Vanlige spørsmål om posisjon i X-meldinger

Nedenfor følger svar på vanlige spørsmål om posisjon i X-meldinger. Les om hvordan du sender X-meldinger med posisjonsangivelse.

Hvilke posisjonsangivelser følger med i X-meldingene?

• Når du slår på nøyaktig posisjon, kan du velge hvilke posisjonsangivelser som skal følge med i X-meldingene. Funksjonen er avslått som standard, så du må aktivt slå den på hvis du vil bruke den. Da kan X samle inn, lagre og bruke din nøyaktige posisjon, for eksempel GPS-koordinater.
  • Når du har slått på nøyaktig posisjon, kan du velge hvilke posisjonsangivelser (f.eks. by eller strøk) du vil ha med i X-meldingen. Trykk på posisjonsmarkøren når du skriver en melding, og velg posisjonen du vil ta med.
    Merk: Når du sender en melding med posisjon, forsynes neste melding automatisk med en generell posisjonsangivelse. Les om hvordan du slår av posisjonsangivelse.
  • I tredjepartsapper eller -nettsteder kan det være mulig å skrive X-meldinger med posisjonsangivelse, og den kan være nøyaktig. Vi har bedt disse utviklerne om å forklare tydelig hvilke opplysninger som deles når du bruker produktet deres til å skrive X-meldinger med posisjonsangivelse.

Hvilken kontroll har jeg når jeg legger til posisjonsangivelser i X-meldingene?

Når du har slått på posisjonsangivelse, kan du kontrollere hvilke X-meldinger og hvilke opplysninger som deles. Husk dette:

• Posisjonsangivelse er av som standard, og du må aktivt slå på tjenesten.
  • Du kan når som helst slå av posisjonsangivelse.
  • Du kan slette tidligere posisjonsangivelser i X-meldinger på ett sted (trinnvis veiledning finnes i denne artikkelen).
  • Vær varsom med hvor mange opplysninger du deler på nettet. Det kan være tilfeller der du ønsker å dele posisjonen din («Paraden starter nå» eller «En lastebil med sukkertøy har akkurat veltet i gata!»), og andre der du ikke vil dele den. Du vil sikkert ikke oppgi posisjonen til huset du bor i, og bør på samme måte være varsom med andre steder du ikke vil oppgi posisjonen til.
  • Når du har slått på posisjonsangivelse, kan du få forslag til posisjoner, men du kan fremdeles velge å ikke dele posisjonen i enkeltmeldinger (du finner instrukser i denne artikkelen).
  • Du bør gjøre deg kjent med de generelle innstillingene for posisjonsangivelse samt innstillingene for apper og enheter du skriver X-meldinger fra, slik at du alltid er klar over hvilke opplysninger du deler.
  • Når du har lagt ut noe på nettet, må du huske at andre kan se det.

Hvilke opplysninger vises?

• All posisjonsangivelse begynner med bredde- og lengdegrad, som sendes fra nettleseren eller enheten. X viser ingen posisjon så lenge du ikke har slått på funksjonen, og har gitt enheten eller nettleseren tillatelse til å sende posisjonskoordinatene til oss.
  • Hvis du har valgt å oppgi posisjon i X-meldinger, vises den under teksten i meldingen.
  • På twitter.com kan du velge en posisjonsangivelse som for eksempel navnet på en by eller et strøk.
  • Når du bruker kameraet på X for iOS og Android for å legge ved et bilde eller en video i meldingen, og så slår på nøyaktig posisjonsangivelse, vil meldingen inneholde både posisjonsangivelsen du har valgt, og enhetens nøyaktige posisjon (bredde- og lengdegrad), som kan innhentes via API-en. Den nøyaktige posisjonen kan være mer nøyaktig enn posisjonsangivelsen du velger. Det kan være nyttig når du deler øyeblikk i felten.
    Merk: Deling av nøyaktig posisjon via kameraet er kun mulig i nyere versjoner av X for iOS (6.26 eller senere) og i nyere versjoner av X for Android (versjon 5.55 eller nyere).
  • Apputviklere må klargjøre hvorvidt dine nøyaktige koordinater, eller kun et stedsnavn, blir lagt til i X-meldingen. Når du skriver meldinger i tredjepartsapper eller på mobilenheter, skal det klart fremgå hva slags informasjon som bli lagt ved i meldingen.

Merk: Noen steder kan du bruke en virksomhet, et landemerke eller annet interessepunkt som posisjonsangivelse i meldingen. Disse stedene leveres av Foursquare. Hvis du oppdager et problem med et sted, kan du rapportere det i Foursquares hjelpesenter. Hvis du syns at en X-melding er støtende, kan du rapportere den til X.