Videoiden jakaminen ja katsominen Twitterissä

Videoiden jakaminen Twitterissä
Voit jakaa videoita Twitterissä neljällä tavalla:
Vaihe 1

Tallenna: voit tallentaa, muokata ja jakaa videoita Twitter-sovelluksella (Twitter iPhonelle tai Twitter Androidille, versio OS 4.1 ja uudemmat).

Vaihe 2

Tuo: jos käytät Twitter iPhonelle tai Twitter iPadille ‑sovellusta, voit tuoda videoita laitteestasi.

Vaihe 3

Lataa: voit ladata videoita twitter.comiin.

Vaihe 4

Toimi reaaliajassa: ota selvää, miten voit luoda reaaliaikaisen videon Twitter-sovelluksella.

Videon tallentaminen twiittiä varten
Vaihe 1

Jos haluat jakaa ajankohtaisen videon nopeasti, napauta ylävalikossa olevaa kameran kuvaketta tai pyyhkäise aikajanalla vasemmalle.

Tallenna video napauttamalla tallennuskuvaketta ja pitämällä sitä painettuna.

Voit halutessasi lisätä twiitin kopion ja sijainnin.

Napauta Twiittaa, kun olet valmis julkaisemaan, tai napauta Lisää ketjuun, jos haluat yhdistää twiitin edelliseen twiittiin, ja jaa twiitti napauttamalla Lisää.

Vaihe 2

Videon lisääminen twiittiin
Voit kuvata tai ladata ajatuksiisi liittyvän videon napauttamalla Twiitti-kuvaketta .

Twiitin kirjoitusruudun alla näet pikavalintavaihtoehtoja uuden videon lisäämistä varten. Galleriassasi olevat viimeisimmät videot näkyvät käytön helpottamiseksi esikatselukuvina.

Kuvaa video napauttamalla kameran kuvaketta .

Voit lyhentää videota vetämällä näytön alaosassa olevan palkin jompaakumpaa päätä. Videon enimmäispituus on 2 minuuttia ja 20 sekuntia.

Viimeistele muokkaus napauttamalla Lyhennä. Voit esikatsella videon napauttamalla toistopainiketta ennen videon twiittausta ja muokata videota vielä lisää ennen sen jakamista.

Julkaise twiitti napauttamalla Twiittaa

Huomautus: jos haluat poistaa videon ennen twiittausta, napauta videon esikatselukuvassa olevaa X -kuvaketta.

Vaihe 1

Jos haluat jakaa ajankohtaisen videon nopeasti, napauta ylävalikossa olevaa kameran kuvaketta tai pyyhkäise aikajanalla vasemmalle.

Tallenna video napauttamalla tallennuskuvaketta ja pitämällä sitä painettuna.

Voit halutessasi lisätä twiitin kopion ja sijainnin.

Napauta Twiittaa, kun olet valmis julkaisemaan, tai napauta Lisää ketjuun, jos haluat yhdistää twiitin edelliseen twiittiin, ja jaa twiitti napauttamalla Lisää.

Vaihe 2

Videon lisääminen twiittiin
Voit kuvata tai ladata ajatuksiisi liittyvän videon napauttamalla Twiitti-kuvaketta. .

Twiitin kirjoitusruudun alla näet pikavalintavaihtoehtoja uuden videon lisäämistä varten. Galleriassasi olevat viimeisimmät videot näkyvät käytön helpottamiseksi esikatselukuvina.

Kuvaa video napauttamalla kameran kuvaketta .

Voit lyhentää videota vetämällä näytön alaosassa olevan palkin jompaakumpaa päätä. Videon enimmäispituus on 2 minuuttia ja 20 sekuntia.

Viimeistele muokkaus napauttamalla Lyhennä. Voit esikatsella videon napauttamalla toistopainiketta ennen videon twiittausta ja muokata videota vielä lisää ennen sen jakamista.

Lopeta napauttamalla Twiittaa

Huomautus: jos haluat poistaa videon ennen twiittausta, napauta videon esikatselukuvassa olevaa X-kuvaketta.

Huomautus: voit säätää automaattisen toiston asetuksia myös Asetukset ja yksityisyys ‑kohdan Saavutettavuus-osiossa.

Videon lataaminen ja twiittaaminen verkon kautta

1. Käytä kirjoitusruutua tai klikkaa Twiittaa-painiketta.
  2. Klikkaa galleriapainiketta .
  3. Valitse tietokoneeseen tallennettu videotiedosto ja klikkaa Avaa. Näyttöön tulee kehote, jos video ei ole tuetussa muodossa. TweetVideon enimmäistiedostokoko on 512 Mt, mutta voit ladata videon, joka on pidempi kuin 2 minuuttia ja 20 sekuntia, ja sitten lyhentää sitä ennen sen lisäämistä twiittiin.
  4. Viimeistele viesti ja jaa twiitti ja video klikkaamalla Twiittaa

Videoiden katsominen Twitterissä

Aikajanoilla, Hetket-näytössä, Tutustu-välilehdessä ja Twitterissä alkuperäiset videot ja GIF-kuvat toistetaan automaattisesti.

Miten voin estää videoiden automaattisen toiston?

Voit estää videoiden automaattisen toiston aikajanalla, Hetket-näytössä ja Tutustu-välilehdessä muuttamalla videoiden automaattisen toiston asetusta. Videoiden automaattisen toiston asetuksia voidaan säätää itsenäisesti twitter.comissa ja Twitter-sovelluksessa (voit esimerkiksi asettaa videot toistettaviksi automaattisesti iOS-laitteessa, mutta ei verkossa).

Voit säätää automaattista toistoa Twitter iOS:lle ‑sovelluksessa seuraavasti:

1. Siirry Asetukset ja yksityisyys ‑kohtaan.
  2. Napauta Yleinen-osiossa Datankäyttö.
  3. Napauta Videon automaattinen toisto
  4. Voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

Mobiili- ja Wi-Fi-verkossa, Vain Wi-Fi-verkossa tai Ei koskaan.

Voit säätää automaattista toistoa Twitter Androidille ‑sovelluksessa seuraavasti:

1. Siirry Asetukset ja yksityisyys ‑kohtaan.
  2. Napauta Yleinen-osiossa Datankäyttö.
  3. Napauta Videon automaattinen toisto
  4. Voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista: Mobiilidata ja Wi-Fi, Vain Wi-Fi-verkossa tai Ei koskaan.

Voit säätää automaattista toistoa twitter.comissa seuraavasti:

1. Valitse päävalikosta Lisää ja sitten Asetukset ja yksityisyys.
  2. Klikkaa Yleinen-osiossa Datankäyttö.
  3. Klikkaa Automaattinen toisto ja valitse sitten Mobiili- ja Wi-Fi-verkossa tai Ei koskaan.

Tekstitys ja tekstitykset

Videon tekstityksen katsominen:

Ota laitteen saavutettavuusasetuksissa tekstitysasetus käyttöön. iOS:ssä sen nimenä on Tekstitys. Androidissa sen nimenä on Tekstitykset.

Tekstitysten katsominen:
Laita laitteesi ääni pois päältä. Jos haluat katsoa tekstityksiä verkossa, napauta videon CC-liukusäädintä.

Huomautus: Kaikissa videoissa ei ole tekstitystä. iOS:ssä ja Androidissa tekstitys näytetään automaattisesti, kun videoita katsotaan aikajanalla. Jos haluat nähdä tekstityksen koko näytön tilassa, ota tekstitykset käyttöön järjestelmätasolla.

Puhe muutetaan tekstiski käyttämällä Microsoft Azure Cognitive Servicesia.

Live-videoiden katsominen Twitterissä

Voit katsoa live-videoita Hetket-näytössä, Tutustu-välilehdessä, suosituissa puheenaiheissa tai live-tilaan siirtyneen tilin twiiteissä.

Voit katsoa Twitterin live-ohjelmia myös Amazon Fire TV:ssä ja Apple TV:ssä.  Xbox- ja Android-käyttäjät voivat nauttia Twitteristä käynnistämällä selaimensa ja siirtymällä osoitteeseen twitter.com.

Kun katsot live-videota tai uusintaa, voit jakaa lähetyksen twiittinä, yksityisviestinä tai kopioimalla linkin. Voit valita, haluatko jakaa koko lähetyksen vai lähetyksen valitsemastasi kohdasta alkaen.

Live-lähetyksen tai uusinnan jakaminen:

1. Klikkaa tai napauta live-videon tai uusinnan koko näytön tilassa jakokuvaketta .
    1. Klikkaa tai napauta Jaa suorana (live-tilassa) tai Jaa alusta (uusintatilassa), jos haluat lähettää twiitin tai yksityisviestin, kopioi koko live-videon linkki tai toista alusta.
    2. Klikkaa tai napauta Jaa kohdasta…, jos haluat lähettää twiitin tai yksityisviestin, kopioi live-videon linkki tai toista valintapalkin avulla valitusta kohdasta.

Saatat kohdata live-videoita katsottaessa ongelmia. Katseluun kannattaa yleensä käyttää voimakasta verkkoyhteyttä ja/tai kokeilla toista verkkoa tai selainta. Sovelluksen tai selaimen sulkemisesta ja avaamisesta uudelleen voi olla myös apua. Parhaat tulokset saat käyttämällä ajan tasalla olevaa sovellus- tai selainversiota. Jos kohtaat edelleen live-videoihin liittyviä ongelmia, ota meihin yhteyttä.

Siirtyminen eteen- tai taaksepäin

Kun katsot videota, voit siirtyä nopeasti taakse- tai eteenpäin kaksoisnapauttamalla näyttöä.

Siirtyminen videossa:

1. Jos haluat siirtyä 5 sekuntia eteenpäin, kaksoisnapauta videonäytön ulommalla oikealla sivulla.
  2. Jos haluat siirtyä 5 sekuntia taaksepäin, kaksoisnapauta videonäytön ulommalla vasemmalla sivulla.

Kun olet kaksoisnapauttanut siirtymistä varten, voit jatkaa kyseiseen suuntaan yhdellä napautuksella.

Siirtyminen eteen- ja taaksepäin on tällä hetkellä mahdollista vain silloin, kun videoita katsotaan koko näytön tilassa.

Huomautus: Premium Live Content Streaming ja Embedded Live Video Widget käyttävät toisen twitter.com-toimialueen, twimg.comin, evästeitä kahteen käyttötarkoitukseen: live-videokokemuksen parantamiseen ja mainosten toimittamiseen. Jos kolmansien osapuolten evästeet poistetaan selaimessa käytöstä, Live Video Experience ei toimi, emmekä pysty toimittamaan mainoksia käyttökokemuksen tukemiseksi. Safarin käyttäjät voivat käyttää Premium Live Content Streamingia tai Embedded Live Video Widgetiä selainasetuksia muuttamatta klikkaamalla Salli-painiketta, kun heitä pyydetään tekemään niin. Tällöin voimme asettaa twimg.comille evästeen, jonka avulla voimme tukea Live Video Experienceä ja toimittaa mainoksia. Jos käytät jotakin muuta selainta, perehdy selaimesi ohjeosioon ja ota selvää, miten voit sallia kolmansien osapuolten evästeet.

Live-videoiden push-ilmoitukset
Jos et halua, että jonkin tilin live-videot menevät ohi, voit halutessasi vastaanottaa push-ilmoituksia videoiden siirtymisestä live-tilaan. Voit ottaa ilmoitukset helposti käyttöön tilin profiilisivulla.
Vaihe 1

Napauta tilin profiilissa ilmoituskuvaketta .

Vaihe 2

Valitse ponnahdusviestistä Vain livevideota sisältävät twiitit.

Vaihe 3

Jos haluat peruuttaa live-videoiden push-ilmoitukset, napauta korostetun ilmoituksen kuvaketta  tilin profiilissa ja valitse Ei mitään.

Jos et halua, että jonkin tilin live-videot menevät ohi, voit halutessasi vastaanottaa push-ilmoituksia videoiden siirtymisestä live-tilaan. Voit ottaa ilmoitukset helposti käyttöön tilin profiilisivulla.
Vaihe 1

Napauta tilin profiilissa ilmoituskuvaketta .

Vaihe 2

Valitse Tilin ilmoitukset ‑kohdan vieressä oleva ruutu.

Vaihe 3

Valitse ponnahdusviestistä Vain suora video.

Vaihe 4

Jos haluat peruuttaa live-videoiden push-ilmoitukset, napauta korostetun ilmoituksen kuvaketta  tilin profiilissa ja valitse Ei mitään.

Usein kysytyt kysymykset

Twiittini on suojattu. Onko myös videoni suojattu?

Jos twiittisi on suojattu, vain seuraajat pystyvät katsomaan twiiteissäsi olevat videot. Huomaa, että seuraajasi voivat ladata suojatuissa twiiteissä jakamasi videot tai jakaa videoiden linkit uudelleen. Twitterissä jaettujen videoiden linkkejä ei ole suojattu. Kaikki, joilla on linkki, voivat katsoa sisällön. Jos et halua kenenkään näkevän videoitasi Twitterissä, suosittelemme, että poistat nämä videot sisältävät twiitit.

Lasketaanko videot mukaan twiitin merkkirajoitukseen?

Ei, videoita ei lasketa mukaan twiitin merkkirajoitukseen.

Toistetaanko videot Twitterissä automaattisesti uudelleen?

Kaikki Twitterissä julkaistut videot, jotka ovat enintään 60 sekuntia pitkiä, toistetaan automaattisesti uudelleen.

Voiko Twitterissä telakoida videon?

Voit telakoida ennakkoon tallennetun videon tai lähetyksen Twitter iOS:lle- ja Twitter Androidille ‑sovelluksesta. Videon telakoinnin ansiosta voit helposti katsoa sisältöä ja samalla jatkaa Twitterin käyttöä, esimerkiksi vierittää aikajanaa tai lähettää yksityisviestin.

Videon telakointi ja telakoinnin poistaminen (iOS ja Android):

• Voit telakoida videon napauttamalla videon oikeassa yläkulmassa olevaa telakointikuvaketta koko näytön tilassa.
  • Voit palata telakoidusta videosta koko näytön tilaan napauttamalla videota.
  • Voit hylätä telakoidun videon liu’uttamalla telakoitua videota sormellasi näytön reunaa kohti, kunnes video katoaa. Voit myös napauttaa toista videota, jolloin telakoituna oleva video katoaa automaattisesti.

Mitkä ovat verkkoon ladattavissa olevien videoiden tarkkuus- ja kuvasuhderajoitukset?

• Vähimmäistarkkuus: 32 x 32
  • Enimmäistarkkuus: 1920 x 1200 (ja 1200 x 1900)
  • Kuvasuhteet: 1:2,39 - 2,39:1 (raja-arvot mukaan lukien)
  • Enimmäiskuvataajuus: 40 fps
  • Enimmäisbittinopeus: 25 Mbps

Voinko merkitä videoissa olevia ihmisiä?

Videoissa olevia ihmisiä ei voi merkitä, mutta valokuviin voi tehdä merkintöjä. Lue lisää kuvamerkinnöistä.

Miten voin poistaa videon (twiittauksen jälkeen)?

Voit poistaa videon samalla tavalla kuin poistaa valokuvan: poistamalla itse twiitin.

Voinko lähettää videoita yksityisviesteissä?

Kyllä, voit lähettää videoita ja GIF-kuvia yksityisviesteissä