Toegang krijgen tot je Twitter-gegevens

Je kan je Twitter-gegevens bekijken om te zien welk soort gegevens is opgeslagen voor je account. Zo kan je makkelijk details over je account bekijken en wijzigingen aanbrengen als je dat wil.

Welk soort informatie is voor mij beschikbaar?

Je Twitter-gegevens bevatten een momentopname van je Twitter-informatie, waaronder de volgende gegevens:

Account: als je bent ingelogd bij je Twitter-account, zie je informatie zoals je gebruikersnaam, e-mailadressen of telefoonnummers die aan je account zijn gekoppeld en details over het aanmaken van je account. Je ziet ook bepaalde informatie die je mogelijk aan ons hebt verstrekt, zoals je geboortedatum en de locatie van je profielpagina. Ongeacht of je bent ingelogd kan je ook bepaalde informatie zien die we hebben afgeleid over je account of apparaat, zoals geslacht en leeftijdsgroep. Je kan de meeste informatie op elk gewenst moment bijwerken of corrigeren (de details over het aanmaken van je account kunnen niet worden bewerkt).

Accountgeschiedenis: als je bent ingelogd, kan je ook je inloggeschiedenis bekijken en de plekken die je tijdens het gebruik van Twitter hebt bezocht.

Apps en apparaten: je kan ook bekijken welke browsers en mobiele apparaten zijn gekoppeld aan jouw account (terwijl je bent ingelogd) of je huidige apparaat (terwijl je bent uitgelogd), en de apps die je aan je Twitter-account hebt gekoppeld. Als je inlogactiviteiten ziet van een app die je niet herkent of die er verdacht uitziet, ga je naar het tabblad Apps in je instellingen om de toegang tot je Twitter-account in te trekken. De getoonde IP-locatie is bij benadering de locatie van het IP-adres dat je hebt gebruikt voor toegang tot Twitter en dit kan afwijken van je fysieke locatie.

Accountactiviteit: je kan zien welke accounts jij hebt geblokkeerd of genegeerd.

Gegevens over interessecategorieën en advertenties: je kan ook zien welke interessecategorieën Twitter en onze partners over je account of huidige apparaat hebben afgeleid. Met behulp van die interessecategorieën kunnen we jouw Twitter-ervaring verbeteren, bijvoorbeeld door jou meer relevante content te laten zien, waaronder advertenties. Je kan ook zien welke Twitter-adverteerders jouw account of huidige apparaat hebben opgenomen in hun aangepaste doelgroepen.

Je kan zolang je bent ingelogd ook elders op Twitter toegang krijgen tot aanvullende informatie over je account, zoals de contactpersonen die vanuit je adresboek zijn geïmporteerd, je volledige Tweet-geschiedenis, de apps die je toegang hebt gegeven tot je Twitter-account en de Twitter-accounts die je hebt genegeerd en geblokkeerd.

Je gegevens downloaden: je kan ook een voor computers leesbaar archief met informatie gekoppeld aan je account downloaden. Wij hebben de informatie opgenomen die volgens ons nuttig is voor jou, waaronder profielinformatie, je Tweets, je privéberichten, je Momenten, je media (afbeeldingen, video's en GIF's die je bij je Tweets, privéberichten of Momenten hebt gevoegd), een lijst met volgers, een lijst met accounts die jij volgt, je adresboek, lijsten die jij hebt gemaakt, waarvan je lid bent of waarop je bent geabonneerd, interessecategorie- en demografische gegevens die wij over jou hebben afgeleid, informatie over advertenties die je hebt bekeken of waarmee je interactie bent aangegaan op Twitter.

Waar kan ik mijn Twitter-gegevens vinden?

Als je bent ingelogd bij Twitter op internet, kan je ook dit doen:

1. Klik op je profielicoon in de navigatiebalk rechtsboven.
  2. Selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik op Je Twitter-gegevens in het menu aan de linkerkant.
  4. Voer je wachtwoord in en klik op Bevestigen.

Als je geen Twitter-account hebt, kan je ook naar twitter.com gaan en onderaan de pagina klikken op de link Personalisatie. Van daaruit kan je toegang krijgen tot je instellingen voor Personalisatie en gegevens en je Twitter-gegevens.

In de Twitter-app voor iOS of Android:

1. Ga naar je accountinstellingen.
  2. Onder je instellingen voor Personalisatie en gegevens vind je een link naar Je Twitter-gegevens.
  3. Tik op de link Je Twitter-gegevens.

De gegevens die wij via deze tools aanbieden, zijn al zo relevant en nuttig mogelijk, maar als je in de Europese Unie of de EFTA-landen woont, kan je via ons privacyformulier een verzoek om aanvullende accountinformatie indienen.

Wat doen we met verzoeken om gegevens voor civiele rechtszaken?

Accounthouders kunnen, indien mogelijk, het beste gebruikmaken van de hierboven besproken methoden om informatie over hun eigen accounts te verkrijgen. Als een accounthouder om juridische redenen aanvullende informatie nodig heeft, kan hij of zij een juridisch verzoek (zoals een dagvaarding of gerechtelijk bevel) naar Twitter sturen op het volgende adres:

Wij ontvangen juridische verzoeken op onderstaande postadressen en faxnummer:

Twitter Inc.,
c/o Trust and Safety
1355 Market Street, Suite 900
San Francisco, CA 94103

Twitter International Company
c/o Trust & Safety - Legal Policy
One Cumberland Place
Fenian Street
Dublin 2
D02 AX07
Ierland

Fax: 1-415-222-9958

Twitter, Inc. is gevestigd in San Francisco, Californië en reageert op juridische procedures voor rechtszaken die aanhangig worden gemaakt buiten Californië, als deze worden ingediend door één van de hogere rechtbanken van Californië overeenkomstig de Interstate and International Depositions and Discovery Act, Cal. Civ. Proc. § 2029, of door een Amerikaanse federale rechtbank overeenkomstig de Federal Rules of Criminal Procedure.

De acceptatie van juridische procedures per fax wordt alleen voor ons gemak aangeboden en is geen vrijwaring van bezwaren, zoals het gebrek aan rechtsbevoegdheid of juiste dienstverlening.

Wat als ik meer vragen heb over mijn Twitter-gegevens?

Als je vragen hebt over je Twitter-gegevens, kan je een vraag bij ons indienen via ons privacyformulier.