Dela och titta på videor på Twitter

Dela videor på Twitter
Det finns fyra sätt att dela videor på Twitter:
Steg 1

Spela in: Du kan spela in, redigera och dela videor från Twitter-appen (Twitter för iPhone eller Twitter för Android OS 4.1 och senare versioner).

Steg 2

Importera: Om du använder Twitter för iPhone eller iPad kan du importera videor från enheten.

Steg 3

Ladda upp: Du kan ladda upp videor till twitter.com.

Steg 4

Sända live: Lär dig skapa en livevideo direkt från Twitter-appen.

Spela in en video till en Tweet
Steg 1

Tryck på kameraikonen på den övre menyn eller svep åt vänster från tidslinjen om du vill dela en video i flykten.

Håll in inspelningsikonen för att spela in en video.

Du kan lägga till text och en plats i din Tweet.

Tryck på Tweeta när du är beredd att lägga upp tweeten eller på Lägg till i tråd för att koppla tweeten till din senaste Tweet. Tryck sedan på Lägg till för att dela den.

Steg 2

Lägga till en video i en Tweet.
Du kan trycka på tweetikonen  om du vill spela in eller lägga upp en video i ett inlägg.

Nedanför tweetrutan ser du några möjligheter att snabbt lägga till en ny video. Dina senaste videor i galleriet visas som miniatyrer så att du lätt kommer åt dem.

Tryck på kameraikonen  för att spela in en video.

Du kan beskära videon genom att dra i ändarna av fältet längst ned. Den maximala videolängden är 2 minuter och 20 sekunder.

Tryck på Beskär för att slutföra redigeringen. Du kan förhandsgranska videon genom att trycka på uppspelningsknappen innan du tweetar den, och du kan redigera videon mer innan du delar den.

Tryck på Tweeta när du vill lägga upp tweeten.

Obs! Tryck på X på videominiatyren om du vill ta bort videon innan du tweetar.

Steg 1

Tryck på kameraikonen på den övre menyn eller svep åt vänster från tidslinjen om du vill dela en video i flykten.

Håll in inspelningsikonen för att spela in en video.

Du kan lägga till text och en plats i din Tweet.

Tryck på Tweeta när du är beredd att lägga upp tweeten eller på Lägg till i tråd för att koppla tweeten till din senaste Tweet. Tryck sedan på Lägg till för att dela den.

Steg 2

Lägga till en video i en Tweet.
Du kan trycka på tweetikonen om du vill spela in eller lägga upp en video i ett inlägg.

Nedanför tweetrutan ser du några möjligheter att snabbt lägga till en ny video. Dina senaste videor i galleriet visas som miniatyrer så att du lätt kommer åt dem.

Tryck på kameraikonen för att spela in en video.

Du kan beskära videon genom att dra i ändarna av fältet längst ned. Den maximala videolängden är 2 minuter och 20 sekunder.

Tryck på Beskär för att slutföra redigeringen. Du kan förhandsgranska videon genom att trycka på uppspelningsknappen innan du tweetar den, och du kan redigera videon mer innan du delar den.

Tryck på Tweeta för att slutföra.

Obs! Tryck på X på videominiatyren om du vill ta bort videon innan du tweetar.

Obs! Du kan även ändra inställningarna för automatisk uppspelning i avsnittet Tillgänglighet i Inställningar och integritet.

Ladda upp och tweeta en video via webben

1. Använd textrutan eller klicka på knappen Tweeta
  2. Klicka på galleriknappen
  3. Välj en videofil på datorn och klicka på Öppna. Du får en uppmaning om videon inte är i ett format som stöds. Den maximala filstorleken är 512 MB för TweetVideo, men du kan lägga upp en video som är längre än 2 minuter och 20 sekunder och beskära den innan du inkluderar videon i en Tweet.
  4. Skriv meddelandet och klicka på Tweeta för att dela tweeten och videon.

Titta på videor på Twitter

Videor och GIF-filer spelas upp automatiskt på tidslinjer, i ögonblick, på fliken Utforska och överallt på Twitter.

Hur hindrar jag videor från att spelas upp automatiskt?

Du kan hindra videor från att spelas upp automatiskt på tidslinjer, i ögonblick och på fliken Utforska genom att ändra inställningen för automatisk uppspelning av videor. Dina inställningar för automatisk uppspelning av videor går att justera oberoende av varandra på twitter.com och i din Twitter-app (du kan t.ex. ange att videor ska spelas upp automatiskt på din iOS-enhet men inte på webben).

Så här ändrar du automatisk uppspelning i Twitter-appen för iOS:

1. Gå till Inställningar och integritet.
  2. Tryck på Dataanvändning i avsnittet Allmänt.
  3. Tryck på Spela video automatiskt
  4. Du kan välja mellan följande alternativ:

I mobilnätet eller Wi-Fi, Bara på Wi-Fi samt Aldrig.

Så här ändrar du automatisk uppspelning i Android-appen för Twitter:

1. Gå till Inställningar och integritet
  2. Tryck på Dataanvändning i avsnittet Allmänt.
  3. Tryck på Spela video automatiskt
  4. Du kan välja mellan följande alternativ: I mobilnätet eller Wi-Fi, Bara på Wi-Fi samt Aldrig.

Så här ändrar du automatisk uppspelning på twitter.com:

1. Klicka på Mer på huvudmenyn och välj Inställningar och integritet.
  2. Klicka på Dataanvändning under Allmänt.
  3. Klicka på Spela upp automatiskt och välj sedan I mobilnätet eller Wi-Fi eller Aldrig.

Text för hörselskadade och undertexter

Visa text för hörselskadade i en video:

Slå på alternativet för text för hörselskadade i enhetens tillgänglighetsinställningar. I iOS betecknas detta med Textning för hörselskadade. I Android betecknas detta med Transkribering.

Visa undertexter:
Stäng av enhetens ljud. Om du vill visa undertexter på webben ska du trycka på skjutreglaget CC på en video.

Obs! Alla videor har inte texter för hörselskadade eller undertexter. I iOS och Android visas texter för hörselskadade automatiskt när videor visas på tidslinjen. Om du vill se texterna i helskärmsläge måste du slå på alternativet på systemnivå

Tal till text genereras med Microsoft Azure Cognitive Services.

Titta på livevideor på Twitter

Du kan titta på livevideo i ögonblick, på fliken Utforska, trender och Tweets från ett konto som sänder live.

Du kan även titta på liveprogram från Twitter på Amazon Fire TV och Apple TV. Alla som har en Xbox eller Android TV kan använda Twitter genom att starta webbläsaren och besöka twitter.com.

När du tittar på en livevideo eller en repris, kan du dela sändningen per Tweet, direktmeddelande eller genom att kopiera länken. Du kan dela hela sändningen eller från en viss punkt i den som du väljer.

Så här delar du en livesändning eller en repris:

1. Klicka eller tryck på delningsikonen  i livevideon eller reprisen i helskärmsläge
    1. Klicka eller tryck på Dela live (om sändningen pågår) eller på Dela från början (i reprisläge) till en Tweet eller ett direktmeddelande, eller kopiera länken till hela livevideon eller reprisen från början.
    2. Klicka eller tryck på Dela från … till en Tweet eller ett direktmeddelande, eller kopiera länken till hela livevideon eller reprisen från den punkt du har valt i valfältet.

Du kan stöta på problem när du tittar på livevideor. Allmänt rekommenderar vi att du tittar ansluten till en kraftfull nätverksanslutning och/eller testar ett annat nätverk eller en annan webbläsare. Dessutom kan det hjälpa att stänga appen eller webbläsaren och öppna den igen. Bäst blir resultatet om du har en uppdaterad app eller webbläsare. Om du fortsätter att ha problem med livevideo vill vi att du berättar det för oss.

Hoppa framåt eller bakåt

När du tittar på en video kan du dubbeltrycka på skärmen och ta dig snabbt framåt eller bakåt.

Så här hoppar du i en video:

1. Dubbeltryck längst ut till höger på videoskärmen om du vill hoppa fram fem sekunder.
  2. Dubbeltryck längst ut till vänster på videoskärmen om du vill hoppa bakåt fem sekunder.

När du har dubbeltryckt för att hoppa åt något håll kan du gå vidare i den riktningen med bara ett tryck.

Det går nu enbart att hoppa framåt eller bakåt när du tittar på videor i helskärmsläge.

Obs! Strömmande premiumlivematerial och den inbäddade livevideowidgeten behöver tillgång till cookies från en annan twitter.com-domän som heter twimg.com för att åstadkomma två saker: underlätta livevideouppspelningen och visa annonser. Om cookies från tredje man är inaktiverade i webbläsaren kommer livevideouppspelningen inte att fungera, och vi kan inte heller visa annonserna som betalar för visningen. Safari-användare kan använda strömmande premiumlivematerial och den inbäddade livevideowidgeten utan att ändra sina webbläsarinställningar genom att klicka på knappen ”tillåt” när de blir uppmanade till det. Då kan vi spara en cookie som gäller twimg.com som hjälper oss att visa livevideor och leverera annonser. Om du använder en annan webbläsare får du lov att läsa hjälpavsnittet i webbläsaren för information om hur du tillåter cookies från tredje man.

Push-notiser om livevideor
Om det finns ett konto vars livevideor du inte vill missa, kan du välja att ta mot push-notiser när de sänder live. De är lätt att ordna med notiser direkt från kontots profilsida.
Steg 1

Tryck på notisikonen  i kontoprofilen

Steg 2

Välj Bara Tweets med livevideo i popup-meddelandet.

Steg 3

Avbryt push-notiser om livevideo genom att trycka på den markerade notisikonen  i kontoprofilen och välja Inga.

Om det finns ett konto vars livevideor du inte vill missa, kan du välja att ta mot push-notiser när de sänder live. De är lätt att ordna med notiser direkt från kontots profilsida.
Steg 1

Tryck på notisikonen  i kontoprofilen

Steg 2

Markera rutan bredvid Kontonotiser

Steg 3

Välj Bara livevideo i popup-meddelandet.

Steg 4

Avbryt push-notiser om livevideo genom att trycka på den markerade notisikonen  i kontoprofilen och välja Inga.

Vanliga frågor

Mina Tweets är skyddade. Är mina videor också skyddade?

Om dina Tweets är skyddade kan bara dina följare se videor i dina Tweets. Observera att följarna kan hämta och i sin tur dela länkar till videor som du delar i skyddade Tweets. Länkar till videor som delas på Twitter är inte skyddade. Alla som har länken kan se materialet. Om du inte vill att någon ska se dina videor på Twitter föreslår vi att du raderar de Tweets som innehåller videor.

Räknas videor in i teckenbegränsningen i en Tweet?

Nej, videor räknas inte in i teckenbegränsningen i en Tweet.

Spelas videor upp automatiskt i slinga på Twitter?

Alla videor som läggs upp på Twitter som är högst 60 sekunder långa spelas automatiskt upp i slinga.

Går det att docka en video på Twitter?

Du kan docka en förinspelad video eller sändning från din Twitter för iOS- och Twitter för Android-app. Med videodockning kan du enkelt titta medan du fortsätter att använda Twitter. Det är som att rulla på tidslinjen eller skicka ett direktmeddelande.

Så här dockar och avdockar du en video (iOS och Android):

• Docka en video genom att helt enkelt trycka på dockningsikonen längst upp till höger på en video i helskärmsläge.
  • Tryck på videon om du vill återgå till helskärmsläge från en dockad video.
  • Stäng en dockad video genom att dra den dockade videon mot kanten av skärmen med ett finger tills den försvinner. Om du trycker på en annan video försvinner den då dockade videon automatiskt.

Finns det några begränsningar på webbvideors upplösning och bildförhållanden?

• Minsta upplösning: 32 × 32
  • Högsta upplösning: 1 920 × 1 200 (och 1 200 × 1 900)
  • Bildförhållanden: Intervallet 1:2,39–2,39:1 (randvärdena ingår)
  • Högsta bildfrekvens: 40 bilder/s
  • Högsta bithastighet: 25 Mbit/s

Går det att tagga personer i en video?

Det går inte att tagga folk i en video, men det gör det i foton. Läs mer om fototaggning.

Hur raderar jag en video (efter att ha tweetat)?

Du kan radera en video på samma sätt som du raderar ett foto genom att radera själva tweeten.

Kan jag skicka videor via direktmeddelanden?

Ja, du kan skicka videor och GIF-filer via direktmeddelanden