Toegang krijgen tot je Twitter-gegevens

Je kan je Twitter-gegevens bekijken om te zien welk soort gegevens is opgeslagen voor je account. Zo kan je makkelijk details over je account bekijken en wijzigingen aanbrengen als je dat wil.

Welk soort informatie is voor mij beschikbaar?

Je Twitter-gegevens bevatten een momentopname van je Twitter-informatie, waaronder de volgende gegevens:

Je profiel: als je bent ingelogd bij je Twitter-account, zie je informatie zoals je gebruikersnaam, e-mailadressen of telefoonnummers die aan je account zijn gekoppeld en details over het aanmaken van je account. Je ziet ook bepaalde informatie die je mogelijk aan ons hebt verstrekt, zoals je geboortedatum en de locatie van je profielpagina. Ongeacht of je bent ingelogd kan je ook bepaalde informatie zien die we hebben afgeleid over je account of apparaat, zoals geslacht en leeftijdsgroep. Je kan de meeste informatie op elk gewenst moment bijwerken of corrigeren (de details over het aanmaken van je account kunnen niet worden bewerkt).

Je gegevens: je kan ook zien welke browsers en mobiele apparaten gekoppeld zijn aan je account (als je bent ingelogd) of huidige apparaat (als je niet bent uitgelogd), welke interesses Twitter of onze partners over je account of huidige apparaat hebben afgeleid, en welke Twitter-adverteerders jouw account of huidige apparaat hebben opgenomen in hun aangepaste doelgroepen. Als je bent ingelogd, heb je ook toegang tot andere informatie, zoals een lijst met de plekken die je tijdens het gebruik van Twitter hebt bezocht, tot apps op je apparaten als je de grafiekfunctie van de Twitter-app hebt ingeschakeld en tot je inloggeschiedenis.

Als je inlogactiviteit ziet van een app die je niet herkent of die er verdacht uitziet, ga je naar het tabblad Applicaties in je instellingen om de toegang van die app tot je Twitter-account in te trekken. De weergegeven IP-locatie is de locatie bij benadering van het IP-adres van waar je Twitter hebt geopend en dit kan afwijken van je fysieke locatie.

Je kan zolang je bent ingelogd ook elders op Twitter toegang krijgen tot aanvullende informatie over je account, zoals de contactpersonen die vanuit je adresboek zijn geïmporteerd, je volledige Tweet-geschiedenis, de apps die je toegang hebt gegeven tot je Twitter-account en de Twitter-accounts die je hebt genegeerd en geblokkeerd.

Waar kan ik mijn Twitter-gegevens vinden?

Als je bent ingelogd bij Twitter op internet, kan je ook dit doen:

1. Klik op je profielicoon in de navigatiebalk rechtsboven.
  2. Selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik op Je Twitter-gegevens in het menu aan de linkerkant.
  4. Voer je wachtwoord in en klik op Bevestigen.

Als je geen Twitter-account hebt, kan je ook naar twitter.com gaan en onderaan de pagina klikken op de link Personalisatie. Van daaruit kan je toegang krijgen tot je instellingen voor Personalisatie en gegevens en je Twitter-gegevens.

Via Twitter voor Android of iPhone:

1. Ga naar je accountinstellingen.
  2. Onder je instellingen voor Personalisatie en gegevens vind je een link naar Je Twitter-gegevens.
  3. Tik op de link naar Je Twitter-gegevens.

Twitter-gebruikers kunnen een aanvraag voor aanvullende accountinformatie naar Twitter sturen via ons privacyformulier.

Wat doen we met verzoeken om gegevens voor civiele rechtszaken?

Accounthouders kunnen, indien mogelijk, het beste gebruikmaken van de hierboven besproken methoden om informatie over hun eigen accounts te verkrijgen. Als een accounthouder aanvullende informatie nodig heeft om juridische redenen, kan hij of zij een juridisch verzoek (zoals een dagvaarding of gerechtelijk bevel) naar Twitter sturen op het volgende adres:

Wij ontvangen juridische verzoeken op onderstaande postadressen en faxnummer:

Twitter Inc.,
c/o Trust and Safety
1355 Market Street, Suite 900
San Francisco, CA 94103

Twitter International Company
c/o Trust & Safety - Legal Policy
One Cumberland Place
Fenian Street
Dublin 2
D02 AX07
Ierland

Fax: 1-415-222-9958

Twitter, Inc. is gevestigd in San Francisco, Californië en reageert op juridische procedures voor rechtszaken die aanhangig worden gemaakt buiten Californië, als deze worden ingediend door één van de hogere rechtbanken van Californië overeenkomstig de Interstate and International Depositions and Discovery Act, Cal. Civ. Proc. § 2029, of door een Amerikaanse federale rechtbank overeenkomstig de Federal Rules of Criminal Procedure.

De acceptatie van juridische procedures per fax wordt alleen voor ons gemak aangeboden en is geen vrijwaring van bezwaren, zoals het gebrek aan rechtsbevoegdheid of juiste dienstverlening.

Wat als ik meer vragen heb over mijn Twitter-gegevens?

Als je vragen hebt over je Twitter-gegevens, kan je een vraag naar ons sturen via ons privacyformulier.