Over Communities op Twitter

Twitter Communities is ontwikkeld om mensen een speciale plek te geven om contact te maken, dingen te delen en om discussies over zaken waar ze zich het meest voor interesseren nog dichterbij te brengen.

Communities worden gestart en beheerd door mensen op Twitter — beheerders en moderators die de Community-regels handhaven en gesprekken informatief, relevant en leuk houden. Mensen die uitnodigingen aannemen om zich bij de Community aan te sluiten worden lid.

Tweets in Communities zijn zichtbaar voor iedereen op Twitter, maar alleen mensen binnen de Community kunnen zich mengen in en deelnemen aan de discussie.

Je aanmelden bij een Community.

Een Community beheren en modereren

Je aanmelden bij een Community.

Vind elkaar, deel ervaringen en maak nieuwe contacten.

Communities overzicht

Wie kan zich aanmelden bij Communities?

Om je aan te melden bij een Community moet je over een openbaar account beschikken. We werken momenteel aan de uitbreiding van de beschikbaarheid voor afgeschermde accounts.

Hoe meld ik mij aan bij een Community?

Iedereen die zich wil aansluiten bij een Community moet worden uitgenodigd voor de Community door een moderator of ander lid. Zodra iemand lid is van een Community ontvangt hij vijf (5) uitnodigingen om meer leden uit te nodigen.

Sommige Communities hebben een open lidmaatschap. Dat wil zeggen dat je zonder een uitnodiging lid kan worden. Op Communities met open lidmaatschap tik of klik je op de knop Deelnemen bovenaan de pagina van de Community onder de naam van de Community. De Community-regels verschijnen zodat je deze kunt doorlezen. Als je akkoord gaat met de regels van de Community, tik of klik je op Akkoord en deelnemen. Neem in acht dat naast de Community-regels ook de Twitter-regels van kracht zijn.

Tweeten binnen een Community.

Zodra je lid bent van een Community kun je daarbinnen Tweeten. Dit is anders dan Tweets naar je volgers omdat deze Community-tweets niet worden verzonden naar de tijdlijnen op de startpagina's van je volgers. Alle Community-tweets (inclusief Geciteerde Tweets) zijn zichtbaar binnen de Community en worden verzonden naar de tijdlijnen op de startpagina van leden. Community-tweets zijn niet zichtbaar op je Twitter-profiel.

Tweeten binnen een Community

Voordat je Tweet, selecteer je het publiek door te tikken of klikken op Iedereen (deze Tweet wordt dan naar al je volgers verzonden) of de specifieke Community (als je lid bent van meer dan één Community, verschijnt er onder Mijn Communities een lijst van alle Communities waartoe je behoort.

Community-tweets bekijken

Als lid van één of meer Communities zie je het tabblad Communities in je Twitter-app op iOS, of de zijbalk op twitter.com. Zodra je de hoofdpagina Communities bezoekt, zie je een Communities-tijdlijn waarin alleen Tweets staan die zijn verzonden naar de Communities waar je lid van bent. Je kan ook rechtstreeks naar de Communities-pagina surfen om een tijdlijn specifiek voor die Community te zien.

Een Community verlaten of eruit verwijderd worden

Leden kunnen op elk moment de Community verlaten. Moderators kunnen ook leden verwijderen uit de Community als zij een van de Community-regels overtreden.

Ledenrapportage

Een Tweet rapporteren
Stap 1

Klik of tik op het icoon meer  naast een willekeurige Community-tweetom een potentieel probleem te rapporteren.

Stap 2

Selecteer Tweet rapporteren.

Stap 3

Selecteer het juiste probleem:

• Als je Het is tegen de Community-regelsselecteert zal de Tweet worden gerapporteerd aan de Community-moderator(s).
  • Als je een andere optie selecteert zoals, Het is beledigend of schadelijkzal de Tweet ter controle naar Twitter worden verzonden. Meer informatie over het rapporteren van schendingen
Stap 4

Je kan meer informatie verstrekken of context aangeven om de Community-moderator(s) of Twitter te laten weten wat er fout was met de Tweet.

Stap 5

Nadat je het probleem hebt gerapporteerd, kan je de persoon waarvan je de Tweet hebt gerapporteerd negeren of blokkeren.

Iemand rapporteren
Stap 1

Surf naar je accountprofiel en klik of tik op het icoon meer .

Stap 2

Selecteer Rapporteren.

Stap 3

Kies het type probleem dat je wil rapporteren.

Stap 4

We kunnen je vragen extra context te leveren over het probleem. Lees hier meer informatie over het rapporteren van een account vanwege overtredingen

Een Community rapporteren
Stap 1

Ga naar de Community die je wil rapporteren.

Stap 2

Kopieer de URL vanuit de browser.

Stap 3

Kies het type probleem dat je wil rapporteren. Ga naar de Community-pagina en klik of tik op het icoon meer .

Stap 4

Selecteer Community rapporteren.

Stap 5

Voer de URL in van de Community die je wil rapporteren en voer de vereiste informatie in op het formulier.

Opmerking: op het ogenblik kan een Community alleen op internet en iOS worden gerapporteerd.

Geblokkeerde accounts

Als een account een moderator blokkeert, mag het account geen lid worden van de Community. Als het account al lid is, zal het worden verwijderd uit de Community. Dit is om waarborgen dat moderators alle Community-tweets kunnen zien.

Veelgestelde vragen voor leden

Hoe verlaat ik een Community?

Om een Community te verlaten bezoek je de pagina van de Community (via de Communities-pagina of een Tweet die getagd is in de Community) en tik of klik je op de knop Aangemeld boven aan de pagina. Daarna krijg je de optie community Verlaten te zien.

Alle Community-tweets (inclusief antwoorden) die je hebt verzonden terwijl je lid was van de Community blijven bestaan in de Community.

Als ik een Community verlaat maar van gedachten verander, kan ik mij dan weer aanmelden?

Als je opnieuw lid wil worden nadat je de Community hebt verlaten kan je de originele uitnodiging gebruiken om je opnieuw aan te melden.

Waar vind ik nieuwe Communities waarbij ik mij kan aanmelden?

Momenteel moet je uitgenodigd zijn om je bij een Community te kunnen aanmelden. De Community-pagina en tijdlijn zijn zichtbaar voor iedereen op Twitter als iemand dat met hen deelt, maar ze kunnen met geen enkele Tweet communiceren en geen lidmaatschapsverzoek indienen.

Ziet iedereen op Twitter het tabblad Communities?

Zodra iemand lid wordt van een Community zien ze het tabblad/icoon Communities in hun Twitter-app op iOS, of in de zijbalk op twitter.com. Momenteel is dit tabblad alleen beschikbaar voor leden die tot één of meer Communities behoren.

Wie kan de moderators- en ledenlijst van een Community zien?

Als er een rechtstreekse URL wordt getoond, kan iedereen op Twitter de Communities-tijdlijn, Tweets en een lijst met alle moderators en leden binnen de Community zien.

Een Community beheren en modereren

Help een Community tot leven te brengen terwijl je de focus blijft leggen op plezier voor iedereen.

Wat is een moderator?

Moderators zorgen voor een gezonde, actieve en informatieve Community-ervaring op Twitter. Wij zien dat moderators drie belangrijke taken hebben: (1) zinvolle gesprekken bieden, (2) mensen met dezelfde interesses met elkaar verbinden en (3) een Community-cultuur ontwikkelen.

We verwachten dat de meeste moderators elke dag actief zijn in hun Community, hetzij door te tweeten, het bekijken van gerapporteerde Tweets of door nieuwe leden uit te nodigen voor de Community.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een moderator?

• Leden uitnodigen & beheren
    Moderators zijn verantwoordelijk voor het rechtstreeks uitnodigen van mensen om lid te worden van de Community, waardoor ze gelijk toegang krijgen om lid te worden.

Moderators kunnen ook tweeten om mensen aan te moedigen zichzelf te nomineren voor een uitnodiging waarna ze hen rechtstreeks uitnodigen lid te worden. Nadat mensen zich bij de Community hebben aangemeld, kunnen moderators leden rechtstreeks verwijderen.
  • Community-regels beheren
    Elke Community kan zijn eigen specifieke regels over gesprekken hebben. Moderators zullen Tweets van leden die de Community-regels overtreden verbergen.
  • Tweets beheren
    Moderators monitoren en rapporteren actief Tweets van leden als ongepast en/of giftig waardoor ze worden verborgen en niet zichtbaar worden voor leden in de Community.
  • Discussie op gang brengen
    Moderators moeten actief handelen in de Community door het gesprek aan te moedigen door Tweets en/of antwoorden te plaatsen op andere Tweets die zijn gepost door leden binnen de Community. Moderators moeten ervoor zorgen dat het gesprek gezond blijft. Hoe meer mensen lid worden van de Community, hoe meer content er potentieel gemodereerd moet worden.

Wat zijn de verschillen tussen een moderator en een beheerder?

Een moderator (of mod) is iemand die helpt de gesprekken veilig en in de hand te houden binnen een Community. Ze worden gekozen en overzien door een Community-beheerder en kunnen worden opgedragen met andere verplichtingen als de beheerder dat nodig acht.

Een beheerder is de eigenaar van een Community Hun plichten kunnen bestaan uit het veilig en in de hand houden van gesprekken, ledenrapporten bekijken, ledentweets verbergen of verwijderen van storende leden uit de Community. Ze mogen ook moderators kiezen om hen met deze taken te helpen. Beheerders zijn verantwoordelijk voor het beheer van de Community, wat toevoegen, wijzigen en/of verwijderen van Community-regels, de -titel en -beschrijving inhoudt. Als beheerder van een Community kan je zoveel moderators uitnodigen als je wil.

Wat zijn de geschiktheidseisen voor een beheerder?

De geschiktheidseisen van Twitter voor beheerdersaccounts omvatten:

• Een Twitteraccount moet openbaar zijn (niet beveiligd; als een account overschakelt naar beveiligd, verliest het de moderatorprivileges)
  • Een Twitter-account moet minimaal zes maanden oud zijn.
  • Een Twitter-account moet een geverifieerd e-mailadres of telefoonnummer hebben.
  • Een Twitter-account mag de Algemene voorwaarden van Twitter niet schenden of ooit geschonden hebben.

Om een beheerder in de Community´s te blijven moet je constant aan deze geschiktheidseisen voldoen. Verder zal Twitter nauw samenwerken met de beheerders en moderators van elke Community om hen te helpen bij het beheer van hun Community´s en de schending van de moderator-richtlijnen bewaken. Afhankelijk van de ernst en geschiedenis van gedrag in strijd met de regels kunnen we een van de of alle volgende handhavingsmaatregelen nemen:

• Je deelname als moderator in Community's pauzeren.
  • Je verwijderen uit Community's.

Als we een handhavingsactie ondernemen zullen we je daarvan en van de gevolgen voor je account op de hoogte stellen. Zoals altijd wanneer je de Twitter-regels schendt, kunnen we extra handhavingsmaatregelen nemen. Raadpleeg ons Twitter-helpcentrum voor meer informatie.

Richtlijnen voor beheerders en moderators

Als beheerder of moderator in Communities wordt er van je verwacht dat je een gezonde gespreksvoering in de Community ondersteunt door de Community-regels te handhaven door gebruik te maken van de moderator-tools. Verder wordt er van je verwacht dat je deze richtlijnen volgt:

• Volg altijd de Twitter-regels en de Community-regels van de Communities die je modereert.
  • Stel geen Community-regels op die de Twitter-regels overlappen, schenden of daarmee in strijd zijn of gedrag of content stimuleren die in strijd zijn met de Twitter-regels.
  • Blijf actief binnen je Community.
  • Maak geen misbruik van je moderator-tools en vertoon geen wangedrag. Wangedrag of misbruik kan een van de volgende gedragspatronen omvatten:
    • Tweets of antwoorden van Community-leden arbitrair of op een beledigende of verstorende manier verbergen.
    • Community-leden arbitrair of op een beledigende of verstorende manier verwijderen.
  • Moedig geen gedrag of content aan die in strijd zijn met de Twitter-regels of de regels van je Community.

Snelle do’s en don’ts

Wel doen!

• ... actief Tweeten en je mengen in andere Tweets.
  • ... actief taken monitoren en bekijken in de lijst met gerapporteerde Tweets.
  • .. het gezicht van de Community worden zodat mensen weten wie je bent en je interesse en enthousiasme herkennen.
  • ... relevant en geïnteresseerde mensen uitnodigen lid te worden en leden aanmoedigen hetzelfde te doen.
  • .. problemen met individuen of groepen oplossen, in het bijzonder voordat je meerdere Tweets moet verbergen of leden verwijderen,

Niet doen!

• ... moderator-tools misbruiken, inclusief het arbitrair of op een beledigende of storende manier verbergen van Tweets of leden arbitrair of op een beledigende of storende manier verwijderen.
  • ... Community-regels opstellen die de Twitter-regels overlappen, schenden of daarmee in strijd zijn of gedrag of content stimuleren die in strijd zijn met de Twitter-regels.
  • . bulkuitnodigingen sturen naar mensen die mogelijk niet geïnteresseerd zijn in deelname; uitnodigingen spammen leidt naar alle waarschijnlijkheid niet tot een op elkaar gerichte en gezonde Community.
  • ... leden specifiek verwijderen op basis van ras, etnische achtergrond, nationaliteit, seksuele geaardheid, geslacht, geslachtsidentiteit, levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd, beperking of ziekte.

Gerapporteerde Tweets bekijken

Je bent verantwoordelijk voor het bekijken van alle Tweets die zijn gerapporteerd aan moderators. Als een Tweet is gerapporteerd, krijgen alle moderators een algemene melding. Zodra je de Tweet hebt bekeken en hebt bepaald of er sprake is van schending van de Community-regels, kies je voor Tweet verbergen of Behouden. Als je besluit de Tweet te verbergen, word je gevraagd feedback te geven over de schending van de regels waardoor het lid begrijpt waarom deze maatregel is genomen. Als je denkt dat de Tweet in strijd is met de Twitter-regels, kan je de Tweet aan ons rapporteren door te tikken of te klikken op Tweet rapporteren aan Twitter.

Een lid verwijderen uit de Community.

Navigeer naar het profiel van het lid en klik of tik op het meer icoon  om deze te verwijderen. Je wordt gevraagd feedback te geven over de schending van de regels waardoor het lid begrijpt waarom deze maatregel is genomen.

Een Community beheren

Community-regels, titel en doel bewerken

Community-beheerders kunnen Community-regels, -titel en -doel toevoegen en bewerken, en Community-regels verwijderen.

Wijziging van regels en meldingen

Communities moeten minimaal één regel en kunnen maximaal tien regels tegelijk hebben.

Leden van de Community worden op de hoogte gesteld als regels worden gewijzigd. Tot wijzigingen behoren toevoegingen aan, aanpassingen aan en verwijderen van regels. Zelfs kleine bewerkingen, zoals verbeteringen in de interpunctie, worden beschouwd als wijzigingen. Maar regels kunnen op elk moment anders worden gerangschikt, wat niet als regelwijziging wordt beschouwd.

Als Tweets zijn verborgen omdat ze in strijd waren met een regel die is gewijzigd of niet meer bestaat, blijven ze verborgen.

Veelgestelde vragen voor moderators & beheerders

Ik wil een Community aanmaken. Hoe meld ik me aan als beheerder?

We werken momenteel aan het uitbreiden van de toegang tot het Community-aanmaakproces. Je kan hier een verzoek indienen en ons vertellen over de Community die je wil aanmaken. Je moet onze geschiktheidscriteria in acht nemen.

Hoeveel moderators kan een Community hebben

Het aantal moderators voor elke Community is onbeperkt.

Hoeveel mensen kan ik uitnodigen voor een Community?

Moderators kunnen net zoveel mensen uitnodigen als ze willen.

Welke geschiktheidscriteria kan ik gebruiken om te bepalen wie zich aan kan melden bij een Community?

Community-beheerders en -moderators hoeven de geschiktheidscriteria voor mensen die lid worden van de Community alleen maar te controleren op interesse in het gemeenschappelijke doel. Er kan bijvoorbeeld geen geschiktheidshandhaving zijn rond beveiligde categorieën waaronder ras, etnische achtergrond, nationaliteit, kaste, seksuele oriëntatie, geslacht, geslachtsidentiteit, levensbeschouwelijke affiliatie, leeftijd, beperking of ernstige ziekte. Zie ons beleid ten aanzien van Haatdragend gedrag voor meer informatie.

Welke moderatie kan voorkomen bij Communities?

Community-moderators kunnen leden verwijderen en Tweets die de Community-regels overtreden verbergen. Leden van de Community kunnen een Community-tweet (1) rapporteren om gecontroleerd te worden door een Community-moderator als je denkt dat er een Community-regel is overtreden of (2) om te laten controleren door Twitter als je denkt dat er een Twitter-regel is geschonden. Niet-leden kunnen eveneens Community-tweets rapporteren aan Twitter als zij denken dat deze de Twitter-regels hebben geschonden.

Moet ik als beheerder of moderator Twitter-regels handhaven?

Alle Community-content valt nog steeds onder de Twitter-regels en Community-regels die in het leven worden geroepen moeten tegelijk voldoen aan de Twitter-regels. Als er een Tweet wordt gepost binnen de Community die in strijd is met de Twitter-regels, rapporteer deze dan. Als onderdeel van het bekijken van een gerapporteerde Tweet hoef je alleen Tweets te controleren en daar actie op te nemen die in strijd zijn met de Community-regels.

Hoe kan Twitter mij helpen als moderator?

Voor de eerste uitrol van Communities zullen we een Community aanmaken specifiek voor Community-beheerders en -moderators. Deze Community kan worden gebruikt om met andere moderators te spreken en met medewerkers van Twitter die nieuwe functies ontwikkelen die je elke dag zal gebruiken.

Behalve dat je kunt communiceren binnen de speciale Community ontwikkeld voor deelnemers, heb je ook rechtstreeks toegang tot Twitter-medewerkers via e-mail en pb, waar we je feedback en dringende problemen bekijken en behandelen.

Word ik betaald voor de functie van moderator?

Twitter betaalt niet voor het aanmaken, beheren of modereren van communities.

Meer informatie