Hvordan dele og se videoer på Twitter

Dele videoer på Twitter
Det er fire måter å dele videoer på Twitter:
Trinn 1

Ta opp: Du kan ta opp, redigere og dele videoer fra Twitter-appen (Twitter for iPhone eller Twitter for Android OS 4.1 og nyere).

Trinn 2

Importer: Hvis du bruker appen Twitter for iPhone eller iPad, kan du importere videoer fra enheten din.

Trinn 3

Last opp: Du kan laste opp videoer til twitter.com.

Trinn 4

Send direkte: Lær hvordan du lager en direktesendt video rett fra Twitter-appen din.

Slik tar du opp en video for en Twitter-melding
Trinn 1

For raskt å dele en video i øyeblikket trykker du på kameraikonet fra toppmenyen eller sveiper til venstre fra tidslinjen.

Trykk og hold opptaksikonet for å spille inn en video.

Du har muligheten til å legge til tweet-kopi og en plassering.

Trykk på Tweet når du er klar til å legge ut innlegg, eller trykk på Legg til i tråden for å koble den til den siste tweeten din, og trykk deretter på Legg til for å dele den.

Trinn 2

Legg til en video til en tweet.
Du kan trykke på Tweet-ikonet  for å spille inn eller laste opp en video.

Under Tweet-skriveboksen ser du hurtigvalg for å legge til en ny video. De nyeste videoene fra galleriet ditt vises som forhåndsvisninger av miniatyrbilder for enkel tilgang.

Trykk på kamera-ikonet  for å spille inn en video.

Du kan trimme lengden på videoen ved å dra på hver side av linjen nederst. Maksimal videolengde er 2 minutter og 20 sekunder.

Trykk på Trim for å fullføre redigeringene. Du kan forhåndsvise videoen din ved å trykke på avspillingsknappen før du tweeter den, og foreta flere endringer i videoen før du deler den.

Trykk på Tweet for å legge ut innlegg.

Merk: For å fjerne videoen før du sender tweeten, trykker du på krysset på videominiatyrbildet.

Trinn 1

For raskt å dele en video i øyeblikket trykker du på kameraikonet fra toppmenyen eller sveiper til venstre fra tidslinjen.

Trykk på og hold opptaksikonet for å spille inn en video.

Du har muligheten til å legge til Tweet-kopi og en lokasjon.

Trykk på Tweet når du er klar til å legge ut innlegg, eller trykk på Legg til i tråden for å koble den til den siste tweeten din, og trykk deretter på Legg til for å dele den.

Trinn 2

Legg til en video til en tweet.
Du kan trykke på Tweet-ikonet for å spille inn eller laste opp en video, for å legge den til.

Under Tweet-skriveboksen ser du hurtigvalg for å legge til en ny video. De nyeste videoene fra galleriet ditt vises som forhåndsvisninger av miniatyrbilder for enkel tilgang.

Trykk på kamera-ikonet for å spille inn en video.

Du kan trimme lengden på videoen ved å dra på hver side av linjen nederst. Maksimal videolengde er 2 minutter og 20 sekunder.

Trykk på Trim for å fullføre redigeringene. Du kan forhåndsvise videoen din ved å trykke på avspillingsknappen før du sender tweeten, og foreta flere endringer i videoen før du deler den.

Trykk på Tweet for å sende tweeten.

Merk: For å fjerne videoen før du sender tweeten, trykker du på krysset på videominiatyrbildet.

Merk: Du kan også justere innstillingene for automatisk avspilling fra delen Tilgjengelighet under Innstillinger og personvern.

Slik laster du opp og sender en video i en tweet via nettet

1. Bruk skriveboksen, eller klikk på Tweet-knappen.
  2. Klikk på galleri-knappen
  3. Velg en videofil som er lagret på datamaskinen din og klikk på Åpne. Du vil bli spurt hvis videoen ikke er i et støttet format. Maksimal videostørrelse i en tweet er 512 MB, men du kan laste opp en video som er lengre enn 2 minutter og 20 sekunder, og trimme den før du inkluderer videoen i en tweet.
  4. Fullfør meldingen og klikk på Tweet for å dele tweeten og videoen din.

Se på videoer på Twitter

Innebygde videoer og GIF-filer vil spille av automatisk på tidslinjer, Øyeblikk, Utforsk-fanen og over hele Twitter.

Hvordan kan jeg stoppe at videoer spilles av automatisk?

Du kan stoppe at videoer spilles av automatisk på tidslinjen, Øyeblikk og Utforsk-fanen ved å endre innstillingen for automatisk avspilling av video. Innstillingene dine for automatisk avspilling av video kan justeres uavhengig på twitter.com og Twitter-appen (du kan for eksempel angi at videoer skal spilles av automatisk på iOS-enheten din og ikke på nettet).

Slik justerer du automatisk avspilling i Twitter for iOS-appen:

1. Naviger til Innstillinger og personvern.
  2. Under Generelt-delen trykker du på Databruk.
  3. Trykk på Automatisk avspilling av video
  4. Du kan velge mellom følgende alternativer:

På mobildata eller Wi-Fi, Bare på Wi-Fi, og Aldri.

Justere automatisk avspilling i Twitter for Android-appen:

1. Naviger til Innstillinger og personvern
  2. Under Generelt-delen trykker du på Databruk.
  3. Trykk på Automatisk avspilling av video
  4. Du kan velge mellom følgende alternativer: Mobildata & Wi-Fi, kun Wi-Fi og Aldri.

Slik justerer du automatisk avspilling på twitter.com:

1. Fra hovedmenyen klikker du på Mer, og velger deretter Innstillinger og personvern.
  2. Under Generelt-delen klikker du på Databruk.
  3. Klikk på Automatisk avspilling, velg deretter mellom På mobildata eller Wi-Fi eller Aldri.

Teksting av videoer

Slik viser du underteksten for en video:

Slå på alternativet teksting i enhetens innstillinger for tilgjengelighet. På iOS heter dette Undertekster. På Android heter det også Undertekster.

Slik viser du undertekster:
Slå av enhetens lyd. For å vise undertekster på nettet trykker du på CC-glidebryteren på en video.

Merk: Ikke alle videoer har undertekster. På iOS og Android vises undertekster automatisk når videoer vises på tidslinjen din. For å se undertekstene i fullskjerm må undertekster aktiveres på systemnivå.

Tale til tekst genereres ved hjelp av Microsoft Azure Cognitive Services.

Se på direktesendte videoer på Twitter

Du kan se direktesendt video fra Øyeblikk, Utforsk-fanen, trender, eller Tweets fra en konto som sender direkte.

Du kan også se direkteprogrammer fra Twitter på Amazon Fire TV og Apple TV. På Xbox og Android TV kan du bruke Twitter ved å starte nettleseren og gå til twitter.com.

Når du ser på en direktesendt video eller en videoavspilling, kan du dele sendingen via Tweet, direktemelding eller ved å kopiere lenken. Du har muligheten til å dele hele sendingen eller starte sendingen på et spesifikt tidspunkt etter eget valg.

Slik deler du en direktesending eller reprise:

1. I den direktesendte videoen eller reprisen i fullskjermmodus klikker du eller trykker på del-ikonet
    1. Klikk eller trykk på Del direkte (ved direktesending) eller Del fra begynnelsen (i avspillingsmodus) for å sende en tweet, sende en direktemelding eller kopiere lenken til en fullstendig direktesendt video eller spille av fra begynnelsen.
    2. Klikk eller trykk på Del fra … for å sende en tweet eller en direktemelding, eller kopiere lenken til en direktesendt video eller spille av på nytt fra et tidspunkt valgt ved hjelp av valglinjen.

Du kan støte på problemer mens du ser på direktesendte videoer. Generelt anbefales det å ha en god nettverkstilkobling, eller å prøve et annet nettverk eller nettleser hvis det oppstår problemer. I tillegg kan det hjelpe å lukke appen eller nettleseren, og deretter gjenåpne. For best resultat bør du bruke en oppdatert app eller nettleserversjon. Hvis du fortsetter å oppleve problemer med direktesendt video, kan du gi oss beskjed.

Hopp forover eller bakover

Mens du ser på en video, kan du dobbelttrykke på skjermen for å raskt gå frem og tilbake.

Slik hopper du fremover i en video:

1. For å gå frem 5 sekunder dobbelttrykker du på den ytre høyre siden av videoskjermen.
  2. For å gå tilbake 5 sekunder dobbelttrykker du på den ytre venstre siden av videoskjermen.

Når du har dobbelttrykt for å hoppe fremover, kan du fortsette fremover med ett enkelt trykk.

Det er for øyeblikket mulig å hoppe forover og bakover bare mens ser på videoer i fullskjerm.

Merk: Premium Live Content Streaming og Imbedded Live Video Widget er avhengig av informasjonskapsler fra et annet twitter.com-domene kalt twimg.com for å gjøre to ting: tilrettelegge for Live Video Experience og levere annonser. Hvis tredjeparts informasjonskapsler er deaktivert i nettleseren din, vil ikke Live Video Experience fungere, og vi vil heller ikke kunne vise annonser for å støtte opplevelsen. Safari-brukere kan oppleve Premium Live Content Streaming eller Embedded Live Video Widget uten å endre nettleserinnstillingene ved å klikke på tillat-knappen når du blir bedt om det. Dette vil tillate oss å sette en informasjonskapsel for twimg.com som vil hjelpe oss med å legge til rette for Live Video Experience og levere annonser. Hvis du bruker en annen nettleser, kan du se hjelpedelen for nettleseren din for informasjon om hvordan du tillater tredjeparts informasjonskapsler.

Varsler for direktesendte videoer
Hvis det er en konto du ikke vil gå glipp av den direktesendte videoen til, kan du melde deg på for å motta varsler når kontoen sender direkte. Det er enkelt å sette opp varsler rett fra kontoens profilside.
Trinn 1

Fra kontoprofilen trykker du på varsler-ikonet

Trinn 2

Velg Bare tweets med direktesendt video fra forgrunnsmeldingen.

Trinn 3

For å avbryte varsler for direktesendt video trykker du på det uthevede varsler-ikonet  fra kontoprofilen og velger Ingen.

Hvis det er en konto du ikke vil gå glipp av den direktesendte til, kan du melde deg på for å motta varsler når kontoen sender direkte. Det er enkelt å sette opp varsler rett fra kontoens profilside.
Trinn 1

Fra kontoprofilen trykker du på varsler-ikonet

Trinn 2

Kryss av i boksen ved siden av Kontovarsler

Trinn 3

I meldingen velger du Bare direktesendt video.

Trinn 4

For å avbryte varsler for direktesendt video trykker du på det uthevede varsler-ikonet  fra kontoprofilen og velger Ingen.

Ofte stilte spørsmål

Mine Twitter-meldinger er beskyttet. Er videoene mine også beskyttet?

Hvis Twitter-meldingene dine er beskyttet, kan bare følgerne dine se videoene dine i meldingene. Vær oppmerksom på at følgerne dine kan laste ned eller videredele lenker til videoer du deler i beskyttede Twitter-meldinger. Lenker til videoer som deles på Twitter er ikke beskyttet. Alle med lenken vil kunne se innholdet. Hvis du ikke vil at noen skal se videoene dine på Twitter, foreslår vi at du sletter meldingene som inneholder disse videoene.

Teller videoer for tegngrensen til en tweet?

Nei, videoer teller ikke for tegngrensen til en tweet.

Går videoer automatisk i sløyfe på Twitter?

Alle videoer som er lagt ut på Twitter som er 60 sekunder eller kortere, vil automatisk gå i sløyfe.

Kan du også forankre en video på Twitter?

Du kan forankre en forhåndsinnspilt video eller kringkaste fra Twitter for iOS- og Twitter for Android-appen. Med videoforankring er det enkelt å se på video mens du fortsetter å bruke Twitter – som å bla gjennom tidslinjen eller sende en direktemelding.

Slik forankrer du og kobler fra en video (iOS og Android):

• For å forankre en video trykker du ganske enkelt på forankringsikonet øverst til høyre i en video i fullskjermmodus.
  • For å gå tilbake til fullskjermvisning fra en forankret video trykker du på videoen.
  • For å lukke en forankret video bruker du fingeren til å skyve den forankrede videoen mot kanten av skjermen til den forsvinner. Du kan også trykke på en annen video. Da vil videoen som for øyeblikket er forankret, automatisk forsvinne.

Hva er begrensningene for videooppløsninger og sideforhold som kan lastes opp på nettet?

• Minimum oppløsning: 32 x 32
  • Maksimal oppløsning: 1920 x 1200 (og 1200 x 1900)
  • Sideforhold: 1:2,39 – 2,39:1 område (inkludert)
  • Maksimal bildefrekvens: 40 fps
  • Maksimal bithastighet: 25 Mbps

Kan jeg tagge brukere i en video?

Du kan ikke tagge bruker i en video, men tagging i bilder er tilgjengelig. Les mer om bildetagging.

Hvordan sletter jeg en video (etter at jeg har sendt en Twitter-melding)?

Du kan slette en video på samme måte som du sletter et bilde ved å slette selve tweeten.

Kan jeg sende videoer via direktemelding?

Ja, du kan sende videoer og GIF-er via direktemeldinger