Twitter voor Android gebruiken

Registreren voor een nieuw account

1. Als je de Twitter-app voor Android nog niet hebt geïnstalleerd, kan je die hier downloaden.
  2. Zodra de app is geïnstalleerd, kan je rechtstreeks vanuit de app inloggen met een bestaand account of je registreren voor een nieuw account. Meer informatie over het beheren van meerdere Twitter-accounts via je app.
  3. Je wordt door de registratieprocedure geleid en je wordt gevraagd om informatie zoals je naam en e-mailadres in te voeren.
  4. Als je tijdens de registratie een e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je direct een e-mail met instructies, zodat we je e-mailadres kunnen verifiëren.
  5. Als je tijdens de registratie een telefoonnummer hebt opgegeven, ontvang je direct een sms-bericht met een code, zodat we je nummer kunnen verifiëren
  6. Lees hoe je instellingen aanpast voor je nieuwe account.

Opmerking: We bieden geen ondersteuning meer voor de Android-versies 2.3 tot en met 4.1 in de Google Play Store. Als je deze versies blijft gebruiken, hou er dan rekening mee dat ze niet worden bijgewerkt. Als je wil profiteren van de meest recente Twitter-versie voor Android, download je de laatste versie in de Store of ga je naar twitter.com via je browser.

Je profiel bewerken

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Profiel en tik vervolgens op Wijzig profiel.
  3. Hier kan je jouw profiel- en headerafbeelding (wordt ook wel ´banner´ genoemd), weergavenaam, locatie, website, geboortedatum en bio wijzigen.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan en tik vervolgens op Opslaan.

Je accountinstellingen bijwerken

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Scrol door het menu en selecteer de accountinstelling die je wilt bekijken/bewerken, zoals je gebruikersnaam wijzigen.

Je datagebruik verminderen

Om te zorgen dat Twitter minder data gebruikt, kan je de modus Beperk datagebruik inschakelen. Bepaal welke media je in realtime wilt downloaden om te helpen minder data te verbruiken.

1. Tik in je profielmenu op Instellingen en privacy.
  2. Tik onder Algemeen op Datagebruik.
  3. Tik op de schuifknop naast Beperk datagebruik om de functie in te schakelen.

In deze modus worden de beelden in een lagere kwaliteit geladen en worden de video's niet automatisch afgespeeld. Je kan daarnaast ook kiezen voor beelden en video's van hoge kwaliteit, en voor het automatisch afspelen van video's.

Tweets plaatsen en verwijderen

Een Tweet plaatsen:

1. Tik op het icoon Tweet opstellen  .
  2. Voer een bericht in en tik vervolgens op Tweeten.
  3. In de statusbalk van je apparaat wordt een melding weergegeven die verdwijnt nadat de Tweet is verzonden.

Een Tweet opslaan als concept:

1. Als je jouw Tweet wil opslaan als concept, tik je op de X in het venster voor het opstellen van de Tweet.
  2. De optie voor het opslaan als concept wordt weergegeven. Je kan je opgeslagen concepten openen door naar je profiel te gaan en op het icoon voor het menu buiten het scherm  te tikken en Concepten te selecteren.
  3. Je kan ook toegang tot je concepten krijgen door in het opstelvenster te tikken en vervolgens op Concepten binnen het venster te tikken.
  4. Je ziet de Concepten melding pas als je ten minste één concept hebt opgeslagen. Als je uitlogt bij je account via je app of je app verwijdert, worden alle concepten die je hebt opgeslagen verwijderd en kunnen ze niet meer worden hersteld.

Een foto of GIF bij je Tweet plaatsen:

Een video bij je Tweet plaatsen:

Een Twitter-poll bij je Tweet plaatsen:

Een antwoord plaatsen:

1. Ga naar de Tweet die je wil beantwoorden.
  2. Klik op het icoon Beantwoorden  .
  3. Er verschijnt een opstelvenster. Typ je bericht en tik op Beantwoorden om het te plaatsen.

Een vermelding plaatsen:

1. Typ je bericht in het opstelvenster voor Tweets.
  2. Plaats het @-teken vóór de gebruikersnaam wanneer je een bepaald account aanspreekt.
  3. Klik of tik op Tweeten om de Tweet te plaatsen.
  4. Hier vind je meer informatie over antwoorden en vermeldingen.

Tweeten met je locatie:

1. Tik op het locatie-icoon  om je locatie aan je Tweet toe te voegen.
  2. Lees meer over het gebruik van de locatiefunctionaliteit op je mobiele apparaat.

Een URL in een Tweet opnemen:

1. Links worden automatisch ingekort door de eigen service t.co van Twitter.
  2. Als je een URL in een Tweet typt of plakt, neemt deze de tekens van je tekenlimiet in beslag, ongeacht hoe lang de oorspronkelijke link is.

Een Tweet verwijderen:

1. Tik in je profielmenu op Profiel.
  2. Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.
  3. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  4. Tik op Verwijder.
  5. Tik ter bevestiging op Ja.

De donkere modus inschakelen

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op het tabblad Weergave en geluid.
  4. Tik op Schakel donkere modus in om deze functionaliteit in te schakelen. Je kan ook de optie Automatisch bij zonsondergang inschakelen.
  5. Kies Dimmen of Donker door op je voorkeur te tikken onder Donker thema.
  6. Als je deze functionaliteit wil uitschakelen, tik je opnieuw op de schuifregelaar naast de optie Donkere modus.

De donkere modus inschakelen via het menu

1. Tik op je profielicoon.
  2. Tik op het gloeilampicoon om de donkere modus in te schakelen.
  3. Ga naar instellingen om te schakelen tussen Dimmen en Donker.