Använda X Lite på Android

Med Twitter Lite-appen tar Twitter mindre plats på din smartphone och använder mindre data. Huvudfunktionerna i Twitter Lite-appen:

• Laddas snabbt på 2G- och 3G-nätverk.
  • Minimerar dataanvändningen – slå på läget Datasparare, så laddar appen endast ned de bilder och videoklipp som du vill se.
  • Tar mindre plats – Twitter Lite-installationen tar bara upp 3 MB, så att du får plats med mer på telefonen.

Anmärkning: Twitter Lite finns endast i Google Play Store* och är för närvarande kompatibelt med enheter som har stöd för Android 5.0 och senare. Om du inte har tillgång till Google Play Store kan du använda den mobila webbversionen av Twitter på mobile.twitter.com.

Så minskar du din dataförbrukning

Vi har utvecklat Twitter Lite för att det ska gå åt mindre data när du använder Twitter. Du kan minska mängden data Twitter använder genom att aktivera läget Datasparare. Då kan du styra vilka media du vill ladda ned i realtid, och på så vis spara data.

• Öppna panelmenyn genom att trycka på ditt profilfoto.
  • Tryck på reglaget vid Datasparare, så aktiveras läget.

I det här läget visas bilder som en förhandsgranskning. Bilderna laddas endast i fullstorlek när du begär det. Visa bilder genom att trycka på Läs in bild i Twitter Lite.

Så här loggar du in eller registrerar du dig

Kom igång genom att öppna Twitter Lite-appen när den har laddats ned.

Så här loggar du in:

1. Tryck på Logga in.
  2. Ange ditt användarnamn, ditt telefonnummer eller din e-postadress.
  3. Ange ditt lösenord.
  4. Tryck på Logga in.

Så här registrerar du dig för ett nytt konto:

1. Tryck på Registrera dig.
  2. Ange ditt fullständiga namn och telefonnummer. Om du hellre vill använda en e-postadress trycker du på Använd e-posten istället
  3. Tryck på Registrera dig
  4. Ange ett lösenord och tryck på Nästa.
  5. Om du väljer att registrera dig med en e-postadress kan vi be om ditt telefonnummer. Du kan skriva in det eller trycka på Inte nu.
  6. Ange ett användarnamn (vi ger några förslag på namn som är lediga) och tryck på Nästa.
  7. Vi hjälper dig att komma igång genom att föreslå intressekategorier och konton i dessa kategorier.
  8. Om du använder en Android-enhet kan du ta emot pushnotiser. Tryck på Slå på notiser om du vill ha pushnotiser.
  9. När du vill gå till din tidslinje trycker du på Klart.

Lägga upp en Tweet

1. Tryck på ikonen skriv Tweet  på hemtidslinjen, fliken Sök, fliken Notiser eller i profiler.
  2. Börja skriva där det står Vad händer?
  3. Om du vill Tweeta en bild trycker du på fotoikonen  Det går att lägga till upp till fyra bilder i varje Tweet.
  4. Tryck på Tweet när du vill lägga upp Tweeten.

Obs! Läs om hur du gör en tråd med flera Tweets.

Hitta och följa konton

Så här hittar du ett konto:

1. Tryck på sökikonen
  2. Skriv in namnet eller användarnamnet på kontot du letar efter.
  3. En lista med förslag på konton och trender visas när du börjar skriva.

Så här följer du ett konto:

1. Gå till kontots profil och tryck på Följ
  2. Om du ser en Tweet från ett konto som du vill följa kan du expandera Tweeten genom att trycka på den och därefter trycka på följikonen

Bokmärka Tweets

Med funktionen Bokmärken kan du bokmärka Tweets du vill hitta senare:

1. Tryck på delningsikonen.
  2. Tryck på Lägg till i Bokmärken om du vill spara Tweeten så att du kan hitta den igen.

Hitta dina Bokmärken:

1. Tryck på ditt profilfoto högst upp till vänster och välj menyalternativet Bokmärken.

Hemtidslinje

1. Tryck på hemikonen  om du vill öppna din hemtidslinje.
  2. hemtidslinjen hittar du de senaste Tweetsen från konton du följer.
  3. Om det visas en blå prick bredvid fliken Hem finns det nya Tweets som väntar på att visas på din tidslinje. Dra tidslinjen nedåt om du vill ladda de nya Tweetsen.
  4. Du kan trycka på en Tweet på hemtidslinjen om du vill se mer information om den. Här kan du svara på, Retweeta, Citera Tweet eller gilla Tweeten.
  5. Tryck på ikonen tillbaka  när du vill gå tillbaka till hemtidslinjen.

Notiser

På fliken Notiser kan du se hur andra på Twitter interagerar med dig.

1. Tryck på Notiser  om du vill öppna din notistidslinje.
  2. På notistidslinjen ser du vilka av dina Tweets som andra användare har gillat, samt de senaste Retweetsen (av dina Tweets), Tweets adresserade till dig (svar och omnämnanden) samt nya följare.

Profil och inställningar

Tryck på ditt profilfoto om du vill komma åt din profil och dina inställningar. I menyn kan du göra följande:

• Tryck på Profil om du vill öppna din profil.
  • Om du vill redigera din profil trycker du på Profil och sedan på Redigera profil. Här kan du redigera ditt profilfoto, ditt fullständiga namn, din webbadress, din plats och din bio.
  • Tryck på Profil om du vill se listor över Följer och Följare samt Media du har lagt upp och vad du Gillar.
  • Redigera dina inställningar genom att trycka på ditt profilfoto och därefter på Inställningar och integritet. Här kan du redigera följande:
  • inställningar för ditt Konto, däribland:
    • Användarnamn
    • Telefon
    • E-post
    • Lösenord
    • Säkerhet
    • Data och tillåtelser, där du kan se Dina data på Twitter samt Anslutna applikationer
  • inställningar för Integritet och säkerhet
  • inställningar för Notiser
  • innehållsinställningar
  • allmänna inställningar, däribland inställningar för dataanvändning

Aktivera nattläge

1. Tryck på ditt profilfoto högst upp till vänster, så öppnas panelmenyn.
  2. Tryck på reglaget vid Nattläge, så aktiveras läget. Tryck igen om du vill slå av läget.

Direktmeddelanden

Läs om direktmeddelanden och våra vanliga frågor och svar om direktmeddelanden om du vill ha mer information. Obs! Twitter Lite har inte stöd för förhandsskrivna svar på direktmeddelanden (t.ex. från företagsprofiler.

* Twitter Lite-appen finns i följande länder: Algeriet, Argentina, Bangladesh, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, El Salvador, Filippinerna, Ghana, Guatemala, Honduras, Indien, Indonesien, Israel, Jemen, Jordanien, Kazakstan, Kenya, Libanon, Malaysia, Marocko, Mexiko, Nepal, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Rumänien, Serbien, Sri Lanka, Sydafrika, Tanzania, Thailand, Tunisien, Turkiet, Uganda, Ukraina, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Vitryssland och Zimbabwe

Bokmärk eller dela denna artikel