsindelingen worden ondersteund voor video's?

In mobiele apps ondersteunen we momenteel de bestandsindelingen MP4 en MOV.

Op internet ondersteunen we de indeling MP4 met H264-video en AAC-audio. Je kan video's tot 512 MB uploaden, maar je krijgt een melding om video's te bewerken tot een duur van maximaal 2 minuten en 20 seconden.

Welke videoresoluties en breedte-hoogteverhoudingen kunnen worden geüpload naar internet?

• Minimale resolutie: 32 x 32
  • Maximale resolutie: 1920 x 1200 (en 1200 x 1900)
  • Breedte-hoogteverhoudingen: van 1:2,39 tot en met 2,39:1
  • Maximale framerate: 40 fps
  • Maximale bitrate: 25 Mbps

Kan ik mensen in een video taggen?

Je kan geen mensen in een video taggen, maar wel in foto's. Meer informatie over taggen in foto's.

Hoe verwijder ik een video (nadat ik deze heb getweet)?

Je verwijdert een video op dezelfde manier als een foto: door de Tweet zelf te verwijderen.

Kan ik video's versturen via een privébericht?

Ja, je kan video's en GIF's versturen in privéberichten