Hjelp med kompromittert konto

Hvis kontoen din er kompromittert men du kan fortsatt logge på, vil denne siden hjelpe deg å sikre kontoen og stoppe uønsket atferd.

Er kontoen min blitt kompromittert?

Har du:

• Lagt merke til uventede posts fra kontoen din
  • Sett utilsiktede direktemeldinger sendt fra kontoen din
  • Observert annen kontoatferd som ikke er din (som følger, ikke følger eller blokkering)
  • Mottatt en varsel fra oss som erklærer at kontoen din kan være kompromittert
  • Mottatt et varsel fra oss som erklærer at kontoinformasjonen din er endret, selv om du ikke har endret noe
  • Lagt merke til at passordet ikke fungerer lenger og du blir bedt om å tilbakestille det

Hvis du har svart ja på noen av de ovennevnte, kan du ta følgende trinn:

1. Endre passordet

Endre passordet umiddelbart via Passord-fanen i innstillinger. Hvis du er logget ut, kan du gå til påloggingssiden og klikk på Glemt passord for å tilbakestille passordet. Velg et sterkt passord som du ikke har brukt tidligere.

2. Sørg for at e-postadressen er sikker

Sørg for at e-postadressen tilknyttet kontoen din er sikker og at du er den eneste som har tilgang til den. Du kan endre e-postadressen fra X-appen (iOS eller Android) eller ved å logge på X.com og gå til Kontoens innstillinger-fane. Besøk denne artikkelen for instruksjoner om hvordan du oppdaterer e-postadressen, og se denne artikkelen for ytterligere sikkerhetsråd for e-postkontoer.

3. Tilbakekall tilkoblinger til tredjeparts apper

Mens du er logget på, kan du gå til Apper i innstillingene. Tilbakekall tilgang for alle tredjeparts apper som du ikke gjenkjenner.

4. Oppdater passordet i dine klarerte tredjeparts apper

Hvis en klarert ekstern app bruker X-passordet ditt, må du huske å oppdatere passordet i den appen. Ellers kan det hende at du blir midlertidig låst ut av kontoen din på grunn av mislykkede påloggingsforsøk.

Kontoen din skal nå være sikker, og du skal ikkee se den uventede kontoatfereden lenger. Hvis det fortsatt oppstår problemer, kan du sende inn en støtteforespørsel for hjelp.

5. Kontakt kundestøtte hvis du fortsatt trenger hjelp

Hvis du fortsatt ikke kan logge på etter tilbakestilling av passord, kan du kontakte oss ved å sende inn en støtteforespørsel. Bruk e-postadressen tilknyttet den kompromitterte  X-kontoen, vi vil deretter sende ytterligere informasjon og instruksjoner til den e-postadressen. Inkluder både brukernavn og datoen du sist hadde tilgang til kontoen når du sender inn en støtteforespørsel.

Finn ut mer om hva du kan gjøre hvis du har mistet tilgang til e-postkontoen tilknyttet X-kontoen din.

Beskytt kontoen med enklere forholdsregler

Hvis kontoen din er kompromittert, ta disse ekstra forholdsreglene:

• Slett alle uønskede posts som ble sendt mens kontoen var kompromittert.
  • Skann datamaskinen for virus og skadelig programvare, spesielt hvis uautorisert kontoatferd fortsetter å sende etter du har endret passordet.
  • Installer sikkerhetsoppdateringer for operativsystemet og apper.
  • Alltid bruk et sterkt, nytt passord som du ikke bruker andre steder og som er vanskelig å gjette.
  • Vurder bruk av tofaktorautentisering. I stedet for å bruke bare et passord, introduserer påloggingsverifisering en ekstra kontroll for å sikre at du og kun du har tilgang til X-kontoen.   Det er en viktig sikkerhetsfunksjon som legger til et ekstra lag av beskyttelse til kontoen din og betraktelig reduserer risikoen for uautorisert tilgang.
  • Ikke del påloggingsdetaljene dine med noen for å minimere risikoen for kompromittering av kontoen.

Du finner mer informasjon i vår råd om kontosikkerhet-side.

Hvordan blir kontoer kompromittert?

Kontoer kan bli kompromittert hvis du har lånt brukernavnet og passordet til en skadelig tredjeparts app eller nettsted, hvis X-kontoen er sårbar på grunn av et svakt passord, hvis virus eller skadelig programvare på datamaskinen samler inn passord, eller hvis du er på et kompromittert nettverk.

Uventede oppdateringer betyr ikke alltid at kontoen er utsatt. Av og til kan en tredjeparts app ha en feil som forårsaker uventet atferd. Hvis du ser underlig atferd, endring av passordet og/eller tilbakekalling av tilkoblinger vil stoppe den, da appen ikke lenger vil ha tilgang til kontoen din.

Du burde alltid ta handling så snart som mulig hvis oppdateringer dukker opp i kontoen din som du ikke har sendt eller godkjent.