Slik deler og ser du på videoer på X

Deling av videoer på X
Det er fire måter å dele videoer på X:
Trinn 1

Ta opp: Du kan ta opp, redigere og dele videoer fra X-appen (X for iPhone eller X for Android OS 4.1 og høyere).

Trinn 2

Importer: Hvis du bruker X for iPhone- eller iPad-appen, kan du importere videoer fra enheten din.

Trinn 3

Last opp: Du kan laste opp videoer til x.com.

Trinn 4

Send direkte: Lær hvordan du direktesender video rett fra X-appen.

Slik tar du opp en video for et innlegg
Trinn 1

Du kan dele en video i et øyeblikk ved å trykke på kameraikonet i toppmenyen eller sveipe til venstre på tidslinjen.

Trykk og hold opptaksikonet for å ta opp en video.

Du har muligheten til å legge til innlegg-kopi og en plassering.

Trykk på Publiser når du er klar til å legge ut videoen, eller trykk på Legg til i tråd for å koble den til det siste innlegget ditt, og trykk deretter på Legg til for å dele den.

Trinn 2

Du kan legge til en video i et innlegg.
Du kan trykke på Tweet-ikonet  for å ta opp eller laste opp en video som illustrerer det du tenker på.

Under skrivingsruten vises hurtigvalgalternativer for å legge til en ny video. De nyeste videoene fra galleriet vises som miniatyrbilder for oversiktens skyld.

Trykk på kamera-ikonet  for å ta en video.

Du kan trimme lengden på videoen ved å dra på hver side av feltet nederst. Maksimal videolengde er 2 minutter og 20 sekunder.

Trykk på Trim for å fullføre redigeringen. Du kan forhåndsvise videoen ved å trykke på avspillingsknappen før du publiserer den, og foreta flere endringer i videoen før du deler den.

Trykk på Publiser for å legge ut videoen.

Merk: Hvis du vil fjerne videoen før du sender innlegget, trykker du på krysset på miniatyrbildet.

Trinn 1

Du kan dele en video i et øyeblikk ved å trykke på kameraikonet i toppmenyen eller sveipe til venstre på tidslinjen.

Trykk og hold opptaksikonet for å ta opp en video.

Du har muligheten til å legge til tekst og en plassering.

Trykk på Publiser når du er klar til å legge ut videoen, eller trykk på Legg til i tråd for å koble den til det siste innlegget ditt, og trykk deretter på Legg til for å dele den.

Trinn 2

Du kan legge til en video i et innlegg.
Du kan trykke på Publiser-ikonet  for å ta opp eller laste opp en video som illustrerer det du tenker på.

Under skrivingsruten vises hurtigvalgalternativer for å legge til en ny video. De nyeste videoene fra galleriet vises som miniatyrbilder for oversiktens skyld.

Trykk på kamera-ikonet  for å ta en video.

Du kan trimme lengden på videoen ved å dra på hver side av feltet nederst. Maksimal videolengde er 2 minutter og 20 sekunder.

Trykk på Trim for å fullføre redigeringen. Du kan forhåndsvise videoen ved å trykke på avspillingsknappen før du publiserer den, og foreta flere endringer i videoen før du deler den.

Trykk på Publiser for å fullføre.

Merk: Hvis du vil fjerne videoen før du sender innlegget, trykker du på krysset på miniatyrbildet.

Merk: Du kan også justere innstillingene for automatisk avspilling under Tilgjengelighet i Innstillinger og personvern.

Slik laster du opp og sender en video via nettet

1. Bruk skriveruten, eller klikk på Publiser-knappen.
  2. Klikk på galleriknappen
  3. Velg en videofil som er lagret på datamaskinen og klikk på Åpne. Du får beskjed hvis videoen ikke er i et støttet format. Maksimal filstørrelse er 512 MB for postVideo, men du kan laste opp en video som er lengre enn 2 minutter og 20 sekunder. Da må du trimme den før du sender den.
  4. Fullfør meldingen og klikk på Publiser for å dele innlegget og videoen.

Videotidsangivelser

En tidsangivelse er en måte å koble til et spesifikt øyeblikk i videoen. Tidsangivelser er en flott måte å gi mer kontekst om videoen og gjøre innholdet mer organisert og brukervennlig.

Hvordan bruker jeg tidsangivelser?

• Når du publiserer en video, kan du legge til tidsangivelser for å gi mer kontekst om videoen, hjelpe seere navigere gjennom videoen og la dem enkelt se forskjellige deler av videoen på nytt.
  • Tidsangivelser kan inkluderes hvor som helst i et innlegg med en video.
  • Mens du setter sammen et innlegg som inneholder en video, vil en tidsangivelse bli automatisk klikkbar på iOS etter du har publisert, hvis du referer til et tidspunkt i videoen i et av følgende formater:
    • x:xx
    • xx:xx
    • x:xx:xx
    • xx:xx:xx
  • Trykk på en tidsangivelse i et innlegg for å åpne videospilleren og begynne å spille på det tidspunktet i videoen.
  • Merknad:
    • Klikkbare tidsangivelser er kun synlig i innlegg som har 1 video. De er ikke klikkbare på innlegg uten video, innlegg med flere videoer eller et innlegg med en video og et bilde lagt til, osv.
    • Du kan publisere tidsangivelser fra iOS, Android og Web ment foreløpig er tidsangivelser kun mulig å klikke på i iOS. Android og Web kommer snart.
    • Maks antall tidsangivelser du kan innkludere i et enkelt innlegg er 50.

Visning av videoer på X

I tidslinjer, Øyeblikk, Utforsk-fanen og på X spilles videoer og GIF-filer av automatisk.

Hvordan stopper jeg automatisk avspilling av videoer?

Du kan stoppe automatisk avspilling på tidslinjen, Øyeblikk og Utforsk-fanen ved å endre innstillingen for automatisk avspilling. Innstillingene kan justeres uavhengig på x.com og i X-appen (du kan f.eks. angi at videoer skal spilles av automatisk iOS-enheten, men ikke på nettet).

Slik justerer du automatisk avspilling i X for iOS-appen:

1. Naviger til Innstillinger og personvern.
  2. Gå til Tilgjengelighet, Visning og språk, og trykk på Databruk.
  3. Trykk på Automatisk videoavspilling
  4. Du kan velge mellom følgende alternativer:

På mobilnett eller Wi-Fi, Bare på Wi-Fi og Aldri.

Slik justerer du automatisk avspilling i X for Android-appen:

1. Naviger til Innstillinger og personvern
  2. Gå til Tilgjengelighet, Visning og språk, og trykk på Databruk.
  3. Trykk på Automatisk videoavspilling
  4. Du kan velge mellom følgende alternativer: Mobildata og Wi-Fi, Kun Wi-Fi og Aldri.

Slik justerer du automatisk avspilling på x.com:

1. Gå til hovedmenyen, klikk på Mer, og velg deretter Innstillinger og personvern.
  2. Gå til Tilgjengelighet, Visning og språk, og klikk på Databruk.
  3. Klikk på Automatisk avspilling, og velg mellom På mobil eller Wifi eller Aldri.

Undertekster

Slik viser du tekst på en video:

Slå på tekstalternativet i enhetens tilgjengelighetsinnstillinger. På iOS heter dette Teksting eller Understekster. På Android heter det Tekst eller Undertekst.

Slik viser du undertekster:
Slå av enhetens lyd. For å se undertekster på nettet trykker du på CC-glidebryteren på en video.

Merk: Tekst kan mangle for en del videoer. På iOS og Android vises tekst automatisk når videoer vises på tidslinjen din. For å se tekst i fullskjermvideoer må du aktivere teksting på systemnivå.

Automatisk teksting av tale skjer ved hjelp av Microsoft Azure Cognitive Services.

Visning av direktesendte videoer på X

Du kan se direktesendte videoer fra Øyeblikk, Utforsk-fanen, trender eller innlegg fra en konto som sender direkte.

Du kan også se direktesendte programmer fra X på Amazon Fire TV og Apple TV.  Xbox- og Android TV-brukere kan benytte X ved å starte nettleseren og gå til x.com.

Når du ser på en video som direktesendes eller som er tatt opp, kan du dele sendingen via innlegg, direktemelding eller ved å kopiere lenken. Du kan dele hele sendingen eller fra et punkt du velger.

Slik deler du en video som direktesendes eller som er tatt opp:

1. I fullskjermmodus klikker eller trykker du på deleikonet
    1. Klikk eller trykk på Del direkte eller Del fra begynnelsen (video som er tatt opp) for å publisere innlegg eller direktemelding, eller kopier lenken til videoen.
    2. Klikk eller trykk på Del fra ... til innlegg, direktemelding, eller kopier koblingen til en video og velg startpunkt på valgfeltet.

Du kan støte på problemer når du prøver å vise direktesendte videoer. Generelt anbefales det å ha en sterk nettilkobling eller prøve et annet nettverk eller nettleser. I tillegg kan det hjelpe å lukke appen eller nettleseren og åpne den på nytt. For best resultat bør du bruke en oppdatert app eller nettleserversjon. Hvis du fortsetter å ha problemer med direktesendt video, kan du gi oss beskjed.

Hopp forover eller bakover

Når du viser en video, kan du dobbelttrykke på skjermen for å gå frem og tilbake.

Slik hopper du fremover i en video:

1. For å gå frem 5 sekunder dobbelttrykker du på ytre høyre side av videoskjermen.
  2. For å gå tilbake 5 sekunder dobbelttrykker du på ytre venstre side av videoskjermen.

Når du har dobbelttrykt for å hoppe frem eller tilbake, kan du fortsette i samme retning med ett enkelt trykk.

Du kan foreløpig bare hoppe fremover og bakover når du viser videoen i fullskjerm.

Merk: Betalt direktesendt innhold og modulen for innebygd direktesendt video er avhengig av informasjonskapsler fra et annet x.com-domene kalt twimg.com for å tilrettelegge for direktesendte videoer og levere annonser. Hvis informasjonskapsler fra tredjeparter er deaktivert i nettleseren, fungerer ikke direktesendte videoer, og annonser kan heller ikke vises. Safari-brukere kan se betalt direktesendt innhold og innebygde direktesendte videoer uten å måtte endre nettleserinnstillingene ved å klikke på Tillat når dette vises. Da kan en informasjonskapsel for twimg.com brukes, slik at direktesendte videoer og annonser kan vises. Hvis du bruker en annen nettleser, kan du se i hjelpen for nettleseren etter informasjon om informasjonskapsler fra tredjeparter.

Aktive varsler for direktesendte videoer
Hvis det er en bestemt konto du ikke vil gå glipp av direktesendte videoer fra, kan du melde deg på for å motta varsler når videoer sendes direkte. Det er enkelt å sette opp varsler på kontoens profilside.
Trinn 1

I kontoprofilen trykker du på varslingsikonet

Trinn 2

Det vises en melding der du velger Bare innlegg med direktesendt video..

Trinn 3

Du kan stoppe varsler om direktesendte videoer ved å trykke på det uthevede varslingsikonet i kontoprofilen og velge Ingen.

Hvis det er en bestemt konto du ikke vil gå glipp av direktesendte videoer fra, kan du melde deg på for å motta varsler når videoer sendes direkte. Det er enkelt å sette opp varsler på kontoens profilside.
Trinn 1

I kontoprofilen trykker du på varslingsikonet

Trinn 2

Merk av i ruten ved Kontovarsler.

Trinn 3

Velg Bare direktesendt video i meldingen som vises.

Trinn 4

Du kan stoppe varsler om direktesendte videoer ved å trykke på det uthevede varslingsikonet i kontoprofilen og velge Ingen.

Videonedlastinger på X

Premium-abonnenter kan laste ned videoer fra enkelte innlegg for frakoblet visning, eller for å være kreative og remikse disse videoene for å lage nytt innhold.

Men et par ting må du huske:

• Din kontroll: Fra og med 25. juli 2023, kan Premium-abonnenter laste ned videoene du laster opp til X, med mindre du melder deg ut ved å deaktivere Tillat nedlasting av video-valget i videoen mens du lager innlegget. (Merk: Videoer publisert før den 25. juli 2023 kan ikke lastes ned.)

• Aldersgrense: Hvis kontoen din er under 18 år, vil innstillingen for videonedlastingen angitt automatisk til AV og du vil ikke kunne endre denne innstillingen.

• Tredjeparts deling: Husk at selv om X-brukere ikke kan direkte dele videoene dine til tredjeparts plattformer hvis nedlasting er deaktivert, kan de fortsatt dele en kobling til innlegget ditt.

• Personverninnstillinger: Hvis du vil ha mer kontroll over hvem som kan se innleggene og videoene dine, kan du lese om hvordan du endrer personverninnstillingene. Dette kan gi deg mer kontroll over innholdet og hvem som har tilgang til det.

Slik laster du ned en video

1. Gå til videoen du vil laste ned
  2. Trykk på ikonet med de tre prikkene i høyre hjørnet.
  3. Trykk på Last ned video

Slik deaktiverer du nedlastningsfunksjonen for videoen din

1. Mens du lager et innlegg, etter du har lastet opp en video til innlegget ditt, trykker du på Rediger i nedre høyrehjørne av videoen
  2. Trykk på Innstillinger

Trykk på ved siden av Tillatt nedlasting av videofor å slå på eller av. (Merk: Denne innstillingen kan ikke endres senere, for å deaktivere nedlastinger senere, må du slette selve innlegget.)

Vanlige spørsmål

Mine innlegg er beskyttet. Er videoene også beskyttet?

Hvis innleggene dine er beskyttet, kan bare følgerne dine se videoene dine i innleggene. Vær oppmerksom på at følgerne dine kan laste ned eller videredele lenker til videoer du deler i beskyttede innlegg. Lenker til videoer som deles på X, er ikke beskyttet. Alle med lenken vil kunne se innholdet. Hvis du ikke vil at noen skal se videoene dine på X, foreslår vi at du sletter innleggene som inneholder disse videoene.

Regnes videoer med i tegngrensen i et innlegg?

Nei, videoer regnes ikke med i tegngrensen i et innlegg.

Går videoer automatisk i sløyfe på X?

Alle videoer som legges ut på X og som er 60 sekunder eller kortere, vil automatisk gå i sløyfe.

Kan jeg feste en video på X?

Du kan feste en innspilt video eller kringkaste fra X for iOS- og X for Android-appen. Med festing er det enkelt å vise videoen mens du fortsetter å bruke X – for eksempel når du blar gjennom tidslinjen eller sender en direktemelding.

Slik fester og løsner du en video (iOS og Android):

• For å feste en video trykker du på festeikonet øverst til høyre i en video i fullskjermmodus.
  • For å gå tilbake til fullskjermvisning fra en festet video trykker du på videoen.
  • For å lukke en festet video bruker du fingeren til å skyve videoen mot kanten av skjermen til den forsvinner. Hvis du trykker på en annen video, forsvinner den festede videoen automatisk.

Hva er begrensningene for videooppløsninger og sideforhold som kan lastes opp på nettet?

• Minimum oppløsning: 32 x 32
  • Maksimal oppløsning: 1920 x 1200 (og 1200 x 1900)
  • Sideforhold: 1:2.39 - 2.39:1 (inklusivt)
  • Maksimal bildefrekvens: 40 bilder i sekundet
  • Maksimal bithastighet: 25 Mbps

Kan jeg tagge folk i en video?

Du kan ikke tagge folk i en video, men du kan tagge folk i bilder. Les mer om bildetagging.

Hvordan sletter jeg en video (etter at innlegget er publisert)?

Du kan slette en video på samme måte som du sletter et bilde ved å slette selve innlegget.

Kan jeg sende videoer i direktemeldinger?

Ja, du kan sende videoer og GIF-filer i direktemeldinger