Како да деактивираш налог

Правиш паузу у коришћењу Твитера? Разумемо те. Понекад је добро направити корак уназад од свега што се дешава. Ако ти је потребан трајни престанак, можемо и са тим да ти помогнемо. Прати наше поступно упутство за деактивацију – или брисање – Твитер налога.

Напомена: Ако имаш проблем са налогом (нпр. твитови недостајунетачан број пратилаца или праћењасумњиве директне поруке или потенцијално компромитовање налога), деактивација и поновна активација налога неће то решити. Погледај наше чланке за решавање проблема или контактирај са Твитер подршком.

 

Разлика између деактивације и брисања Твитер налога

Деактивација Твитер налога је први корак ка трајном брисању налога. Деактивација траје 30 дана. Ако не приступиш налогу током периода деактивације у трајању од 30 дана, налог ће бити избрисан, и твоје корисничко име више неће бити повезано са твојим налогом
 

 

Деактивација Твитер налога

Деактивација започиње процес трајног брисања Твитер налога. Тај корак покреће период од 30 дана током ког имаш прилику да одлучиш да ли желиш да поново активираш налог.

Деактивација Твитер налога значи да твоје корисничко име (или „налог“) и јавни профил неће моћи да се прегледају на веб-сајту twitter.com, као ни у апликацијама Твитер за iOS и Твитер за Android. 
 

 

Брисање Твитер налога

Након периода деактивације од 30 дана твој Twitter налог ће бити трајно избрисан. Ако се не пријавиш на налог током периода од 30 дана, на тај начин нам стављаш до знања да желиш трајно да избришеш Twitter налог. Након брисања, налог више није доступан у нашим системима. Нећеш моћи поново да активираш претходни налог нити ћеш имати приступ старим твитовима.

Када налог буде избрисан по истеку периода деактивације од 30 дана, твоје корисничко име ће бити доступно за регистрацију другим Twitter налозима.

 

Најбитније ствари које треба да знаш пре него што деактивираш налог

Ево неколико ствари које треба да имаш на уму ако си одлучио/ла да деактивираш или избришеш Твитер налог:

  • Брисање Твитер налога неће избрисати твоје податке из претраживача, као што су Google или Bing, јер Твитер не управља тим сајтовима. Постоје кораци које можеш да предузмеш ако ступиш у контакт са претраживачем.
  • Када деактивираш Твитер налог, помињања корисничког имена твог налога у туђим твитовима ће и даље постојати. Међутим, корисничко име више неће бити повезано са твојим профилом јер он више неће бити доступан. Ако желиш да садржај буде прегледан у складу са правилима Твитера, можеш да поднесеш картицу за помоћ овде.
  • Не мораш да бришеш налог ако желиш да промениш корисничко име или адресу е-поште повезану са Твитер налогом. Те податке можеш у сваком тренутку да промениш у одељку Информације о налогу.
  • Функционалност налога ћеш лако вратити ако се пријавиш на налог током периода деактивације од 30 дана.
  • Ако желиш да преузмеш своје Твитер податке, биће потребно да то затражиш пре него што деактивираш налог. Деактивација налога не уклања податке из Твитерових система.
  • Твитер може да задржи неке информације о деактивираном налогу ради одржавања безбедности и сигурности своје платформе и људи који користе Твитер. Више информација можеш да пронађеш овде.
     

Ако имаш потешкоћа са управљањем Твитер налогом, погледај ове савете за управљање честим проблемима пре него што одлучиш да ибришеш Твитер налог.

 
Како да деактивираш налог
Корак 1

Додирни икону менија за навигацију , а затим додирни Подешавања и приватност.

Корак 2
Корак 3

Прочитај информације о деактивацији налога, за затим додирни Деактивирај.  

Корак 4

Унеси лозинку када се то буде тражило, а затим додирни Деактивирај.

Корак 5

Потврди да желиш да наставиш тако што ћеш додирнути Да, деактивирај.

Корак 1

У горњем менију ћеш видети икону менија за навигацију  или икону профила. Додирни ону икону која се приказује, а затим додирни Подешавања и приватност.

Корак 2

Додирни Налог, а затим Деактивирај налог.

Корак 3

Прочитај информације о деактивацији налога, за затим додирни Деактивирај.  

Корак 4

Унеси лозинку када се то буде тражило, а затим додирни Деактивирај.

Корак 5

Потврди да желиш да наставиш тако што ћеш додирнути Да, деактивирај.

Корак 1

Кликни на икону више  а затим на Подешавања и приватност из падајућег менија.

Корак 2

На картици Твој налог кликни на Деактивирај налог.

Корак 3

Прочитај информације о деактивацији налога, а затим кликни на Деактивирај

Корак 4

Унеси лозинку када се то буде тражило и потврди да желиш да наставиш кликом на дугме Деактивирај налог .


Ако приметиш да ти Твитер недостаје, а прошло је мање од 30 дана, једноставно се пријави и прати ове кораке за поновну активацију налога
 

 

Најчешћа питања о деактивацији

Да ли се деактивацијом Твитера бришу и моје директне поруке?

Током периода деактивације од 30 дана, директне поруке неће бити избрисане. Када се период деактивације заврши и налог буде избрисан, бришу се и све послате директне поруке.

Деактивирао/ла сам налог, али зашто се стално поново активира?

Ако си овластио/ла апликације трећих страна да приступају твом налогу, можда ће доћи до индиректног пријављивања из друге апликације. Пошто пријављивање на Твитер аутоматски поново активира налог, апликацијама трећих страна опозови приступ твом Твитер налогу

Шта ако немам лозинку када покушам да деактивирам налог?

Ако ти лозинка није при руци или ако добијаш поруку да је погрешна, можда је потребно да је ресетујеш. Покушај да затражиш е-поруку за ресетовање лозинке.

Затражио/ла сам е-поруку за ресетовање лозинке, али шта ако изгубим приступ адреси е-поште коју сам користио/ла за подешавање налога?

Ако изгубиш приступ адреси е-поште која је повезана са Твитер налогом, биће потребно да контактираш са добављачем услуге е-поште. Затражи помоћ са приступом адреси е-поште. Деактивација је радња коју мора да обави потврђени власник налога или која се обавља по захтеву потврђеног власника налога. Не можемо да деактивирамо налог у твоје име, осим у случају да можеш да контактираш са нама са потврђене адресе е-поште (или ако имаш приступ потврђеном броју телефона на налогу). Ако немаш приступ потврђеном броју телефона на налогу, онда можеш да затражиш ресетовање лозинке.

Како да деактивирам закључани или суспендовани налог?

Ако желиш да деактивираш суспендовани или закључани налог, пошаљи захтев овде. Захтеви могу да буду адресирани и на контакте наведене у одељку „Како да контактираш са нама“ у нашој политици приватности.

Можеш и да затражиш помоћ са откључавањем налога. Сазнај више информација о управљању закључаним или суспендованим налогом, укључујући улагање жалбе.

Подели овај чланак