Slik slår du på posisjonsangivelse for en melding

Merk: Når du slår på funksjonen, vises posisjonen du er på når du skriver og sender meldingen.

Du kan ta med posisjon for meldinger du skriver på X for Android, X for iOS, X.com eller på andre mobilapper. Eksempel: Du kan ta med ekstra posisjonsopplysninger ved å legge til en generell posisjonsetikett som for eksempel «Bryggen i Bergen». På en del steder kan du på X for iOS og X for Android merke meldingen med navnet på en virksomhet, et landemerke eller annet interessepunkt. Disse posisjonene leveres av Foursquare og Yelp.

Hvis du bruker X for Android eller X for iOS, kan meldingen også inneholde din nøyaktige posisjon (dvs. GPS-koordinatene dine). Disse skaffes via X-API-en i tillegg til posisjonsangivelsen du velger. Du finner mer informasjon nedenfor.

Bruk av nøyaktig posisjon
Slik slår du på posisjonsangivelse for meldingene:
Trinn 1

Når du har slått på nøyaktig posisjon på enheten, skriver du en melding på vanlig måte. Hvis du ikke har brukt posisjon før i meldingene, kan du få spørsmål om du vil slå på funksjonen.

Trinn 2

Trykk på posisjonsikonet  i meldingsruten for å få en liste med steder du kan velge.

Trinn 3

Velg posisjonen eller stedet du vil ha med i meldingen.

Trinn 4

Hvis du legger ved et bilde du har tatt med appkameraet og trykker på posisjonsikonet, blir din nøyaktige posisjon (bredde- og lengdegrad) tatt med i meldingen, og kan finnes via API-en.

Trinn 5

I eldre versjoner av Twitter for iOS vil meldingen alltid inneholde både stedsnavnet du valgte, og enhetens nøyaktige posisjon (som kan finnes via API-en) når du skriver en melding.

Trinn 6

Neste gang du skriver på Twitter-appen på samme enhet, vises din generelle posisjon automatisk i meldingen, ved bruk av din nåværende posisjon. I Twitter for iOS-versjoner før 6.26 tas din nøyaktige posisjon automatisk med i meldingen (og kan finnes via API-en) sammen med den generelle posisjonen.

Slik slår du av posisjon i meldingene:
Trinn 1

Trykk på ikonet for å skrive en ny melding.

Trinn 2

Trykk på posisjonsikonet  for å åpne rullegardinlisten med steder.

Trinn 3

Din nåværende posisjon vil være markert. Trykk på krysset øverst til venstre for å fjerne posisjonen fra meldingen. Posisjonen vil ikke vises i fremtidige meldinger inntil du legger den til igjen i en melding.

Slik slår du på posisjonsangivelse for meldingene:
Trinn 1

Når du har slått på nøyaktig posisjon på enheten, skriver du en melding på vanlig måte. Hvis du ikke har brukt posisjon før i meldingene, kan du få spørsmål om du vil slå på funksjonen.

Trinn 2

Trykk på posisjonsikonet  i meldingsruten for å få en liste med steder du kan velge.

Trinn 3

Velg posisjonen eller stedet du vil ha med i meldingen.

Trinn 4

Hvis du legger ved et bilde du har tatt med appkameraet og trykker på posisjonsikonet, blir din nøyaktige posisjon (bredde- og lengdegrad) tatt med i meldingen, og kan finnes via API-en.

Trinn 5

I eldre versjoner av Twitter for Android vil meldingen alltid inneholde både stedsnavnet du valgte, og enhetens nøyaktige posisjon (som kan finnes via API-en) når du skriver en melding.

Trinn 6

Neste gang du skriver på Twitter-appen på samme enhet, vises din generelle posisjon automatisk i meldingen, ved bruk av din nåværende posisjon. I Twitter for Android-versjoner før 5.55 tas din nøyaktige posisjon automatisk med i meldingen (og kan finnes via API-en) sammen med den generelle posisjonen.

Slik slår du av posisjon i meldingene:
Trinn 1

Trykk på ikonet for å skrive en ny melding.

Trinn 2

Trykk på posisjonsikonet  for å åpne rullegardinlisten med steder.

Trinn 3

Din nåværende posisjon vil være markert. Trykk på krysset øverst til venstre for å fjerne posisjonen fra meldingen. Posisjonen vil ikke vises i fremtidige meldinger inntil du legger den til igjen i en melding.

Slik slår du på posisjonsangivelse for meldingene:
Trinn 1

I venstre navigasjonsmeny velger du ikonet for mer .

Trinn 2

Gå til Innstillinger og personvern, og deretter Personvern og sikkerhet.

Trinn 3

Under Deling av data og aktivitet utenfor Twitter går du til Posisjonsinformasjon.

Trinn 4

Gå til Legg til posisjonsinformasjon i tweetene.

Trinn 5

Hvis det er merket av i ruten, betyr det at funksjonen er slått på. Fjern merket hvis du vil slå av funksjonen.

Hvis du vil fjerne all posisjonsinformasjon i meldingene, klikker eller trykker du på den røde teksten under ruten, og bekrefter at du vil fortsette ved å velge Slett.

Merk: Når du sletter posisjonsinformasjon på X, garanterer det ikke at informasjonen fjernes fra alle kopier av dataene på tredjepartsapper eller i eksterne søkeresultater. Innstillingen fjerner heller ikke posisjoner som deles i direktemeldinger.

Noen steder kan du merke en melding med en virksomhet, et landemerke eller annet interessepunkt. Disse stedene leveres av Foursquare og Yelp. Hvis du syns at en X-melding er støtende, kan du rapportere den til X ved å følge instruksene her.