Slik bruker du X Lite på Android

Med X Lite-appen kan du bruke X på en smarttelefon og spare både data og plass. Her er nøkkelfunksjonene i X Lite-appen:

• Rask innlasting på 2G- og 3G-nettverk.
  • Minimal databruk – slå på datasparing hvis du bare vil laste ned bildene eller videoen du faktisk vil se.
  • Mindre plassbruk – X Lite har en installasjonsstørrelse på under 3 MB, og tar dermed opp lite plass på telefonen.

Merk: X Lite er bare tilgjengelig i Google Play Store*, og er for øyeblikket kompatibelt med enheter som støtter Android-versjon 5.0 og nyere. Hvis du ikke har tilgang til Google Play Store, kan du bruke mobilnettstedversjonen av X, som du finner på mobile.twitter.com.

Slik reduserer du databruken

X Lite er utviklet for å minimere databruken på X. Du kan redusere databruken på X ved å aktivere datasparing. Kontroller hvilke medier du vil laste ned, i sanntid, slik at du kan spare data.

• Trykk på profilbildet ditt for å få tilgang til overflytmenyen.
  • Trykk på vekselbryteren ved siden av Datasparing for å aktivere funksjonen.

I denne modusen ser du forhåndsvisninger av bilder. Store bilder lastes bare inn når du ber om det. Du kan se bilder ved å trykke på Last bilde i X Lite.

Slik kan du logge inn eller registrere deg

Åpne den nedlastede X Lite-appen for å komme i gang.

Slik logger du inn:

1. Trykk på Logg inn.
  2. Angi brukernavn, telefonnummer eller e-postadresse.
  3. Angi passordet.
  4. Trykk på Logg inn.

Slik registrerer du en ny konto:

1. Trykk på Registrer deg.
  2. Skriv inn hele navnet ditt samt telefonnummeret ditt. Hvis du foretrekker å bruke e-postadressen, trykker du på Bruk e-post i stedet
  3. Trykk på Registrer deg
  4. Skriv inn et passord, og trykk på Neste.
  5. Hvis du velger å registrere deg med en e-postadresse, kan det hende vi spør etter telefonnummeret ditt. Du kan angi det eller trykke på Ikke nå.
  6. Skriv inn et brukernavn (vi kommer med noen forslag), og trykk på Neste.
  7. Vi hjelper deg å komme i gang ved å foreslå interessekategorier og kontoer innenfor disse kategoriene.
  8. Hvis du bruker en Android-enhet, kan du motta pushvarsler. Trykk på Slå på varsler for å motta pushvarsler.
  9. Når du er klar for å gå til tidslinjen din, trykker du på Ferdig.

Slik legger du ut en post

1. Trykk på skriv en post-ikonet  som du finner på Hjem-tidslinjen, søkefanen, Varsler-fanen eller i profiler.
  2. Begynn å skrive der det står Hva skjer?
  3. Hvis du vil poste et bilde, trykker du på bilde-ikonet  Du kan legge til opptil fire bilder i en post.
  4. Trykk på post for å sende posten.

Merk: Lær hvordan du oppretter en tråd som består av flere posts.

Slik finner og følger du kontoer

Slik finner du en konto:

1. Trykk på søkeikonet
  2. Skriv inn navnet eller brukernavnet på kontoen du ser etter.
  3. En liste over foreslåtte kontoer og trender vises mens du skriver.

Slik følger du en konto:

1. Gå til kontoens profil, og trykk på Følg
  2. Hvis du ser en post fra en konto og bestemmer deg for å følge kontoen, trykker du på posten for å utvide den, og deretter trykker du på følgeikonet

Slik bokmerker du posts

Bruk Bokmerker-funksjonen til å bokmerke posts du vil finne igjen senere:

1. Trykk på deleikonet.
  2. Velg Legg til i bokmerker for å lagre posten slik at du kan se den senere.

Slik får du tilgang til bokmerker:

1. Trykk på profilbildet øverst til venstre for å få tilgang til Bokmerker-menyen.

Hjemmetidslinjen

1. Trykk på hjem-ikonet  for å gå til hjemmetidslinjen.
  2. hjemmetidslinjen finner du nye posts fra kontoene du følger.
  3. Når du ser en blå prikk ved siden av Hjem-fanen, ligger det nye posts og venter på å lastes inn i tidslinjen din. Trekk nedover på tidslinjen for å laste inn disse postene.
  4. På hjemmetidslinjen kan du trykke på en enkelt post for å se nærmere detaljer. Herfra kan du svare på, reposte, sitere eller like posten.
  5. Når du vil gå tilbake til hjemmetidslinjen, trykker du på tilbakeikonet

Varsler

Varsler-fanen kan du se hvordan andre X-brukere samhandler med deg.

1. Trykk på Varsler-ikonet  for å gå til varseltidslinjen.
  2. På Varsler-tidslinjen ser du hvem som har likt og repostet postene dine, svar til og omtaler av deg, samt nye følgere.

Profil og innstillinger

Trykk på profilbildet ditt for å få tilgang til profilen din og innstillingene dine. I menyen kan du gjøre følgende:

• Trykk på Profil for å gå til profilen din.
  • For å redigere profilen trykker du på Profil og deretter Rediger profil. Her kan du redigere profilbilde, fullt navn, nettadresse, posisjon og biografi.
  • Trykk på Profil for å se Følger- og Følgere-listene samt Medier du har lagt ut og posts du har klikket Liker på.
  • For å redigere innstillingene trykker du på profilbildet og deretter Innstillinger og personvern. Her kan du redigere:
  • Konto-innstillingene, inkludert:
    • Brukernavn
    • Telefon
    • E-post
    • Passord
    • Sikkerhet
    • Data og tillatelser, der du kan se gjennom X-dataene dine og Tilkoblede apper
  • Personvern og sikkerhet-innstillingene
  • Varsler-innstillingene
  • Innholdspreferanser
  • Generelt-innstillinger, inkludert Dataforbruk

Slik aktiverer du mørk modus

1. Trykk på profil-ikonet i menyen øverst.
  2. Trykk på Visning.
  3. Under Bakgrunn velger du Dempet belysning eller Helt mørkt, alt etter hva du foretrekker.
  4. For å skru av funksjonen, velger du Standard.

Direktemeldinger

Les om direktemeldinger og Vanlige spørsmål om direktemeldinger for nærmere informasjon. Merk: X Lite støtter ikke forhåndsbestemte svar i direktemeldinger (f.eks. fra bedriftsprofiler).

*X Lite-appen er tilgjengelig i følgende land: Albania, Angola, Antigua og Barbuda, Armenia, Aruba, Østerrike, Aserbajdsjan, Bahamas, Bahrain, Belize, Benin, Bosnia-Hercegovina, Botswana, Bulgaria, Burkina Faso, Kambodsja, Kamerun, Kapp Verde, Elfenbenskysten, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Fiji, Finland, Gabon, Tyskland, Hellas, Guinea-Bissau, Haiti, Ungarn, Irland, Italia, Jamaica, Kuwait, Kirgisistan, Laos, Latvia, Liechtenstein, Luxembourg, Nord-Makedonia, Mali, Malta, Mauritius, Moldova, Mosambik, Myanmar (Burma), Namibia, Niger, Oman, Pakistan, Papua Ny-Guinea, Polen, Qatar, Russland, Rwanda, Saudi-Arabia, Senegal, Slovakia, Slovenia, Sri Lanka, Sverige, Sveits, Tadsjikistan, Togo, Trinidad og Tobago, Turkmenistan, De forente arabiske emirater, Storbritannia, Usbekistan, Vietnam og Zambia.