Links plaatsen in een Post

Alle links (URL's) die je toevoegt aan een post, worden verkort met onze service t.co. Wanneer je de post op twitter.com bekijkt, wordt de oorspronkelijke URL (of de verkorte versie van de oorspronkelijke URL) weergegeven. Hieronder staan instructies voor het toevoegen van links aan een post op het web en op je mobiele apparaat.

Een link plaatsen in een Tweet
Stap 1

Open je favoriete mobiele app of start een nieuwe sms.

Stap 2

Typ of plak de URL in je Tweet. Links worden verkort met de service van Twitter, ongeacht hoe je de Tweet plaatst. Sommige clients kunnen het aantal beschikbare tekens direct aanpassen tijdens het opstellen van een Tweet, maar niet allemaal.

Stap 3

Plaats de Tweet.

Stap 1

Open je favoriete mobiele app of start een nieuwe sms.

Stap 2

Typ of plak de URL in je Tweet. Links worden verkort met de service van Twitter, ongeacht hoe je de Tweet plaatst. Sommige clients kunnen het aantal beschikbare tekens direct aanpassen tijdens het opstellen van een Tweet, maar niet allemaal.

Stap 3

Plaats de Tweet.

Stap 1

Typ of plak de URL in het tweetvak op twitter.com.

Stap 2

Elke URL neemt 23 tekens in beslag, zelfs als de link zelf korter is dan 23 tekens. Dit is ook zichtbaar aan het aantal beschikbare tekens.

Stap 3

Klik op de Tweetknop om je Tweet met de link te plaatsen.

Opmerking: het is niet mogelijk om de service voor het verkorten van links uit te schakelen. Waarom? Meer informatie vind je hier.

Veiligheidstips bij het gebruik van URL's

• Sommige URL's kunnen schadelijk zijn. Wees voorzichtig met het klikken op links, vooral als er gebruik is gemaakt van een externe service voor het verkorten van links.
  • URL's die met de X-service voor het verkorten van links zijn geconverteerd, worden gecontroleerd aan de hand van een lijst met mogelijk schadelijke websites. Als de URL in de lijst staat, ontvangen gebruikers een waarschuwing voordat ze worden doorgestuurd.
  • Controleer altijd op welke website je je bevindt voordat je je wachtwoord invoert of software downloadt.
  • Raadpleeg onze helppagina over Veilig posten voor meer informatie over hoe je je account veilig kan houden.