Twitter Lite gebruiken op een smartphone of tablet

Twitter Lite is een snelle en weinig data verbruikende mobiele web-app voor smartphones en tablets waarmee mensen met langzamere of duurdere gegevensnetwerken gemakkelijker toegang krijgen tot Twitter. Je gebruikt Twitter Lite door naar mobile.twitter.com te gaan op je smartphone of tablet.

Opmerking: Twitter Lite ziet er op smartphones en tablets (iPad en Android 4.0+) anders uit dan op feature phones. In dit artikel wordt alleen de gebruikerservaring van mobile.twitter.com op smartphones en tablets beschreven. Ontdek hoe je toegang krijgt tot mobile.twitter.com op een feature phone.

Inloggen of registreren

Open de webbrowser van je apparaat en voer in de adresbalk mobile.twitter.com in.

Inloggen:

1. Tik op Inloggen.
  2. Voer je gebruikersnaam, telefoonnummer of e-mailadres in.
  3. Voer je wachtwoord in.
  4. Tik op Inloggen.

Registreren voor een nieuw account:

1. Tik op Registreren.
  2. Voer je volledige naam en telefoonnummer in. Als je liever je e-mailadres gebruikt, tik dan op In plaats daarvan e-mail gebruiken
  3. Tik op Registreren
  4. Voer een wachtwoord in en tik op Volgende.
  5. Als je je registreert met een e-mailadres, kunnen we om je telefoonnummer vragen. Voer dat nu in of tik op Nu niet.
  6. Voer een gebruikersnaam in (we stellen enkele beschikbare opties voor) en tik dan op Volgende.
  7. We helpen je alvast op weg met enkele suggesties voor interessecategorieën en accounts in die categorieën.
  8. Als je een Android-apparaat gebruikt, kan je pushmeldingen ontvangen. Tik op Meldingen inschakelen om pushmeldingen te ontvangen.
  9. Wanneer je klaar bent om naar je tijdlijn te gaan, tik je op Gereed.

Een Tweet plaatsen

1. Tik vanuit de tijdlijn van je startpagina, het tabblad Zoeken, het tabblad Meldingen of profielen op het icoon Tweet opstellen  .
  2. Begin met typen bij Wat houdt je bezig?
  3. Tik op het foto-icoon  om een afbeelding te tweeten. Je kan maximaal vier afbeeldingen aan je Tweet toevoegen.
  4. Tik op Tweeten om te plaatsen.

Accounts vinden en volgen

Een account vinden:

1. Tik op het zoekicoon  .
  2. Voer de naam of gebruikersnaam in van het account dat je zoekt.
  3. Zodra je begint te typen, wordt er een lijst met voorgestelde accounts en trends weergegeven.

Een account volgen:

1. Ga naar het profiel van het gewenste account en tik op Volgen
  2. Als je na het zien van een Tweet van een account besluit dat je die persoon wil volgen, tik je op de Tweet om deze uit te klappen en vervolgens op het icoon volgen  .

Tijdlijn van startpagina

1. Tik op het startpagina-icoon  om naar de tijdlijn van je startpagina te gaan.
  2. Op de tijdlijn van je startpagina verschijnen de nieuwste Tweets van de accounts die jij volgt.
  3. Als er een blauwe stip naast het tabblad Startpagina wordt weergegeven, zijn er nieuwe Tweets voor je tijdlijn. Schuif omlaag op je tijdlijn om deze nieuwe Tweets te laden.
  4. In de tijdlijn van je startpagina kan je op een afzonderlijke Tweet tikken om de details van de Tweet te bekijken. Van daaruit kan je de Tweet beantwoorden, retweeten, citeren en als leuk markeren.
  5. Tik op het icoon terug  om terug te keren naar de tijdlijn van je startpagina.

Meldingen

Op het tabblad Meldingen zie je hoe andere gebruikers op Twitter interactie met jou aangaan.

1. Tik op het icoon Meldingen  om naar de tijdlijn voor Meldingen te gaan.
  2. Op de tijdlijn voor je meldingen zie je welke van jouw Tweets als leuk zijn gemarkeerd, de nieuwste Retweets (van jouw Tweets), Tweets die aan jou zijn gericht (antwoorden en vermeldingen) en je nieuwe volgers.

Profiel en instellingen

Voor toegang tot je profiel en instellingen tik je op je profielfoto. In het menu kan je het volgende:

• Tik op Profiel om naar je profiel te gaan.
  • Als je jouw profiel wil bewerken, tik je op Profiel en vervolgens op Profiel wijzigen. Van daaruit kan je jouw profielfoto, volledige naam, URL, locatie en bio bewerken.
  • Tik op Profiel voor een lijst van de accounts die jij volgt en die jou volgen, maar ook de media die jij hebt geplaatst en jouw vind-ik-leuks.
  • Tik op je profielfoto en vervolgens op Instellingen en privacy om je instellingen te bewerken. Hier kan je het volgende bewerken:
  • Je Accountinstellingen, waaronder:
    • Gebruikersnaam
    • Telefoonnummer
    • E-mailadres
    • Wachtwoord
    • Beveiliging
    • Gegevens en toestemmingen, waar je Je Twitter-gegevens en Gekoppelde applicaties kan bekijken
  • Je instellingen voor Privacy en veiligheid
  • Je instellingen voor Meldingen
  • Je Contentvoorkeuren.
  • Je algemene instellingen, waaronder Datagebruik

Privéberichten

Lees de artikelen Over privéberichten en Veelgestelde vragen over privéberichten voor meer informatie. Opmerking: Twitter Lite ondersteunt geen vooraf ingestelde antwoorden in privéberichten (bijvoorbeeld van bedrijfsprofielen).

Je datagebruik verminderen

Twitter Lite is ontwikkeld om je dataverbruik op Twitter tot een minimum te beperken.

Voor toegang tot je instellingen voor datagebruik tik je op je profielfoto bovenaan het scherm, vervolgens op Instellingen en privacy en daarna op Datagebruik.

• Om te zorgen dat Twitter minder data gebruikt, kan je de modus Datagebruik beperken inschakelen. Tik daarvoor op je profielfoto en daarna op de schuifbalk naast Datagebruik beperken om dit in te schakelen. In deze modus zie je voorbeeldweergaven van afbeeldingen en worden grote afbeeldingen alleen geladen als je daarom vraagt. Je kan afbeeldingen bekijken door in Twitter Lite te tikken op 'Afbeelding laden'.
  • Als je het datagebruik verder wil verminderen, kan je alle afbeeldingen in je tijdlijn uitschakelen door te kiezen voor Geen voorbeelden van afbeeldingen in tijdlijn. Als je hiervoor kiest, worden de voorbeeldweergaven van afbeeldingen uit je tijdlijn verwijderd, waardoor je nog minder data verbruikt. Je kan de volledige afbeeldingen dan nog steeds bekijken door op de link in een Tweet te tikken.

Aanvullende functies in Chrome voor Android

Twitter Lite heeft aanvullende functies in Google Chrome voor Android. Je kan Twitter Lite aan het startscherm van je apparaat toevoegen, zodat je op je apparaat snel Twitter Lite kan starten. Ook kan je pushmeldingen ontvangen.

Twitter Lite aan je startscherm toevoegen:

1. Open het menu van Chrome.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen om te voltooien.

Pushmeldingen van Twitter Lite ontvangen:

1. Tik op je profielfoto bovenaan het scherm.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Meldingen.
  4. Tik op Pushmeldingen.
  5. Tik op Aanzetten om pushmeldingen in te schakelen.