Twitter voor Android gebruiken

Registreren voor een nieuw account

1. Open de app en tik op Registreren.
  2. Je wordt door de registratieprocedure geleid en je wordt gevraagd om informatie zoals je naam en e-mailadres in te voeren.
  3. Als je tijdens de registratie een e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je direct een e-mail met instructies, zodat we je e-mailadres kunnen verifiëren.
  4. Als je tijdens de registratie een telefoonnummer hebt opgegeven, ontvang je direct een sms-bericht met een code, zodat we je nummer kunnen verifiëren
  5. Lees hoe je instellingen aanpast voor je nieuwe account.
  6. Lees hoe je meerdere Twitter-accounts beheert via je app.

Je profiel bewerken

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Profiel.
  3. Tik op Profiel bewerken.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan en tik vervolgens op Opslaan.
  5. Lees hoe je meerdere Twitter-accounts beheert via je app.

Je accountinstellingen bijwerken

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Scrol door het menu en selecteer de accountinstelling die je wil bekijken of bewerken.

Je datagebruik verminderen

Om te zorgen dat Twitter minder data gebruikt, kan je de modus Datagebruik beperken inschakelen. Bepaal welke media je in realtime wil downloaden om je datagebruik te beperken.

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik onder Algemeen op Datagebruik.
  4. Tik op de schuifknop naast Datagebruik beperken om de functie in te schakelen.

In deze modus worden afbeeldingen in een lagere kwaliteit geladen en worden video's niet automatisch afgespeeld. Als je afbeeldingen in een hogere kwaliteit wil bekijken terwijl Beperk datagebruik is ingeschakeld, tik je op het icoon meer en selecteer je Hoge kwaliteit laden.

Tweets plaatsen en verwijderen

Een Tweet plaatsen:

1. Tik op het icoon Tweet opstellen  .
  2. Voer een bericht in en tik vervolgens op Tweeten.
  3. In de statusbalk van je apparaat wordt een melding weergegeven die verdwijnt nadat de Tweet is verzonden.

Een Tweet opslaan als concept:

1. Als je jouw Tweet wil opslaan als concept, tik je op de X in het venster voor het opstellen van de Tweet.
  2. De optie voor het opslaan als concept wordt weergegeven. Je kan je opgeslagen concepten openen door naar je profiel te gaan en op het icoon voor het menu buiten het scherm  te tikken en Concepten te selecteren.
  3. Je kan ook toegang tot je concepten krijgen door te tikken in het tweetvenster en vervolgens op het concepticoon  binnen het venster te tikken. Dit icoon wordt alleen weergegeven als je concepten hebt.

Een foto of GIF bij je Tweet plaatsen:

1. Lees hier meer over foto's of GIF's op Twitter plaatsen
  2. Hier vind je meer informatie over het verzenden van foto's in privéberichten.

Een video bij je Tweet plaatsen:

1. Lees hier meer over het delen en bekijken van video's op Twitter. (Voor de videofunctionaliteit is Android OS 4.1 of hoger vereist.)

Een antwoord plaatsen:

1. Ga naar de Tweet die je wil beantwoorden.
  2. Klik op het icoon Beantwoorden  .
  3. Er verschijnt een opstelvenster. Typ je bericht en klik of tik op Beantwoorden om het te plaatsen.

Een vermelding plaatsen:

1. Typ je bericht in het Tweet-vak.
  2. Plaats het @-teken vóór de gebruikersnaam wanneer je een bepaald account aanspreekt.
  3. Klik of tik op Tweeten om de Tweet te plaatsen.
  4. Hier vind je meer informatie over antwoorden en vermeldingen.

Tweeten met je locatie:

1. Tik op het locatie-icoon  om je locatie toe te voegen en deze op te nemen in je Tweet.
  2. Lees meer over het gebruik van de locatiefunctionaliteit op je mobiele apparaat.

Een URL in een Tweet opnemen:

1. Links worden automatisch ingekort door de eigen service t.co van Twitter.
  2. Als je een URL in een Tweet typt of plakt, neemt deze de tekens van je tekenlimiet in beslag, ongeacht hoe lang de oorspronkelijke link is.

Een Tweet verwijderen:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik in het menu op Profiel.
  3. Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.
  4. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  5. Tik op Verwijderen.
  6. Tik ter bevestiging op Ja.