Veelgestelde vragen over privéberichten

Wil je graag een overzicht? Lees hier meer over privéberichten en hoe je jouw berichten kan sturen en beheren.

Mijn account is afgeschermd. Wat gebeurt er als ik de optie 'Privéberichten ontvangen van iedereen' inschakel?

Wat je privacy-instellingen voor Twitter ook zijn (bijv. of je Tweets zijn afgeschermd of niet), je account kan privéberichten ontvangen van iedereen als je de optie Privéberichten ontvangen van iedereen inschakelt.

Waarom zie ik geen groepsberichten?

Je kan groepsgesprekken starten of hieraan meedoen op twitter.com, in de Twitter voor iOS- of Android-app en in TweetDeck. Hier vind je meer informatie over instellingen voor groepsgesprekken.

Hoe kan ik voorkomen dat iemand mij nog privéberichten stuurt?

Privéberichten van iemand niet meer ontvangen:

1. Zoek het gesprek met dat account en klik of tik erop om het te openen.
  2. Klik of tik op het pictogram informatie .
  3. Selecteer Rapporteren.
  4. Bevestig je keuze. Het account kan jou nu geen berichten meer sturen, tenzij jij hem of haar eerst een bericht stuurt.

Als je niet langer berichten wil ontvangen, kan je het account ook blokkeren. Geblokkeerde accounts kunnen jou geen berichten sturen, tenzij jij ze deblokkeert.

Waarom kan ik geen privéberichten versturen?

Voor elk account geldt een limiet van 500 verstuurde privéberichten per dag. Wanneer je deze limiet hebt bereikt, kan je die dag geen privéberichten meer versturen.

Als je privéberichten stuurt naar accounts die jou niet volgen, moet je mogelijk je telefoonnummer verifiëren.

Het versturen van dubbele privéberichten naar meerdere accounts (inclusief het versturen van dezelfde link naar meerdere accounts) kan worden gerapporteerd als spam en dit kan ertoe leiden dat je even geen privéberichten kan sturen.\ Je moet dan ten minste 30 minuten wachten voordat je weer een privébericht kan versturen.

Er worden berichten vanaf mijn account verstuurd zonder dat ik dat weet. Wat is er aan de hand?

Als er met jouw account een privébericht wordt verstuurd zonder dat jij dit weet, is je account mogelijk gehackt. Volg de stappen voor gehackte accounts om je account te beveiligen.

Waarom ontvang ik berichten van mezelf?

Doe het volgende:

• Log in en ga in de instellingen naar het tabblad Applicaties. Trek de toegang in voor applicaties van derden die je niet herkent.
  • Als dit probleem zich blijft voordoen nadat je ongewenste applicaties hebt geblokkeerd, of als je dit gedrag niet verwachtte toen je een koppeling goedkeurde, kan je contact met ons opnemen.

Hoe kan iemand die ik niet volg mij een privébericht sturen?

Wanneer je de instelling Privéberichten ontvangen van iedereen inschakelt, kan iedereen jou berichten sturen, zelfs als jij diegene niet volgt.

Als je eerder al via een privébericht een gesprek met iemand hebt gevoerd, kan die persoon jou berichten sturen, ongeacht of jij diegene volgt.

Als je de instelling Privéberichten ontvangen van iedereen inschakelt, kunnen accounts waarmee je eerder gesprekken hebt gevoerd en die jij niet volgt, jou evengoed nog berichten sturen.

Privéberichten van iemand niet meer ontvangen:

1. Zoek het gesprek met dat account en klik of tik erop om het te openen.
  2. Klik of tik op het pictogram informatie .
  3. Selecteer Rapporteren.
  4. Bevestig je keuze. Het account kan jou nu geen berichten meer sturen, tenzij jij hem of haar eerst een bericht stuurt.

Als je niet langer berichten wil ontvangen, kan je het account ook blokkeren. Geblokkeerde accounts kunnen jou geen berichten sturen, tenzij jij ze deblokkeert.

Waarom zien sommige privéberichten er anders uit?

Bedrijven en ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om jou een welkomstbericht te tonen zodra jij een nieuw privégesprek opent. Dat kunnen bijvoorbeeld automatische verzoeken zijn met specifieke instructies om de communicatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het welkomstbericht kan op jou afgestemd zijn, bijvoorbeeld op basis van de manier waarop je aan het gesprek bent gaan deelnemen. Als je bijvoorbeeld in een Tweet klikt of tikt op een link of knop om naar privéberichten te gaan, zie je mogelijk een persoonlijk afgestemd welkomstbericht om het onderwerp of het gesprek voort te zetten.

Je kan ook berichten van bedrijven en ontwikkelaars zien die er anders uitzien dan de meeste privéberichten. Dat zijn onder andere berichten met een lijst met vooraf gedefinieerde opties waaruit je kan kiezen.

Let op: bedrijven en ontwikkelaars weten niet of je hun welkomstbericht hebt gelezen tenzij je daarop antwoordt. Ook betekent het feit dat je een welkomstbericht hebt ontvangen, niet dat het account jou berichten kan sturen. Tenzij je de optie 'Privéberichten ontvangen van iedereen' hebt ingeschakeld, moet jij ze eerst volgen of een bericht sturen voordat ze jou een bericht terug kunnen sturen.

Wat gebeurt er als ik gevraagd word media in privéberichten te markeren als 'gedeeld'?

Apps van derden kunnen jou vragen om toestemming voor media die jij in privéberichten stuurt als deelbaar te configureren. Als de media als deelbaar worden geconfigureerd, kunnen ze door apps van derden in verschillende privégesprekken door jou en andere personen worden gedeeld en zijn ze zichtbaar voor iedereen die de URL van die media heeft.

Hoe accepteer of verwijder ik berichten van iemand die ik niet volg?

Hier vind je meer informatie over het accepteren of verwijderen van privéberichten van iemand die jij niet volgt.

Nog steeds hulp nodig?

Als je meer vragen hebt over privéberichten, kan je contact opnemen met ons ondersteuningsteam.