Accounts negeren op Twitter

Met de negeerfunctionaliteit kan je Tweets van een account uit je tijdlijn verwijderen zonder dat account te ontvolgen of blokkeren. Genegeerde accounts zien niet dat jij ze negeert. Je kan er ook op elk moment voor kiezen om ze niet meer te negeren. Als je een lijst wil bekijken met de accounts die je negeert, ga je op twitter.com of in je app-instellingen in de Twitter-app voor iOS of Android naar de instellingen voor genegeerde accounts.

Lees ons artikel Geavanceerde opties voor negeren op Twitter voor meer informatie over het negeren van meldingen.

Belangrijke informatie over negeren:

• Genegeerde accounts kunnen jou volgen en jij kan genegeerde accounts volgen. Als je een account negeert, ontvolg je het account niet.
  • Het negeren van een account heeft geen gevolgen voor de mogelijkheid om privéberichten naar jou te sturen.
  • Je ontvangt geen push- of sms-meldingen meer van genegeerde accounts.

Voor genegeerde accounts die jij volgt, geldt het volgende:

• Antwoorden en vermeldingen van genegeerde accounts worden nog steeds weergegeven op het tabblad Meldingen.
  • Tweets van een genegeerd account van voordat je het account hebt genegeerd, worden nog steeds in de tijdlijn van je startpagina weergegeven.
  • Als je op een gesprek klikt of tikt, worden antwoorden van genegeerde accounts zichtbaar.

Voor genegeerde accounts die jij niet volgt, geldt het volgende:

• Antwoorden en vermeldingen worden niet weergegeven op het tabblad Meldingen.
  • Als je een account negeert dat jij niet volgt en diegene een gesprek start waarin jij wordt vermeld, ontvang je alleen meldingen van degenen die jij volgt en die antwoorden in het gesprek en jou vermelden. Als je al jouw vermeldingen wil zien, kan je zoeken op je gebruikersnaam.
  • Als je op een gesprek klikt of tikt, worden antwoorden van genegeerde accounts niet zichtbaar.
  • Als een account dat jij niet negeert, Tweets citeert van een account dat jij negeert, wordt de geciteerde Tweet verborgen met het bericht Deze Tweet is niet beschikbaar.
Instructies bekijken voor:
  • See iOS instructions
  • See Android Instructions
  • See desktop instructions

Een account negeren

Negeren vanuit een Tweet:

1. Tik op het icoon  bovenaan een Tweet van het account dat je wil negeren.
  2. Tik op Negeer en selecteer vervolgens Ja, ik weet het zeker om je keuze te bevestigen.

Negeren vanuit een profiel:

1. Ga naar de profielpagina van het account dat je wil negeren.
  2. Tik op het tandwielicoon  .
  3. Tik op Negeer en selecteer vervolgens Ja, ik weet het zeker om je keuze te bevestigen.

Een account negeren

Negeren vanuit een Tweet:

1. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet die je wil negeren.
  2. Tik op Negeren en selecteer vervolgens Ja, ik weet het zeker om je keuze te bevestigen.

Negeren vanuit een profiel:

1. Ga naar de profielpagina van het account dat je wil negeren.
  2. Tik op het icoon voor het menu buiten het scherm  .
  3. Tik op Negeren en selecteer vervolgens Ja, ik weet het zeker om je keuze te bevestigen.

Een account negeren

Negeren vanuit een Tweet:

1. Klik in een Tweet op het icoon
  2. Klik op Negeren.

Negeren vanuit een profiel:

1. Ga naar de profielpagina van de persoon die je wil negeren.
  2. Klik op het icoon voor het menu buiten het scherm  op zijn of haar profielpagina.
  3. Selecteer Negeren in de lijst.

Er wordt een bevestigingsbanner weergegeven nadat je een account via internet hebt genegeerd. Als je iemand per ongeluk hebt genegeerd, klik je op Ongedaan maken om het account niet meer te negeren.

Een account niet meer negeren

1. Ga naar de profielpagina van het genegeerde account op Twitter.
  2. Klik op twitter.com op het negeericoon om het account niet meer te negeren. Tik in de Twitter-app voor iOS of Android op Niet meer negeren naast Je hebt Tweets van dit account genegeerd.

Je lijst met genegeerde accounts weergeven en beheren

Voor een volledige lijst met accounts die je hebt genegeerd, ga je naar je instellingen voor Genegeerde accounts op twitter.com of naar je app-instellingen in de Twitter-app voor iOS of Android.

In de Twitter-app voor iOS:

1. Tik op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Veiligheid en tik op Genegeerd
  4. Tik op Genegeerde accounts.
  5. Je kan het negeren van een account ongedaan maken door op het negeericoon  te tikken.
  6. Je kan accounts in deze lijst ook volgen of ontvolgen door op  het icoon volgen of ontvolgen te tikken.
  7. Als je een account wil blokkeren of rapporteren, tik je op de profielafbeelding. Je gaat dan naar het profiel van dat account. Tik hier op het tandwielicoon  en selecteer Blokkeer of Rapporteer in het menu.

In de Twitter-app voor Android:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Privacy en veiligheid.
  4. Tik onder Veiligheid op Genegeerde accounts
  5. Je kan stoppen met het negeren van gebruikers door op het negeericoon  te tikken.
  6. Je kan accounts in deze lijst ook volgen of ontvolgen door op het icoon volgen of ontvolgen te tikken.
  7. Als je een account wil blokkeren of rapporteren, tik je op de profielafbeelding. Je gaat dan naar het profiel van dat account. Tik in het profiel op het icoon voor het menu buiten het scherm  en selecteer Blokkeren of Rapporteren in het menu.

Via twitter.com:

1. Klik op je profielicoon en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Klik op Genegeerde accounts.
  3. Bovenaan de lijst kan je accounts die je volgt selecteren om de accounts te bekijken die jij volgt en hebt genegeerd. Je kan ook alle genegeerde accounts bekijken.
  4. Als je een account niet meer wil negeren, kan je op de negeerknop  klikken.
  5. Als je een account wil blokkeren of rapporteren, klik je op het icoon voor het menu buiten het scherm  en selecteer je Blokkeren of Rapporteren in het menu.

Opmerking: Als je Accounts die je volgt selecteert, worden alleen accounts weergegeven die je zowel volgt als negeert. Op het tabblad Alles worden alle accounts weergegeven die worden genegeerd, inclusief de accounts die jij volgt.

Accounts ontvolgen, blokkeren en rapporteren

Je kan accounts niet alleen negeren; je kan ze ook ontvolgen, blokkeren, rapporteren vanwege schendingen of rapporteren als spam