Een Post, Lijst of privébericht rapporteren

Je kan posts, Lijsten en privéberichten rapporteren die de X-regels of onze Algemene voorwaarden schenden. Voorbeelden van schendingen die je kan rapporteren zijn posts, Lijsten en privéberichten die grove of beledigende content bevatten, en privéberichten die grove of beledigende content, spam, impersonatie of schendingen van het auteursrecht of handelsmerkrecht bevatten.

Een Tweet rapporteren
  1. Ga naar de post die je wil rapporteren.
  2. Tik op het pictogram  dat zich bovenaan de post bevindt.
  3. Selecteer post rapporteren en doorloop de stappen, zodat we alle relevante informatie over het probleem kunnen verzamelen.

Afhankelijk van het soort probleem dat je rapporteert, hoor je al dan niet van ons terug met een resultaat.

Opmerking: je kan posts rapporteren van een account dat jij hebt geblokkeerd. Je kan ook posts rapporteren van een account dat jou heeft geblokkeerd, maar alleen posts waarin jij wordt vermeld. Lees ons artikel Beledigend gedrag rapporteren voor instructies voor het rapporteren van een account.

Een Lijst rapporteren
  1. Lijsten kan je melden vanaf de detailpagina van een Lijst of vanaf het tabblad Meldingen.

2. Ga naar de Lijst die je wil rapporteren.

3. Tik op het pictogram  dat zich bovenaan de lijst bevindt.

4. Selecteer Lijst rapporteren  en doorloop de stappen, zodat we alle relevante informatie over het probleem kunnen verzamelen.

Afhankelijk van het soort probleem dat je meldt, hoor je al dan niet van ons terug met een resultaat.

Een afzonderlijk privébericht rapporteren
Voor iOS:
Stap 1

Tik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren.

Stap 2

Tik op het bericht en hou het vast. Selecteer Rapporteer bericht in het pop-upmenu.

Stap 3

Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.

Stap 4

Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
Opmerking: daarnaast heb je de optie om een bericht in een groepsgesprek te rapporteren.

Voor Android:
Stap 1

Tik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren.

Stap 2

Tik op het bericht en hou het vast. Selecteer Rapporteer bericht in het pop-upmenu.

Stap 3

Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.

Stap 4

Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
Opmerking: daarnaast heb je de optie om een bericht in een groepsgesprek te rapporteren.

Voor desktop:
Stap 1

Klik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren.

Stap 2

Klik op het informatie-icoon en selecteer @gebruikersnaam rapporteren.

Stap 3

Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.

Stap 4

Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
Opmerking: daarnaast heb je de optie om een bericht in een groepsgesprek te rapporteren.

Een gesprek met privéberichten rapporteren
Voor iOS:
Stap 1

Ga naar de lijst met privéberichten in je inbox en veeg naar links in het gesprek met privéberichten dat je wil rapporteren.

Stap 2

Tik op het icoon voor rapporteren.

Stap 3

Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.

Stap 4

Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
Opmerking: daarnaast heb je de optie om een gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Voor Android:
Stap 1

Ga naar de lijst met privéberichten in je inbox en tik op het gesprek met privéberichten dat je wil rapporteren en hou het ingedrukt.

Stap 2

Tik op Gesprek rapporteren.

Stap 3

Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.

Stap 4

Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
Opmerking: daarnaast heb je de optie om een volledig gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Voor desktop:
Stap 1

Klik op het gesprek met privéberichten dat je wil rapporteren.

Stap 2

Klik op het icoon meer.

Stap 3

Selecteer @gebruikersnaam rapporteren.

Stap 4

Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.

Stap 5

Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
Opmerking: daarnaast heb je de optie om een volledig gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Opmerking: zodra je het bericht of gesprek hebt gerapporteerd, wordt het uit je berichteninbox verwijderd.

Wat gebeurt er als ik een post, Lijst of privébericht rapporteer?

• De oorspronkelijke content van een gerapporteerde post wordt vervangen door een kennisgeving met het bericht dat jij die post hebt gerapporteerd. Je kan ook doorklikken en de post bekijken als je wil.
  • Als je een post of Lijst rapporteert, wordt het account van die gebruiker niet automatisch opgeschort.
  • Gerapporteerde berichten en gesprekken verdwijnen uit je inbox en kunnen niet worden hersteld.

Waarom zie ik de waarschuwing 'verdachte inhoud' in mijn privéberichten?

X verbergt berichten die mogelijk verdacht zijn of verdachte URL's bevatten (bijvoorbeeld gerelateerd aan spam). Je kan ons laten weten of het bericht oké is of spam:

1. Tik op de waarschuwing 'verdachte inhoud' om het bericht te bekijken.
  2. Als het bericht eruitziet als spam, tik je op Dit is spam om het te rapporteren.
  3. Als het bericht niet verdacht is, tik je op Bericht is oké om het in je inbox te houden.

Wat is het verschil tussen het rapporteren van een account en het rapporteren van een post of Lijst?

Als je een post of Lijst rapporteert, kan je aangeven welke specifieke post of Lijst volgens jou in strijd is met de X-regels of Algemene voorwaarden. Als het account in strijd is met het X-beleid zonder een post, Lijst of privébericht te hebben geplaatst (bijvoorbeeld door grote aantallen accounts in bulk te volgen), moet je het account als spamaccount rapporteren.