Twitter Blue-functies

Twitter Blue-functies bieden abonnees een manier om hun ervaring op Twitter te verbeteren en op maat te maken. Deze krachtige besturingselementen zijn ontworpen om te helpen Twitter te verpersoonlijken en Labs op te nemen, wat toegang geeft tot de nieuwste functies voordat deze voor iedereen beschikbaar zijn. Deel je feedback via @TwitterBlue.

Huidige functies

• Lijst met Twitter Blue-functies
  • Bladwijzermappen
  • Aangepaste app-iconen
  • Navigatie op maat
  • Leesmodus
  • Thema's
  • Topartikelen
  • Tweet ongedaan maken

Functienaam

iOS

Android

Twitter.com

Functienaam

Bladwijzermappen

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Functienaam

Aangepaste app-pictogrammen

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Nee

Functienaam

Thema\'s

iOS

Ja

Android

Nee

Twitter.com

Nee

Functienaam

Aangepaste navigatie

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Functienaam

Topartikelen

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Functienaam

Leesmodus

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Functienaam

Tweet ongedaan maken

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Wat zijn bladwijzermappen?

Met Bladwijzermappen kunnen Twitter Blue-abonnees Tweets waarvoor een bladwijzer is opgeslagen in mappen groeperen en ordenen zodat ze op een later tijdstip snel kunnen worden teruggevonden. Met Twitter Blue kun je een onbeperkt aantal bladwijzers en bladwijzermappen maken die altijd privé zijn.

Klik voor Help bij het maken en beheren van bladwijzermappen op:

Wat is een aangepast app-icoon?

Met aangepaste app-iconen kun je veranderen hoe het icoon van de Twitter-app op je telefoon wordt weergegeven. Je kan kiezen uit meerdere kleurrijke of seizoensopties. Controleer je instellingen regelmatig voor nieuwe looks die slechts voor een beperkte periode beschikbaar zijn.

Wat is aangepaste navigatie?

Met deze functie kan je selecteren wat er op de navigatiebalk wordt weergegeven, zodat je snel toegang hebt tot de inhoud en Twitter-bestemmingen die je na aan het hart liggen. Je kan minimaal 2 en maximaal 6 items kiezen voor de onderste navigatiebalk of de standaardinstellingen herstellen als je van gedachten verandert.

Wat is Leesmodus?

Verander lange collecties in een aangename leeservaring. We hebben Leesmodus herzien zodat je je collecties gemakkelijker kan lezen. Je schakelt de functie Leesmodus in door op het Leesmodus-icoon boven aan de collectie te tikken. Je kan er ook de tekengrootte mee wijzigen.

Opmerking: Als je een bericht ziet dat er Geen artikelen in jouw netwerk zijn gedeeld, volg dan meer accounts.

Wat zijn thema's?

Met Twitter Blue-thema's kun je uit kleurrijke opties voor je app-thema kiezen.

Je Twitter-thema aanpassen

Wat is Topartikelen?

Topartikelen is een snelkoppeling naar de meest gedeelde artikelen in je netwerk. Deze functie geeft automatisch een lijst van de meest gedeelde artikelen van mensen die je volgt - en ook van mensen die zij volgen - zodat je gemakkelijk het soort inhoud kan vinden dat je wilt lezen.

Tik of klik op een artikel uit de lijst om ernaartoe te navigeren. Je kan ook op de profielen tikken of klikken van de mensen die het artikel deelden om deel te nemen aan de gesprekken die het artikel oproept.

• Je vindt Topartikelen in je Profielmenu.
  • Gebruik de filterknop om het tijdsbestek in te stellen en je Topartikelen van de afgelopen 1, 2, 4, 8 of 24 uur te bekijken. De standaardinstelling voor deze functie is 24 uur.
  • Vind nog meer relevante inhoud als je op het tabblad Mensen die zij volgen klikt, waar je de meest gedeelde artikelen ziet van mensen die jij volgt, plus de mensen die zij volgen.

Opmerking: Als je een bericht ziet dat er Geen artikelen in jouw netwerk zijn gedeeld, volg dan meer accounts. Bovendien zijn sommige uitgevers misschien niet opgenomen in Topartikelen.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Topartikelen?

Topartikelen laat je zien welke artikelen je netwerk deelt. Afhankelijk van of je het tabblad Mensen die je volgt of het tabblad Mensen die zij volgen selecteert, zie je een lijst van de topartikelen die het meest getweet, geretweet of geciteerd zijn door de mensen die je volgt, of door de mensen die je volgt plus de mensen die zij volgen Topartikelen worden gerangschikt van meest naar minst gedeeld. Je kan op het artikel tikken of klikken om naar de website te gaan waar het artikel geplaatst werd. Je kan ook tikken of klikken op de profielen van mensen die het artikel deelden om een niet-chronologische lijst te zien van de Tweets, Retweets en geciteerde Tweets waarin die artikelen verschenen.

Wat is het verschil tussen de tabbladen \'Mensen die je volgt\' en \'Mensen die zij volgen\'?

Als je op het tabblad Mensen die je volgt tikt of klikt, zie je een lijst van de Topartikelen die het meest getweet, geretweet of geciteerd zijn door de mensen die je volgt. Door te tikken of te klikken op het tabblad Mensen die zij volgen breid je je resultaten uit met de Topartikelen gedeeld door mensen die je volgt, plus wie zij volgen. Schakel tussen de twee tabbladen in je Topartikelen om de inhoud te vinden die je wil lezen.

Hoe is de lijst met Topartikelen onder het tabblad \'Mensen die zij volgen\' geordend?

De Topartikelen onder het tabblad Mensen die zij volgen worden gegenereerd uit de meest gedeelde artikelen van mensen die je volgt, plus de mensen die zij op Twitter volgen. We kiezen welke Twitter-accounts we meenemen in het bepalen van de lijst van artikelen onder Mensen die zij volgen door te kijken naar verschillende interactiecijfers rond de manieren waarop mensen met elkaar omgaan op Twitter. Meer interactie tussen mensen die je volgt en mensen die zij volgen suggereert een sterkere relatie tussen jou en mensen die je niet volgt, wat resulteert in een hogere rangschikking van de artikelen die getoond worden op het tabblad Mensen die zij volgen.

Bijvoorbeeld, stel dat je iemand volgt en regelmatig op zijn/haar Tweets reageert. Als de persoon die je volgt regelmatig inhoud Retweet van een persoon die je niet volgt, zouden we die informatie gebruiken om te bepalen hoe geïnteresseerd je zou kunnen zijn in de artikelen die getweet worden door de persoon die je niet volgt en die geretweet worden door de persoon die je wel volgt. Voor elke persoon die je volgt selecteren we de top 100 van mensen die hij/zij volgt op basis van deze metingen, tot een maximum van 10.000 in totaal. Daarna bekijken we de meest getweete, geretweete of geciteerde artikelen van die 10.000 personen.

Moet ik inhoud zien van accounts die ik geblokkeerd of genegeerd heb als ik het tabblad \'Mensen die zij volgen\' gebruik?

Nee, accounts die je hebt geblokkeerd of genegeerd, worden niet gebruikt om te bepalen welke artikelen of gesprekken je ziet in je lijst Mensen die zij volgen.

Krijg ik inhoud te zien die ik misschien niet wil zien?

Omdat Mensen die zij volgen Tweets bevat van accounts die jij volgt, plus van de mensen die zij volgen, kan je artikelen of Tweets zien van accounts die je niet volgt en inhoud die je niet gekozen hebt om te zien. Je kan dit vermijden door niet op de tabbladoptie Mensen die zij volgen te tikken.

Wat is Tweet ongedaan maken?

Met Tweet ongedaan maken kan je een Tweet intrekken nadat je deze hebt verzonden maar nog voordat deze voor anderen zichtbaar is op Twitter. Het is geen bewerkingsknop maar een mogelijkheid om je Tweet te bekijken en reviseren voordat deze openbaar op Twitter wordt geplaatst en voor de hele wereld zichtbaar is. Wanneer de periode voor ongedaan maken is verstreken, is de Tweet zichtbaar voor je volgers en kan je deze zoals gebruikelijk op Twitter laten staan of verwijderen.

• Als je op de optie Ongedaan maken tikt, ga je terug naar het opstelvenster voor Tweets waar je wijzigingen kan aanbrengen voordat je de Tweet plaatst. Je kan ook beslissen om de Tweet helemaal niet te plaatsen. Je kan bovendien Nu versturen selecteren als je de optie Tweet ongedaan maken wilt overslaan en de Tweet meteen wilt plaatsen.
  • Je kan je instellingen voor Tweet ongedaan maken activeren voor alle of een aantal van de verschillende typen Tweets, waaronder Originele Tweets, Tweets citeren, collecties en antwoorden.
  • Als de functie Tweet ongedaan maken actief is, wordt een aftelvenster weergegeven zodat je weet hoeveel tijd je nog hebt voordat de periode van 30 seconden voor Tweet ongedaan maken verloopt en je Tweet op Twitter verschijnt. Je kan de verloopperiode verkorten of verlengen tot 5,10, 20 of 60 seconden in het instellingenmenu van Twitter Blue.
  • Als je de functie Tweet ongedaan maken uitschakelt, zie je geen melding voor ongedaan maken.
  • Meer informatie over het aanpassen van de instellingen van de functie Tweet ongedaan maken

Veelgestelde vragen

Is Tweet ongedaan maken een knop voor bewerken?

Tweet ongedaan maken is geen knop voor bewerken. Met Tweet ongedaan maken kan je Tweets intrekken en aanpassen die nog niet in het openbaar op Twitter zijn geplaatst. Zodra de periode voor ongedaan maken is verstreken, is de Tweet voor iedereen zichtbaar en kan je deze zoals gebruikelijk laten staan of verwijderen. Tweets die al voor iedereen zichtbaar zijn, kunnen niet worden bewerkt.

Kan ik elke Tweet ongedaan maken?

Je hebt de optie om Tweet ongedaan maken te activeren voor originele Tweets, geciteerde Tweets, collecties en antwoorden voordat deze voor iedereen zichtbaar zijn. Je kan je instellingen voor Tweet ongedaan maken activeren voor alle of alleen bepaalde soorten Tweets.

Ik heb hulp nodig met Tweet ongedaan maken

Controleer eerst of de instelling Tweet ongedaan maken is ingeschakeld. Bij in aanmerking komende Tweets wordt de optie voor ongedaan maken weergegeven nadat je de Tweet hebt verstuurd

Selecteer Ongedaan maken voordat de periode voor Tweet ongedaan maken verloopt. Hiermee ga je terug naar het opstelvenster waar je je Tweet kan bewerken of verwijderen, of als concept opslaat.

Je kan er altijd voor kiezen om de periode voor Tweet ongedaan maken in te korten of om deze optie over te slaan en je Tweet direct te plaatsen door Nu versturen te selecteren.

Waar kan ik Tweet ongedaan maken vinden?

Je krijgt toegang tot deze functie via een melding nadat je een Tweet hebt opgesteld en via de tijdlijn op je startpagina tijdens de periode voor Tweet ongedaan maken

Waarom zie ik de optie Tweet ongedaan maken niet?

De standaard periode voor Tweet ongedaan maken van Twitter Blue is 30 seconden. Je kan deze instelling aanpassen in het Twitter Blue-instellingenmenu. Als je deze functie uitschakelt, zie je geen melding voor ongedaan maken en wordt je Tweet direct verstuurd. Meer informatie over het aanpassen van de instellingen van de functie Tweet ongedaan maken

En kan ik mijn Tweet ongedaan maken nadat de melding is verdwenen?

Nadat je een Tweet hebt verzonden kun je, als je nog in het venster Tweet ongedaan maken zit, de Tweet die je van de tijdlijn van je startpagina of vanuit je profielpagina hebt verzonden, ongedaan maken of bewerken.

Waarom is mijn Tweet niet meteen verstuurd?

Als actieve Twitter Blue-abonnee krijg je een Tweet die je opstelt op de tijdlijn van je startpagina niet meteen te zien omdat je functies ook een optie Tweet ongedaan maken bevatten die ervoor zorgt dat je een kort tijdvenster hebt waarin je je Tweet kan bewerken voordat deze openbaar wordt. Als je deze doelbewuste vertraging wil overslaan, kan je de functie Tweet ongedaan maken uitschakelen in de Twitter Blue-instellingen of op Nu versturen tikken om de Tweet gelijk te versturen.