Video's delen en bekijken op Twitter

Video's delen op Twitter

Er zijn vier manieren om video's te delen op Twitter:

1. Opnemen: je kan video's opnemen, bewerken en delen vanuit de Twitter-app (voor iPhone of Android OS 4.1 of hoger).
  2. Importeren: als je de Twitter-app voor iPhone of iPad gebruikt, kan je video's importeren vanaf je apparaat.
  3. Uploaden: je kan video's uploaden naar twitter.com.
  4. Live gaan: ontdek hoe je live video's kan maken in je Twitter-app.
Instructies bekijken voor:
  • See iOS instructions
  • See Android Instructions

Video's opnemen voor in een Tweet

1. Tik op het Tweet-icoon  en tik vervolgens op het foto-icoon  .
  2. Tik op het video-icoon  om de videomodus te gebruiken.
  3. Neem een video op door het opname-icoon  ingedrukt te houden. Je kan extra beelden aan je video toevoegen door dit simpelweg opnieuw ingedrukt te houden. Een video kan maximaal 2 minuten en 20 seconden duren.
  4. Een deel van de video verwijderen of bewerken voordat je deze Tweet: je kan een specifiek videofragment uit de video verwijderen door dit omhoog te slepen voordat je de Tweet verstuurt. Je kan de volgorde van videoclips wijzigen door ze naar links of rechts te slepen.
  5. Wanneer je klaar bent met het opnemen van je video, tik je op Gereed. Tik op de afspeelknop om een voorbeeld van de video te bekijken voordat je deze Tweet. Zo kan je ook nog andere dingen aan je video wijzigen voordat je deze deelt.
  6. Tik op Tweet om je bericht en video te delen.

Opmerking: Als je de video wil verwijderen voordat je Tweet, tik je op de X op de miniatuur van de video.

Video's opnemen voor in een Tweet

1. Tik op het Tweet-icoon  en tik vervolgens op het foto-icoon  .
  2. Tik op het video-icoon  om de videomodus te gebruiken.
  3. Neem een video op door het opname-icoon ingedrukt te houden. Als je meer wil opnemen, druk je gewoon opnieuw op de knop en hou je deze ingedrukt. Een video kan maximaal 2 minuten en 20 seconden duren.
  4. Een deel van de video verwijderen of bewerken voordat je deze Tweet: je kan een specifiek videofragment uit de video verwijderen door dit omhoog te slepen voordat je de Tweet verstuurt. Je kan de volgorde van videoclips wijzigen door ze naar links of rechts te slepen.
  5. Wanneer je klaar bent met het opnemen van je video, tik je op Gereed. Tik op de afspeelknop om een voorbeeld van de video te bekijken voordat je deze Tweet. Zo kan je ook nog andere dingen aan je video wijzigen voordat je deze deelt.
  6. Tik op Tweeten om je bericht en video te delen.

Opmerking: Als je de video wil verwijderen voordat je Tweet, tik je op de X op de miniatuur van de video.

Een geïmporteerde video tweeten vanaf je iPhone of iPad

1. Tik op het Tweet-icoon  .
  2. Ga naar de video die je wil tweeten en tik erop om deze te selecteren.
  3. Je kan de geselecteerde video inkorten door de uiteinden van de balk onderaan te verslepen. De maximale duur van een video is 2 minuten en 20 seconden.
  4. Tik op Snijd bij om je wijzigingen te voltooien. Tik op de afspeelknop om een voorbeeld van de video te bekijken voordat je deze Tweet. Zo kan je ook nog andere dingen aan je video wijzigen voordat je deze deelt.
  5. Tik op Tweet om je bericht en video te delen.

Een video uploaden en tweeten via internet

1. Klik op de Tweetknop.
  2. Klik op Media toevoegen.
  3. Kies een videobestand dat op je computer is opgeslagen en klik op Openen. Je krijgt een melding als de geselecteerde video een niet-ondersteunde indeling heeft. De maximale bestandsgrootte is 512 MB. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over indelingen.
  4. In het venster Bewerken kan je de lengte van de geselecteerde video aanpassen tot een duur tussen 1 seconde en 2 minuten en 20 seconden. De maximale duur van een video is 2 minuten en 20 seconden.
  5. Klik op Gereed wanneer je klaar bent met bewerken.
  6. Voltooi je bericht en klik op Tweeten om je Tweet en video te delen.

Video's bekijken op Twitter

In tijdlijnen, Momenten, op het tabblad Verkennen en overal op Twitter worden eigen video's, GIF's, Periscopes (in iOS en Android) en Vines automatisch afgespeeld.

Hoe zorg ik ervoor dat video's niet automatisch worden afgespeeld?

Als je niet wil dat video's automatisch worden afgespeeld in je tijdlijn, Momenten en op het tabblad Verkennen, kan je de instelling voor automatisch afspelen wijzigen. Je kan je instellingen voor het automatisch afspelen van video's onafhankelijk van elkaar instellen op twitter.com en in je Twitter-app. Je kan bijvoorbeeld instellen dat video's wel automatisch worden afgespeeld op je iOS-apparaat, maar niet op de website.

De instellingen wijzigen voor het automatisch afspelen van video's in de Twitter-app voor iOS:

1. Ga naar je Instellingen en privacy.
  2. Ga naar het gedeelte Algemeen en tik op Datagebruik.
  3. Ga naar Video en tik op Speel video's automatisch af
  4. Je kan de volgende opties selecteren: Mobiele data en wifi, Alleen wifi en Nooit.

De instellingen wijzigen voor het automatisch afspelen van video's in de Twitter-app voor Android:

1. Ga naar je Instellingen en privacy
  2. Ga naar het gedeelte Algemeen en tik op Datagebruik.
  3. Tik op Video's automatisch afspelen
  4. Je kan de volgende opties selecteren: Mobiele data en wifi, Alleen wifi en Nooit.

De instellingen wijzigen voor het automatisch afspelen van video's op twitter.com:

1. Klik op je profielicoon en selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.
  2. Ga in het gedeelte Account naar Video-Tweets en schakel Video's automatisch afspelen uit.

Live video's bekijken op Twitter

Je kan live video's bekijken van Momenten, het tabblad Verkennen, trends of Tweets van een account dat live is gegaan.

Je kan ook kijken naar live programmering van Twitter en de wereldwijde Periscopes op Amazon Fire TV, Apple TV, Roku en Xbox. Je kan daarnaast kijken naar live 360 video van Periscope en content vinden op de Wereldwijde kaart in Periscope op Apple TV.

Je kan problemen tegenkomen terwijl je kijkt naar live video's. In het algemeen wordt aanbevolen om te kijken via een netwerkverbinding en/of een ander netwerk of andere browser te proberen. Daarnaast kan het ook helpen om de app of browser af te sluiten en opnieuw te openen. Gebruik voor het beste resultaat de meest recente versie van de app of browser. Als je toch nog problemen ondervindt met live video, laat het ons dan weten.

Opmerking: Het streamen van Premium Live Content en de widget voor ingesloten live video's zijn voor twee dingen afhankelijk van cookies van een ander domein van twitter.com, genaamd twimg.com: Live Video Experience mogelijk maken en advertenties aanbieden. Als cookies van derden zijn uitgeschakeld in je browser, werkt de Live Video Experience niet en kunnen we geen advertenties tonen die dit ondersteunen. Safari-gebruikers kunnen het streamen van Premium Live Content of de widget voor ingesloten live video's ervaren zonder hun browserinstellingen te wijzigen door op de knop 'Toestaan' te klikken zodra ze hierom gevraagd worden. Daardoor kunnen wij een cookie instellen voor twimg.com waarmee we de Live Video Experience mogelijk kunnen maken en advertenties kunnen aanbieden. Raadpleeg voor andere browsers het helpgedeelte van je browser voor meer informatie over het toestaan van cookies van derden.

Instructies bekijken voor:
  • See iOS instructions
  • See Android Instructions

Pushmeldingen voor live video's

Als er een account is waarvan je de live video's niet wil missen, kan je ervoor kiezen om een pushmelding te ontvangen wanneer het account live gaat. Deze melding kan je direct op de profielpagina van het desbetreffende account instellen.

1. Ga naar de profielpagina van het desbetreffende account en tik op het icoon meldingen  .
  2. Selecteer Alleen Tweets met live video's in het pop-upvenster.
  3. Tik in het profiel op het icoon voor uitgelichte meldingen  en selecteer Geen om pushmeldingen voor live video's uit te schakelen.

Pushmeldingen voor live video's

Als er een account is waarvan je de live video's niet wil missen, kan je ervoor kiezen om een pushmelding te ontvangen wanneer het account live gaat. Deze melding kan je direct op de profielpagina van het desbetreffende account instellen.

1. Ga naar de profielpagina van het desbetreffende account en tik op het icoon meldingen  .
  2. Vink het selectievakje naast Accountmeldingen aan.
  3. Selecteer Alleen live video's in het pop-upvenster.
  4. Tik in het profiel op het icoon voor uitgelichte meldingen  en selecteer Geen om pushmeldingen voor live video's uit te schakelen.

Veelgestelde vragen

Mijn Tweets zijn afgeschermd. Zijn mijn video's dan ook afgeschermd?

Als je Tweets zijn afgeschermd, kunnen alleen jouw volgers de video's in je Tweets bekijken. Jouw volgers kunnen video's en videolinks die jij in afgeschermde Tweets deelt wel downloaden of opnieuw delen. Links naar video's die op Twitter worden gedeeld, zijn niet afgeschermd. Iedereen die de link ontvangt, kan de content bekijken. Als je niet wil dat iemand jouw video's op Twitter kan bekijken, stellen we voor dat je de Tweets verwijdert die deze video's bevatten.

Tellen video's mee in de tekenlimiet per Tweet?

Nee, video's tellen niet mee in de tekenlimiet per Tweet.

Worden video's automatisch doorlopend afgespeeld op Twitter?

Alle video's die op Twitter worden geplaatst en 6,5 seconde of korter duren, worden automatisch doorlopend afgespeeld.

Welke bestandsindelingen worden ondersteund voor video's?

In mobiele apps ondersteunen we momenteel de bestandsindelingen MP4 en MOV.

Op internet ondersteunen we de indeling MP4 met H264-video en AAC-audio. Je kan video's tot 512 MB uploaden, maar je krijgt een melding om video's te bewerken tot een duur van maximaal 2 minuten en 20 seconden.

Welke videoresoluties en breedte-hoogteverhoudingen kunnen worden geüpload naar internet?

• Minimale resolutie: 32 x 32
  • Maximale resolutie: 1920 x 1200 (en 1200 x 1900)
  • Breedte-hoogteverhoudingen: van 1:2,39 tot en met 2,39:1
  • Maximale framerate: 40 fps
  • Maximale bitrate: 25 Mbps

Kan ik mensen in een video taggen?

Je kan geen mensen in een video taggen, maar wel in foto's. Meer informatie over taggen in foto's.

Hoe verwijder ik een video (nadat ik deze heb getweet)?

Je verwijdert een video op dezelfde manier als een foto: door de Tweet zelf te verwijderen.

Kan ik video's versturen via een privébericht?

Ja, je kan video's en GIF's versturen in privéberichten