Jak dezaktywować konto?

Chcesz zrobić sobie przerwę od Twittera? Rozumiemy to. Czasami warto na chwilę się wycofać i spojrzeć na wszystko z dystansem. Jeśli chcesz zrezygnować na stałe, też możemy Ci w tym pomóc. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku dotyczącymi dezaktywacji – lub usunięcia – Twojego konta na Twitterze.

Ważna informacja: w przypadku występowania problemów dotyczących funkcjonowania konta (takich jak np. brakujące Tweetyniepoprawna liczba obserwujących lub obserwowanych kontniepokojące prywatne wiadomości lub podejrzenie, że Twoje konto zostało przejęte) dezaktywowanie i ponowne aktywowanie Twojego konta nie rozwiąże problemu. Aby uzyskać więcej informacji, przeglądaj nasze artykuły dotyczące rozwiązywania problemów lub skontaktuj się z Działem pomocy technicznej Twittera.

 

Dezaktywacja a usuwanie konta na Twitterze

Dezaktywacja to pierwszy krok w procesie trwałego usuwania konta na Twitterze. Dezaktywacja konta trwa 30 dni. Jeśli w ciągu 30 dni od dezaktywacji konta nie zalogujesz się na nie, zostanie ono usunięte, a Twoja nazwa użytkownika nie będzie już przypisana do Twojego konta.
 

 

Dezaktywacja konta

Dezaktywacja to pierwszy krok w kierunku trwałego usunięcia konta. Od momentu dezaktywacji konta masz 30 dni na zdecydowanie, czy chcesz ponownie aktywować swoje konto.

Dezaktywacja konta oznacza, że Twoja nazwa użytkownika („handle”) i Twój publiczny profil nie będą już widoczne na stronie twitter.com ani w aplikacjach Twittera na iOS i na Androida. 
 

 

Usuwanie konta na Twitterze

Po 30-dniowym okresie dezaktywacji Twoje konto zostanie trwale usunięte. Jeśli nie zalogujesz się na konto w ciągu tych 30 dni, będzie to dla nas informacja, że chcesz, aby Twoje konto zostało trwale usunięte. Usunięte konto nie będzie już dostępne na naszych platformach. Nie będziesz mieć możliwości ponownej aktywacji konta i stracisz dostęp do wszystkich Twoich Tweetów.

Po 30-dniowym okresie dezaktywacji, gdy Twoje konto zostanie usunięte, Twoja nazwa użytkownika znów będzie dostępna dla nowych użytkowników.

 

Co musisz wiedzieć, zanim dezaktywujesz swoje konto na Twitterze

Jeśli chcesz dezaktywować lub usunąć swoje konto na Twitterze, weź pod uwagę następujące kwestie:

  • Usunięcie konta na Twitterze nie spowoduje usunięcia informacji na Twój temat dostępnych w przeglądarkach takich jak Google czy Bing, ponieważ nie mamy kontroli nad ich zawartością. Dowiedz się, co zrobić, aby usunąć informacje na swój temat w wynikach wyszukiwania przeglądarki.
  • Nawet jeśli dezaktywujesz swoje konto, wzmianki zawierające Twoją nazwę użytkownika wziąć będą widoczne w Tweetach innych osób. Nie będą one już jednak prowadzić do Twojego profilu, bo będzie on niedostępny. Jeśli chcesz sprawdzić zgodność określonych treści z Zasadami Twittera, możesz wysłać zgłoszenie.
  • Aby zmienić nazwę użytkownika lub adres e-mail powiązane z Twoim kontem na Twitterze, nie musisz usuwać konta. Możesz zmienić te parametry w dowolnym momencie w sekcji Informacje dotyczące konta.
  • Zalogowanie się na konto przed upływem 30 dni od jego dezaktywacji spowoduje przywrócenie konta.
  • Jeśli chcesz pobrać swoje dane z Twittera, musisz złożyć odpowiedni wniosek, zanim dezaktywujesz konto. Dezaktywacja konta nie jest równoznaczna z usunięciem Twoich danych z platform Twittera.
  • Możemy zachować pewne informacje dotyczące Twojego dezaktywowanego konta w celach związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa platformy i jej użytkowników. Więcej informacji można znaleźć tutaj.
     

Jeśli masz trudności dotyczące zarządzania Twoim kontem na Twitterze, zanim usuniesz swoje konto, zapoznaj się z poniższymi wskazówkami, które mogą pomóc Ci rozwiązać najczęściej występujące problemy.

 
Jak dezaktywować konto
Krok 1

Stuknij ikonę menu nawigacyjnego , a następnie Ustawienia i prywatność.

Krok 2

Stuknij Twoje konto, a następnie Dezaktywuj konto.

Krok 3

Zapoznaj się z informacjami dotyczącymi dezaktywacji kont, a następnie stuknij Dezaktywuj.  

Krok 4

Kiedy wyświetli się monit, wpisz swoje hasło i stuknij Dezaktywuj.

Krok 5

Potwierdź swój wybór, stukając Tak, dezaktywuj.

Krok 1

W menu na górze strony znajduje się ikona menu nawigacyjnego  lub ikona Twojego profilu. Stuknij którąś z tych ikon, a następnie wybierz opcję Ustawienia i prywatność.

Krok 2

Stuknij Konto, a następnie Dezaktywuj konto.

Krok 3

Zapoznaj się z informacjami dotyczącymi dezaktywacji kont, a następnie stuknij Dezaktywuj.  

Krok 4

Kiedy wyświetli się monit, wpisz swoje hasło i stuknij Dezaktywuj.

Krok 5

Potwierdź swój wybór, stukając Tak, dezaktywuj.

Krok 1

Kliknij ikonę Więcej , a następnie z rozwijanego menu wybierz Ustawienia i prywatność.

Krok 2

W zakładce Twoje konto wybierz opcję Dezaktywuj konto.

Krok 3

Zapoznaj się z informacjami dotyczącymi dezaktywacji kont, a następnie kliknij Dezaktywuj

Krok 4

Podaj hasło, gdy pojawi się monit, i potwierdź, że chcesz dezaktywować konto, klikając przycisk Dezaktywuj konto.


Jeśli przed upływem 30 dni zechcesz wrócić na Twittera, po prostu zaloguj się na swoje konto i wykonaj następujące kroki.
 

 

Dezaktywacja kont – często zadawane pytania

Czy dezaktywacja konta na Twitterze powoduje usunięcie moich prywatnych wiadomości?

W ciągu 30 dni od dezaktywacji konta Twoje prywatne wiadomości nie zostaną usunięte. Po upływie 30 dni Twoje konto zostanie usunięte, podobnie jak wszystkie prywatne wiadomości wysłane z Twojej skrzynki.

Dezaktywowałem/am konto, ale wciąż jest ono od nowa aktywowane.

Jeśli jakakolwiek aplikacja zewnętrzna ma dostęp do Twojego konta, możesz niechcący logować się na Twitterze za pośrednictwem innej aplikacji. Ponieważ każde logowanie na Twitterze automatycznie aktywuje Twoje konto, anuluj dostęp do Twojego konta na Twitterze, którego mogłeś/aś udzielić aplikacjom zewnętrznym. 

Co zrobić, jeśli nie pamiętam mojego hasła?

Jeśli nie pamiętasz hasła, lub wpisywane hasło jest niepoprawne, musisz zresetować swoje hasło. Spróbuj wysłać prośbę o e-mail z linkiem do strony resetowania hasła.

Poprosiłem/am o e-mail z linkiem do strony resetowania hasła, ale co jeśli straciłem/am dostęp do konta powiązanego z moim kontem na Twitterze?

Jeśli straciłeś/aś dostęp do swojego konta e-mailowego powiązanego z Twoim kontem na Twitterze, skontaktuj się z operatorem poczty. Uzyskaj pomoc dotyczącą dostępu do Twojego konta e-mail. Dezaktywacja to czynność, której dokonać lub o którą wnioskować może tylko właściciel konta. Możemy dezaktywować Twoje konto na Twoją prośbę tylko pod warunkiem, że kontaktujesz się z nami za pośrednictwem Twojego adresu e-mail (lub masz dostęp do numeru telefonu powiązanego z Twoim kontem). Jeśli nie masz dostępu do zweryfikowanego numeru telefonu powiązanego z Twoim kontem, możesz zresetować swoje hasło.

Jak dezaktywować zablokowane lub zawieszone konto?

Aby dezaktywować zawieszone lub zablokowane konto, wypełnij ten formularz. Wnioski o dezaktywację konta można również składać za pośrednictwem kanałów wymienionych w sekcji Kontakt w naszej Polityce prywatności.

Możesz również uzyskać pomoc w odblokowaniu konta. Dowiedz się więcej na temat zarządzania kontem, które zostało zablokowane lub zawieszone, lub złóż odwołanie.

Udostępnij ten artykuł