Twitter Blue-functies

Twitter Blue-functies bieden abonnees een manier om hun Twitter-ervaring te verbeteren en aan te passen. Deze krachtige besturingselementen zijn ontworpen om te helpen Twitter te verpersoonlijken en Labs op te nemen, wat toegang geeft tot de nieuwste functies voordat deze voor iedereen beschikbaar zijn. Deel je feedback op @TwitterBlue.

Huidige functies

• Lijst met Twitter Blue-functies
  • Reclamevrije artikelen
  • Bladwijzermappen
  • Aangepaste app-iconen
  • Aangepaste navigatie
  • Leesmodus
  • Thema's
  • Topartikelen
  • Tweet ongedaan maken

Functienaam

iOS

Android

Twitter.com

Functienaam

Reclamevrije artikelen

iOS

Ja

Android

Nee

Twitter.com

Ja

Functienaam

Bladwijzermappen

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Functienaam

Aangepaste app-iconen

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Nee

Functienaam

Thema's

iOS

Ja

Android

Nee

Twitter.com

Nee

Functienaam

Aangepaste navigatie

iOS

Ja

Android

Nee

Twitter.com

Ja

Functienaam

Topartikelen

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Functienaam

Leesmodus

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Functienaam

Tweet ongedaan maken

iOS

Ja

Android

Ja

Twitter.com

Ja

Wat is Reclamevrije artikelen?

Geniet van een reclamevrije leeservaring waarin je minder wordt afgeleid op de sites die deel uitmaken van het Twitter Blue-uitgeversnetwerk. Reclamevrije artikelen zijn beschikbaar op iOS, Android en web terwijl je bij Twitter ingelogd bent. Deze functie biedt allerlei aantrekkelijke voordelen. Zo worden de partners in dit model bijvoorbeeld betaald voor de tijd die jij op reclamevrije sites doorbrengt. Zo ondersteun jij de uitgevers waarvan jij graag content leest.

Opmerking: De functie Reclamevrije artikelen biedt momenteel geen toegang tot sites waarvoor een afzonderlijk abonnement vereist is. Lees onze Veelgestelde vragen over Reclamevrije artikelen.

Wat zijn bladwijzermappen?

Met Bladwijzermappen kunnen Twitter Blue-abonnees Tweets waarvoor een bladwijzer is opgeslagen in mappen groeperen en ordenen zodat ze op een later tijdstip snel kunnen worden teruggevonden. Met Twitter Blue kun je een onbeperkt aantal bladwijzers en bladwijzermappen maken die altijd privé zijn.

Klik voor Help bij het maken en beheren van bladwijzermappen op:

Wat is een aangepast app-icoon?

Met aangepaste app-iconen kun je veranderen hoe het icoon van de Twitter-app op je telefoon wordt weergegeven. Je kan kiezen uit meerdere kleurrijke of seizoensopties. Controleer je instellingen regelmatig voor nieuwe looks die slechts voor een beperkte periode beschikbaar zijn.

Wat is aangepaste navigatie?

Met deze functie, die alleen door iOS wordt ondersteund, kun je selecteren wat er op de navigatiebalk wordt weergegeven, zodat je snel toegang hebt tot de inhoud en Twitter-bestemmingen die je na aan het hart liggen. Je kan minimaal 2 en maximaal 6 items kiezen voor de onderste navigatiebalk of de standaardinstellingen herstellen als je van gedachten verandert.

Wat is Leesmodus?

Verander lange collecties in een aangename leeservaring. We hebben Leesmodus herzien zodat je je collecties gemakkelijker kan lezen. Je schakelt de functie Leesmodus in door op het Leesmodus-icoon boven aan de collectie te tikken. Je kan er ook de tekengrootte mee wijzigen.

Opmerking: Als je een bericht ziet dat er Geen artikelen in jouw netwerk zijn gedeeld, volg dan meer accounts.

Wat zijn thema's?

Met Twitter Blue-thema's kun je uit kleurrijke opties voor je app-thema kiezen.

Je Twitter-thema aanpassen

Wat is Topartikelen?

Bekijk welke artikelen door de mensen die jij volgt, het meest delen. De Tweets, Retweets of geciteerde Tweets van mensen die jij volgt, worden de 25 meest populaire automatisch onder Topartikelen in een lijst opgesomd. Tik op een artikel om de bijbehorende inhoud weer te geven of tik op de profielen om deel te nemen aan het gesprek dat door het artikel ontstaat.

• Je vindt Topartikelen in je Profielmenu.
  • Gebruik de filterknop om het tijdsbestek in te stellen je Topartikelen van de afgelopen 1, 2, 4, 8 of 24 uur te bekijken. De standaardwaarde voor deze functie is 24 uur.

Opmerking: Als je een bericht ziet dat er Geen artikelen in jouw netwerk zijn gedeeld, volg dan meer accounts.

Wat is Tweet ongedaan maken?

Met Tweet ongedaan maken kan je een Tweet intrekken nadat je deze hebt verzonden maar nog voordat deze voor anderen zichtbaar is op Twitter. Het is geen bewerkingsknop maar een mogelijkheid om je Tweet te bekijken en reviseren voordat deze openbaar op Twitter wordt geplaatst en voor de hele wereld zichtbaar is. Wanneer de periode voor ongedaan maken is verstreken, is de Tweet zichtbaar voor je volgers en kan je deze zoals gebruikelijk op Twitter laten staan of verwijderen.

• Als je op de optie Ongedaan maken tikt, ga je terug naar het opstelvenster voor Tweets waar je wijzigingen kan aanbrengen voordat je de Tweet plaatst. Je kan ook beslissen om de Tweet helemaal niet te plaatsen. Je kan bovendien Nu versturen selecteren als je de optie Tweet ongedaan maken wilt overslaan en de Tweet meteen wilt plaatsen.
  • Je kan je instellingen voor Tweet ongedaan maken activeren voor alle of een aantal van de verschillende typen Tweets, waaronder Originele Tweets, Tweets citeren, collecties en antwoorden.
  • Als de functie Tweet ongedaan maken actief is, wordt een aftelvenster weergegeven zodat je weet hoeveel tijd je nog hebt voordat de periode van 30 seconden voor Tweet ongedaan maken verloopt en je Tweet op Twitter verschijnt. Je kan de verloopperiode verkorten of verlengen tot 5,10, 20 of 60 seconden in het instellingenmenu van Twitter Blue.
  • Als je de functie Tweet ongedaan maken uitschakelt, zie je geen melding voor ongedaan maken.
  • Meer informatie over het aanpassen van de instellingen van de functie Tweet ongedaan maken

Veelgestelde vragen

Is Tweet ongedaan maken een knop voor bewerken?

Tweet ongedaan maken is geen knop voor bewerken. Met Tweet ongedaan maken kan je Tweets intrekken en aanpassen die nog niet in het openbaar op Twitter zijn geplaatst. Zodra de periode voor ongedaan maken is verstreken, is de Tweet voor iedereen zichtbaar en kan je deze zoals gebruikelijk laten staan of verwijderen. Tweets die al voor iedereen zichtbaar zijn, kunnen niet worden bewerkt.

Kan ik elke Tweet ongedaan maken?

Je hebt de optie om Tweet ongedaan maken te activeren voor originele Tweets, geciteerde Tweets, collecties en antwoorden voordat deze voor iedereen zichtbaar zijn. Je kan je instellingen voor Tweet ongedaan maken activeren voor alle of alleen bepaalde soorten Tweets.

Ik heb hulp nodig met Tweet ongedaan maken

Controleer eerst of de instelling Tweet ongedaan maken is ingeschakeld. Bij in aanmerking komende Tweets wordt de optie voor ongedaan maken weergegeven nadat je de Tweet hebt verstuurd

Selecteer Ongedaan maken voordat de periode voor Tweet ongedaan maken verloopt. Hiermee ga je terug naar het opstelvenster waar je je Tweet kan bewerken of verwijderen, of als concept opslaat.

Je kan er altijd voor kiezen om de periode voor Tweet ongedaan maken in te korten of om deze optie over te slaan en je Tweet direct te plaatsen door Nu versturen te selecteren.

Waar kan ik Tweet ongedaan maken vinden?

Je krijgt toegang tot deze functie via een melding nadat je een Tweet hebt opgesteld en via de tijdlijn op je startpagina tijdens de periode voor Tweet ongedaan maken

Waarom zie ik de optie Tweet ongedaan maken niet?

De standaard periode voor Tweet ongedaan maken van Twitter Blue is 30 seconden. Je kan deze instelling aanpassen in het Twitter Blue-instellingenmenu. Als je deze functie uitschakelt, zie je geen melding voor ongedaan maken en wordt je Tweet direct verstuurd. Meer informatie over het aanpassen van de instellingen van de functie Tweet ongedaan maken

En kan ik mijn Tweet ongedaan maken nadat de melding is verdwenen?

Nadat je een Tweet hebt verzonden kun je, als je nog in het venster Tweet ongedaan maken zit, de Tweet die je van de tijdlijn van je startpagina of vanuit je profielpagina hebt verzonden, ongedaan maken of bewerken.

Waarom is mijn Tweet niet meteen verstuurd?

Als actieve Twitter Blue-abonnee krijg je een Tweet die je opstelt op de tijdlijn van je startpagina niet meteen te zien omdat je functies ook een optie Tweet ongedaan maken bevatten die ervoor zorgt dat je een kort tijdvenster hebt waarin je je Tweet kan bewerken voordat deze openbaar wordt. Als je deze doelbewuste vertraging wil overslaan, kan je de functie Tweet ongedaan maken uitschakelen in de Twitter Blue-instellingen of op Nu versturen tikken om de Tweet gelijk te versturen.