Vanliga frågor om Post-position

Nedan följer några svar på vanliga frågor om att posta med positionsangivelse. Lär dig tweeta med positionsangivelse.

Vilken positionsinformation kopplas till mina posts?

• Om du aktiverar exakt positionering kan du om du vill lägga till positionsinformation i dina posts. Funktionen är av som standard, och du måste aktivt välja den. Detta gör att X kan samla in, lagra och använda din exakta position, t.ex. GPS-information.
  • När du har aktiverat exakta positioner kommer du att kunna bifoga en position (t.ex. en stad eller ett grannskap) som du väljer i din post. Tryck bara på platsmarkören när du skriver din post och välj platsen som du vill tagga.
    Obs! När du har postat en gång med en positionsangivelse, kommer nästa post automatiskt att innehålla en allmän platsetikett. Lär dig stänga av positionsangivelser när du vill.
  • Externa appar eller webbplatser kan låta dig tweeta med din position. Det gäller även din exakta position. Vi ber dessa utvecklare att förklara tydligt vilken information som delas när du använder deras produkter för att tweeta med positionsangivelse.

Vilka styrmöjligheter har jag när jag bifogar positionsinformation i mina posts?

Även efter att ha aktiverat tweetar med din position, har du ytterligare kontroll över vilka posts (och vilken typ av positionsinformation) som delas. Med tanke på detta

• är post-positionsangivelser avstängda som standard, och du måste aktivt välja tjänsten
  • kan du slå på och stänga av post-positionsangivelser när som helst
  • kan du radera dina gamla positionsdata så att de inte visas i dina posts på en viss plats (se den här artikeln där det finns detaljerade anvisningar).
  • Var försiktig och noga med hur mycket information du delar med dig av på nätet. Det kan finnas vilka uppdateringar då du vill avslöja var du är (”Paraden börjar nu” eller ”En lastbil har just spillt en massa godis på hela vägen!”), och vissa uppdateringar då du inte vill avslöja din position. Du vill antagligen inte tweeta med din hemadress. På samma sätt bör du vara försiktig när du tweetar från platser som du inte vill att andra ska se.
  • Tänk på att när du har valt att tweeta med din position så kan vissa platser ges som förslag för dig, men du kan ändå välja att inte avslöja var du är i enskilda posts (i den här artikeln finns anvisningar).
  • Bekanta dig med våra allmänna positionsinställningar och inställningarna i alla appar och enheter du tweetar med, så att du alltid är medveten om vilken information du delar.
  • Tänk på att så fort du lägger upp något på nätet, så finns det där ute där alla kan se det.

Vilken positionsinformation visas?

• All geoplatsinformation är i grunden en position (latitud och longitud) som skickas från din webbläsare eller enhet X visar ingen positionsinformation om du inte har valt funktionen aktivt och har tillåtit att din enhet eller webbläsare skickar dina koordinater till oss.
  • Om du har valt att bifoga positionsinformation i dina posts, visas den positionsetikett du har valt under tweettexten.
  • På twitter.com kan du välja en positionsetikett som namnet på ett grannskap eller en stad.
  • När du använder kameran i appen på X för iOS och Android för att bifoga ett foto eller en video till din post och slå på alternativet att tagga din exakta position, kommer denna post att innehålla både den positionsetikett du har valt och din enhets exakta position (latitud och longitud), som går att hitta via API:et. Den exakta positionen kan vara mer specifik än den positionsetikett du väljer. Detta är till nytta när du delar vad som händer dig i tillvaron.
    Obs! Alternativet att dela din exakta position från kameran i appen är för närvarande bara tillgängligt i nyare versioner av X för iOS (6.26 eller senare) och i nyare versioner av X för Android (version 5.55 eller senare).
  • Apputvecklare måste tydligt tala om huruvida dina exakta koordinater eller bara din plats kommer att inkluderas i din post. När du tweetar från en extern app eller en mobil enhet, bör det vara uppenbart vilken typ av data som ingår i tweeten.

Obs! I vissa områden har du möjlighet att etikettera din post med ett visst företag, ett landmärke eller en intressepunkt. Dessa platser hämtas från Foursquare. Om du upptäcker ett problem med en plats ber vi dig rapportera det via Foursquares hjälpcenter. Om du anser att en viss post är kränkande ska du rapportera den till X.