Community's op X

X Community's zijn ontwikkeld om mensen een speciale plek te geven om contact te maken, te delen en dichter bij discussies te komen over zaken waarin zij het meest geïnteresseerd zijn.

Community's worden gestart en beheerd door mensen op X: beheerders en moderators die de Community-regels handhaven en gesprekken informatief, relevant en leuk houden. Mensen die een uitnodiging accepteren om zich aan te sluiten bij een Community, worden lid.

posts in Community's zijn zichtbaar voor iedereen op X, maar alleen anderen binnen de Community zelf kunnen zich mengen in en deelnemen aan de discussie.

Of je nu lid wordt van een Community als lid, of geïnteresseerd bent om moderator of beheerder te worden, hieronder vind je meer informatie over elke rol.

Lid worden van een Community.

Vind elkaar, deel ervaringen en maak nieuwe contacten.

Ledenrapportage
Community's-overzicht
Veelgestelde vragen voor leden

Een Tweet rapporteren
Stap 1

Klik of tik op het pictogram meer  naast een willekeurige Community-tweet om een potentieel probleem te rapporteren.

Stap 2

Selecteer Tweet rapporteren.

Stap 3

Selecteer het juiste probleem:

• Als je Het is tegen de Community-regels selecteert zal de Tweet worden gerapporteerd aan de Community-moderator(s).
  • Als je een andere optie selecteert zoals Het is beledigend of schadelijk zal de Tweet ter beoordeling naar Twitter worden verzonden. Meer informatie over het rapporteren van schendingen
Stap 4

Je kan meer informatie verstrekken of context aangeven om de Community-moderator(s) of Twitter te laten weten wat er fout was met de Tweet.

Stap 5

Nadat je het probleem hebt gerapporteerd, kan je de persoon waarvan je de Tweet hebt gerapporteerd negeren of blokkeren.

Iemand rapporteren
Stap 1

Ga naar het accountprofiel en klik of tik op het pictogram meer .

Stap 2

Selecteer Rapporteren.

Stap 3

Kies het type probleem dat je wil rapporteren.

Stap 4

We kunnen je vragen extra context te verstrekken over het probleem. Lees meer informatie over het rapporteren van een account vanwege schendingen

Een Community rapporteren

Als je denkt dat een Community de regels van X schendt, kan je deze rapporteren door naar de relevante link hieronder te gaan.

Je kan een Community rapporteren vanwege:

Bekijk de sectie De regels van X volgen in Community's voor meer informatie over gerapporteerde en geschorste Community's.

Geblokkeerde accounts

Als een account een moderator of een moderator een account blokkeert, mag het account geen lid worden van de Community. Als het account al lid is, zal het worden verwijderd uit de Community en ontvangt hij of zij een melding. Dit is om te waarborgen dat moderators alle Community-Tweets kunnen zien.

Wie kan zich aanmelden bij Community's?

Om lid te worden van een Community moet je over een openbaar account beschikken. We werken momenteel aan de uitbreiding van de beschikbaarheid voor afgeschermde accounts.

Hoe meld ik mij aan bij een Community?

Lid worden van een Community hangt af van het soort lidmaatschap dat de beheerder heeft geselecteerd.

Open
Voor Community's met een open lidmaatschap tik of klik je op de knop Lid worden bovenaan de pagina van de Community onder de naam van de Community. De Community-regels verschijnen zodat je deze kan doorlezen. Als je instemt met de Community-regels, tik of klik je op Akkoord en lid worden. Let op: de Community-regels zijn aanvullend op de regels van Twitter.

Vragen om lid te worden/uitnodigingen van leden
Voor Community's met een beperkt lidmaatschap dat uitnodigingen van leden toestaat, kan je een verzoek om lid te worden indienen via de knop Vragen om lid te worden op de Community-pagina. Het verzoek wordt verstuurd naar de moderator die dit goedkeurt of afwijst. Mensen die worden uitgenodigd door moderators, worden automatisch goedgekeurd. Zodra je lid bent, kan je andere mensen op Twitter uitnodigen om lid te worden.

Alleen vragen om lid te worden
Dit type Community volgt hetzelfde proces als hierboven, met uitzondering van de mogelijkheid voor leden om mensen uit te nodigen. Je kan alleen een verzoek sturen om lid te worden. Zodra je lid bent, heb je niet de mogelijkheid om mensen uit te nodigen.

Tweeten binnen een Community.

Zodra je lid bent van een Community kan je in de Community tweeten. Dit is anders dan tweeten naar je volgers omdat deze Community-tweets niet worden verstuurd naar de tijdlijnen van de volgers op de startpagina. Alle Community-tweets (inclusief Geciteerde Tweets) zijn zichtbaar binnen de Community en worden verstuurd naar de tijdlijnen op de startpagina van leden. Community-tweets zijn niet zichtbaar op je Twitter-profiel.

Tweeten binnen een Community

Voordat je post selecteer je het publiek door te tikken of klikken op Iedereen (deze post wordt dan naar al je volgers verstuurd) of de specifieke Community (als je lid bent van meer dan één Community, verschijnt er onder Mijn Community's een lijst van alle community's waar je lid van bent).

Community-tweets bekijken

Als lid van één of meer Community's zie je het tabblad Community's in je Twitter-app op iOS, of in de zijbalk op twitter.com. Zodra je de hoofdpagina Community's bezoekt, zie je een Community's-tijdlijn waarin alleen Tweets staan die zijn verstuurd naar de Community's waar jij lid van bent. Je kan ook rechtstreeks naar de Community's-pagina gaan om een tijdlijn specifiek voor die Community te zien.

Een Community verlaten of eruit verwijderd worden

Leden kunnen op elk moment de Community verlaten. Moderators kunnen ook leden verwijderen uit de Community als zij een van de Community-regels overtreden.

Hoe verlaat ik een Community?

Om een Community te verlaten bezoek je de pagina van de Community (via de Community's-pagina of een Tweet die getagd is in de Community) en tik of klik je op de knop Aangemeld boven aan de pagina. Daarna krijg je de optie community Verlaten te zien.

Alle Community-tweets (inclusief Retweets) die je hebt verstuurd terwijl je lid was van de Community blijven bestaan in de Community.

Als ik een Community verlaat maar van gedachten verander, kan ik dan weer lid worden?

Als je opnieuw lid wil worden nadat je de Community hebt verlaten, kan je de originele uitnodiging gebruiken om je opnieuw aan te melden.

Waar vind ik nieuwe Community's waarvan ik lid kan worden?

Momenteel moet je uitgenodigd worden om lid te kunnen worden van een Community. De Community-pagina en -tijdlijn zijn zichtbaar voor alle gebruikers op Twitter als iemand dat met hen deelt, maar ze kunnen met geen enkele Tweet een interactie aangaan. Als de met jou gedeelde Community open is, kan je lid worden. Als een Community beperkt is, kan je een verzoek indienen om lid te worden. Bekijk meer informatie in Hoe word ik lid van een Community?

Van open Community's kan je  lid worden via de knop 'Lid worden', die zich bovenaan de pagina van de Community bevindt, onder de naam van de Community. Van beperkte Community's kan je lid worden via de knop Vragen om lid te worden.

Kan ik Community's zoeken?

Zodra je lid bent van minimaal één Community, wordt het tabblad Community's beschikbaar voor jou. Via dit tabblad kan je zoeken naar Community's.

Let op: momenteel kan je alleen op het web en in iOS naar Community's zoeken.

Een Community zoeken
Stap 1

Navigeer naar het Community's-tabblad.

Stap 2

Tik bovenaan de pagina op het pictogram van het vergrootglas .

Stap 3

Zoek in de zoekbalk naar Community's op naam, beschrijving, naam van de maker en gebruikersnaam.

Let op: de zoekresultaten tonen niet alle beschikbare Community's.

Stap 1

Navigeer naar het Community's-tabblad.

Stap 2

Klik of tik bovenaan de pagina op het pictogram van het vergrootglas .

Stap 3

Zoek in de zoekbalk naar Community's op naam, beschrijving, naam van de maker en gebruikersnaam.

Let op: de zoekresultaten tonen niet alle beschikbare Community's.

Ziet iedereen op Twitter het tabblad Community's?

Zodra iemand lid wordt van een Community ziet hij of zij het tabblad/pictogram Community's in zijn of haar Twitter-app voor iOS, of in de zijbalk op twitter.com. Momenteel is dit tabblad alleen beschikbaar voor leden die tot één of meer Community's behoren.

Wie kan de moderators- en ledenlijst van een Community zien?

Als er een rechtstreekse URL wordt getoond, kan iedereen op Twitter de Community's-tijdlijn, Tweets en een lijst met alle moderators en leden binnen de Community zien.

Een Community beheren en modereren

Hulp brengt een Community tot leven terwijl de focus blijft liggen op plezier voor iedereen.

Richtlijnen
De definitie van beheerders en moderators
Een Community beheren
Veelgestelde vragen

Richtlijnen voor beheerders en moderators

Als beheerder of moderator in Community's wordt er van je verwacht dat je gezonde gesprekken in de Community ondersteunt door de Community-regels te handhaven, door gebruik te maken van de moderatortools. Verder wordt er van je verwacht dat je deze richtlijnen volgt:

• volg altijd de regels van Twitter en de Community-regels van de Community's die je modereert; hieronder vallen ook het kiezen van de naam van de Community, -regels, -omslagfoto en -beschrijving, die geen van allen de Twitter-regels mogen schenden;
  • stel geen Community-regels op die de regels van Twitter overlappen, schenden of daarmee in strijd zijn, of gedrag of content stimuleren die de regels van Twitter schenden;
  • blijf actief binnen je Community;
  • neem geen gevoelige media op in de omslagfoto van je Community;
  • maak geen misbruik van je moderatortools en vertoon geen wangedrag. Wangedrag of misbruik kan een van de volgende gedragspatronen omvatten:
    • Tweets of antwoorden van Community-leden arbitrair of op een beledigende of verstorende manier verbergen;
    • Community-leden arbitrair of op een beledigende of verstorende manier verwijderen.
  • Moedig geen gedrag of content aan die de regels van Twitter of de regels van je Community schenden.

De regels van Twitter volgen in Community's

Community-beheerders, moderators en leden moeten zich houden aan de regels van Twitter. Wanneer we handhavingsmaatregelen nemen, kunnen we dat doen met betrekking tot bepaalde content (bijvoorbeeld een specifieke Tweet in een Community), een Community of een account.

Afhankelijk van de ernst en geschiedenis van het gedrag dat de regels schendt, kunnen we een van de of alle volgende handhavingsmaatregelen nemen, waaronder, maar niet beperkt tot:

• je deelname als beheerder of moderator in Community's pauzeren;
  • je verwijderen uit Community's;
  • de naam, regels, omslagfoto en beschrijving van een Community verwijderen of laten wijzigen;
  • een Community tijdelijk of permanent opschorten;
  • handhaving doorvoeren op accountniveau, waaronder het plaatsen van een account in de alleen-lezen-modus, of permanente schorsing;
  • de zichtbaarheid van specifieke Tweets, gedeeltes van de Community of van de gehele Community verminderen.

Wanneer een Community wordt gerapporteerd en vastgesteld wordt dat deze de regels van Twitter heeft geschonden
, schort Twitter de Community's op die de regels van Twitter hebben geschonden. Opgeschorte Community's zijn niet langer toegankelijk en niet verschijnen in het tabblad Community's.

Mijn Tweets bekijken in een opgeschorte Community
Alle Tweets die je hebt geplaatst in een opgeschorte Community, zijn alleen zichtbaar voor jou. Je kan die Tweets verwijderen, maar ze niet meer retweeten, citeren, delen met anderen of wat dan ook.

Mijn Tweets bekijken in een opgeschorte Community
Om je Tweets te bekijken in opgeschorte Community's, moet je je archief van Twitter downloaden. Lees voor meet informatie ons artikel Je archief van Twitter downloaden

Snelle do’s en don’ts

Wel doen!

• ... actief tweeten en de interactie aangaan met andere Tweets;
  • ... actief taken monitoren en bekijken in de lijst met gerapporteerde Tweets;
  • ... het gezicht van de Community worden zodat mensen weten wie je bent en je interesse en enthousiasme herkennen;
  • ... relevante en geïnteresseerde mensen uitnodigen lid te worden en leden aanmoedigen hetzelfde te doen;
  • ... problemen met individuen of groepen oplossen, in het bijzonder voordat je meerdere Tweets moet verbergen of leden verwijderen.

Niet doen!

• ... moderatortools misbruiken, inclusief het arbitrair of op een beledigende of storende manier verbergen van Tweets of leden arbitrair of op een beledigende of storende manier verwijderen;
  • ... Community-regels opstellen die de regels van Twitter overlappen, schenden of daarmee in strijd zijn, of gedrag of content stimuleren die in strijd zijn met de regels van Twitter;
  • ... bulkuitnodigingen sturen naar mensen die mogelijk niet geïnteresseerd zijn in deelname; uitnodigingen spammen leidt naar alle waarschijnlijkheid niet tot een op elkaar gerichte en gezonde Community;
  • ... leden specifiek verwijderen op basis van ras, etnische achtergrond, nationaliteit, seksuele geaardheid, geslacht, geslachtsidentiteit, levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd, beperking of ziekte.

Gerapporteerde Tweets bekijken

Jij bent verantwoordelijk voor het bekijken van alle Tweets die zijn gerapporteerd aan moderators. Als een Tweet is gerapporteerd, krijgen alle moderators een algemene melding. Zodra je de Tweet hebt bekeken en hebt bepaald of er sprake is van schending van de Community-regels, kies je voor Tweet verbergen of Behouden. Als je besluit de Tweet te verbergen, wordt je gevraagd feedback te geven over de schending van de regels, zodat het lid begrijpt waarom deze maatregel is genomen. Als je denkt dat de Tweet de regels van Twitter schendt, kan je de Tweet aan ons rapporteren door te tikken of te klikken op Tweet rapporteren aan Twitter.

Een lid verwijderen uit de Community

Navigeer naar het profiel van het lid en klik of tik op het pictogram meer  om deze te verwijderen. Je wordt gevraagd feedback te geven over de schending van de regels waardoor het lid begrijpt waarom deze maatregel is genomen.

Wat is een moderator?

Moderators zorgen voor een gezonde, actieve en informatieve Community-ervaring op Twitter. Wij zien dat moderators drie belangrijke taken hebben: (1) zinvolle gesprekken bieden, (2) mensen met dezelfde interesses met elkaar verbinden en (3) een Community-cultuur ontwikkelen.

We verwachten dat de meeste moderators elke dag actief zijn in hun Community door te tweeten, het bekijken van gerapporteerde Tweets of door nieuwe leden uit te nodigen voor de Community.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een moderator?

• Leden uitnodigen en beheren
    Moderators zijn verantwoordelijk voor het rechtstreeks uitnodigen van mensen om lid te worden van de Community, waardoor ze direct automatisch toegang krijgen.

Moderators kunnen ook tweeten om mensen aan te moedigen zichzelf te nomineren voor een uitnodiging, waarna ze hen rechtstreeks uitnodigen lid te worden. Nadat mensen lid zijn geworden van de Community, kunnen moderators leden rechtstreeks verwijderen.
  • Community-regels handhaven
    Elke Community kan zijn eigen specifieke regels over gesprekken hebben. Moderators verbergen Tweets van leden die de Community-regels overtreden.
  • Tweets beheren
    Moderators houden actief toezicht op de Community, rapporteren Tweets van leden die de regels van Twitter schenden, en verbergen Tweets van leden die de Community-regels schenden, zodat ze niet te zien zijn voor leden in de Community.
  • Discussies op gang brengen
    Moderators moeten actief handelen in de Community door het gesprek aan te moedigen door Tweets en/of antwoorden te plaatsen op andere Tweets die zijn geplaatst door leden binnen de Community. Moderators moeten ervoor zorgen dat het gesprek gezond blijft. Hoe meer mensen lid worden van de Community, hoe meer content er potentieel gemodereerd moet worden.

Wat zijn de verschillen tussen een moderator en een beheerder?

Een moderator (of mod.) is iemand die helpt de gesprekken veilig en in de hand te houden binnen een Community. Moderators worden gekozen door en vallen onder de Community-beheerder, en kunnen meerdere taken vervullen, zoals:

• het beheren van de uitnodigingen door leden/verzoeken om lid te worden van een Community;
  • het handhaven van de Community-regels;
  • het beoordelen van meldingen van Community-Tweets over het schenden van Community-regels;
  • het aanmoedigen van het gesprek en het zetten van de toon voor discussies binnen de Community.

Een beheerder is de eigenaar van een Community. Tot zijn of haar plichten kunnen horen: ervoor zorgen dat gesprekken informatief, relevant en leuk blijven, meldingen van leden bekijken, Tweets van leden verbergen, en storende leden verwijderen uit de Community. Daarnaast zijn beheerders verantwoordelijk voor het beheer van de Community, zoals het wijzigen van Community-regels, -naam en -beschrijving. Als de naam, regels, omslagfoto en beschrijving van de Community de Twitter-regels schenden, kunnen wij handhavingsmaatregelen nemen tegen de Community en/of het account van de beheerder.

Beheerders mogen ook moderators kiezen om hen te helpen met deze taken. Als beheerder van een Community kan je zoveel moderators uitnodigen als je wil. Alleen beheerders kunnen de instellingen van een Community wijzigen om ze te openen. Onder Lidmaatschap vind je de opties om te kiezen voor Open of Beperkt. Zodra een Community 'Open' is, kunnen mensen tikken of klikken op de knop Lid worden om automatisch lid te worden.

Wat zijn de geschiktheidseisen voor een beheerder?

De geschiktheidseisen van Twitter voor beheerdersaccounts omvatten:

• een account van Twitter moet openbaar zijn (niet afgeschermd; als een account overschakelt naar afgeschermd, verliest het de moderatorprivileges);
  • een account van Twitter moet minimaal zes maanden oud zijn;
  • een account van Twitter moet een geverifieerd e-mailadres of telefoonnummer hebben;
  • een account van Twitter mag de Algemene voorwaarden van Twitter niet schenden of ooit geschonden hebben.

Om een beheerder in de Community's te kunnen blijven, moet je voortdurend aan deze geschiktheidseisen voldoen. Verder zal Twitter nauw samenwerken met elke Community om te helpen met het beheer van Community's en mogelijk schendingen van de moderator-richtlijnen bewaken.

Snelle do’s en don’ts

Wel doen!

• ... actief tweeten en de interactie aangaan met andere Tweets;
  • ... actief taken monitoren en bekijken in de lijst met gerapporteerde Tweets;
  • ... het gezicht van de Community worden zodat mensen weten wie je bent en je interesse en enthousiasme herkennen;
  • ... relevante en geïnteresseerde mensen uitnodigen lid te worden en leden aanmoedigen hetzelfde te doen;
  • ... problemen met individuen of groepen oplossen, in het bijzonder voordat je meerdere Tweets moet verbergen of leden verwijderen.

Niet doen!

• ... moderatortools misbruiken, inclusief het arbitrair of op een beledigende of storende manier verbergen van Tweets of leden arbitrair of op een beledigende of storende manier verwijderen;
  • ... Community-regels opstellen die de regels van Twitter overlappen, schenden of daarmee in strijd zijn, of gedrag of content stimuleren die in strijd zijn met de regels van Twitter;
  • ... bulkuitnodigingen sturen naar mensen die mogelijk niet geïnteresseerd zijn in deelname; uitnodigingen spammen leidt naar alle waarschijnlijkheid niet tot een op elkaar gerichte en gezonde Community;
  • ... leden specifiek verwijderen op basis van ras, etnische achtergrond, nationaliteit, seksuele geaardheid, geslacht, geslachtsidentiteit, levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd, beperking of ziekte.

Gerapporteerde Tweets bekijken

Jij bent verantwoordelijk voor het bekijken van alle Tweets die zijn gerapporteerd aan moderators. Als een Tweet is gerapporteerd, krijgen alle moderators een algemene melding. Zodra je de Tweet hebt bekeken en hebt bepaald of er sprake is van schending van de Community-regels, kies je voor Tweet verbergen of Behouden. Als je besluit de Tweet te verbergen, wordt je gevraagd feedback te geven over de schending van de regels, zodat het lid begrijpt waarom deze maatregel is genomen. Als je denkt dat de Tweet de regels van Twitter schendt, kan je de Tweet aan ons rapporteren door te tikken of te klikken op Tweet rapporteren aan Twitter.

Een lid verwijderen uit de Community

Navigeer naar het profiel van het lid en klik of tik op het pictogram meer  om deze te verwijderen. Je wordt gevraagd feedback te geven over de schending van de regels waardoor het lid begrijpt waarom deze maatregel is genomen.

Community-namen, -regels, -omslagfoto's en -beschrijvingen bewerken

Community-beheerders kunnen de naam, regels, omslagfoto en beschrijving van de Community toevoegen en bewerken, en Community-regels verwijderen.

Moderators toevoegen of verwijderen

Beheerders kunnen ook nieuwe moderators toevoegen uit de ledenlijst en bestaande moderators verwijderen.

Wijzigingen van regels en meldingen

Community's moeten minimaal één regel en kunnen maximaal tien regels tegelijk hebben.

Als Tweets zijn verborgen vanwege het schenden van een regel die is gewijzigd of niet meer bestaat, blijven ze verborgen.

Hoeveel moderators kan een Community hebben?

Het aantal moderators voor elke Community is onbeperkt.

Hoeveel mensen kan ik uitnodigen voor een Community?

Moderators kunnen net zoveel mensen uitnodigen als ze willen.

Welke geschiktheidscriteria kan ik gebruiken om te bepalen wie zich aan kan melden bij een Community?

Community-beheerders en -moderators hoeven de geschiktheidscriteria voor mensen die lid worden van de Community alleen maar te controleren op interesse in het gemeenschappelijke doel. Er kan bijvoorbeeld geen geschiktheidshandhaving zijn rond beveiligde categorieën waaronder ras, etnische achtergrond, nationaliteit, kaste, seksuele oriëntatie, geslacht, genderidentiteit, religieuze gezindheid, leeftijd, beperking of ernstige ziekte. We staan niet toe dat er Community's worden gecreëerd die gericht zijn op het zaaien van haat, het aanvallen van anderen, of het uitsluiten van mensen op basis van beschermde categorieën. Bekijk ons beleid voor haatdragend gedrag voor meer informatie.

We staan echter wel de oprichting van Community's toe op basis van beschermde categorieën. Community's kunnen worden gecreëerd rond een specifieke groep of bondgenootschap.

Welke moderatie kan er gebeuren met Community´s?

Community-moderators kunnen leden verwijderen en Tweets die de Community-regels overtreden, verbergen. Leden van de Community kunnen een Community-Tweet (1) rapporteren om gecontroleerd te worden door een Community-moderator als je denkt dat er een Community-regel is overtreden of (2) om te laten controleren door Twitter als je denkt dat er een regel van Twitter is geschonden. Niet-leden kunnen eveneens Community-tweets rapporteren aan Twitter als zij denken dat deze de regels van Twitter hebben geschonden.

Moet ik als beheerder of moderator de regels van Twitter handhaven?

Alle Community-content valt onder de regels van Twitter en Community-regels moeten ook voldoen aan diezelfde regels. Als er een Tweet wordt gepost binnen de Community die de regels van Twitter schendt, rapporteer deze dan. Als onderdeel van het bekijken van een gerapporteerde Tweet hoef je alleen die Tweets te controleren en daar actie op te nemen die in strijd zijn met de Community-regels.

Hoe kan Twitter mij helpen als moderator?

Voor de eerste uitrol van Community's maken we een Community aan die speciaal is bedoeld voor Community-beheerders en -moderators. Deze Community kan worden gebruikt om te praten met andere moderators en medewerkers van Twitter die nieuwe functies ontwikkelen die je elke dag gaat gebruiken.

Behalve dat je kan communiceren binnen de speciale Community ontwikkeld voor deelnemers, heb je ook rechtstreeks toegang tot medewerkers van Twitter via het Twitter Community's-account of via privéberichten. We luisteren naar je feedback en helpen je met dringende problemen.

Word ik betaald voor de functie van moderator?

Twitter betaalt niet voor het aanmaken, beheren of modereren van community's.