Media Studio gebruiken

Een gebruiksvriendelijk platform om je video's op Twitter te beheren en analyseren, en om inkomsten mee te genereren.

Twitter heeft veel meer te bieden dan 280 tekens. Vertel een verhaal met afbeeldingen, GIF's en video's. Start een livestream. Vertel jouw verhaal zoals jij dat wil met Media Studio, de centrale plek waar je de content op Twitter voor je hele organisatie kan beheren, of je nu één account hebt of vijftig. Lees hoe je alles uit Media Studio kan halen, met Bibliotheek, Analyses, Inkomsten genereren en Producer.

Media uploaden naar je bibliotheek

1. Log in bij studio.twitter.com.
  2. Klik op de knop Uploaden rechts bovenaan op de pagina.
  3. Selecteer de media op je computer.
    1. Tip: je kan zoveel bestanden selecteren als je wil, ook verschillende mediatypen per upload.
  4. Het uploaden begint automatisch zodra de media zijn geselecteerd.

Metadata van media aanpassen

1. Klik op een medium in je Media Studio-bibliotheek.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Je kan de volgende typen metadata bijwerken (allemaal optioneel):
    1. Titel
    2. Beschrijving
    3. Call-to-action-URL
  4. Tip: de titel en beschrijving worden alleen weergegeven aan mensen die je video op een desktopcomputer bekijken. Ze zijn niet zichtbaar op de mobiele platforms.

Media tweeten vanuit je bibliotheek

1. Klik op de Tweetknop  onder de miniatuur van de media.
  2. Voer in het opstelvenster voor Tweets de tekst van de Tweet (maximaal 280 tekens) in.
  3. Klik op de Tweetknop om je nieuwe Tweet meteen te plaatsen.
    1. Tip: als je een Tweet wil maken die niet in je tijdlijn verschijnt, schakel je het selectievakje 'Alleen uitgelicht' in. Lees meer over alleen uitgelichte Tweets.

Een Tweet plannen vanuit je bibliotheek

1. Klik op de Tweetknop  onder de miniatuur van de media.
  2. Voer in het opstelvenster voor Tweets de tekst van de Tweet (maximaal 280 tekens) in.
  3. Klik op de knop Plannen onderaan het dialoogvenster.
  4. Selecteer een datum en een exact tijdstip (in jouw huidige tijdzone) met de datumkiezer die verschijnt.
  5. Klik op de Tweetknop (compose.svg) om de geplande Tweet op te slaan.
  6. Media Studio plaatst je Tweet op de datum en tijd die jij hebt geselecteerd.

Media vanuit je bibliotheek delen met een andere Twitter-gebruikersnaam

1. Klik op een medium in je Media Studio-bibliotheek.
  2. Klik op het tabblad Delen.
  3. Begin de gebruikersnaam te typen van de persoon met wie je de media wil delen.
  4. Klik op de gewenste gebruikersnaam in het vervolgkeuzemenu.
  5. Als je de gedeelde toegang wil verwijderen, klik je op het verwijdericoon  naast de betreffende gebruikersnaam.

Media beheren die via Media Studio zijn gedeeld

1. Klik op het vervolgkeuzemenu  naast de kop Bibliotheek onder de navigatiebalk.
  2. Klik op Gedeelde media.
  3. In deze weergave kan je Tweets beheren en maken via gedeelde media.
    1. Opmerking: alle Tweets die op deze manier worden gemaakt, worden toegekend aan de oorspronkelijke eigenaar van de video (de gebruikersnaam die de video eerst heeft gedeeld).

Mensen toevoegen aan je Media Studio-account

1. Klik op het vervolgkeuzemenu naast je naam in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op Toegang tot account bewerken.
  3. Klik op de knop Toegang toevoegen.
  4. Begin de gebruikersnaam te typen van de persoon die je toegang wil geven en selecteer de naam dan in de lijst met suggesties die verschijnt.
  5. Selecteer een machtigingsniveau in de lijst:
    1. Studio-accountbeheerder
    2. Studio-contributor
    3. Studio-uitgever
    4. Studio-analist
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Specificaties voor uploaden naar de bibliotheek

Deze instructies zijn alleen bedoeld voor Media Studio. Gebruik deze niet voor de Twitter-API voor ontwikkelaars, de Pro Media-API, uploaden vanaf je desktop of uploaden vanaf mobiel.

Video

Bestandsgrootte en -type

Maximale bestandsgrootte: 1 GB
Type: .mp4, .mov

Resolutie

Maximale resolutie (liggend): 1920x1080
Maximale resolutie (verticaal): 1080x1920
Maximale resolutie (vierkant): 1080x1080

Codering

Videospecificatie: AVC-codering (H264)
Audiospecificatie: stereo/mono AAC (LC)
Ondertitels: CEA 608/708 embedded, .SRT sidecar
Maximale framerate: 60 FPS

Duur

Voor de meeste mensen geldt 2 minuut 20 (140 seconden), maar sommige partners staan op een witte lijst voor een videoduur van maximaal 10 minuten.

Neem contact op met je Twitter-accountmanager als je ook op de witte lijst wil voor video-uploads van meer dan 2 minuut 20. Het maximum is dan 10 minuten.

Afbeelding

Bestandsgrootte en -type

Maximale bestandsgrootte: 20 MB
Bestandstype: .JPG, .PNG

Resolutie

Maximale resolutie: 8192x8192

GIF

Bestandsgrootte

Maximale bestandsgrootte: 15 MB
Bestandstype: .GIF

Resolutie

Maximale resolutie: 2048x2048