Een Tweet of privébericht rapporteren

Je kan Tweets en privéberichten rapporteren die in strijd zijn met de Twitter-regels of onze Algemene voorwaarden. Schendingen in Tweets en privéberichten die je kan rapporteren, zijn onder andere spam, grove of beledigende content, impersonatie en schendingen van copyrights of handelsmerken. Daarnaast kan je elke Tweet die je ziet op Twitter rapporteren, zoals Tweets op de tijdlijn van je startpagina, op het tabblad Meldingen of in de zoekfunctie van Twitter.

Een Tweet rapporteren

1. Ga naar de Tweet die je wil rapporteren.
  2. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  3. Selecteer Tweet rapporteren.
  4. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra Tweets te selecteren van het account dat je rapporteert, zodat we over een betere context beschikken om je melding te beoordelen.
  5. We nemen de tekst van de door jou gerapporteerde Tweets op in onze vervolgmeldingen en -e-mails. Als je deze informatie niet meer wil ontvangen, schakel je het selectievakje naast Deze Tweets weergeven in updates over dit rapport uit.
  6. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.

Opmerking: Je kan Tweets rapporteren van een account dat jij hebt geblokkeerd. Je kan ook Tweets rapporteren van een account dat jou heeft geblokkeerd, maar alleen Tweets waarin jij wordt vermeld. Lees ons artikel Beledigend gedrag rapporteren voor instructies voor het rapporteren van een account.

Instructies bekijken voor:

Een afzonderlijk privébericht rapporteren

1. Tik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren.
  2. Tik op het bericht en hou het vast. Selecteer Bericht rapporteren in het pop-upmenu.
  3. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  4. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een bericht in een groepsgesprek te rapporteren.

Een afzonderlijk privébericht rapporteren

1. Tik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren.
  2. Tik op het bericht en hou het vast. Selecteer Bericht rapporteren in het pop-upmenu.
  3. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  4. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een bericht in een groepsgesprek te rapporteren.

Een afzonderlijk privébericht rapporteren

1. Klik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren.
  2. Beweeg de muisaanwijzer over het bericht en klik op het icoon voor rapporteren  wanneer dit wordt weergegeven.
  3. Selecteer @gebruikersnaam rapporteren.
  4. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  5. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een bericht in een groepsgesprek te rapporteren.
Instructies bekijken voor:

Een gesprek met privéberichten rapporteren

1. Ga naar de lijst met privéberichten in je inbox en veeg naar links in het gesprek met privéberichten dat je wil rapporteren.
  2. Tik op het icoon voor rapporteren  .
  3. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  4. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Een gesprek met privéberichten rapporteren

1. Ga naar de lijst met privéberichten in je inbox en tik op het gesprek met privéberichten dat je wil rapporteren en hou het ingedrukt.
  2. Tik op Gesprek rapporteren.
  3. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  4. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een volledig gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Een gesprek met privéberichten rapporteren

1. Klik op het gesprek met privéberichten dat je wil rapporteren.
  2. Klik op het icoon meer  .
  3. Selecteer @gebruikersnaam rapporteren.
  4. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  5. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een volledig gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Opmerking: Zodra je het bericht of gesprek hebt gerapporteerd, wordt het uit je berichteninbox verwijderd.

Wat gebeurt er als ik een Tweet of privébericht rapporteer?

• De oorspronkelijke content van een gerapporteerde Tweet wordt vervangen door een kennisgeving met het bericht dat jij die Tweet hebt gerapporteerd. Je kan ook doorklikken en de Tweet bekijken als je wilt.
  • Als je een Tweet rapporteert, wordt het account van die gebruiker niet automatisch opgeschort.
  • Gerapporteerde berichten en gesprekken verdwijnen uit je inbox en kunnen niet worden hersteld.

Waarom zie ik de waarschuwing 'verdachte inhoud' in mijn privéberichten?

Twitter verbergt berichten die mogelijk verdacht zijn of verdachte URL's bevatten (bijvoorbeeld gerelateerd aan spam). Je kan ons laten weten of het bericht oké is of spam:

1. Tik op de waarschuwing 'verdachte inhoud' om het bericht te bekijken.
  2. Als het bericht eruitziet als spam, tik je op Dit is spam om het te rapporteren.
  3. Als het bericht niet verdacht is, tik je op Bericht is oké om het in je inbox te houden.

Wat is het verschil tussen het rapporteren van een account en het rapporteren van een Tweet?

Als je een Tweet rapporteert, kan je aangeven welke specifieke Tweet volgens jou in strijd is met de Twitter-regels of Algemene voorwaarden. Als het account in strijd is met het Twitter-beleid zonder Tweets of privéberichten te hebben geplaatst (bijvoorbeeld door grote aantallen accounts in bulk te volgen), moet je het account als spamaccount rapporteren.